Bilder ;)

Nu kommer det några bilder som jag fotade igår på hästarna :)


Rainman

Rainman

Ballerina hade också roligt :)

RainmanDagens ridning

Idag blev det galoppträning med mamma. Detta kan jag säga att Isa gillade, hon drog på hemväg. En gång släppte vi dom och vad Isa sprang, vilka galoppsprång hon fick ! Det gick bra iaf :)

Sedan körde jag även Mina, hon tyckte med det var kul och sprang på riktigt bra :)


Lilla Isa ;)

Mina ;)Dagens ridning

Tog mig ner till banan med Index idag. Gick faktiskt riktigt bra trots snörvlande och täppt näsa för min del. Vi hade lite problem med volterna i galoppen vilket berodde på att jag lättade i rumpan och började spjärna i stigbyglarna istället för att hålla om honom och komma ner i sätet. Inte smart. Dock fungerade allt annat kanon, till och med våra hatade slutor. Traven var han riktigt fin i, nu var det galoppen som var ett litet problem. Det brukar vara tvärtom (:Hm...

Titta noga på bilden nedan, ser ni något konstigt ?

Ridsporten i skymundan


Det här fick mig nästan att spy! Åseda och Lenhovda är två riktiga trevliga tävlingsarrangörer som jag har besökt mer än en gång. Dessutom är de vårs grannklubbar och efter Vetlanda de ridklubbarna vi har närmast till, tillsammans med Braås bör tilläggas. Uppenbarligen har klubbarna ekomiska problem och det är väl inte så konstigt när det visade sig att pengarna gick till hockeyn. Som kommunalrådet uttryckte det "Det är en djupt förankrad tradition men ett av de mest orättvisa beslut jag varit med om att fatta".

Är inte politiker till för att de ska förändra? Han såg en orättvisa och vad gjorde han? Struntade i det. Hockeyn får drygt fyra gånger så mycket pengar som ridsporten i kommunen och som kommunalråd svarar man med att det är en tradition? Jag trodde att vårt samhälle var jämställt men sånt här får mig att tvivla. Ska det vara okej att killarnas idrott premieras före tjejernas? Det tycker inte jag!

Sådant ska verkligne lyftas fram och kritiseras. Gamla gubbar ska inte få sitta och besluta allting överallt. Hur ska vi kunna bygga upp ett samhälle som är jämställt när man redan som barn får lära sig att hockey (eller liknande killdominerade sporter) det är coolt, det är en killsport som bör premieras. Och. Råkar det bli en enda liten orättvisa, en liten sänkning på bidragen kommer arga pappa och klagar på att han nu måste köpa skosnören till skridskorna för sina dyrt förvärvade pengar.

Det var vad kommunalrådet indirekt sa när han påpekade att det var hockeyn som hördes mest. Djupa traditioner som finns över hela landet? Jag tackar, hästen domesticerades för 5500 år sedan. Att jaga bollar på is kan man med god vilja säga härstammar från medeltiden. Alltså en djupt förankrad tradition att jaga bollar i jämförelse med att rida häst. Nu glömde jag ju en sak! Rida häst började ju på 60-talet allt fler tjejer att göra, jaga bollar gör ju killar! Åh, att jag inte tänkte på det hästar är ju inte så coolt efter det...


Hoppträning

I onsdag var det hoppträning för mej och Isa, vilket gick jättebra :) Det vi började hoppa fram på efter framridningen var typ studs, det var en bom sen räcke och bom igen och det var på böjt spår som en volt. Det var svårt att komma in rätt i den serien. Sen hoppade vi även en vanlig studsserie, den funkade bra. Vi avslutade med att hoppa den första serien, sen ett räcke och studs och likadant åt andra hållet ;) Det kommer 2 filmbilder med.
Älskade ponny <3Suck...

Idag firar jag att mitt projektarbete är avklarat genom att drabbas av en härlig vårförkylning. Pallrade mig dock iväg till skolan på Ipren och klättrade med Index på morgonen innan jag började. Mer har jag inte orkat och är redan trött! Jag är kvällspigg i vanliga fall... Känns ju löjligt. I morgon hade jag tänkt må bättre och rida båda pållarna (: Förhoppningsvis klarar jag av att rida dem på banan då iaf Index behöver det!Visst vore det gulligt?


Nog skulle väl Index bli söt i ett par sånna här? Dessutom kan han inte klaga på skav! Fast han skulle väl skaffa sig riktigt härliga skav i ren protest så att fluffet fick en mer rödbrun färg efter en gångs användning ^^Gick inte som jag tänkt mig...

Här har vi en katt som är duktig på att förstöra...

Här skulle jag leka med självutlösaren och ta en bild till min projektarbetespresentation. Vad händer då? Jo, Lurvas tycker att han ska få lite uppmärksamhet. Hoppas att han är nöjd nu (:Projekt!

Okej, det började faktiskt regna igen sen. Så täckena var visst inte helt onödiga! Nu har jag roat mig med mitt projektarbete i 3 (4?) timmar, är just nu slut i huvudet och riktigt trött på det! I morgon blir det redovisning med öppet hus på gymnasiet. Baljan ska med in och visa upp sig. Dessutom är det muntligt presentation som gäller inför delar av Teknikprogrammet. Jag älskar att prata inför folk så jag ser verkligen fram emot det...

Frågan är om jag är klar nu? Känns färdig men har säkert glömt något ytterligare...

Och de hade ju verkligen behövts...

Idag när jag kom ner till stallet stod det 3 bara hästrumpor och frös i regnet. Jag skyndade mig givetvis att böka på alla hästarna täcke, bör tilläggas att det endast var de stora hästarna som gick utan. Inte heller tog jag in dem utan stod i hagen och hoppades slippa bli översprungen. Nå, Skrutten var ju inte så jobbig om man bortser från att Rainman tyckte att han skulle hjälpa mig. Ballerina hade bockat som en idiot innan men stod så snällt. Benzin traskade runt i en cirkel med mig hängande i grimskaftet. Iza som jag bytte täcke på gick omkring i hagen trots att jag hade bundit henne. Index fick dubbla täcken efter att jag hade ridit.

Meningen med den här utläggningen? Jo, jag la ner ganska mycket tid och energi på det här. Gissa vad? Nu regnar det inte en enda liten droppe utan det är nästan fint väder! Snacka om att lägga ner en massa arbete i onödan? Andra gången som jag är så noga med att lägga på hästarna täcke helt i onödan...

Projektarbetet...

Dagen har tillägnats det här:


Även känt som projektarbete. Är lite stolt över min fina lilla balja (:Idag!

Index och jag har varit ute och galopptränat idag, utan att träffa på några svin. Dock stannade Index på precis samma ställe igen, idag var det nog mer för att han mindes förra gången. Vi kom nämligen snabbt och smidigt fram igen. Annars funkade det bra, red på plaststången och det var absolut ingen nackdel då han inte kan ta det bettet och springa som han själv vill. Dvs, långsamt samtidigt som han studerar stjärnorna och försöker hitta kentauren eller liknande stjärnbild...


Index bjuder på en härlig, typisk Indexbild med ett ganska ointelligent intryck... Nå, jag har aldrig trott att han är plugghästtypen heller!Dagens ridning

Idag blev det ridning med mamma iskogen. Vilket Isa tyckte var kul, hon hoppade över två stycken bäckar :) Sen tog hon sej faktiskt över det sanka i lungt tempo (fantastikt!).


Skrutten idag!

Jag hade planerat att hoppa pållarna idag och jaga upp min duktiga fotograf till att ta lite bilder på oss. Vi bestämde på eftermiddagen. Det är det nu och det åskar. Alltså. Min planering blev lite omkullkastad och hästarna reds iofs på banan men någon hoppning blev det inte. Index fick dressyra och Skrutten fick även han dressyra fast med lite bommar på marken att springa över. Julia följde med ner och tog med sig kameran när jag red Skrutten.

Resultatet blev följande:


Dagens outfit:
Inte värd att nämna, men mer känd som stallkläder och hemmautrustning ^^Fredag 13

Gissa vad? Jo, min "bilddisk" flydde ju och slutade att fungera fredag den 13 april, för en dryg vecka sen alltså. Jag höll på att drabbas av panik. Igår blev den istället inkopplade till en annan dator. Och. Den fungerade! Alla bilder var kvar så det var bara att föra över till en annan hårddisk och koppla in allting, nu fungerar allt som det ska igen!

Men. Från och med i år så håller jag med om att fredag den 13 är en otursdag...Dagen (;

Idag då? Jag har ridit Index i skogen och sedan satt staket, spettat lite stolpar och skaffat mig en trevlig vattenblåsa. Så härligt intensiva är mina helger. Får lov och säga att det är ganska lugnt, faktiskt. Ska fixa färdigt till min projektrapportsredovisning annars har jag inget som är direkt överhängande.Skrutten

Wow, Skrutten går verkligen från klarhet till klarhet nu. Stadig form i alla gångarter och visar upp en riktigt trevlig taktmässig gång. Frågan är hur jag ska vidare med honom nu? Befästa sidvärtsrörelser kanske, eller få bättre övergångar? Jag vill inte fastna på samma ställe som jag råkade göra med honom ett tag. Det var inte alls kul när man kände att det verkligen inte hände någonting. Det var när jag lattjade runt i hoppsadeln och studsade runt som en gummiboll ungefär. Efter bytet har det nästan bara gått framåt, tror att bettbytet ska få en del av äran också!Vad håller jag på med?

Ibland funderar jag faktiskt på håller på med. Som idag när jag kliver upp tidigt på min sovmorgon för att gå ut och rida i snöstorm. Allt så jag hinner med två hästar på en dag. Usch, tror inte att Index uppskattade ridningen speciellt mycket idag om jag ska vara ärlig. Inte jag heller för den delen, var mest ett måste idag. Han var mest glad över att det var slut och att han fick på sig tjockare täcke när han skulle ut. Vad är det här för väder? Jag hade hoppats på solsken och fint väder idag men icke, motivationen var nere under skoskaften redan när jag skulle ta ut hästarna idag.

Hoppas verkligen att det slutar snöa till i eftermiddag så att jag och Martina kan rida i lite bättre väder (;Språkpolis på intåg

Ett urval i från Hastnet.se. Jag förstår inte hur folk tänker? Ska man sälja en häst är väl det viktigaste att man verkar seriös, det tycker inte att man är i annonser med felstavningar och särskrivningar. Första intrycket är trots allt viktigt och det kommer i rubriken så se till att åtminstone den saknar felstavningar och särskrivningar!


Om jag börjar uppifrån och går neråt.
1. Nog för att ponnyn är härlig men inte nog med det den är "B" också! Ett uttryck från att något inte når ändå upp till A...
2. Här går väl ändå gränsen för vad som är okej i en annons? Låt gå att man missar ett litet bindestreck men det här?
3. Det här är bara en småsak i jämförelse men ska man vara korrekt heter det "Rid-/hopphäst".
4. Undrar vem herr eller fru Fältävlan må vara?
5. Nämen vad roligt, den blivande eliten är ponny! Undrar var elit häst har tagit vägen?
6. Och vet man inte hur det ska se ut då är man konsekvent och skriver inte ihop någonting.

Och sedan funderar språkpolisen på var svenskaundervisningen i skolan tog vägen? Jag har mina brister men det här, det är ganska extremt egentligen!Bättre översättare önskas?

Ibland tror jag faktiskt att Facebook skulle behöva bättre översättare än Google Översätt...


Jag ska inte kritisera men SITT omslagsbild? Nästan värre rubrikerna på hastnet (Hopp & dressyrhäst säljes, vilket betyder att man hoppas på hästen men vet inte till vad, eller?). Japp, det är mitt nya omslagsbild, eller min kanske det heter?
Skrutten 1 ½ år senare

Vad sägs om det här?:


Första gången Skrutten hade ryttare på ryggen, oktober 2010 (hade en förkärlek till svarta ramar just då ^^)

Mot Skrutten för någon vecka sedan, eller vad det blir. Visst han har utvecklats något enormt? Det är det roliga med unghästar man ser verkligen deras framsteg! Skulle jag fota Skrutten nu (eller ännu bättre filma) skulle det antagligen synas skillnad mot bilden ovan.Dressyrträning

I måndags tränade jag altså dressyr, vilket gick bra efter jag hade fått loss henne. Hon var ganska fin i traven från början, galoppen tjurade hon däremot lite i. Hon ville inte riktigt gå loss i vänster vavet men det går sen ;) Vi fick öva mycket på galoppfattningar då jag släpper efter för mycket på tyglarna och då slänger hon upp huvudet+att vi gjorde små 10 meters volter i galopp som jag faktiskt lyckades med sen ! Vi gjorde några skänkelvikningar med, i ena varvet gjorde vi dom riktigt bra faktiskt :)


Vilda svin i skogen...

Skulle ta och konditionsträna Index lite lätt idag och bestämde mig för att vända på rundan. När jag hade sådär 2 km kvar så tvärnitar ponnyn mitt inne i skogen. Under 5 - 10 min hade vi sedan en kamp om i fall vi verkligen skulle gå hem eller inte. Index ansåg att vi skulle gå hela rundan tillbaka igen - då är det illa för trött det var han. Trots det bestämde han sig för att han minsann inte skulle gå längre.

Varför? Det var antagligen vildsvin i skogen. Index är inte rädd för något annat vilt djur än just vilda svin. De hade nämligen precis bökat på vår väg och blev nog störda av mig och Index. Stackars lilla ponnyn höll ju på att få en hjärtattack där ute! Trodde inte att han kunde bli så rädd. Tillslut kom vi förbi, efter att vi hade besökt diverse diken och sumphål samt gått några meter bakåt fast i rätt riktning. Jaja, vi kom förbi det är väl det viktigaste?

Det är andra gången vi träffar på dem och han blev lika rädd den första. Skillnaden är att första gången såg vi dem och fick kalla på eskort...

Störst behöver inte vara bäst

Dagens fråga varför dessa giganter till hästar? Varför ska det hetsas till större hästar som ska ridas av ryttare i min längd. Jag har svårt att rida ihop en häst på 163 cm (han har nog växt, skulle jag tro), om då en lika lång ryttare ska rida en på 170+ och dessutom kommer direkt från ponny. Vad kommer resultatet att bli? För min del får jag säga att jag blev osäker och vet inte hur jag ska göra när benen inte räcker till.

Och vad är det som säger att en jätte till häst kommer vara så mycket bättre? Inget tror jag, förutom att det blir jobbigare, klumpigare och svårare om man som jag precis har växt över dvärggränsen. Blir det ny häst för mig är maxhöjden 155 cm, de kan mina korta ben hålla om så som det krävs. Och detta tror jag inte jag är ensam om att känna egentligen, studerade ett vettskrämt ansikte på en dressyrryttare förra året. Hästen var stor och pigg, ryttaren liten och osäker. Inte en så där underbar kombination måste jag säga.

Så varför? Störst behöver inte vara bäst... (med det inte sagt att man ska rida ponny hela livet)

Sömniga pållar :)


Benzin och Ballerina ;)

Ballerina ;)Dagen (:

För att vara mig har jag hunnit med förvånansvärt mycket idag! Båda pållarna är ridna på banan, och båda gick kanonbra! De har visst en förkärlek till tredelade bett för de går de så otroligt mycket bättre på dem. Sedan har hjälpt till att byta till sommardäck på bilen, försökt skjuta ett par vildsvin som bökat upp flera av våra fina hagar (ja, jag tänkte typ en kulting inte suggan och jag var med som stöd inte som skytt...), sen har jag ansökt till högskola. Det blev några distanskurser i juridik. Så idag är jag nästan stolt över vad jag har hunnit med.Härligt ;)

Efter en jobbig ridtur som innebar klättring, blev man lite svettig och var tvungen att rulla sej tyckte Isa :)


Här tar hon fart...


Och sen iväg !


Sista bilden får bli när hon ligger rakt upp :)En egenskap som hoppryttare är ingen ursäkt för dålig kontroll

Dressyren är grunden till all ridning. Det har jag fått lära mig redan när jag var liten. Vilket har för mig har betytt att jag redan när jag började rida fick en bra grund att stå på. Jag har en mamma som vet vad ridning är. Och för henne är inte det när man sliter, drar, bankar och slår på hästen. En häst ska ridas fram till bettet och det betyder att svetten rinner innan man får en tjurig, envis och lat ponny att arbeta ordentligt. När man sedan lyckats rida fram hästen fram till bettet och känner hur allting lossnar och funkar, då rider man de där sista minuterna med ett leende på läpparna och struntar i hur trött man är.

Eftersom det här nu har varit min grund kan jag inte låta bli att skratta åt vissa saker. Som när hoppryttare ska in på en dressyrbana, får en halvbra procent och sedan skyller den på just det faktum att de är hoppryttare. Jaha? Ska inte en hopphäst kunna springa runt ett LC program på godkänd procent med en ryttare som rider den sju dagar i veckan och trimmar den till en tävlingshäst? Jo, det anser jag.

Även om de båda grenarna är uppdelade och jag aldrig skulle kunna hoppa de där gigantiska hindren utan en lika gigantiskt stor dos av lugnande preparat först så är det en annan sak med dressyr. Hoppning är inget grundläggande, det är dressyren. Varför behöver ponnyer starka bett, martingal och ändå rusa runt i ett vansinnestempo? Antagligen för att varken ryttare eller häst lärt sig de mest grundläggande principer inom ridningen. En lokal ponnytävling är lika mycket självmord för alla runtomkring som att styra mot ett hinder på 150.

En ponny är inte obildbar. De kan mycket väl lära sig att hoppa en bana med den simplaste utrustning i form av träns med vanligt tränsbett och en sadel. Det finns nämligen ingenting som säger att hopphästar ska vara så otroligt mycket piggare än dressyrhästar. De är bara vana vid att använda energin till att rusa rakt fram och flyga över hinder istället för att samla sig och använda den till något nyttigt.

Det som behövs är träning och då inte bara hoppning, det behövs minst lika mycket dressyrträning innan ett ekipage är moget för att tävla. Jag tror att för att det ska kunna bli en bra hoppryttare av någon så krävs det även dressyr. Dressyr betyder inte det där markarbetet utan bommar när hästen studerar stjärnorna om inte händerna används som en såg. Det betyder att lära sig rida hästen fram till bettet. Då kommer även resultat att kunna ses i båda diciplinerna. Och alla funktionärer, domare, föräldrar, anhöriga och sjukvårdspersonal slipper sitta med hjärtat i halsgropen och vänta på olyckan när nästa ponnyryttare drar i väg i vansinnesfart mot hindren utan en tillstymmelse till kontroll.


Hehe ;)

Här har ni dom, Johanna först med godisen med en tjurig Index efter sej :)
Full rulle...

med Rainman, han sprang ihagen idag och jag fotade honom så det kommer några bilder ;)Dagens ridning

Idag blev det ridning på banan med mamma, Isa gick ganska bra hon gick inte helt fram i början men det blev bättre sen mot slutet. Galoppen kändes fin, hon kunde gått lite bättre men det kändes helt okej ;)


Mm... vad gott med sjögräs ;) Så stog hon när jag hämtade henne !Ny väg (:

Fredag den 13 är en otursdag, eller hur? Det tyckte iaf min bilddisk som försvann igår... Är lite smått orolig för den då det ligger 5 års bilder på den mestadels utan backup! Min dator vägrar verkligen att hitta den, fattar inte vad felet är? Får se när den behagar komma tillbaka till mig...

Annars har jag och Index hittat en ny väg idag. Förhoppningsvis kan vi använda den som lite variation till alla våra extremt tråkiga rundor. Tyvärr måste man rida mycket på de vanliga vägarna innnan man kommer till den lilla biten. Men försöker glädja mig med att det är bättre än inget nytt alls! Trodde faktiskt att vi hade hittat varenda liten stig i skogen nu men uppenbarligen har vi missat en.Hoppträning

Igår var det hoppträning för mej och Isa, vilket gick riktigt bra ;) Vi red ganska mycket markarbete och sedan hoppade vi med, det vi började hoppa var en litet hinder på volt i båda varven. Sedan hoppade vi två räcken och avslutade med en liten bana. Det kändes bra när vi hoppade och markarbetet med :) Det kommer några bilder och en film med !Dagens ridning!

Eftersom jag var ledig idag (eller hade inställda lektioner) så tog jag mig tid och byggde upp lite hinder till pållarna. Det blev alltså lite gymnastikhoppning i cavalettiform vilket både hästarna verkade uppskatta. Index tycker studs är jättekul och körde den taktiken på allt han såg. Det slutade med att jag fick lägga ner alla bommarna på marken så att han faktiskt kunde trava över en gång. Galoppserien tog han i som aldrig förr och tyckte var jätterolig. Att en dressyrponny kan förändras så efter att ha träffat en bra tränare ett par gånger (:

Skrutten borde väl egentligen inte jag hoppa då jag är kass på allt som har med hoppning att göra. Men lite cavaletti tror jag inte att han dör av. Snarare tyckte han att det var roligt som variation. Dock märktes det att han inte riktigt fattar hur man ska få med sig benen i alla övningar, men han försöker och fattar att man ska över allt som ligger framför fötterna.


Skrutten idag (: Mamma filmade bara, vilket var bra för då syns det inte att han är jätteskitig... Regn resulterar i en blöt häst och kombinationen lera och vatten är inte bra.Dressyr igår (:

Igår red jag båda pållarna nere på banan, dressyr blev det för dem. För Index del var det välbehövligt, vi får nog gå ner igen snart skulle jag tro. Han tyckte nämligen att det var jättekul att leka "korv" när man krävde något av honom. Så då fick jag träna både tålamodet och min övertalningsförmåga innan jag kunde få bakdel, bog, hals och nacke att vara ställd åt samma håll. Tillslut fick jag flera steg att gå som jag ville och då fick han gå hem. Jag får försöka ställa igenom bättre och jogga honom en dag för i en lägre form fungerar han bra. När det sedan fungerar blir det att plocka honom i en högre form igen. Han har hamnat i någon sorts vårtjurighet i samband med fällningen skulle jag tro som inte gör saken bättre av att banan har varit kass ett tag. Men nu ska den lilla ponnyn fungera igen, ställning det är grunden till allt och det klarar han minsann av (:

Skrutten däremot har helt plötsligt flugit flera steg framåt i utvecklingen efter att jag bytte till dressyrsadeln på honom. Jag tror att han var nöjd med att få mer bogfrihet och vågade helt plötsligt ta i och visa sin gång. Han har varit lite seg och inte riktigt velat fram man nu sprang han på så fint och jag behövde bara driva på för att få ett stöd i handen. Dock ska han få byta tillbaka till sitt tredelade happy mouth- bett igen nu när han har blivit lugnare i munnen. Ett tag flyttade han på det och fick leden i mungipan men han har mognat nu och låter bettet var stilla. Jag red på det tvådelade bettet (ett ganska tungt metallbett) och det blev han väldigt stum och nästan stark på. Så har han inte varit på något bett innan så jag tror inte att han trivdes så bra med bettet.

Ang. Ponnyakuten

En protestlista mot Ponnyakuten senare och min fråga är; Vart är världen på väg?
Ja, jag har sett att de slog en ponny som inte ville hoppa. Nej, det är inte okej. Ja, jag har egen erfarenhet. Men. Vem vet vad som egentligen hände på lägret? Det som visas är bara vissa delar, småsnuttar från de veckor som barnen var där. Av de 24 timmarna under den 2 veckor långa perioden fick vi se en halvtimma i veckan. En halvtimma per dag av de 24 timmarna, knappt. Hur ska då vi kunna säga vad som hände på lägret, om det var bra eller dåligt?

Det går inte, lika lite som någon kan säga hur jag är som person efter att ha sett några bilder på en blogg eller läst vad jag har för åsikter i något specifikt ämne. Jag förstår inte hur någon faktiskt inte kan förstå det? Är inte det ren logik? Uppenbarligen inte för alla, istället blir det missförstånd och felaktig kritik mot ett av SVTs bästa program någonsin. Varför inte bara strunta i de där fåniga missarna, sluta kritisera och inse vad det hela handlar om: Avundsjuka. För inte är jag den enda som hade velat åka dit på det där lägret men har varit för gammal, eller har inte någon ponny, eller har inte något problem, eller inte blivit uttagen, eller inte vågat, eller... osv.

Istället för att säga det till sig själv spyr många ut avundsjukan i anonyma kommentarer eller skapar löjliga protestlistor.

Droppen för mig var någon påstod att de gick på tok för fort fram med ponnyn som skulle ridas in. Inte för att vara elak men hur ska man kunna bedömma det från de 5 minuterna, max, man får se vartannat program? Jag tycker att det har gått väldigt lugnt fram, tagit allt i omgångar och haft en hel del poänger. Jag red in min storhäst på ett liknande sätt och som ni har sett lever han, mår bra och ligger lagom till i utvecklingen för att vara en 4-åring. Trots att jag då uppenbarligen gått alldeles för fort fram med honom under inridningen.

Poängen är alltså att en "snabb" inridning inte behöver betyda att man går för fort fram med hästen. Bakslag kan komma när som helst och jag tror att de kommer fortare om man rider, rider och rider unghästen lite till utan att låta den vila. En 2 veckors intensiv period är alltså som vilket träningsläger som helst, med lite vila på den ponnyn under resten av sommaren och den kommer att vara klar för fortsatt utbildning till hösten.

Jag förstår inte argumentet? En anonym kommentator ska alltså veta mer än en av Sveriges bättre unghästutbildare. Är det bara jag som missade var logiken i det finns?

För att summera: Kan inte folk komma på något bättre att göra än ett skapa löjliga protestlistor och bygga ett massivt anonymt uppror?

Hur man gör Index förbannad

Ta en dag när han går längst ner i hagen. Som vanligt tar du med dig godis och trots det står han och skrattar åt dig i väntan på att du ska hämta honom. När du är tre steg i från honom lyfter han lite nonchalant på huvudet och promenerar fram mot dig i sakta gemak. Då visar du honom godisen, går ifrån honom allt snabbare. När du kommit en bit: visa godisen och spring. Index kommer då att följa efter med örnonen bakåt och vara skitsur, ser lite ut som när han bråkar med Diza. Han travar alltså efter, vid grinden stannar du och tittar på honom. När han ser hyfsat lugn ut ge honom godisen, skratta och säg "haha, hade du stått här hade du fått den med en gång!".

Dagen efter springer han upp mot grinden så fort han ser dig och står vänligt och snällt vid grinden. Jag har inte haft så kul på bra tag kan jag säga, snacka om sur ponny! (:Dagens ridning

Idag blev det dressyr med mamma, på en bana som var snöig en liten bit på ena kanten så ville man inte rida på det blev banan 40x15m. Iaf så gick det att rida på den och Isa gick bra absoult när jag travade av henne då kändes hon jättefin :) Galoppen gick bra när jag fick fram henne !


Bild från hösten 2010 :)Sammanfattning av dagen

En sammanfattning av Skruttens och mitt äventyr idag:
Överlag var han väldigt lugn när vi kom fram, var lite spänd i början med slappnade av efter ett tag. Hans största rädsla var en liten skimmel på max 140 cm. Om man bortser från den skötte han sig väldigt bra med tanke på att det var hans första "tävling" (som om han märker skillnad på en P & J och riktigt tävling) med en riktigt rörig framridning full av hästar och ryttare utan hänsyn. Inne på banan var han lite spänd och jag löste väl inte det helt fläckfritt då jag både var spänd och är kass på att hoppa. Jag håller i mig och styr, det är ungefär vad jag klarar. Därför blev det lite jobbigare med Skrutten som kräver lite mer ridning, vinglig unghäst som han är. Med tanke på det måste jag säga att han löste situationen riktigt bra! Ett kom ihåg till mig: DRIV och håll om!


Skrutten i fin outfit idag (: Som ni ser ska inte dressyryttare ut och hoppa om de inte har självgående hästar. Vi får nog träna lite mer om vi ska ut någon mer gång, idag var mest en kul grej som kom snabbt på. Dock tror jag att den lilla hästen kan gå ganska långt med en bättre ryttare än mig (i hoppningen då, i dressyren skulle jag nog kunna rida fram honom själv) då han är en så positiv häst som gör allt man ber honom om.
Ridstövlar :)

Ridstövlar blir fina med skokräm, eller vad tycker ni? Jag har använt det nu och stövlarna blir fina av det ;)

Dagens ridning

Idag blev det en tur med Nelly i skogen, vilket våra hästar gillade ;) Förutom att traktorer är farliga så gick det bra !
Vädret var också soligt så det var skönt men att det låg snö kvar iskogen var tråkigare (och halt !).
Nästa: Stallet

Nu ska jag ut i stallet efter att att ha jobbat och rida Index samt fixa iordning Skruttens grejer. Förhoppningvis (om det inte blir snöstorm) ska Skrutten och jag rida Pay and Jump i morgon. Vi ska hoppa hela 60 cm och högre kan jag inte tänka mig att hoppa en häst jag inte har hoppat sen i somras. Tilläggas bör att vi då red mot hinder på 40 cm, max. Det blir i vilket fall en trevlig erfarenhet för Skrutten så håll nu tummarna för att jag sitter kvar på hästen i morgon. Så kul är det nämligen inte med hjärnskakning, jag lovar...

Snö?

SNÖ?! Måste vara ett skämt efter att det varit så varmt och skönt för ett par veckor sen. Och inte är hästarna broddade heller så det var lite slirigt ute i skogen ibland. Även om de nog störde sig mer på klamparna än snön. Hoppas att det här smälter bort fort, jag vill ha vår nu!

Dagen:

Idag är en sådan där typisk tråkig dag där man gör allt man inte har hunnit med men ändå borde ha gjort under lovet. Typ, städa rummet och göra färdigt projektarbetet och dessutom bära in halm. Med andra ord tråkiga saker som man skjuter upp så länge som möjligt tills man inser att man måste göra det oavsett om man vill eller inte. Det positiva är dock att jag är så gott som färdig med mitt projektarbete nu! Det är riktigt skönt måste jag säga (:

Skrutten idag!

Och Skrutten idag:

Idag blev det dels ett tvådelat bett med bettskivor samt mammas dressyrsadel. Till det matchade vi ett svart schabrak med silverkant till ett par gråa lindor.

Vilken skillnad det blev på hästen! Med lite ordentligt ridning i dressyrsadel så kan nog den här herrn komma framåt ordentligt i utvecklingen. Vi har kört fast ett tag men nu kan vi nog gå framåt igen! Föresten hästen har kapacitet och kan nog gå en bit i dressyren, för att göra det ännu bättre han är till salu (:Harvat ridbanan!

Nöjd Mina efter att hon har harvat ridbanan alldeles själv. Vår fyrhjuling är sönder så då får man ta vad man har. Mina är det enda alternativet jag kom på som gick att använda. Fast man kände sig som en gammal bonde som plöjde åkern ungefär, fast en full sådan för vi gick inte så rakt direkt...

Dagens Skrutt

Dagens outfit på Skrutten:


Idag blev det gråa lindor och svart pessoaschabrak. Jag måste köpa nya, snygga schabrak i storlek full till hoppsadeln... Har bara två snygga (;

I morgon blir det dressyrsadel och nytt bett för att se om jag inte kan få fram dressyrstjärnan i honom. Precis som Index blir han bökig, stark och ryckig på stångbett. Därför blir det ett tjockt tvådelat imorgon, ett beprövat gammalt bett. Det ska bli kul att se hur han fungerar på det då han var en liten jävel på att flytta på bettet innan vi bytte till stången. Förhoppningsvis har han vant sig mycket bättre vid bett nu!Dagens ridning

Idag red jag på banan med Johanna. Isa var stel i början och ville inte riktigt gå fram men efter att ha ridit en del skänkelvikningarna och serpentiner började hon gå bättre. Galoppen kändes hon fin i och där gick hon fram bra i och efter galoppen och hon ännu bättre i traven! Ni får även några bilder ;)


Kan ni hitta stigen?

Jag var ute och letade efter en ny väg över en fälla igår, eller fälla och fälla, nu är det en granplantering med lite lagom hög skog. Ta en titt på den här bilden och se om ni ens kan hitta stigen?


Det här är den fina biten. Förövrigt; Nej, jag hittade ingen ny stig det var fullt av träd och stenar överallt. Det verkar som om vi får rida hela vägen runt från och med nu. För den här stigen rider jag inte på många mer gånger!Ridnig :)

Idag blev det en tur iskogen med Johanna. Både Isa och jag tyckte det var roligt och det var faktiskt okej väder med ! Förutom att det var snö på vissa ställen då och att Isa har så bra koll på sina fötter över snön och där det var lite sankt. Där det var sankt satsade hon att hoppa över, vilket inte är så smart ;)Pållarna idag (:

Idag har jag överträffat mig själv och fått med mig kameran ner till stallet så att jag kunde fota Skrutten och Rainman. Rainman har börjat få lite vårkänslor och tycker att det är jättekul att leka, tyvärr för honom är inte Skrutten av samma åsikt.


Först en obligatorisk lek med en pinne.

Och sen gäller det att försöka få Skrutten att vilja leka. (Jag lovar vi brukar rykta hästarna men de skitar ner sig lika fort igen...)

Skrutten svarar med att rulla sig till Rainmans stora besvikelse.

För att glädja Rainman försökte Skrutten med hans favoritlek som Index lärt honom - äta grimmor - den leken uppskattar dock inte Rainman lika mycket som Skrutten.Brevlådeinnehåll

Gissa vad jag hittade i brevlådan idag? Jo, nedpressat paket från ABC-gruppen innehållandes min studentmössa (:
(Nu ska jag inte klaga på Posten som tryckte ner ett paket med våld i min brevlåda istället för att lämna in det till mitt lokala postombud utan vara glad över att jag har fått min mössa. Därför ska ni också glömma föregående mening.)


Visst är den väl bara för fin? ^^Titta?!

Nämen titta på det här?:


Ser ni vad jag ser? Facebook har äntligen lite reklam som man faktiskt är intresserad av! Synd bara att de har valt helt fel lag att göra reklam för. Dackarna? Det enda bra de har i Målilla är en fin speedwaybana och Darcy Ward ^^ Tacka vet jag Elit Vetlanda.Dagen (:

Lagom till att broddarna rök så har vi nu ett fint lager med snö i skogen. Det betyder att det är halt ute, vilket är sådär mindre roligt. Index och jag lyckades trots halkan galoppträna på de soliga områdena. I morgon hoppas jag att banan är upptinad så jag kan banka lite vett i hans vänstersida. Han är blir så himla stark när han inte är genomriden. Alltså är det dags för lite dressyr. Efter det så är han alltid så fin och samarbetsvillig (:

Bilder från gårdagen (:

Och nu till lite bilder på Martina (i bloggen mest känd som hov-fotografen). Eftersom jag fått bakläxa så får jag säga att alla bilder från igår, inklusive de på mig, är fotade av Lina.


Här har vi då gårdagens fotograf, jag tänkte på ryttaren inte hästen. Nu åter till bilderna:

Sådär, så nä det såg inte alltför hemskt ut för någon av oss igår även om jag har några härliga failbilder som inte är publiceringsbara (;Dagen!

Idag har jag och syster varit iväg på ponnyridning med Mina på Bomässan i Vetlanda. Det var faktiskt en hel del som kom och red. Vi gjorde det hela i SBHS:s regi så vi har gjort reklam för klubben i ett försök att visa oss lite mer. Det är faktiskt en riktigt trevlig klubb som försöker satsa på ryttare på alla nivåer. Jag startade min tävlingskarriär där på en liten shettis. Så nog har väl ändå klubben fostrat en stjärna (skämt åsido).

I eftermiddag ska jag och min hov-fotograf ta en tur tillsammans i skogen, därför hoppas jag att det där med snö bara är ett stort övergående aprilskämt.