Falsterbo del II

Nedanstående citat är helt och hållet kopierade från TR. Det vill säga det reglemente som domaren följer vid sina bedömningar.
"Traven ska vara tvåtaktig, ren, regelbunden och elastisk" (Förtydligande: tvåtaktig innebär att den är liksidig, de diagonala benparen ska alltså vara på samma ställe i rörelsen).
 
Eller?
Piaff: "Allvarliga fel är: Svängande fram- eller bakdel. Överbelastning av frambenen (bakbenslyftet högre än frambenslyftet)."
Passage: "I passage rör sig hästen i mycket samlad, mycket eleverad, taktfast trav med förlängt svävmoment och tydlig kadens." "Varje diagonalt benpar lyfts och återvänder till marken växelvis och med jämn rytm."
Fast jag kan ju vara ute och cykla. Till exempel är det svårt att avgöra om bilderna ovan ska föreställa en häst i passage, samlad trav ("Samlad trav ska skiljas från arbetstrav genom en ökning av framdelens lätthet till följd av mer undersatta och böjda bakben samt ett något långsammare tempo. Hästens steglängd förkortas i förhållande till arbetstrav. Hästen ska med lätt framdel och bibehållen rytm röra sig med ökad schwung. Hästens vilande i steget med svävning som följd är felaktig.") eller bensprattel.
 
Och så är ju det här framridning. Inte alls tävlingsbanan. Så alla brister som syns här försvinner ju direkt när ekipaget kommer in på tävlingsbanan!
 
 
 
 
 




May I borrow this shit and post on ma blog? :) Med länk såklart.

Svar: Ja, absolut!
teambockaberg.blogg.se

2015-07-13 // 16:27:05

Jätteintressant inlägg! Har inte tänkt på detta förut. Är ju lite svårt att se på video/irl, lättare på bild :)

Svar: Ja men precis. Bilder är bra till rätt mycket egentligen (:
teambockaberg.blogg.se

2015-07-15 // 10:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback