2012!

Vad ska man skriva om detta året egentligen? Ett år där allt har gått dåligt.. Det är nästan det enda jag kan skriva om det, men vissa saker har varit bra men vissa sämre helt enkelt. Jag hoppas helt enkelt att 2013 blir mycket bättre!
 
 

Gott Nytt År!

Vi önskar ett Gott Nytt År till våra fåtaliga läsare (; 2013 ska bli ett riktigt bra år. De flesta av oss har säkert mål eller löften för 2013. Det har även vi, i alla fall Johanna, men vi kan lova att det inte kommer vara några löften om att inte äta godis eller banta. Inte från Johannas sida där målet är att träna bort latheten (;
 
 
// Johanna och Julia

2012 i korthet (:

Det är väl nu man ska skriva en sån där fin årsresumé och lägga till passande bilder. Jag kortar ner det i punktform istället, så mycket händer ju inte i mitt liv (;
 • Hade praktik på lokaltidningen och fick faktiskt några mindre grejer publicerade! Jag var överdrivet stolt.
 • Åkte till Stockholm tillsammans med en kompis över en helg, där hittade jag bl.a. min balklänning!
 • Gick på, för mig, ganska många fester och främst då studentbalen (:
 • Tog studenten! Slapp med det äntligen skolan, bestämde mig ganska tidigt för att inte plugga vidare direkt.
 • Sommarjobbade i hemtjänsten och hade inte tid över till så mycket annat...
 • Var på Lag-VM i Målilla, hejade tyst på Australien men det hjälpte tyvärr inte.
 • Var nere i Skåne med familjen ett par dagar och hittade faktiskt nästan solen (;
 • Var iväg med familjen på höghöjdsbana, något av det roligaste jag testat på!
 • Åkte med en kompis, hennes lillasyster och syster till Boda Borg, vi klarade alla svarta banor men fick ingen tröja ändå...
 • Körde iväg med Index till hans nya hem, antagligen den värsta dagen i mitt liv...
 • Några dagar senare åkte jag, nervös som bara den, upp till Skövde för att göra GMU. Index hann jag inte tänka speciellt mycket på och i efterhand får jag säga att det var bra.
 • Sprang runt i gröna kläder i Skövde under största delen av 3 månader och muckade den 9 november samma datum som jag och mitt körkort firade 1 år ihop!
December behöver jag väl knappast summera? Nu ser jag fram emot ett roligt och händelserikt 2013, vad det har att erbjuda det får tiden utvisa. Fram tills dess håller jag bara tummarna för att allting går som jag vill!
 
 

Foton ;)

Här kommer fler foton från i fredags, men nu är det på hästarna :)
 
Thunder Boy ;)
Rainman och Thunder Boy!
Thunder Boy :)
 
 

Update :)

Igår hann jag inte sitta vid någon dator utan stressade runt för att hinna med allt. Jobbade mellan 7-16 och åkte sedan och simmade när jag kom hem (50 längder) och sen kom min kära hov-fotograf på kvällen trevligt, trevligt må jag säga!

Nu ska jag ut i stallet och följa med när syster rider Charlie i ridhus, vår bana är mer skridskobana än ridbana och tyvärr saknar hästarna skridskor ;)

// Johanna


Foton ;)

Här får ni först lite vanliga bilder som jag tog igår när solen faktiskt var framme! Jag tyckte dom blev ganska bra iaf, min kamera är så duktig ;)
 
 
 

Idag!

Idag red jag Charlie iskogen med mamma, det gick ganska bra fast han var pigg. Fast det var skare så det var ganska jobbigt för hästarna, sen var det halt på vissa ställen. Men det funkade att rida iaf!
 
Isa tog jag bara in och ryktade idag, vilket hon uppskattade :)
 
 
 
 

Glad ! :)

Igår kom äntligen mitt armband som jag hade beställt från http://oldhaunts.se/. Det är gjort i Isas tagel (från svansen), jag blev verkligen jättenöjd med det! Ni får två bilder på hur det ser ut ;)
 
Som ni ser tog jag en bricka med Isas namn med :)
 
 
 

Kläderna bör passa kunden, inte tvärtom

Idag har jag varit på mellandagsrea i Växjö, alltid trevligt att "fynda" lite grejer. Köpte bl.a. nya byxor, hade väl kanske två par eller något? Höll på att slå till någon när jag letade bland byxorna. Jag är kort, 162 cm över marken och väger ganska exakt 60 kg. Det ger mig ett BMI på 22.9, vilket gör att jag ligger inom "idealet" på 19-25, lite i mitten sådär. Jag behövde köpa byxor med 29 i bred (!). Det gör väl inte precis att jorden går under om man säger så. Så länge man bortser från att jag har 26-27 i mina gamla byxor, som passar. Sedan bör jag tillägga att min extremt smala syster som antagligen ligger på gränsen mellan undervikt och idealvikt behövde köpa 26, normalt har hon 24-25. Det betyder ju isåfall att Gina Tricot (där vi handlade) gör byxor för personer med riktig undervikt och därmed ser det som fullständigt normalt att personer på 170 cm väger säg en 50 kg...! Jag vet inte om det är något att skryta om? Särskilt inte med tanke på att de var i blåsväder för sina extremt smala skyltdockor för ett tag sedan.
 
Och ska jag fortsätta att klaga lite så vore det ju trevligt om inte tröjorna gjordes för anorektiker... Jag vet att jag har breda axlar och hyfsat kraftiga armar men jag ska väl kunna ha medium med tanke på hur liten jag är? Men det fungerar inte alltid, small kan jag glömma då sitter armarna som ett korvskinn från axlarna till armbågarna eller så håller jag på att spränga plagget i ryggen när jag tar armarna framåt eller uppåt. Ibland fungerar inte ens medium och då får jag säga att jag blir lite skrämd. Jag är ju inte ens tjock? Eller är jag det? Antagligen enligt dagens ideal och då funderar jag på om det är mig eller idealet det är fel på? Ska jag vara ärlig, idealet.
 
Modell iklädd tröja gjord för att passa storlek S-M.
Och en ytterst charmerande bild på mig innan en 6 kilos viktuppgång (jaja, bör väl tillägga att den uppgången nog mestadels var i muskler)... (;
 
Så? Vad jag vill komma fram till? Att klädbutikerna bör tänka efter vad de sänder för budskap till barn och ungdomar. Jag vet att jag inte är tjock och jag tänker inte banta för att kunna ha XS i tröjorna eller 24 i jeans. För övrigt skulle det vara helt idiotiskt om jag ska kunna klara av mitt arbete som soldat. Men jag tror att när klädbutikerna spyr ut idéen att man ska vara smal som en sticka så börjar nog flera fundera på om de kanske inte ska banta lite. Särskilt om man inte längre kommer i den storleken man har haft under flera år. Jag har en anledning till att inte vilja banta, istället borde jag träna betydligt mer än vad jag gör och därmed även äta mer... Men jag är nog ganska ensam om att vilja behålla min vikt för att kunna marschera med 20 kg utrustning, kräla runt i skogen i full stridsutrustning eller stå på skjutbanan med 5 kg AK5-C i händerna iklädd full stridsutrustning. 

Jag kan avsluta med att jag anser att så länge man är frisk och sund så har man ingen som helst anledning att banta. Vill man absout nu få bort en ful mage så träna då men glöm inte att om träningen ska få någon effekt så får man inte glömma att äta. När jag tränar så gör jag det för att bli starkare. Att känna att man blivit starkare och kan kasta runt med saker man knappt orkat lyfta innan det är en så enormt mycket häftigare känsla än att kunna komma i ett par jeans gjorda för underviktiga.
 
 
 
 

Bilder!

Här kommer det några bilder på hästarna, som jag tog för några dagar sen ;)
 
Ballerina och Thunder är nyfikna!
 
 
Isa! :)
Thunder Boy ;)
Ballerina :)
 
 

Idag ;)

Idag skrittade jag Isa på banan vilket gick bra, hon fattade faktiskt att vi skulle ta det lugnt ner till banan idag (vilket var bra då det är svinhalt)!
 
Min fina <3
 
 

Ihopsläppning :)

Här kommer det några bilder till då, fast nu är det mest på Thunder Boy ;)
 
Thunder Boy föltuggade inte lite eller så! ;)
Snygging! :)
 
 

Ihopsläpp (:

Idag har jag först ridit Charlie, det gick riktigt bra! Han är helt underbar att rida just nu måste jag säga. Ett stort plus för hans fina gångarter, temperament och vilja! Det här är, enligt mig, en häst som kan gå långt (:
 
Sedan har vi ändrat om lite i hagarna och vant av Thunder Boy så att han nu får gå tillsammans med storebror Rainman istället. Givetvis var jag och Svante där och tog lite bilder, tyvärr regnade det så linsen blev blöt och kvaliteten på bilderna tyvärr ganska dålig... Skitväder får jag säga! Jag vill faktiskt att det ska vara minusgrader och pudersnö istället för den här isen och allt blask.
 
Thunder Boy och Rainman hälsar på varandra, lillebror talar tydligt om att han minsann är liten (;
Sen blev det lite bus och lek, ja jag fotade nästan bara Rainman men jag kan nästan säkert säga att Julia fotade Thunder Boy (:
Halvbröderna, de är faktiskt väldigt lika varandra ändå måste jag säga! Framförallt i typ och färg (:
 
 

Charlie :)

Idag fick jag äran att rida Charlie igen och måste säga att det gick kanonbra! Vi har haft en liten down-period men idag kändes det verkligen att det gått framåt med honom. Nog för att han var pigg och gärna ville springa men jag kunde för första gången faktiskt kontrollera det på riktigt. Så vi slog inga hastighetsrekord idag. Och han var riktigt fin i galoppen, han orkade samla upp sig lite så det kändes riktigt stabilt i svängarna. Han orkar givetvis inte gå på några mindre volter men vi kunde svänga på vår 20*40 bana i en jämn fin galopp i form. Det är ett stort steg framåt :)

Jag har börjat hitta lite knappar nu, det handlar mycket om säte och en mjuk stilla hand. Bromsen har vi fått att fungera så kniper jag åt med knäna och rätar upp mig så tar det stopp - direkt. Jag älskar det, hur underbart är det inte att ha en nödbroms på en unghäst?

// Johanna


God Jul :)

Önskar alla en God Jul! Snart så väntar julbord, Kalle Anka och lite julklappsöppning. Jag tycker det är jättekul att se när mina paket öppnas, särskilt om de är uppskattade. Det är nog faktiskt roligare än att få egna klappar... ;)

Även hästarna har fått lite julkänsla med lite extra godis. Julia har gjort tårta till Charlie och Iza såg riktigt gott ut måste jag säga ;)


Två söta ponnyer ;)

Nu har jag två förstorade bilder på mitt rum, ett på Isa och mej och ett på Hilda och mej. Jag älskar verkligen att ha fått upp dessa bilderna på två underbara ponnyer <3
Nedanför ser ni hur det blev!
 
 
 

Dan före doppardan :)

Idag har jag tagit ut skidorna för första gången den här vintern! Var faktiskt riktigt roligt att åka om man bortser från att jag fick ett härligt skoskav på köpet... Sedan var jag nere på byns julmarknad en liten stund och nu ska jag nog ta och slå in de sista julklapparna! Granen är ju klädd nu så det är bara att lägga dit alla klapparna :)


Dagen!

Idag blev det först en tur i skogen med mamma på Charlie, det gick väl bra.
 
Efter det blev det skrittur på Isa, hon var pigg och småtaktade lite på hemvägen, sen var hon tvungen att bli rädd för något med och hopp till åt sidan!
 
 
 
 
 
 

Saffranstryffel :)

Idag har jag efter mycket dreglande orkat göra lite julgodis! Det blev saffranstryffel med vit choklad och jag måste ärligt säga att den blev riktigt god. Är för övrigt riktigt stolt över mig själv! :)


Rubrik ^^

Igår tog jag en promenad med rainman och red Charlie och hade därmed aktiverat unghästarna, nästan iaf. De skötte sig kanon båda två! Rainman fick möta lastbilar, soptunnor, snöhögar och hundar för första gången i kombination och det tog han med ro. Charlie har jag nu mobilsäkerhetstestat och han är godkänd. Det fungerar utmärkt att ringa till mig när jag rider honom och jag lovar att svara.

Idag har jag ombesiktigat bilen, den blev godkänd så nu är det bara för mig att tuta och köra i drygt ett år till! Och bilen kan ju vara bra att ha nu när jorden inte verkade vilja gå under... ;)

// Johanna


Om det där med näthat osv...

Om nu alla skulle sluta fixera sig så mycket på utseende, kläder, smink och allt vad det innebär kanske vi också skulle sluta bry oss om vi blev uthängda? Givetvis tycker jag synd om de som blev uthängda och anklagade för att vara horor/ slampor och allt vad det nu var. Det var hemskt och ett rent idiotiskt sätt att försöka få uppmärksamhet av personen bakom kontot.
 
Men om vi nu kunde strunta i det här med utseende för ett tag och inte låta "Fan, vad ful du är!" vara det värsta någon kan säga till en så kanske vi skulle må bättre. Tänk om vi istället kunde bli värderade efter vilka vi är och vad vi gör. Då kanske vi också skulle kunna få ett samhälle där vi slapp barn i 12-årsåldern som bantar, färgar håret, noppar ögonbrynen, sminkar sig, visar upp sig i bikini och har mer kläder i sin garderob än vad jag har haft under hela mitt liv. För ärligt talat, vad är det som gör det så viktigt att vara snygg? För att få uppmärksamhet? Grattis, du har lyckats! Men en sak är säker, du kommer inte att vara snygg och slimmad hela livet. Däremot kommer du alltid att kunna vara en stark individ med bra åsikter som ställer upp och hjälper sina medmänniskor. Är inte det mer värt än 5 sekunder i rampljuset?
 
Om vi nu kunde låta utseendets vikt försvinna ett tag så tror jag att vi skulle få ett samhälle där vi alla mår bättre. För komplimangen "Du är så snygg, ge mig ditt utseende" är bara byggd på ett ideal, alla människor är vackra men med rådande ideal finns det få som utan retuschering når upp till de kraven. En kommentar, eller en komplimang, om hur klok, vänlig och trevlig du är, det är ord som du ska ta till dig av. Utseendet må ha betydelse men ytterst handlar ändå allting om din vilja, kunskap, goda människosyn och ditt mod oavsett vad du vill göra med ditt liv.
 
 

Saknad!

Här får ni  några gamla bilder på mej och Hilda!
 
Här blev det en på Isa med men älskar bilden!
Fina, fina ponnyn ! <3
 
 

Charlie idag

Idag har jag ridit Charlie igen. Senaste gången jag red honom så märkte jag att han var lite bökig i munnen och mycket riktigt hade han fått skav. Vi bytte bett till en gummistång efter det och nu red jag honom på det för första gången. Måste säga att han kändes mycket bättre och var inte alls så stressad. Idag var han mest pigg för att han vilat några dagar men blev inte alls så hetsig som förra gången. Tänk vad mycket ett litet bett kan göra! Och framförallt så får man inte glömma att unga hästar är väldigt känsliga i sina munnar. Undrar hur många gånger jag bytte bett på skrutten egentligen?


The Hobbit

Igår tog jag mig en trip upp till Skövde för att hälsa på mina kompisar från GMU:n. Då passade jag på att se The Hobbit eftersom det var några som tänkte gå på den.
 
Kortfattat: Detta var en av de bästa filmer jag har sett!
Thorin Oakenshield, dvärgarnas ledare och prins över ett förlorat land.
 
En lite längre recension: Peter Jackson har lyckats lika väl med The Hobbit som med LOTR-triologin och jag satt, trots mitt pressade tidsschema, helt förtrollad av de underbara vidderna, de roliga dialogerna som lika fort byttes mot allvar, och av ett skådespeleri som fick mig att tro på att Hollywood nog faktiskt har både snygga och bra skådespelare. Något jag funderade på efter att ha sett Breaking Dawn. The Hobbit saknar overkliga kärleksdraman men inte snygga och bra skådespelande huvudrollsinnehavare, däremot är det en total avsaknad på kvinnliga huvudrollsinnehavare vilket man får skylla Tolkien och inte Jackson för.
 
Peter Jackson valde att inte glorifiera dvärgprinsen utan gjorde istället en vinkling där man faktiskt fick se en mänsklig (dvärgisk?) sida. Något som, om jag inte minns fel, skiljer sig mycket från boken. Överlag så skiljer sig det mesta från boken. Men. För en gångs skull kan jag inte säga att boken är bättre, utan måste ärligt erkänna att den här tolkningen där man får mer förståelse för händelserna i LOTR gör filmen till bättre än boken. Även anledningen till dvärgarnas äventyr förklaras på ett sätt som gör att man förstår dem, och deras vilja att lyckas.
 
Fíli och Kíli, tillsammans med Thorin mina favoritdvärgar (behöver jag säga varför de är favoriter?). 
 
Bilbo, den lilla oönskade hobbiten, visar på ett underbart vis hur man inte behöver bara störst, bäst och vackrast utan det räcker med ett gott hjärta och mod. Här är en av likheterna mellan LOTR och Hobbit, att man hoppas på att den lilla människan ska lyckas och saknar därmed på ett sätt hjältar. Nog för att både människor, dvärgar och alver slåss med ett ursinne och en konst som ingen annan behärskar så hamnar ändå allt hopp på att den lilla människan (hobbiten) ska lyckas. Om inte faller allt oavsett hur bra härförare och orchslaktare alver, människor och dvärgar är. Med andra ord, en film med en djupare tanke bakom som är sevärd bara för att den är bra filmad, med bra skådespelare och en avslappnade actionrulle i fantasymiljö. Men framförallt för att den har ett budskap bakom som tydligt visas och inte bara är till för vår egen avkoppling från vardagen.
 
Ja, jag vet om att djur har dött för den här filmens skull. Och vet ni vad? Jag stör mig inte på det. De var oskyldiga, ja, men om man ska tänka på alla djur som dör oskyldiga varje dag så bör alla sluta köra bil och åka tåg och buss med tanke på alla oskyldiga djur som dör i trafiken varje år. Allt för att människan ska kunna må bra, få sin frihet och trivas. Vart ligger skillnaden i att djur dör för en film eller för att vi ska åka iväg till släkt, vänner, träningar osv? 
    
// Johanna

Mitt rum :)

Har fixat till mitt rum litegrann. Beställde lite förstoringar på mina favoritbilder på Index. Den absoluta favoriten blev en canvas och den andra en vanlig förstoring som jag ramat in. Underbart att kunna gå in i sitt rum och mötas av bilder på jordens vackraste varelse varje gång.


Tjänster och gentjänster

Jag tror att vi alla uppskattar att få hjälp när vi behöver den så var inte för snabb med att förminska andra när du själv kan, eller tror dig kunna, någonting. Det lönar sig inte i längden. Att skapa ovänner är lätt men de hjälper och stöttar inte heller när det behövs. Har du däremot med en vänlig och trevlig framtoning stöttat och hjälpt har du om inte en ny vän så någon som säkerligen ger dig hjälp när du behöver det. Så rynka inte på näsan och ta fram den självsäkra attityden innan du tänker efter. Och kom ihåg alla har vi varit barn i början, bara för att du kan någonting nu så säger inte det att du alltid har gjort det.
 
// Johanna

Jag har en dröm

Jag har en dröm. Egentligen har jag flera drömmar men just nu drömmer jag om något annat, något som jag vet kommer att vara en dröm i många år. Om den ens blir verklighet någon gång. Det är att vi alla människor i Sverige ska kunna leva tillsammans utan att allt man gör eller säger tolkas som rasism. Att man inte stirrar ner på någon i slöja och tänker tankar om kvinnoförtryck. Utan att vi ser alla som människor med olika historia och traditioner, traditioner som givetvis ska bevaras för alla människor skull. Börjar man att ändra, göra om och riva upp traditioner förstörs även vår kultur. En kultur är inte som ett sätt att vårda en häst - något man ändrar efter nya vetenskapliga rön. Det är något som vi länge har levt efter och något som har blivit oss. Jag kan tänka mig att vi blir skrattade åt när vi hoppar runt träd och fallossymboler och föreställer grodor eller går sjungade i ett ljusprytt "ku-klux-klan-tåg". Men vi skakar samtidigt på huvudet åt idéen med att fasta och bära slöja.
 
Om vi ska kunna acceptera varandra måste vi sluta att ändra och ta bort saker som skulle kunna uppfattas som fel. För vad är fel egentligen? Är det fel av oss i Sverige att äta pepparkakor? Dvs, att göra något som vi har haft som tradition under lång tid. Det skadar inte någon att jag äter en pepparkaka, trots allt ska den ju göra mig snäll. För mig är det något harmlöst som hör julen till inte precis någon form av apartheid.
 
Kanske ska vi lägga fokus på rätt saker, samtidigt som vi har diskuterat pepparkakornas vara eller inte vara har Musikhjälpen samlat in pengar för att barn ska få rätt till rent vatten oavsett var de bor. Vi kanske ska börja där och hjälpa de som behöver vår hjälp istället för att diskutera bagateller som inte skadar någon? Jag tycker att Sverige ska öppna sina gränser för flyktingar. Men jag tycker det är fel när vi ser på invandrare som något konstigt och exotiskt som vi måste ta hänsyn till. Hade jag flytt till ett annat land hade jag hellre velat komma in i det samhället så fort som möjligt och lära mig kulturen i det landet samtidigt som jag behöll mina egna traditioner. Det kanske bara är jag men jag skulle skämmas om någon var tvungen att ändra sig för min skull. För mig är alla människor fria att tycka, göra och vara precis som de vill inom ramarna för en demokratisk värdegrund och de gällande lagarna. Men att alla människor ska kunna leva, vara och göra som de vill i ett land det är en dröm jag har. 
 
// Johanna
 

Gårdagen

Igår fick jag lov att rida Diza så jag följde med Julia och mamma ut i skogen en sväng. Jag är väldigt glad över att det slutade snöa lagom till vi tog in hästarna. Ibland har man tur! Tyvärr hade grannen skottat de bästa vägarna så några mysiga snögalopper kunde vi glömma. Vi fick njut av det fina vädret i skritt och trav istället och då blev jag ännu gladare över att det slutat både snöa och blåsa!

// Johanna


Nytt jobb!

Just det! Jag har ju börjat jobba på ing 2 nu! Kommer bli kanon det här tror jag. För det första är det helt underbart att ha ett jobb - på heltid - och för det andra är det kanon med ett jobb där jag får utmana mig själv, vara ute en hel del och slippa bry mig om vilka kläder jag ska matcha till vilka den arbetsdagen...

Tyvärr har bilen befunnit sig på verkstaden ett par dagar så jag har fått åka buss hem. Vilket har betytt att jag åkt strax efter 6 på morgonen och kommit hem vid 19, inte mycket fritid precis... Det blir det ändring på när jag fått tillbaka min bil igen! :)

// Johanna


Vackert :)

Världens finaste ponny har nu fått äran att hamna på en tavla. Behöver jag säga att jag är sjukt nöjd och ska hänga upp den bredvid sängen?


Foton från ihelgen del 2 ;)

Här kommer några till :)
 

Rainman ;)
Isa :)
 
 
 
 

Foton från ihelgen del 1 ;)

Här kommer några foton från helgen på pållarna ;)
 
Isa och Diza ;)
Benzin leker med pinnen :)
Thunder Boys snöiga mule ;)
 
 
 
 
 

Helgen ;)

Charlie: Igår red jag honom med mamma, det blev en tur iskogen. Det var faktiskt ganska lagom kallt ut så man frös inte så mycket. Men det gick bra och så blev det en härlig snögalopp med :)
Idag red jag honom också i skogen med mamma, vilket gick bra!
 
Isa: Igår skrittade vi våran vanliga runda, men det gick inte speciellt bra.Eller på ditvägen gick det bra, fast på hemvägen var hon inte lika rolig. Det började när vi var på en raksträcka, hon blev spänd och då trodde jag det var något djur. Fast hon forsatte gå sen, så det var det inte men sedan fortsatte vi. Sen kom vi till en uppförsbacke som hon gillar, där började hon småtrava och sen stannade hon och började småhoppa/småbocka. Då vände jag runt henne och sen hoppade jag av och ledde henne hem. Ni kanske tycker jag är töntig men hade jag vänt henne hemåt hade vi inte skrittat hem, vi hade nog galopperat fram till stalldörren med endel bocksprång. För hon har så mycket energi och hon är inte rolig när hon blir sån kan jag säga, sen får hon bara skritta med.
Idag gick jag bara med henne lite och tränade lite lydnad och det gick ganska iaf ;)
Isa :)
Charlie (Han ville väldigt gärna vara med på kort som ni ser!)
 
 
 
   

Nya bilder (:

Bjuder på lite härliga , nytagna, snöiga (fail?) bilder på våra hästar såhär på morgonen (;
 
 
 
 
 

Mina nya kängor! (:

Som sagt så har jag efter lite tvekande äntligen skaffat mig ett par riktiga kängor! Det blev ett par Lundhags Contessa mid och jag måste säga att jag är nöjd! De är hur lätta som helst att ha på foten, väger ingenting och är sjukligt smidiga. Dock måste jag gå in dem eftersom de inte riktigt passar min fot än. Dessutom har de randiga skosnören... Ska skaffa ett par i svart så att de blir lite mer neutrala.
Och håll med om att de är grymt snygga? Läcker gör de inte heller! Ska fetta in dem och fixa med dem i sömmarna sedan kommer de vara helt vattentäta. Kan tänka mig hur underbar den kommer att vara när jag har gått in den ordentligt!
 
 

Helgen ;)

Den här veckan ska jag jobba hela helgen lite sådär oväntat men det är väl kul! Har fått märka att kyla inte är bra för bilar. Risken är nämligen att hjulen fryser fast om bilen står ute i kylan allt för länge... Men det problemet löser man ju smidigt om man har ett par ben, lite tid och inte ska för långt bort!
 
// Johanna

Charlie

Idag har jag ridit Charlie för andra gången. En helt underbar, liten häst det där! Pigg och framåt men aldrig dum och vill verkligen göra rätt. Problemet är väl att han inte riktigt förstår allting man ber honom om, men det är det som är själva tjusningen med unghästar. Man måste själv lära dem alla kommandon. Eftersom han är så pigg och framåt så har vi mest jobbat på att sänka tempot i traven och lyssna på mig. Mot slutet fungerade det kanon!


Dagen (:

Jag har jobbat idag och det är vad jag har orkat göra. Är för bekväm för att frivilligt gå utanför dörren när det är minusgrader och mörkt ute! Men det har varit en intressant dag, som tur var har jag hållit mig inom samhället för det mesta och har därför sluppit att sladda runt på småvägarna i de småländska skogarna. Men jag har lärt mig att snabbast skotta fram en bil med en isskrapa för att inte komma försent. För vindrutetorkarna behagar ju givetvis inte att fungera på min bil... Bakrutan vågar jag inte testa och fram fungerar bara på passagerarsidan, vilket inte hjälper mig ^^ Jo, jag fick använda min egna bil idag, vi har tre kommunbilar och är sex stycken som arbetar. Den ekvationen går inte ihop hur man än gör! Saknar min cykel just nu! Men jag kom hem utan missöden och måste säga att det faktiskt var värre att köra i tisdags, då var det halt... Roligare blir det om man låser däcken på bilen för att man saknar ABS-bromsar och vill stanna lite snabbt. Yey! Vad tänkte jag med liksom?!
 
// Johanna

Halkat runt...

Igår roade jag mig med att öva halkkörning, och halt var det kan jag lova! Först tog jag en tur till Eksjö, kollade syn och diverse grejer för körkortstillståndet. Sedan åkte jag till Bodafors och köpte ett par kängor, dock inte helt nöjd med dem tyvärr. Då kändes de helt underbara när jag gick runt med dem i affären! Sedan åkte jag hem och var hemma några timmar innan jag åkte till Vetlanda och gick på jägarskola. Så jag fick ett antal mils halkkörning igår kan jag lova!

// Johanna

Rainman idag (:

Äntligen lite vinter! Eller ärligt talat är jag kluven, visst är det mysigt med snö och kyla men jag gillar ju betydligt mer när det är varmt och skönt... Men snart kan jag nog snöra på mig pjäxorna och ta en tur med skidorna och det är riktigt skönt! Jag är inte så förtjust i att springa så att få åka skidor istället är helt underbart (:
 
Annars så har jag varit ute och frusit idag. Till största delen så gick det ut på att ta hand om Rainman, jag borstade och pillade på honom, smorde muggen och kollade igenom hela hästen, fixade vatten åt honom (och alla andra hästar med för den delen...) samt mockade hans box. Sedan gick vi ner på banan och tränade, idag försökte vi oss på något nytt vilket inte Rainman tyckte var alltför kul. Jag bad honom nämligen att stå still och vänta, det kröp i hela kroppen på hästen när han väntade på mitt kommando för att få gå framåt. Men det här är nog en av de viktigaste grejerna han behöver lära sig. Det är nämligen helt underbart när man kan lämna hästen på stallplanen och springa in i stallet för att hämta något och de står kvar när man kommer ut. Så vi ska fortsätta träna Rainman och jag, vi (jag) har i alla fall målet klart!
 
// Johanna

Makrofilter

Jag köpte föresten ett Makrofilter till min kamera för ett tag sedan. Och jisses vad häftigt det är! Helt otroligt hur nära man kan komma med det och mitt 18-55 objektiv. Jag är kanonnöjd och rekommenderar denna budgetvariant starkt! I alla fall om man är amatörfotograf som jag är ^^ Kolla själva:
 
Nu önskar jag mig bara några fler soliga dagar så att jag och Svante kan få leka lite mer (:
 
 

Bilder från helgen (:

Tog lite bilder på Rainman och Thunder Boy i går när det var fint väder, här kommer nu resultatet (:
 

 
 

Dagen ;)

Idag blev det en tur på Charlie iskogen med mamma och Nelly, vilket gick bra ;)
 
Efter det blev det en skrittur på Isa, vilket också gick bra fast det snöade lite!
 
Ger er två bilder på mej och Isa <3
 
 
 
 

Du är inte cool för att du vågar kommentera anonymt

Jag vet inte vad det är som gör att avundsjukan gror så bra just i vårt avlånga land. Kanske är det faktumet att vi har 300 dagars vinter och redan är bittra. Eller så är det en otroligt smittsam epidemi som gör att vi kan sitta bakom våra anonyma datorskärmar och klicka iväg den första tanken som kommer upp i huvudet ut i cyberrymden. Eller så har vi missförstått det där med demokrati och yttrandefrihet fullständigt.
 
Nej, det går inte att stoppa allt skitsnack som vi dagligen roar oss med. Men. Nog kan väl varenda människa tänka ett steg längre och fundera på konsekvenserna av en kommentar? För att förtydliga så finns det olika sätt att skriva kommentarer på bloggar och liknande forum. Antingen så argumenterar man sakligt om något där man har avvikande åsikt eller så skriver man en dräpande kommentar om hur dum i huvudet någon är.
 
Det är svårt att räkna ut vilken kommentar som bäst för en diskussion framåt och även kan ge artikelförfattaren lite nya perspektiv. Nog för att man kan bli provocerad av att se andras framgång och lycka men inte mår någon bättre av skicka en kommentar där man anonymt talar om hur provocerad man blev? Jag kan ärligt erkänna att ibland kan jag inte unna alla deras framgång. Sedan tänker jag till och kommer på att de inte har glidit på en räkmacka utan faktiskt arbetat för det här, hårt. Och väntar med min kommentar om vilken rosa bubbla de lever i. Tänker att alla har inte samma förutsättningar här i livet och alla vill inte göra samma saker. Så tänker jag ett steg längre:
 
Nej, jag vill inte bli den där storbloggaren. De når ut till många, många fler människor än vad jag kan drömma om men till vilket pris? Är det värt att få kommentarer om hur ful, dålig och dum man är mot att man kan sprida sina åsikter fritt? Jag har läst ett antal inlägg om att man vänjer sig och slutar bry sig. Men jag tror ändå att det finns en del djupt inom en som faktiskt känner ett stygn av smärta varje gång en hatkommentar droppar in. De bloggare som faktiskt står ut med det här varje dag tycker jag ska ha en stor eloge, de om något är starka människor som borde hyllas. Du är inte stark för att du anonymt vågar kritisera någons utseende eller egenskaper, du är stark för att du trots all kritik fortsätter att lägga upp bilder på dig själv och visa upp dina tidigare kritiserade brister.
 
 

Julia och Charlie

Julia hoppar Charlie för första gången. Jo, jag vet jag behöver verkligen träna på ridhusfotografering... Försöker ändå att tänka på allt jag vet och kan, typ slutartid, bländare och iso. Uppenbarligen har jag missat någon/några sak(er)! Men jösses vilken skillnad det är mot när jag försökte fota med min gamla kompaktkamera!