Permiss (:

Hemma på helgperimiss, kanske kan skriva lite om hur jag har haft om jag är snäll! Men nu är jag för trött för att formulera mig så jag önskar alla en god natt och att ingen tvingar upp mig vid halv sex i morgon!

// Johanna

Bilder/film ;)

Här kommer det några bilder + film sen igår från hoppträningen :) 
 
 
 
 

Dålig uppdatering...

Ni får verkligen ursäkta att det har varit så dålig uppdatering, men ska bättra mej !
Iaf var det hoppträning för mej och Hilda, vilket gick lite sådär men är ganska nöjd. Kmr mer om det imon+film.

 

Dagens ridning

Idag blev det en tur i skogen med mamma igen ;) Det blev en härlig tur och Hilda hoppade över en bäck, haha :) Sedan tyckte hon det var kul att galoppera med ;)
 
 

Pigg ponny ;)

Idag blev det en tur i skogen med mamma på en pigg ponny ;) Vi red en vägen där hon aldrig har gått och så var det gräsväg så hon tyckte den var jättekul :)

 
 
 

Isa blev fin ;)

För några dagar sen trimmade jag Isas man och pannlugg, här är resultatet :)
 
 
 

Dagens ridning

Idag blev det ridning på banan, i början var hon lite stel i traven, men när jag satte mej ner och jobbade på henne blev hon riktigt fin ;) Lossade även i vänster varvet, kändes riktigt fin där idag ;) Galoppen i vänster varvet hängde hon sej lite inne tyglen men blev bättre efter ett tag. I andra varvet gick hon jättebra och hade lagom tempo;)

 

Bilder ;)

Här kommer det några bilder på Hilda och Isa för några dagar sen ;)
 
 
 
 
 

Grymma ponnyn !

Säjer bara som rubriken, Isa och jag på bilderna (från sommaren 2010).
 
Älskar dej så mycket <3
 
 
 
 

Trötta pållar ;)

Här kommer några bilder på trötta pållar :)
Isa !
Ballerina, Benzin och Thunder Boy !
Valdemar och Rainman ;)
 
 
 
 
 

Dagens ridning

Idag blev det ridning på banan och Hilda gick bra idag ;) Hon jobbade på bra, framförallt i traven. Där slappnade hon av och arbetade :) I galoppen blev hon lite hängig mest i vänster där hon är lite stelare.
 
 
 
 

GMU

Nu sitter jag på tåget på väg upp till Skövde där jag ska göra GMU, grundläggande militär utbildning, eller det som innan var lumpen. Jag ska vara borta i 3 månader (om jag orkar med det...), så jag kommer lämna bloggen i Julias händer. Om jag inte uppdaterar någon gång ibland när jag hinner och har tillgång till dator. Kan ju vara kul att slänga upp en bild eller två på mig grönklädd i uniform och springandes i skogen (;
 
 
 

Uppdatering :)

I torsdags blev det dressyrträning, första gången med Hilda ;) Det gick bra, hon var lite stel ibörjan men lossade riktigt fint i slutet ! Så det kändes jättebra :)

Idag blev det en tur i skogen med mamma vilket ponny uppskattade :)

 
 
 

Vi lyckades, tillslut!

Mars 2006
Februari 2012
2007
2012
2007
2012
 
Jodå, vi har jobbat på och resultatet måste jag säga blev väldigt, väldigt bra! När jag ser tillbaka inser jag att vi har utvecklats något enormt ihop, tillsammans som ett team. Det är kul att se tillbaka på och inse att vi lyckades med något väldigt bra ihop. Inte syns det på bilderna från 2006/ 2007 att Index skulle kunna bli en duktig dressyrponny eller att jag skulle klara av att utbilda honom. Men det är resultatet, och nog kan jag le åt det och titta tillbaka på bilderna och inse hur bra vi växte ihop med varandra och började förstå varandra. För att tillslut komma till den punkt där vi förstår varandra utan och innan, känner varandra så bra det bara går och kan med minimala hjälper göra något som vi aldrig kunde när jag fick hem honom under vintern 2006 - rida dressyr.
 

Vi vänder till ett nytt, oskrivet blad

Alla sagor har lyckliga slut, ibland måste man bara vända blad och byta kapitel. Idag får jag se som dagen då mitt och Index kapitel tillsammans tog slut. Istället är det en annan tjej som kommer att få skriva hans historia med mig som åskådare. Jag minns den underbara tid jag hade tillsammans med min ponny med glädje och hoppas att hans nya ryttare kan få minst lika många roliga minnen tillsammans med honom. Även om jag inte har alla minnen på bild så bär jag ändå med mig dem inom mig, där jag alltid kan plocka fram dem oavsett var jag är.
 
Nu önskar jag Index och hans nya lilla ryttare all lycka i världen. Jag vet att han kommer få det bättre än någonsin!
 
 
Remember:
 
I've been with you such a long time
You're my sunshine and I want you to know
That my feelings are true
I really love you
You're my best friend! <3
 

Index <3

 
You're the best friend that I ever had
I've been with you such a long time
You're my sunshine and I want you to know
That my feelings are true
I really love you
You're my best friend
 
 
 

Dagens ridning ;)

Idag red jag iskogen, vilket gick bra hon var pigg och tyckte det var roligt ;)

// Julia

Trött Thunder Boy :)

Här kommer det några bilder på Thunder Boy från igår, han låg ner fast jag undrar hur trött han var med tanke på att han åt samtidigt ;)
 
Söta Thunder Boy :)
 
// Julia
 

Två söta ponnyer ;)

Här kommer det några bilder på Hilda och Isa från idag :)
 
Världens finaste ponnyer ! <3
 
// Julia

Ridning ;)

Igår red jag på banan, vilket gick riktigt bra. I början var hon lite spänd i traven och sprang mest men sen började hon slappna av och då kändes hon riktigt fin, satt ner en del på henne då med har mest ridit lätt innan men det funkade att sitta ner hon gick ännu bättre då för jag kom åt henne mer ;) Galppen kändes hon lika fin i som i traven :)
 
Idag red jag med Johanna iskogen, det uppskattade Hilda framför allt galoppen på gräsvägen, superskoj !
 
// Julia

Uppdatering :)

Idag blev det en härlig tur iskogen med Johanna och mamma, vi red en runda som vi inte hade ridit på länge och Hilda har inte gått där så mycket så hon tyckte den var rolig precis som jag ;)

// Julia

Dagens ridning ;)

Idag red jag iskogen på en pigg ponny, hon vilade igår med så hon hade extra energi :) Hon tyckte att vi hade kunnat ta rundan fortaren än vad vi gjorde ;) Fast hon skötte sej faktiskt också och slappnade av.
 
 
 
 
 
 

Djurplågeri eller inte?

Vad underbart att debatten om rollkur äntligen får synas i media och det ordentligt! Jag hejjar på Sverige men jag hejjar inte på den som öppet håller på med ridning som har visat sig ge skador på hästarna. Nu får ryttarna säga vad de vill men i just den här artikeln så tror jag inte att de kommer med felaktig fakta. Och att sedan ryttarna sitter och skyller i från sig? Erkänn istället, säg att det var ett misstag och efter den forskning som har framkommit ser vi nu att metoden rollkur inte var så bra som den verkade. Istället för att gömma sig bakom löjliga bortförklaringar som de flesta hästkunniga människor kan slå hål på.
 
Och sist men inte minst, sluta hacka enbart på Patrik! Han är inte värst och kommer säkert inte heller att bli så lyft fram alla som håller på med rollkur och rensa dressyrsporten ordentligt om vi vill ha med den som OS-gren igen om fyra år.
 
Har sporten förändrats från förra året tro? Eller behandlas hästarna likadant som förra året då jag tog dessa bilder? Som ni ser är det inte Patrik som är värst, han är faktiskt förhållandevis snäll mot sin häst så jag kan förstå hans uttalande osv.

Frågan är: Ska en häst få behandlas på detta vis? Och den frågan tycker jag är bra att den kommer upp till diskussion!
 

Hopptävling !

Idag blev det hopptävling för min och Hildas del, vi hoppade en klass LD. På framridningen kändes hon riktigt fin, gick bra, när vi sedan kom in på framhoppningen var det ganska trångt men det gick. Vi tog alla hinder 1 gång, på räcket kom vi lite fel men på oxern fick vi ett riktigt bra språng ;) När vi kom in på banan så flöt allt på som det skulle, det enda var bara att jag inte släppt henne tillräckligt på första hindret men vi kom över. Det blev felfritt och hon hoppade grymt bra och det kändes jättebra :) Här får ni filmen på rundan och några bilder ;)
 
 
 
Fina, duktiga ponnyn <3
 
 
 
 
 

Jag är kär!

Kollade på delar av dressyren idag och in på banan kommer en spanjor med en vit PRE-hingst, jag som redan är kär i just den rasen började dreggla. När jag sedan såg ritten kände jag bara "wow!". Vilket ekipage, vilka piaffer de gjorda, helt underbara byten medan ryttaren satt helt stilla i sadeln hela programmet var klockrent. Nu var jag ju givetvis tvungen att googla lite och hittade deras kür som skulle vara något utöver det vanliga.
  
 
Och det enda jag kan säga är se och njut! (Vilken inspirationskälla, min nya häst ska definitivt vara en PRE, eller möjligtvis en Lusitano. Om ni frågar mig så är det här en vinnare, av de ekipagen var det nog bara britten med Valegro som kunde göra lika snygga piaffer och passager. Frågan är varför det fortfarande används så mycket halvblod i dressyr när raser som PRE har så mycket lättare att samla sig osv och 90 % av ryttarna på elitnivå ändå måste rollkura sina halvblod för att kunna försöka samla ihop dem?)  
 
Och nej jag är inte patriot längre, min lojalitet svänger och f.n. har jag gått från "aussie" till svensk och nu spanjor, på lördag är jag aussie igen (;
 
// Johanna

Om Hilda!

Det är några som har frågat om Hilda så här får ni kanske några svar.
Hilda är ett 6-årigt connemarasto som jag lånar. Hon är efter. Ashfield Cathal Crobdhearg-Dale Haze. Hon är en pigg ponny, snäll i stallet, hon är en jättetrevlig ponny :)

Fin ponny ;) <3
 
 
 
 
 

Säljes !

Några saker som jag ska sälja, är ni intresserade skrev till: mina.love97@hotmail.com eller kommnetera ;)
 
Mörkblå mountain horse väst, str: Junior XL. Knappt använd som nu ! Nypris: 500 kr Pris: 250 kr och ev. frakt.
 
Mörkbruna stigläder, str: 135 cm. Aldrig använda endast provade ! Pris: 100 kr
 
 
 
 

Ridningen igår ;)

Igår hoppde jag Hilda, vilket gick riktigt bra. Hon hoppade riktigt bra och tog tag i hindrena själv, hon var pigg och studsade med ;) Men det kändes verkligen kanon :)
 
Idag red jag en tur iskogen på glad ponny ;) Jag ska försöka skriva ett inlägg om henne imon !
 
 
 
 
 

Fina ponnyn (:

Kolla, vi kan ju nästan hoppa! Fina ponnyn idag (: (och hindret ligger på 90 även om det nog inte ser ut så... Herrgud höll ju på att få svindel ^^)
// Johanna