Myst i skogen (:

Red i skogen med mamma och Julia idag, ni vet så där härligt kravlöst som det blir när huvudet är helt igenkorkat av snor och man låter som om man är i målbrottet. Ganska soft med andra ord, blev inväntad några gånger kan man väl säga. Index och jag filosoferade så fint i det förvånansvärt fina höstvädret.

I morgon ska jag försöka orka rida på banan! Vi får väl se hur det går med det...Dagens ridning

Idag red jag Isa i skogen med Johanna och mamma. Hon var pigg och när vi travade en gång så sparkade hon ganska högt ! Sedan när vi gick förbi några andra hästar sprang dom fast vi skrittade förbi, då höll Isa på och takta med höga benlyft :) Hon gick lite sådär ganska bra ibland och sedan lite sämre.


Fina ponnyn ;) <3Dagens ridning

Idag red jag i skogen på Isa med mamma och Nelly. Hon var pigg och sparkade en gång (en liten spark) och bockade en, den var inte heller stor ;) Hon stutsade i galoppen med, men resten gick bra, i traven skötte hon sej. Vädret var väldigt härligt, regnade nästan hela tiden så Isa fick ett täcke på rumpa så hon blev nöjd !

  
Klappat på ponnyn (:

Jag har faktiskt tagit mig utanför dörren idag. Lyckades med att ta mig ner till Index, rykta honom och se till att han äntligen fick på sig ett täcke. Vilket han egentligen hade behövt i natt. Jaja, han slipper ju att frysa nu och det är väl bättre än inget.

Faktiskt förvånade att han kom när jag ropade, det verkar som att han faktiskt lystrar på namnet och inte rösten. Tur för mig det med tanke på hur jag låter idag...Ridningen i går !

Igår red jag Isa på banan med Nelly. Det gick ganska bra hon jobbade faktiskt med båda sidorna ! Traven gick hon bra i, övergångarna mellan skritt och trav gick ganska bra, i vissa slängde hon upp huvudet oftas när jag saktade av från trav till skritt. Galoppen gick hon inte så jättebra i, hon slängde upp huvudet en del (men det var nog mitt fel) mest i vänster varvet i höger gick hon bättre.Jag är inte ensam, frågan är om det hjälper?

Jag har då åkt på en underbar förkylning så jag har inte ridit sedan i söndags. I vilket fall så har jag haft tid att göra lite annat idag. Igår orkade jag inte med så mycket...

Jag har tittat in på Philippe Karls hemsida. Det visade sig att han hade skickat ett brev (den 27 mars 2009) till det tyska ridsportförbundet för att få ändringar i deras regler och på så sätt se till att det var den klassiska dressyrridningen som premierades på tävling igen. Och inte flashiga gångarter med bakbenen hemma i stallet och en form som kommer av rollkur. Tyvärr verkar det inte som om förbundet lyssnade för jag har inte sett någon ändring.


Här har ni honom, Philippe Karl, säg mig när ni senast såg en sån här bra och korrekt piaff?

Däremot översatte jag den delen av brevet som handlar om vilka förändringar han ville se. Nu får ni tänka på att jag inte är något geni i engelska och jag har använt olika lexikon till att fixa översättningen, men det är iaf läsligt nu.

 1. Hjälptyglar fastsatta i bettet är förbjudna, vid longering eller med sadel. Tömmen ska alltid fästas i en kapson.
 2. Hårt spända nosgrimmor är förbjudna, både i daglig träning och i tävling. (Dessutom, det är tillåtet att visa en häst utan nosgrimma)
 3. Hästens mun måste bli kontrollerad direkt innan varje test eller prestation. En skada leder till uteslutning.
 4. En häst som visar skada från sporrar blir utesluten.
 5. Overflexion (näsan bakom lodplan) i alla rörelser ska bli straffade med poäng av högst 3.
 6. ”Stängda käftar”, uppdragna eller uthängande tungor och gnisslande tänder i någon rörelse ska bli straffade med poäng av högst 4.
 7. ”Nackstretching” (när manen (/halsen) är nästan horisontell och näsan framför lodplan) blir en del av varje dressyrprogram, i alla tre gångarterna och i båda varven.
 8. Skritten är återinförd som en ”fullfjädrad” del av varje dressyrprogram och motsvarar upp till 30 % av den totala poängen.
  En häst som går i passgång utesluts.
 9. I test av unga hästar, ska de unga hästarna visas i ”nackstretching” i alla gångarter, ryttaren rider lätt i traven.

Nu hoppas jag att min översättning är hyfsat korrekt, i vilket fall verkar Karl vara en väldigt smart människa. Som i mycket skriver det jag läste i "Ridinstruktion" från 1930. Man ska faktiskt inte glömma att hästens anatomi inte har förändrats vilket betyder att man inte heller bör ändra på ett vinnande koncept.

Det stora problemet är att det vinnande konceptet har blivit att visa flashiga gångarter, ta upp hästarna snabbt i klasserna och strunta i hållbarheten. Helt enkelt verkar det som att pengarna har börjat styra ridsporten.


Busig ponny ;)

Idag red jag Isa i skogen med Johanna och Nelly. Hon var ganska pigg och tyckte det var roligt att komma ut i skogen ;) Hon var lite spänd med för det blåste ute, hon galopperade utan att göra något, sen när vi travade började hon studsa och bocka hihi ! Annars gick det bra :)

Jag red även Mina i skogen med Johanna och Skrutten. Hon tyckte det var roligt för hon fick ligga före Skrutten ibland, hon brukar alltid få ligga sist annars ;)Bilder (:

Lite bilder på pållarna nu då (: Eller rättare sagt på Skrutten och Ballerina.


*mums flyveil...*

*gäsp*

Det var alla, orkade inte fixa till fler. Är lite lat av mig ibland.Har inte hunnit...

Jag är ledsen att behöva säga det men jag har inte hunnit med att blogga (vilket jag inte verkar vara ensam om av oss tre). En körlektion och Eksjö stadsfest har kommit ivägen + lite till... I vilket fall så tog jag lite bilder idag på pållarna (som just nu mer eller mindre går utanför mitt fönster) så jag tänkte att jag skulle ladda upp ett par, tre stycken, när jag hunnit beskära dem och lite!


Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan, det gick ganska bra hon gick bäst i höger varvet. Jag gjorde mycket övergångar, hon gjorde dom ganska bra det blev bara några gånger hon slängde upp huvudet. Skänkelvikningarna kändes också bra, galoppen var väl lite sådär, det gick bättre i höger varvet ! Hon drog även lite i galoppen ;)


svampisarna!

idag red jag en tur med julia och tanten, de gick mycket bra och de va trevligt!
man måste jag prata av sig lite med ju, hur skönt som helst.
Diza va snäll som vanligt, drog dock lite i högertygeln och hade svårt för vänster galopp.
och så trillade hon typ över massa stenar, klant hästen.
julia hoppade även av mina och plockade några gula godingar, mumma!
nu väntar sängen :)

Tanten fick motion !

Idag red jag altså Mina med Nelly iskogen. Hon var ganska pigg och tyckte det var roligt att galoppera fort ;) Men annars skötte hon sej bra, gick lika fort i skritten som vanligt !

Isa vilade idag då :)

Dagens ridning

Eftersom jag då går på någon semesterlinje på gymnasiet (3:dje året på teknikprogrammet...) så "tog" jag ledigt idag, dvs jag hade bara en lektion, som var inställd... Därför har jag hunnit med båda hästarna idag och är nu på styrelsemöte (tidsinställt ni vet ^^).

Skrutten: Jag som är usel på att tömköra försökte lite ändå och tja det gick hyfsat. Han slappnade av riktigt bra och gick bra i ena varvet, i det andra har vi problem även i ridningen så jag var inte förvånad. Anledningen till tömkörningen är enkel, det regnade ute, han var lite på tårna. Därav kände jag inte för att klättra upp på honom i regnkläder även om det säkert hade gått bra.

Index: Det blev banan för hans del, och vet ni vad? Jag tror att jag lyckades med att lossa honom. Han kändes iaf väldigt fin för att sitta fast någonstans. Han var väl fortfarande lite stark i vänstertygeln men lyssnade bra och kändes riktigt fin. Traven är helt underbar när han är på det humöret. Som en storhäst i miniformat, typ. Iaf räcker det gått och väl för mig om jag ska sitta kvar med... I galoppen har han varit underbar ett tag och den känslan släpper inte. Åh, vill tävla nu!Det där med mobiler...

Nya Häst och Ryttare kom ju idag och jag hittade den här lilla notisen:

Mobiltelefoner och ridning

* Ryttare som rider ut i terrängen kan, med tanke på säkerheten, gärna ta med sig mobiltelefon.
* Telefonen skall ha ljudet avstängt och endast användas i nödsituation för att tillkalla hjälp.
* Att sitta till häst och tala i telefon måste anses vara ett lika stort oskick som att röka till häst - det innebär en säkerhetsrisk och visar bristande respekt för hästen.

Undrar om det gäller även för SMSande ryttare? Och vadå avstängt ljud? Alla blir ju så sura när man inte svarar när det ringer...


Dagen...

Eftersom jag valde att krångla med designen på bloggen idag istället så kan ni inte förvänta er något hyperintelligent inlägg från min sida. Jag hoppas istället att designen blev bättre (t.o.m. bra, kanske?), jag är inte nöjd...

I vilket fall så blev det en mysig tur i skogen i det här fina vädret för mig och Index. Julia har ju redan skrivit det viktiga.

Det var allt från mig, nu blir det NCIS innan sängen vill ha sällskap (:Dagens ridning

Idag red jag iskogen med Johanna och mamma. När vi kom till ett hus som vi skulle gå förbi, så stog det farliga saker på ena sidan (enligt Isa då) och på andra var det en stenmur. Så min smarta hästar hoppar mot den sidan där är stenmuren och nära den med, jättesmart ! I galoppen var hon pigg och försökte bocka lite men hon gjorde det aldrig ;)har inte ridit på en vecka...

dressyr träning idag, gick bättre än förväntat eftersom jag inte ridit på en vecka :O
i traven och skritten gick hon som en klocka (:D)
och galoppen kan vi råka glömma :o nej då, hade bara lite svårt med fattningarna som vanligt.
men träning ger färdighet så de är bara att fortsätta.
nu ska jag sova.natti !!

Dressyrträning

Idag tränade jag dressyr med Isa. Det gick faktiskt ganska bra, vi tränade mycket på övergångar från trav till skritt och skritt till trav. Det funkade lite sådär i början hon slängde gärna upp huvudet och övergångarna till skritt blev lite hackiga. Men det blev mycket bättre mot slutet, galoppen (som vi bara tog nåra varv) gick bra för att vara första galoppen på banan på en månad ;) Hon jobbade faktiskt bra med båda sidorna !Dressyrträning!

Får väl börja med att säga att jag är ganska trött just nu. Men träningen gick kanon. Precis som jag trodde hade jag inte kunnat hålla min häst från att bli stel.

Däremot fick jag hjälp med att lossa honom och shit vad underbar han blev! En helt annan ponny. Fick en sån där underbar känsla av att allting bara fungerade och man kan bara sitta med och njuta. Fram till det att jag skulle göra en öppna eller sluta. Men de funkade faktiskt bra tillslut (funderar på vad för idiot det var som kom på de där rörelserna...).

Jag är nöjd helt enkelt och just nu längtar mina värkande ben och armar bara efter en säng... Fast det var ju det som var meningen också! Om jag ska kunna få ordning på mig själv efter lovet.Dagen...

Eftersom mina kära stallkompisar spenderar sin dag i skolan kan jag ju hålla er uppdaterade (jag börjar inte förrän i morgon och får alltså en extra ledig dag).

Vi ska träna dressyr idag och iaf för min del är det riktigt nödvändigt. Ska bli kul, får se om min kära lilla ponny har lyckats att hålla sig mjuk nu ^^ Eller om jag har lyckats hålla honom mjuk kanske det heter.

Jag lovar att Nelly kommer att få träna på galoppen, Julia vet jag inte men hon har ju tur och slipper vara helt död efter träningen.

Annars så har jag hittat Julias försvunna Eskadronskydd idag (och hoppas givetvis på hittelön) när jag plockade svamp.


Dagens ridning+körning

Idag red jag och min kompis Isa och Diza iskogen. Jag Isa och min kompis Diza, det gick bra fast hon var pigg ! När vi galopperade höll jag inte på att få stopp på henne. Hon försökte småbocka lite med :) Men annars skötte sej båda två.

Vi körde även Mina, hon sprang ganska bra på hemvägen iaf ;)


Om Index! (:

Kör på en lista, ni vet en sån där om hästen så att ni får veta allt om honom, inklusive skostorlek ^^

Vad heter hästen? Grythöjdens Index
Tycker du att den ska heta något annat? Nej, det är väl fint (;
Vad kallar du hästen? Index, killen, snyggingen ^^
Vad kallar andra hästen? Vet inte? Möjligt att han blivit kallad pucko och idiot någon gång...
Hur gammal är den? 11 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 21 juni 2000
Vilken färg har den? Brun med svart man och svans
Har den några tecken? Nej :)
Hur hög i mankhöjden? 137 cm 
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? New Forest

Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? Lätt B
Är den tävlad i dressyr? Ja
Vilka klasser? Upp till LA:P1
Är den tävlad fälttävlan? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nopp
Är den tävlad i något annat? -
Har den tävlat in några pengar? Beror väl på hur man ser det ;) Startavgifter tillbaka räknas väl kanske inte ^^
Hur mycket? -
Hur högt har du hoppat med den? 115 cm, har jag för mig

Är hästen bra på dressyr? Ja det tycker jag :)
Hur är den i skritten? Ofta ganska seg, vi båda tar det som en paus i arbetet
Hur är den i traven? Arbetstraven funkar kanon, mellantraven är väl sådär...
Hur är den i galoppen? Bättre än traven, enligt mig, börjar bli riktigt fin nu (:
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja 
Kan den galoppombyten? Enkla, räknas det?
Är hästen pigg? Lite egen motor ibland.
Är hästen trög? När han är på det humöret.
Är hästen stark? Nja, det vill jag inte påstå
Är hästen het? Nyklippt och på vintern kanske.
Bockar den? Det händer. 
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Det har hänt
Har du stegrat med den? Ja

Sparkar den bakut? När han blir arg
Har du sparkat bakut med den? Ja
Skenar den ofta med dig/andra? Nej 
Har du skenat på den? Tror inte det...
Är den tittig? Lite, 
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Japp

Hoppar hästen bra? Helt okej
Gillar den att hoppa? Jadå, så länge vi båda vill
Har den bra hoppteknik? Ja det tycker jag. 
Hur högt brukar du hoppa med den? Beror väl på, vi tränar på banor på 90
Hur ofta hoppar du den? Nån gång i månaden?
Hur är den när den rids ut? Väldigt snäll, vem som helst kan rida honom där
Tycker den att det är kul? Ja
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Piggare ^^
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Gräs! Och havre + hot mix
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Stooor, om man ska hämta honom...
Hur länge går den ute per dag? Dygnet runt
Gillar den att vara ute i hagen? Japp
Har den vindskydd i hagen? Nej, eller en stor gran och sånt (:

Hur ofta rids hästen? 6 dagar i veckan. Annars blir han ju en köttbulle!
Är det en svår eller lätt riden häst? Skogen: lättriden, banan ganska svår...
Vem äger hästen? Jag?
Är hästen snäll i stallet? Världens snällaste :)
Kan hästen stå lös i stallet? Ensam så funkar det.
Måste hästen vara uppbunden? Det blir lättast så ;)
Är hästen lättlastad? Lastar sig själv...
Är den snäll att klippa? Ja, med mutor så

Vad har den för sadel/sadlar? Prestige Apaloosa Golden Star, och mammas Bates Caprilli
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Nån Hööks/Börjes blandning oftast
Vad har den för bett just nu? Tredelat, ett med fasta och med rörliga ringar
Vad har den för täcken just nu? Inget, han använder ett regntäcke när det är skitväder
Tror du att hästen gillar dig? Det hoppas jag (:
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Tror det ^^
Gillar du hästen? Oh ja!
Nämn en sak som är - med hästen: Finns det något? Okej, han är en besserwisser...
Nämn en sak som är + med hästen: Att han är helt underbar (:
Har ni många minnen tillsammans? Massor!
Nämn det bästa: Oj, måste nog vara 4:de platsen i SM-klassen i dressyr på NF-SM
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Ja :)Dagens ridning:

Eftersom jag inte har något trevligare att berätta om så kör vi på ett inlägg om dagens ridning.

Index: Tjockis fick klättra och träna upp musklerna lite. Det uppskattades väl inte så mycket av herrn men muskler får han. Skrutten har ju snott hans bett med så just nu är han ganska missnöjd... Ska nog byta bett igen på Index ^^ Även om jag inte vill det.

Skrutten: Red honom själv för första gången. Han är ju så snäll och jag hade inte direkt någon som kunde följa med mig, alltså tog jag honom ensam. Det hände inte så mycket. Han gjorde det han skulle. Vi var nere på banan med och där är han alltid lugn. Jag hade faktiskt skyddsväst, så duktig är jag. Att jag inte stängde grinden skyller vi på att jag knappt kommer upp igen ^^ Ska ner i morgon igen, tror jag. Får se helt enkelt, behöver träna på galoppen...Dagens ridning :)

Idag var skrittklättrade jag Isa iskogen. Det gick bra, fast hon tyckte nog det var lite jobbigt för hon fick gå i form nerför backarna. Brukar i vanliga fall klättra henne i trav, men nu har hon ju varit skadad, därför vill jag ta det lite lugnare. Men att skritta dom i form i nerförsbackar ska vara bra och sätta muskler, vilket hon kan behöva för hon har tappat lite muskler nu.


Failbilder del 2 !

Här kommer det ännu fler failbilder ;)


Bildserie, bild 1

Bild 2

Bild 3

hm... visst är vi snygga ?

Ja...

Vi kom "helt" rätt...

Jag och Bollen, vi satsade på att hoppa i jämte !
Älskar när det regnar !

Idag red jag Isa i skogen med Johanna ;) Det gick bra, fast när vi var på hemvägen en ganska bra bit kvar började det ösregna, en sån här härlig åskur. Jag kan säga att jag var blöt även att jag hade en militärregnkappa, jag kunde krama ur strumporna. Isa hade ländtäcke, så hon var ganska nöjd. Jag fick börja galoppera idag, altså första galoppen på en månad. Det kändes att hon tyckte det var jätteroligt, hon småbockade lite hihi ! ;)  I en backe när vi gick nerför, när det regnade så mycket gick Isa typ skänkelvikning ner för att gå med rumpan mot regnet.

Tänkte visa Isa nya hink som jag köpte i Växjö igår med :)
Ungefär såhär snygga var vi, fast Isa hade ett rosa ländetäcke+hoppsadeln och det svarta tränset ;)Failbilder del 1 !

Här kommer det några failbilder på mej och mina hästar ;)


hm... jag och Bollen. (vi kom över det sen)

Jag och Bollen...

Igen...

När vi tog oss över hindret !

Jag och Lillebror.

Jag och Isa...

Isa ;)


Ny hage (:

Eftersom jag har varit i Växjö hela dagen så har jag inte så mycket att skriva om. Särskilt inte med tanke på att jag inte köpte en enda hästsak, otroligt eller hur? Julia köpte iaf en söt rosa hink till Iza. Gulligt va?

Däremot släppte vi in hästarna på nytt bete idag så jag tog några bilder, eftersom de orkade springa i typ 2 min... Så mina två favoriter kan jag ju bjuda på (:


Ballerina (och Skrutten) ogillade att vi inte tog och släppte in alla på en gång...

Hästarna (: Ballerina är dock ur bild, finns lite svans kvar på högersidan tror jag ^^Ridning Isa ;)

Sedan red jag Isa på banan med mamma, vilket gick jättebra :) Hon jobbade bra med båda sidorna, i både skritten och traven. Skänkelvikningarna gick också bra, några gick lite sämre men dom flesta gick bra ;) Gick fram lite dåligt i traven först, men gick mycket bättre sen.

 


Bildbomb! (:

Får bli en liten bildbomb på Rainman, vår söta lilla fölunge, eftersom jag tog några kort på honom idag. Fint väder och allt som det var! (:


Ledsen häst vill bli kliad lite till...

... så det är ju bäst att lyda order (;

Sen blev det en tupplur i solen och då gick jag därifrån (:

Just det: Han ska föresten säljas ^^


DizaLinaJulia&Mina ;d

TjollaHoppTjollaHej ! :D

Lina is Back ;D

Idag va jag i landet bortom horisonten, Bockaberg (:
& fick rida den stackars tanten ^^]<3
HIHI !
Hoppade även denna gången och vill bjuda på några bilder :)
då undrar ni säker varför 2 andra är med i både rubriken och
på bilderna, jo för att lilla JullanGullan JOJNADE oss :dd
se på bilderna, njut, JOJNA, kissa & bajsa så kommer ni må som
julia när hon befinner sig bland kakburkar fyllda med kakor såklart då :)Det va allt från mig, bilder på JullanGullan kommer finns längre ner ! ;d

Idag red jag altså Diza, på banan med Lina :) Jag hoppade vilket gick bra, hon blev bara lite stark mellan hindrena ibland. Vi fick några konstiga språng med, men det mesta gick bra, det var jätteroligt att hoppa henne :)
Ni får några bilder på oss med !

Lina &

Snabb uppdatering (:

Har inte hänt så mycket så finns inget för mig att skriva heller ^^

Jag har bytt bett på Skrutten så han har numera Index's raka plaststång (Index saknar den lite...). Skrutten funkar mycket bättre på den! Stackarn hade ju fått skav i mungipan för att han flyttar på bettet så att ledningen klämmer i mungipan på honom. Egentligen får han skylla sig själv men nu är iaf problemet löst!

Jag har målat om det vita i Index box med, skulle egentligen haft en före - efter bild... Det blev väldigt fint iaf! Det blev så ljust och fint i boxen helt plötsligt (:Dagens ridning

Isa: Red jag på banan med Johanna och Skrutten. Hon jobbade nästan med bra med båda sidorna idag, fast mindre med vänster. Hon gick faktiskt inte och kröp ihop idag, skänkelvikningarna gick lite sådär, men dom flesta gick bra ;) Hon kändes bra i traven med, gick inte fram ordenligt någon gång bara.

Mina: Red jag barbacka i skogen ;) Det gick bra hon var pigg ! I slutet av vägen innan vi skulle vända låg det några grenar över vägen som jag tänkte att vi skulle hoppa över, jag travde mot dom först för jag visste inte hur dom låg så Mina gick över dom då ! Sen vände jag hemåt, travade mot dom då med, tänkte att hon nog bara travar över dom för dom var inte så höga, men hon tog och hoppade över dom i ett ganska stort språng hihi ;)Lilla Bollen och jag ;) <3Tre hästar ridna...

Mina: Det blev en tur i skogen med henne, i regnet men jag hade en militärregnkappa så jag blev inte blöt mer än om fötterna. Fötterna var så blöta att jag kunde krama ut strumporna :) Men det gick bra iaf.

Diza: Red jag på banan med Johanna. Det gick väl sådär, skritten gick hon bra i, men traven gick hon sämre i, det var nog mitt fel att hon inte gick så bra. Galoppfattningarna satt iaf bra ;) Hon blev ganska stark i traven, och drog så hon slapp jobba.

Isa: Red jag med mamma och Johanna, vi red i skogen. Det gick bra, hon gick bra. Det regnade faktiskt inte när jag red henne eller Isa ;)Sluta överdriv?

Ibland förstår jag mig faktiskt inte på hästfolk. Ska du tävla så ska du vara fullständigt matchad i märkeskläder, så verkar det iaf när man ser en del på tävling. Index och jag gör nog så många missar vi kan i matchningen. Tänk er bara det här:

* Index har ett V-format pannband och remontnosgrimma
* Jag rider i hoppstövlar (!) och en ventilationshjälm
* Index har utsläppt pannlugg
* Jag använder hårnät och gör ingen donut
* Jag har ridit i för korta ridstövlar i ett par år...
* Min kavaj är marinblå, likaså min hjälm som dessutom är tvåfärgad...

Och vet ni vad? Det går lika bra trots det och domaren har inte kommenterat någonting om min utrustning, än. Är det inte för överdrivet att börja dissa olika sorters utrustning? Det är ju ändå inte den man rider med. Det viktigaste är väl ändå det här:

* Hel och ren utrustning
* Inte blanda en brun sadel med ett svart träns eller tvärtom
* Att man har en någorlunda figursydd kavaj, annars ser det lite slafsigt ut
* Ett vitt schabrak (och ingen annan färg!)
* I högre klasser gärna plastrong (svårt att hitta någon utan...)
* Snygga knoppar! Inga upprättstående spretiga saker.
* Ridstövlar och inte shortchaps

Helt enkelt självklara saker och det här skulle jag vilja påstå är det som domaren nog bryr sig om. Kommer det in någon med skitig utrustning, spretiga knoppar, för stor kavaj och shortchaps får man kanske känslan av att ryttaren inte riktigt verkar ha så bra koll. Vilket jag tvivlar på att någon ens skulle göra.

Jag tror inte att domaren bryr sig om ifall ryttaren kommer in med fullständig märkesutrustning eller inte. I mitt fall så kan jag inte påstå att domaren gör det. I så fall hade jag inte kommit tvåa i lördags... Det är en sak som är säker. Fast sen är det ju så att det inte är med utrustningen man rider. Och det visar sig någon gång ibland (som när jag blir placerad).

Märkessaker är snyggt men inte nödvändigt. Mitt råd är snarare att lägga pengarna på träning istället för utrustning. Det kan löna sig i längden (;Bildbomb !

Eftesom jag inte har så mycket att skriva idag, då båda hästarna vilade så får ni en bildbomb ;) Jag rycktade bara Isa och smorde Mina :) 


Hihi, gammal bild på mej och Isa, sommaren 2009 !

Hopptävling, sommaren 2010

Dressyrtävling, hösten 2010 

Dressyr, Vintern 2010

Hoppning, våren 2011

Dressyr, våren 2011

Hopptävling, våren 2011

Och den sista bilden på mej och Mina, våren 2010 !Bilder ^^

För en gångs skull har jag faktiskt lite bilder från en tävling. Oftast har jag bara en film då det är mycket lättare att se sina fel på film istället för bilder. I vilket fall så bjuder jag på några bilder (:


Synd att vi blev lite kapade på den här... :(

Det var alla för idag (:Tävlingen ^^

Sammanfattning av tävlingen nu då. Kom hem lite sent från GPt igår så hann inte med att blogga...

Lagtävlan: Gick på honom lite på framridningen så att han lossade ordentligt i båda sidorna. Index uppskattade väl inte det hela men när han väl kom in på banan var han helt underbar. Det mesta satt klockrent, även om jag vet att vi kan göra 10 ggr bättre skänkelvikningar. I vilket så var nog de dem största missarna. Nöjd med ritten och med resultatet 64 % som första ryttare är inte illa det.

Vi blev slagna av en D-ponny resten hamnade bakom oss och vi kom då 2:a! Tror att Index glömde bort att han blivit tillknycklad på framridningen när han fick visa upp sig på prisutdelningen! (:

LA:P1: Stackars ponnyn var trött... Hann väl vila i sådär en kvart, fast det var ju lika för alla. I vilket fall så "förstördes" vår framridning av prisutdelningen också (ett angenämt avbrott måste jag säga!). Så det gick inte så bra, han dog inne på banan, var trött och bökade. De rörelser som han väl orkade göra fick vi dock bra på. Som en 7:a på ett enkelt byte. Hade vi orkat hålla den klassen så hade vi nog lyckats få det sista nationella kvalet!jag ska inte klaga på min häst....

julia visade bilder för mig från hoppningen när jag tävlade i udden.
en kommentar:
min häst är galen!!!


hahah, vad tycker ni va?

nu drar jag upp till stallet och rider (;

Banan för oss med ;)

Idag red jag Isa på banan med mamma. Det gick ganska bra fast hon var fortfarande stel i höger varvet. Jag gjorde mycket öka och minska volten och skänkelvikningar ;) Hon  lossnade lite mot slut mej hon ville helst gå ner för långt i höger varvet, absolut i traven. Men vänster varvet kändes hon jättefin i, även i traven :)banan för våran del.

GRATTIS JOHANNA!

red på banan en sväng idag, julia tog lite bilder :)
hon kändes mycketmycket fin, lite synd att jag missar tävlingen
här hemma nästa helg, but that's life!
kommentara om era åsikter :D
hahah, förresten ser jag sjukt tjock ut, så de behöver ni inte kommentera....

Jag är glad! (:

Titta vilken duktig ponny jag har:


Ni ska få veta mer när jag kmr tillbaka från GPt, jag lovar. Så länge: Vi är uppklassade från LC nu mera ^^min fina älskade ponny!

hej på er, min uppdatering har sugit men har inte ridit särskilt mycket nu :/
som ni har läst här så har jullan ridit min ponny, och de verkar ha gott super.
glad att hon sköter sig och inte busar runt som en galning!
idag va jag iaf ute i skogen och myste med diza.
SÅÅÅÅÅ himla skönt att bara rida iväg och rensa huvudet, tänka i lugn och ro.
därför bli man så glad när hon sköter sig perfekt, eller nästan i alla fall!
haha! jo vi blev först lite rädd för en hund, sen råkade vi kliva ner oss i ett hål
så då blev diza så rädd att jag var tvungen att hoppa av och leda henne.
väl uppe på hästen igen red jag förbi andra hästar och då gnäggade hon och
hade sig, när jag var på hemvägen skrittade jag på långa tyglar och satt och kollade
runt och då plötsligt väldigt nära kom en hund och började skälla!
diza blev livrädd och kastade sig rakt åt höger.
och lilla nelly hängde på sidan av diza, tur att jag iaf satt kvar!
bra där nelly, du sitter så stadigt i sadeln så!
söt ponny efter ridningen!

Dagens ridning

Idag longerade jag Mina, så mage gick ihop något iaf ;)

Sen red jag Isa med Johanna och mamma i skogen. Idag fick jag börja trava mer så det blev det ;) Men det gick bra, fast hon var ganska pigg. Men hon gick bra iaf ;)


Såhär ser Mina ut när hon står och suger på ett äpple tex. ;)

Normalt ? 

 

Uppdatering... ^^

Har inte hunnit uppdatera då all min tid har gått åt att titta färdigt på säsong 6 av NCIS (ganska kass anledning ser jag nu...). Men lite snabbt nu då.

Index: I onsdags var vi ute och galopptränade och kom hem trötta båda två. Riktigt bra träning för båda och han kändes kanon. Igår vilade han.

Skrutten: Igår var jag nere på vår nygrusade bana med honom och hade en förhoppning om att han skulle gå bättre iaf. Det gjorde han faktiskt och var inte alls så där seg i traven och bökade med huvudet. Han kändes riktigt bra även om han gick ner för lågt ibland, men bättre det! Han började även söka sig ner på stöd i galoppen på ett helt annorlunda sätt än han brukar. Riktigt bra!

Dock letar jag efter ett nytt bett till honom, tror att bettet kan vara en bidragande orsak till att han går som han gör.Stel ponny...

Idag har jag ridit både Isa och Diza ;)

Isa: Red jag på banan med Johanna och en tjej som red Mina. Det gick väl sådär, innan har hon varit stel i vänster varvet, men nu var i det i höger ist. Skänkelvikningarna gick väl sådär men dom flesta gick bra. Hon försökte gå ner för långt med, men i slutet gick hon bättre, efter många skänkelvikningar ! I traven gick hon ganska bra :)

Diza: Blev en tur i skogen med mamma, vilket gick bra, men vad stark hon blir efter galoppen ! Hon drog ganska bra kan jag säga. Jag orkar inte riktigt sitta tillbaka henne då. Men det var jätteroligt att rida henne :)


Ridning, Diza

Igår red jag Diza på banan, dressyr. Det gick bra tyckte jag, hon var ganska mjuk. I traven ville hon gärna trava fortare, så hon slapp att jobba. Galoppfattningarna satt väl inte jättebra, men det funkade sen ! Men annars gick hon bra, bara lite starkare än Isa ;)Spänd ponny...

Nu har jag ridit Isa i skogen, ensam. Det blåste ganska bra ute så hon ganska spänd, när jag travade kändes det absolut. Någon gång när hon inte ville gå längre så vände hon och småreste sej ;) Men hon fick iaf gå åt det hållet som vi skulle åt från början :) Resten gick bra fast hon kändes som en krutdurk.

 
Älskade ponnyn <3

Totilas (:

Han är dösnygg med underbara gångarter, eller hur? Tänk ett föl efter honom, en sån där underbar svart dröm! Fast då får man ju hosta upp 5000 euro per dos, fryst sperma med, + lite andra avgifter. Och det är sämst dräktighetsprocent på fryst sperma. Kul om man måste seminera två gånger... Dvs, lite löst räknat att man nog får räkna med att hosta upp närmare 100 000, minst, per sto (om det nu tar sig första gången).


Fast hästen är det ju inget fel på. Däremot verkar det som om det är flera som är tveksamma till att betäcka med honom. Enligt Blup är det 4 stycken ston (i Sverige, om jag fattat rätt) som är seminerade med honom iår. Vilket faktiskt är sämre än den bästa NF-hingsten som brukar ha mellan 10-15 ston per år. Kan ju tillägga att de siffrorna brukar det skrattas åt i halvblodssammanhang. Om jag nu inte har fattat siffrorna helt fel hade Hip Hop över 200 betäckta ston det år han låg i toppen i betäckningsstatistiken. Nu ska det inte glömmas att de siffrorna kommer hingstarna knappt upp i längre.

Om man nu väntar lite och får se hur Totilas förärver sig kan det nog bli bra. Dock blir siffrorna lite missvisande om det är så pass få föl efter honom, iaf i Sverige. Utomlands har jag ingen koll... Däremot ska det bli kul att följa fölen och när de första fölen börjar visa resultat så får vi se om inte statistiken kan höja sig en bit!Hop-Zon

Kan ju skriva en liten presentation om Skruttens stam. Man ska inte döma hästar efter namnet. Skrutten han är efter Hip Hop som bland annat kom 3:a i derbyt i Falsterbo iår med nya ryttaren Erika Lickhammer.


Här har vi då honom. Hip Hop är i sin tur efter Feliciano som precis som Hip Hop har ridits av Maria Gretzer.

Frågan är om jag inte har den bilden som poster? Får nog leta tror jag ^^ I vilket fall så är Feliciano efter Irco Marco.

Trevlig hoppstam på pappas sida med andra ord ^^

Det var pappas sida då så fortsätter vi med mamma, Chessmin som är efter Chess.

Chess har väl hoppat ganska bra med, placeringar upptill svår klass... Han är efter Cortez och är dessutom halvsyskon med Feliciano. Vilket betyder att Skrutten är linjeavlad (enligt vissa inavlad, jag anser att vi har tagit tillvara på det positiva med stammen).

Cortez har nog de flesta hört talas om någon gång (dessutom är han riktigt söt). Han är då efter Cor de la Bryère. Som man hittar lite överallt i stamtavlor nu mera.

Klaga på tekniken vore väl fel? Den är ganska fulländad!

Så det var lite kort om hans stam, orkar inte leta reda på fler avlägsna förfäder. Tänkte att jag skulle göra något liknande med Index istället. Fast New Forestarna kan ju inte direkt skryta med meriter som OS-placeringar... Och meriter har jag inte heller orkat skriva upp men de flesta av de jag har rotat fram har väl gått svår klass i hoppning.Dagens ridning (:

Index: Vi var nere på banan i ett försök att mjuka upp honom igen. Han kändes bättre idag men fortfarande lite stark i yttertygeln. Någon ful ovana han har när han är stel. I vilket fall så funkade alla rörelser i LA:P1an klockrent, inga problem på träning inte. Så vi ska nog kunna slå lite D-ponnyer trots allt ^^ (måste ju ha lite självförtroende)

Julia tog några bilder med sin gamla Canon Powershot A550, ingenting mot Svante, en Nikon D5000 precis... (så fick jag det sagt ^^). Fast de är ju bättre än ingenting!


Vi hittade ett par hinder som vi (läs: jag) var tvungna att testa med.Dagens ridning

Idag red jag dressyr på Isa med mamma och Ballerina :) Det gick faktiskt riktigt bra, hon var inte så stel i vänster sida i dag. Skänkelvikningarna gick oxå bra, det var bara någon hon gick lite segt i. Det var bara avsaktningarna till skritt som inte gick så bra. Jag får ju inte trava så mycket än så det blir en del avsaktningar :) Men den sista gick i alla fall bra :)


Bloglovin!

Nu kan ni följa oss via Bloglovin! (:

Följ min blogg med Bloglovin

Ridning, Index

Index fick träna bakbensmusklerna idag. Vi klättrade. Det uppskattades inte av herrn men om han nu ska orka samla sig ordentligt och ha en tjockis på ryggen kanske det underlättar med lite rumpmuskler? Dessutom är det förhoppningsvis effektiv fettförbränning.

Jag älskar att böka med olika personer, får se vad jag får för svar. Och det här är bara första personen jag ska jävlas lite lätt med. Nu har jag iaf TR med mig ^^ Och det står skall inte bör. Det är skillnad det!

// JohannaDagens ridning

Idag red jag Isa i skogen med Johanna och Skrutten. Isa är verkligen inte det bästa sällskapet till Skrutten, för hon är ungefär lika spänd som honom. Fast hon slappnade av på hemvägen. Annars gick det bra förutom att det ösregnade under nästan hela turen.

Mina red jag på åkern, vilket faktiskt gick riktigt bra. Jag började med att rida dressyr på henne och sedan fick hon springa lite. Men hon gick jättebra när jag red dressyr, inte alls så stel som förra gången. I vänster varvet var hon riktigt mjuk, medans höger var lite stelare. Hon var mycket bättre än när jag red på banan iaf. Sedan blev det lite mer oseriös ridning vilket hon tyckte var roligt, innan hon fick galoppera studsade hon lite några gånger haha ! ;)

  

Skrutten och skogen...

Skrutten han går inte ihop med skogen, stackars häst uppfödd i Småland och allt. Hans absolut största skräck är stenar... Och allt annat som nu kan tänkas finnas i skogen. Spänd som en fiolsträng blir han så fort han rör sig utanför stallområdet åt ett annat håll än banan.

Kan någon tala om för mig hur man ska få hästen att förstå att han inte dör ute i skogen? Annat än trötta ut honom och vara där varje dag.

Det blev ju inte bättre efter att jag och Julia mötte Hälga, eller vem av dem det nu var ^^, heller. Han får helt enkelt bli stadshäst, gå på banan och i ridhus. En sån där tönt som inte vågar gå utanför fyrkanten annat än för att ta sig dit. Vilket på sitt sätt faktiskt skulle kunna räknas som en långtur i skogen. Iaf med tanke på vårt avstånd till banan.Vadå att vi är ensamma?

Börja aldrig tävla regional ponnydressyr på C-ponny i Småland. Kan ni lova mig det? Eller för mig gör det ju inget om alla helt plötsligt började tävla C-ponnyer på regionalnivå i Småland. Året ut då, sen kvittar det ju för min del.Det här är nämligen inte så kul som det ser ut... Har anmält mig till klass 1 och 2, Index är enda C-ponnyn i båda klasserna. Det är ju kul att vara ensam om att ha C-ponny ^^ Så nu ska vi visa våra enorma skills och slå de där långbenta D-ponnyerna. Taggad till tusen!

Helst hade jag ju gärna sett att statusen på dressyren blev lite högre i Småland och att det vore lite tillväxt underifrån. Men jag ska inte klaga. Oavsett hur det går så vinner vi ju faktiskt. Det är ju kul, tills jag råkar nämna att det dessutom var några D-ponnyer som ingick i klassen.
Dagens ridning

Skrutten: Det blev banan för honom, han ville inte som jag ville utan tjafsade och sökte sig inte ner på stöd. Mot slutet lyckades dock mina korta ben klämma ihop honom så pass bra att han släppte. Vet inte vad det är med honom, andra gången han är sån nu. Men, men han är 3 år det kan ju inte bara gå spikrakt framåt heller!

Index: Även han fick gå ner på banan för att mjuka till sig lite och för att vi skulle slippa träffa på älgar igen... I vilket fall så kändes det att han inte blivit riden dressyr på en vecka. Stel och ut med höger bog var hans motto i dag. När han och jag sedan tillslut hamnade på samma sida - min, så var han helt underbar att rida!

Får tacka Nellie så jättemycket för länkningen! (:
Gammal ?

Idag fick Isa vila, tog bara in henne när det regnade så att hon fick torka lite. Sedan ryktade jag henne där hon hade torkat, för hon hade ju självklart rullat sej.

Mina gick jag bara en liten promenad med, eller gick och gick det går knappt framåt när Mina går, det går väldigt sakta. Hon fick trava lite också ;)


Börjar undra om Mina börjar bli gammal, för hon har fått gråa ögonfransar !


Isa har ist vita strån i päls, nästan på hela kroppen, hennes fullblodspappa måste ha varit vit, för mamman är svart ;) Annars vet jag inte hur hon har fått dom ;) Är en ponnyspark värre än rollkur?

Ja det är faktiskt frågan. Är det värre att Nellie Berntsson bankar till sin häst för att den ska hoppa över ett hinder än att Anky van Grunsven drar ihop sin häst på varje framridning?

Eller är det värre att Nellie använder pelham på sin ponny än när en elitryttare som har varit uppe i toppen innan hon var född använder ett skarpare bett?

Mitt svar är nej det är det inte. Det Nellie gör är faktiskt inget hon ska få en massa skit för, för det är ingenting mot vad andra ryttare - uppe i toppen gör. Jag har inte sett Nellie rida live och jag är inte speciellt förtjust i hennes blogg (inget fel på bloggen men jag är språkpolis vad gäller skriftspråk). Men jag anser att det är otroligt fegt att anonymt kritisera en 11-åring för något så litet som ingen annan reagerar på.

För mig är det mer eller mindre personliga påhopp som gangsterponnyn ägnade sig åt och jag är helt med Nellie vad gäller att få bort den bloggen. Jag tror inte att jag är ensam om det heller, om jag ska vara ärlig. Det var fegt och onödiga påhopp, att sedan våga påstå att bloggen var bra. Då är man inte riktigt klok. Ärligt talat var det riktigt synd om dem som h*n skrev sitt skvaller om.

Och det behövdes en 11-åring för att lösa det här. Go for it säger jag bara! Även om jag inte läser hennes blogg måste jag säga att det här - det var riktigt bra gjort.Går + dagens ridning

Igår red jag Isa på banan med mamma ;) Jag fick börja trava lite i går, så det blev lite trav men annars försökte jag få loss henne i vänster varvet. Det gick väl sådär, men det gick bättre mot slutet. Skänkelvikningarna gick faktiskt bra, lite seg i någon bara ;)

Idag red jag Isa i skogen med mamma, skritt och trav då. Vilket gick bra ;) När jag hämtade henne i hagen i dag gnäggade hon åt mej, det är så roligt när dom gör det :)

Mina körde jag en tur idag, hon sprang på riktigt bra på hemvägen och det var bra för hennes tjocka mage !Vi älskar älgar...

Japp, vi mötte ytterligare en älg idag. Den här gången mitt framför näsan på mig och Index så vi blev nog lika rädda båda två. Index hoppade ner i diket iaf och jag vet inte om han tänkte fly eller ngt liknande. Den här gången var det kvigan som jag och Julia mötte med Iza och Skrutten.

Kul att vi har mött 4 älgar på två dagar. Vi älskar inte älgar men de verkar dras till oss. Någon som vet om det finns något spray liknande myggspray för att bli av med dem? ^^


Viltträff ^^

Index har haft en välbehövlig vila ett par dagar så jag har promenerat med honom ett tag. Nu så satte jag igång honom med en liten tur i skogen idag. Det var lite mysigt sådär (:

Lyckades med att möta 3 älgar (ko + kalv och en kviga) och dessutom 2 rådjur (get + kid). Det är ju tur att han är säker för vilt iaf. Eller vi blev nog båda lika rädda när det började knaka i skogen utan att vi såg någonting första gången. Sen var det ju lugnt, tror inte att Index ens såg rådjuren... Jag gjorde det iaf, söta var de (:Dagens ridning

Idag skrittade jag Isa i skogen med Johanna och Skrutten. Det gick bra fast båda två var ungefär lika töntiga, absoult för stenar, kan ni tänka er hur farliga sådana är elr ? Sen tyckte Isa att en fågel som flyg framför henne oxå var farlig ;) Men annars gick det bra, vi träffade ju inte på någon älg idag iaf.Finn ett fel?Ja alltså förutom att Nelly lyckats med att bli placerad hittar ni ett fel då? (Hon kom tvåa i LC:1 om hon missat att säga det...) På den övre bilden menar jag...

Tips: Kolla klädselnSvar: Min plastrong blev stulen, därav att Nelly faktiskt gjort ett försök att likna en dressyrryttare (;

tävlingresultat från NFSM

hej på er,
har haft väldans dåligt update här, men är inte så mycket i stallet nu så har inget att skriva om.
Diza står för tillfället för jag har massa annat och göra sen kan hon behöva de efter new forest mästerskapen.
Skrev om resultaten på min egna blogg, så tänkte länka den här :http://nellyhugosson.blogg.se/
Är för lat för att skriva de här XD
Hoppas att är bra med er, så får vi se när jag updaterar igen!

Snygga ponnyn (:

Vet ni vad? Jag såg det här när jag resultaten från utställningen kommit ut. Behöver jag säga att jag är sjukt stolt över min snygga ponny? På bilden ser ni de ponnyer som hade lika mkt eller mer poäng än Index.MIN ponny är 5:te snyggaste New Forest (delad plats) och som om inte det räcker är han den snyggaste valacken, poängmässigt då. Nu talar vi inte om 10 New Forestar utan snarare 140 stycken! Att då komma på en delad 5:te plats är inte det enormt bra?

Det enda som är synd är att de hade gjort om "reglerna" för Best In Show, som det var -08 hade han nog blivit sämst res. BIS valack ^^

Att han var SÅ snygg trodde jag inte, antog bara att jag var hemmablind... (;Bett :)

Sen har jag oxå skrittat Isa på banan, med Johanna och Mamma. Det gick bra fast hon ville inte riktigt jobba i vänster varvet, men hon gick inte ner för lågt nu iaf. Skänkelvikningarna gick sådär vissa gick bra medans andra gick sämre.
Jag tänkte att ni skulle få se Minas lite annorlunda bett med. Som jag har skrivit tidigare så lägger Mina tunga på fel sida, därför har hon ett sådant bett. Det är som ett tredelat, fast med "tunga" elr vad man ska säga :) Detta är även med fast ringar, då hon trivs bättre med det :)Islandshäst

Igår red jag islandshäst, vilket jag tyckte var roligt, då jag har inte gjort det innan ! Det var jättehärligt när hon töltade, man bara satt som i en soffa ;) Jag fick en som kunde tölta med och då blir det ju roligare :) Dom ser ganska roliga ut när dom töltar men det är skönt att sitta i.

Idag har jag ridit Mina i skogen, hon älskade när vi gick på gräsvägen, att galoppera där var jättekul ! Hon var piggare där och på hemvägen såklart ;)Det var nog inget för mig...

Red islandshäst idag, jag blev inte frälst. Antagligen hade det varit roligare om jag hade fått en som inte var ouppfostrad, stark i munnen och skänkeldöv. Usch, enligt mig den värsta typen av häst. Dessutom fick jag jobba för att få den i tölt, då den hellre travade. Iofs gillar jag utmaningar så det var ju inte helt fel (; Men ändå, jag har ju inte ridit islandshäst tidigare. Inte kändes det bättre när det var en liten unge på 6 år, max, som skulle ha hästen efter mig. Tack, jag började rida innan du var född...

Men ja, det var en himla tur att det var speedway i Vetlanda idag så jag kunde åka in och muntra upp mig med riktiga hästkrafter! Så egentligen är jag glad efter att ha fått se 280 hästkrafter rusa runt i ett heat (: Det ni!Ridning

Idag skrittade jag Isa i skogen, ensam. Det gick bra ;) Sen efter att jag hade gjort det smörjde jag Mina, hon hade självklart förstört sin flughuva så jag var jätteglad på henne. Detta blir ett kort inlägg...

Ni får iaf den redigerade bilden som skulle kommit för ett tag sen ;)

Bilder + sammanfattning

Sammanfattar helt enkelt helgen med lite bilder (:


Som vanligt var det invigning i tävlingskläder och ryttarna åkte in distriktsvis på motorcykel (:

Fredagen gick kasst som ni vet så där har jag inte mycket bilder.

Lördagen däremot:

Inte konstigt att den här snyggingen får 42 poäng va? (: Jag fick dessutom visningspris då jag visade min ponny mycket väl! (Har jag iofs fått alla gånger jag har visat honom ^^, men den här gången var ngt extra!)

Ärevarv på duktig ponny efter fjärdeplatsen i LA:4 (:

Grythöjdens snygga valacker innan de skulle in på Best In Show. Index, 42 poäng (99888), Eldorado 40 poäng och General 41 poäng.

Index hälsning "nu åker vi härifrån matte" efter att vi blivit uteslutna i två hoppklasser. Jag red med matförgiftning, usch! Det vill jag inte göra om...

En helt okej helg trots allt, givetvis hade jag önskat att den gått bättre. Men det gör man väl alltid? ^^NF-SM (;

Hade tänkt skriva ett litet längre inlägg om NF-SM för alla dagar men det har inte kommit längre än till tanken. Jag ska redigera lite bilder med men även det har stannat i tanken ^^ Ska fixa det i morgon, när jag faktiskt har tid! Eller jag hoppas att jag har det...

Men eftersom jag är omåttligt stolt över det här så blir det en liten bild ändå (:


Index är för söt när han räcker ut tungan på varenda fotografering med rosetten på (;
Nej det är inte min vanliga nosgrimma men skulle ju in på Best In Show sen så orkade inte byta, men guldbootsen är iaf på (:Dagens ridning

Mina: Det blev ridning på banan idag, mest dressyr men det blev några språng med för Nelly hade ändå ett hinder framme :) Hon gick ganska bra, fast hon var stelare i höger varvet. Sen är hon gärna lat och går ner för långt. I slut tog jag somsagt några språng, vilket gick jättebra, absoult sista språng kändes jättebra ;)

Isa: Jag red även henne på banan, jag lösgjorde henne i skritt. Vilket gick bra, även skänkelvikningarna faktiskt. Fast ibland gick hon även ner för långt för att slippa jobba, men jag drev på henne och tog upp henne lite.