Iza är SD:are

Efter ett tags funderande så jag äntligen förstått mig på Julias kära Miz Izola. Det är nämligen enkelt. Hon är Sverigedemokrat. Det är simpel logik. Iza hon tycker inte om Dilko och Dilko som ju är vit är en lite udda typ som man har rätt att mobba. Han sticker ju faktiskt ut, han är ju skimmel och det vet ju alla att hästar ska vara bruna! Inte nog med att han ser annorlunda ut han är invandrare också! Jodå, hans morfar är ju trots allt österrikare och hans farfar är från Ungern. Iza hon är ju minsann en sann skandinav från Danmark och har bott i Sverige längre än Dilko.
 
Så eftersom nu Dilko är det svarta fåret som ser annorlunda ut, beter sig annorlunda och har problem med språket så är det helt normalt att rynka på ögonbrynen och skrika "ÅK HEM!" till honom. Det är också helt okej att bita på honom för att man inte tycker om honom. Speciellt när han går före, tar alla faror och redan är i en utsatt position. Iza, en medelålders dam värnar om kärnfamiljen och följer traditionerna till punkt och pricka. Hon går ihop med sin hingst och är kär i honom var tredje vecka, helt i enligt regelboken.
 
Eftersom nu den äldre generationen vägrar att anpassa sig och ändra på sina traditioner får vi helt enkelt hoppas på det yngre gardet. För till motsats till Iza så tycker både Thunder Boy och After Light om Dilko. De har inte fattat att han ser annorlunda ut, eller att han beter sig lite lustigt ibland, inte är han sämre på att kommunicera än vad de är heller. Han är ju både stor och stark och berättar massor om livet som mamma minsann inte sa till dem. Han är en idol och en förebild och unghästarna ägnar inte en tanke åt att hans farfar och morfar inte var svenskar, eller att han är vit.
 
Vi människor föds mer eller mindre utan instinkter och ändå kan vi inte lära oss alla är vi människor oavsett etnicitet, kön, religion eller sexuell läggning. Konstigt nog kan hästar som rent instinktivt inte tycker om utstickande individer, så som en skimmel, ändå lära sig att tycka om dem. Och vi påstår att vi är smartare än djuren?
 
Tillsist, det sista argumentet för att Iza är SD:are. Jag är inte bekväm med individer som uttrycker sådana åsikter, precis som jag inte är det minsta bekväm av att sitta på Izas rygg!
 
 
 
Haha klockrent! Riktigt bra! :-)

2014-05-20 // 22:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback