Årets semester!

Vi har ju faktiskt varit iväg på en liten semester också. Perfekt planerad så att den avslutades med Falsterbo. Starten var dock båtresa över till Tyskland för att sen bila ner till Schweiz, vända och köra tillbaka. Detta med en hel del stopp på vägen och mycket njutande av vacker natur. För vackert var det där nere det får jag verkligen säga!
Första stoppet var i Wiekersheim där gick vi runt i den gamla staden samt besökte slottsparken. Jag vill också ha den utsikten från sovrumsfönstret...
Schloss Lichtenstein det absoluta häftigaste slottet vi besökte med den vackraste utsikten.
Schloss Sigmaringen, helt underbart fint. Här var vi även inne på en guidad tur på tyska (vi fick engelska texthäften). De hade bland annat en väldigt stor samling av vapen, rustningar m.m. som jag gärna hade tittat mer på än vad den korta tiden på turen medgav.
Rheinfallen, nu har vi alltså kommit över till Schweiz, de var sjukt mäktiga att titta på!
Stein am Rhein, en väldigt mysig liten stad som var jättetrevlig att traska runt i. Målningarna på husen var något som jag blev lite imponerad över.
Där träffade vi även min kompis Rääseranden, aka Sothöna, en mycket trevlig indvid som trots sin storlek tyckte om att jaga undan de större gräsänderna.
Insel Mainau, en hel ö stor botanisk trädgård med växter och träd och allt möjligt från alla delar av världen. Hade det inte varit så fruktansvärt varmt den dagen hade vi nog strosat runt där ännu längre.
Dachau det första koncentrationsläger som tyskarna öppnade och även det enda som var öppet hela tiden fram till krigets slut. Här är grinden med det välkända citatet "arbeit macht frei". Det vore fel att säga att det var kul att besöka lägret men det var intressant och värt tiden. Framförallt för att vi aldrig får glömma vad som hände innanför de här grindarna när nazisterna hade makten.
Avslutningsvis Schloss Schwerin, tyvärr renoverades fasaden (vilket iofs är bra) så det var byggplast och kranar överallt. Den här dagen var också den sista och då hade det fina vädret försvunnit. Istället så blåste det och var riktigt kallt. Vi njöt inte alls lika mycket av att gå runt i slottsträdgården som vi gjort på de andra ställena.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback