Äntligen har svenska folket funnit sitt förnuft!

Wow! Rolf-Göran vann Jerringpriset, det betyder att svenska folket ansåg att han var den som i år var värd att få det. Att sedan ens försöka argumentera om att han inte var värd det, det visar bara på bristande intelligens hos personen i fråga. Det är samma sak som att fel låt vann i Melodifestivalen, visst det är vad en person tycker men nu hade svenska folket en annan åsikt och det är bara att acceptera i ett demokratiskt samhälle.

Sedan vet jag inte vilken annan person som skulle kunna vara värd priset ifråga? Hellner som spurtat ifrån en norrman känns inte så realistisk när man tänker på att RGB har tillsammans med 600 kg häst tagit silver i ett OS, vunnit ett EM och leder världscupen. Det utan att någon gång klaga om att han inte hade skott hästen med tillräckligt dubbade skor utan de tappade fästet i slutet av banan. Vad jag vet har alltför många idrottsmän/-kvinnor förmågan att bortförklara allting. Expressen har varit full av vallamissar medan RGB har tagit sig framåt i det tysta, utan att klaga, utan att kräva utrymme och istället vara nervös för att synas när han väl var tvungen att tala inför en större grupp.

För mig är det en äkta idrottsman som jag skulle vilja se fler av.

(Föresten varför var inte AJ nominerad för? Han tog faktiskt den första individuella VM-medaljen sedan Tony Rickardssons guld 2005, hans upphämtning i slutet av säsongen kan givetvis jämföras med Hellners spurt mot Northug. Fast han vann ju inte och Andreas sparkar varken boll eller jagar runt på ett par skidor. Nä, han håller på med en ännu mer udda sport än ridsport (som råkar vara näst största sporten i Sverige) han håller på med speedway (vilket råkar vara tredje största publiksporten i landet...). Men visst handlar det i både RGBs och AJs fall om udda sporter?)

I vilket fall är RGBs vinst av Jerringpriset ett tecken på att vi i Sverige faktiskt bryr oss om alla sporter i landet, inte bara de som jagar bollar och klagar på vallamissar.








Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback