Stilhoppningsdebatten...

Ni har väl inte missat debatten om stilhoppning i SM? Om ni har det så kan ni läsa det senaste steget:



Nu startas en namninsamling mot stilhoppning, visst börjar det nästan gå lite väl långt?

Motståndarnas starkaste argument är att domaren inte kan göra en subjektiv bedömning på så kort tid. Sanningen är den att det kan inte dressyrdomaren heller. Nästa steg inom dressyren ska isf vara en automatisk poängsättare, för att domaren är subjektiv i sin bedömning. Om nu Ponny-SM i hoppning var orättvist bedömt kommer alla dressyrtävlingar alltid att vara det. Inte är det någon som startar en namninsamling för det (även om man skulle vilja ibland...)

Ett annat argument är att det är försent med stilhoppning i SM, det ska finnas redan tidigare då ryttarna på den nivån redan är så duktiga. Nu tycker jag faktiskt att man ska vara lite ödmjuk, det finns ingen färdigutbildad ryttare. Man lär sig hela livet, är man då mellan 10- 18 år då lär man sig framförallt väldigt mycket! Stilhoppning på den nivån är helt klart något positivt för hoppningen!

Jag kan ärligt säga efter egna erfarenheter att stilhoppning även på SM-nivå behövs. Om det nu är så att ryttarna är så duktiga på den nivån skulle de inte behöva rida in i ridhusväggar eller slita sönder munnen på ponnyn för att den ska stanna. Och det har hänt, på nationell nivå i en MSV A. Kvalklassen till SM om jag inte minns fel.

Nej, debattörerna skulle tjäna på att vara lite ödmjuka. Glädjs över förändringen men se till att det blir vissa justeringar. I utomhus-SM tog den för lång tid och blev för avgörande. Men med justeringar så tror jag att det här på lång sikt kommer att gynna svensk hoppning!






sv: och vi följer dig nu! kram! :D

2011-09-16 // 14:31:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback