Update (;

Om jag ska uppdatera lite då. Gör inte så mycket på dagarna annat än jobbar och rider så har inte så mycket att säga. Här är ett livstecken iaf!

Just det, det är ju OS nu med så börjar bli lite småpatriot och springer runt med blågul flagga och hejjar på svenskarna, när det gäller ridsport då! Hoppas på många fina medaljer i år (:

// Johanna

Dagen ;)

Idag blev det ridning på banan för min och Hildas del, vi red med mamma ;) Hon var lite stel i början på passet, sen blev hon mjukare och gick riktigt bra mot slutet, gick där jag vill ha henne och fick med sej bakbenen :) Här kommer några bilder på pållarna, dom fick byta hage idag !
 

Härligt att rulla sej med rentvättat täcke tycker Isa :)

Det tyckte även en svettig Hilda ;)

Båda samtidigt !

Fina Isa <3
Fina Hilda <3
 
 
 
 

Dagens ridning!

Idag blev det ridning i skogen på Hilda med mamma, vilket gick bra. Ponnyn tyckte det var roligt och sprang på ;)

 
 

Pållarna !

Här är nåtvå bilder på pållarna ;)
 
Fina ponnyarna <3
 
 
 
 

....

Red en duktig pigg ponny idag, men hon lyssnade bra och kändes mjuk. Hon var riktigt härlig idag ;) Här kommer det några bilder från andra dagen hon var här !
Pigg ponny ;)  
 
 Fin ponny <3
 
 
 

3 år :)

Idag är det 3 år sen jag fick min underbara ponny ! Det har blivit både tårar och svett under den tiden fast det har blivit mycket glädje med. Nu blir det en hel del bilder ;)
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar dej, Miz Izola <3
 
 
 
 
 
 

Det där med rollkur/LDR

Jag har väl ändå inte nog kunnat poängtera att min åsikt är att rollkur/LDR inte kan vara bra för hästarna och nu som först börjar det komma studier som stödjer mina teorier! WOW! Läs och njut HÄR (:
 
Hästarna blev, konstigt nog, stressade av att springa med huvudet mellan benen. "Där hjärnan tar slut tar nävarna vid?"
 
// Johanna

Idag...

Idag har jag tittat och jobbat på nf-sm i Vetlanda, det blev nog mer att gå än att titta ;)

// Julia

Böcker ^^

Klickade hem lite böcker i lördags, så himla smidigt att Internet-handla ju! I vilket fall så blev det de fyra första böckerna i Sagan om Is och Eld, eller som TV-serien heter Game of Thrones. Så nu kommer jag ha lite att göra ett tag framöver. Är helt kär i TV-serien så hoppas verkligen att böckerna håller måttet, vilket de lär göra med tanke på recensionerna.


Favoritkaraktären Ned Stark på bild, hans dotter, och då menar jag Arya inte Sansa, delar förstaplatsen med honom (; Nu ska jag nog ut en runda i skogen med Index!

// Johanna
 

Fler bilder :)

Här kommer resten av bilderna på Thunder boy och Benzin ;)
Benzin har roligt ;) 
Full rulle !
 
 
 
 
 

Bilder :)

Här kommer det några bilder på fölet när dom fick ny hage, så dom sprang endel ;)
Mamma är farlig !
 
 
 
 

Falsterbo :)

Igår var jag i Falsterbo med en kompis, vilket var kul ;) Jag köpte en hel del saker och tittade på tävlingarna, jag har några bilder på derbyt som kommer nu.
Han trillade faktiskt inte av :P  
 
 
 
 
 

Lag-VM igen

Lag-VM gick ju inte riktigt som jag ville men måste ändå säga att det var kul att det blev ett litet förvånande resultat! Danmark vann, mina australiensare kom tvåa. De var nog minst lika besvikna som jag... Men, men de hade inte turen med sig och dessutom en halvskadad förare. Önskar dem bättre lycka nästa gång! Och vad gjorde Sverige i en final??? De hade inget där att göra. Punkt.

Har beställt lite böcker med, pocket, så nu hoppas jag att det blir fint väder på mina lediga dagar så jag kan avnjuta dem på en strand någonstans (;

// Johanna

Lag-VM

Har inget intressant att skriva så då skriver jag inget heller. Eller, jag får se Australien i lag-VM finalen i speedway (som går i Målilla så man kan se den live!). Det är kul! Patriot som jag inte är hejjar jag mer på Australien än Sverige under lag-VM. Och det bara för att mina favoritförare kör där, Crump är lagkapten och både Holder och Ward kör där med. Kan det blir bättre? Nej, alltså ska den australienska flaggan inhandlas på lördag, bara för att typ ^^

// Johanna

Bilder :)

Här kommer det några bilder på Thunder boy (fölet!).
 
Haha, det är inte alltid lätt att göra som mamma :)
 
 
 
 
 
 

Svensk sommar <3

Sommaren kom verkligen på ett trevligt, om än kort, besök igår. Jag red båda pållarna och kom som vanligt ut lite väl sent men det är bara som det ska. Skrutten trimmade jag 20 min på banan och tvingade gå fram på stöd, vilket var så jobbigt att det rann om honom.

Index red jag på åkern och tvingade till jobbiga saker som ställning, öka - minska tempo, samla ihop sig och liknande. Sånt är mycket trevligare att göra på en åker där det av någon konstig anledning finns mer framåtbjudning än på ridbanan... Han var löddrig när jag kom tillbaka... Vi galopperade en del men det här var ett normalt ridpass för honom! Man kan säga att det var varmt.

Men svetten tvättades ju bort av 150 mm regn i natt och idag så det är lugnt... Vi firar det med översvämmade dammar och vägar, nya poolar och dyngsura byxor efter en promenad mellan hus och bil...

Nu skiner solen igen så då får jag passa på att rida! Jag älskar svensk sommar (:

// Johanna

Höhöhö ^^

Då har vi kört in hälften av höet, igår östes 13 lass hö in från två åkrar. Vi har ytterligare 3 åkrar kvar så nu får vi hoppas på bättre väder! Gärna efter att jag har vilat upp mina muskler så nästa sommar? Eller om två-tre veckor? Oavsett vad så är jag trött på det här regnet eller molnen och önskar lite sommar!

Igår skulle det ha varit solsken och vackert väder men vet inte om jag håller med, så där helt. När vi red på kvällen var det mulet och regnet hängde nästan i luften. Men pållarna blev ordentligt ridna i form av klättring. En ryttares hjälpmedel nummer 1 vid trötthet, hästen jobbar medan man själv kan sova eller vila sina muskler (;

// Johanna

Dagen (:

  • Harvade ridbanan med Mina.
  • Insåg att dragkedjan på min Tretornstövel är trasig på höger och på mina andra på vänster! Underbart, då kan jag äntligen få lära mig skillnaden på just höger och vänster!
  • Sopade rent rännet tillsammans med Nelly och kastade ut det gamla höet. Första höet ska in i morgon så det måste ju vara fint (;
  • Red Index med Nelly och Diza, vi badade. Vilket Diza älskar!
  • Red Skrutten på banan.
  • Plockade smultron. 
  • Chillar framför datorn.
Och en fin bild på mig och Index, som Julia tog för ett par dagar, får avsluta.
 
// Johanna
 

Älskar dragkedjor...

 

Jag och dragkedjor går verkligen inte ihop. Där rök dragkedjan på mitt tredje par ridstövlar... Tog av mig de förbannade asen och red utan för att kunna galoppera stackars Skrutten även i andra varvet. Var dock bland de mest obekväma jag har gjort. Fötterna gled utåt och stigbygelplattorna tryckte in i fötterna, men galopperade det gjorde vi! 

Nästa par ridstövlar blir ett par med knyten och inte en dragkedja så långt ögat kan nå, och nä jag tänker inte köpa ett par som man måste pressa ner foten i...!

// Johanna
 

Det där med spö...

Ett av lagförslagen i den nya djurskyddslagen är följande, och jag funderar på om de ens tänkte när det skrev det?

"Att använda spö för att driva på hästar blir förbjudet. Spö blir bara tillåtet för att korrigera hästen för att undvika olyckor."

Att undvika en olycka är det att slå när man håller på att bli översprungen av en häst? Att peta med spöet på rumpan som extra drivning, är det värre än att borra in sporren i sidan på hästen? Är det värre att korrigera med spöet istället för att rycka, slita och sparka hästen för att den ska göra som man säger? Är det fel att ha ett spö som en säkerhetsgrej när du vistas med 500 kg tunga djur som inte vet om sin egen styrka?
 
För mig är det en självklarhet att ha med sig ett spö i handen annars vet jag inte hur det hade gått i vissa situationer. Framförallt gör ett dressyrspö att man får en annan räckvidd, främst tänker jag då på hantering från marken. Att lägga till spöet på rumpan när jag rider är en självklarhet för mig istället för att jag bankar i sidorna och får en skänkeldöv häst. Sporrar finns inte i min värld annat än på tävling annars har jag med mig mitt spö.

Hur lär du en unghäst att tömköras om du inte har spöet som drivning, likadant när du hoppar upp och ska rida? Hur får du en häst att förstå en sådan sak som löshoppning om du inte kan driva den framåt med spö?
 
Inget av det vi gör med hästarna är naturligt för dem så då kan vi likaväl förbjuda att hästar rids, körs, hoppar, leds, står i stall, har skor, går ensamma, går i hagar och träffar människor överhuvudtaget med en gång. Hästar ska givetvis inte bestraffas för att de ställer upp på människans konstiga påfund men då kanske man inte ska börja med spöet? Och ska man ta spöet så kanske man ska förbjuda sporrar med? Förbjud tävlingar med en gång, utan tävlingar inga krav på höga prestationer och det behöver inte stressas fram resultat på någon häst.
 
För mig är det här lagförslaget en gåta. Framförallt i formuleringen. Att driva en häst framåt är inte ens det största användningsområdet för mitt spö. Det korrigerar, flyttar, petar och används som en förlängd arm. Men det blir förbjudet eftersom jag inte korrigerar för att undvika en olycka. Eller?
 
Ny djurskyddslag? Ja, tack! Men ändra om ovanstående formulering, annars kommer den ändå aldrig kunna användas i praktiken. För säga orden: "Jag använde spöet för att undvika en olycka" det klarar alla och då kan man säga att någon har bitit sig själv i svansen.
 
// Johanna
 
 
 
 

Inget är som väntans tider...

Vet ni vad jag hatar? Eller hatar och hatar, ogillar heter det väl (; Jo, det här. Jag är en bokmal och älskar fantasy, min Sagan om Ringen- bok (hela trilogin) är välläst och jag kan varenda replik i filmerna. För att inte snöa in helt på LOTR har jag hittat andra fantasyserier jag gillar. Eragon-serien är ett bra exempel. Men. Det här är ju en ny serie så jag har väntat, väntat och väntat lite till på att alla fyra delarna ska komma ut! I julas fick jag sista delen av min snälla syster och den var utläst dagen efter...

Nu har jag en ny favorit efter att jag sett serien på TV, Game of Thrones, bokserien heter Sagan om is och eld. Och det roliga, näst sista delen kommer att komma om sådär 2 år, tidigast. Sista delen får man vänta ytterligare på... Det är bland det värsta jag vet, att vänta, vänta och få vänta ytterligare! Är det ens värt att köpa de delarna som har kommit ut? Jag funderar...

// Johanna
 

Fler bilder :)

Här kommer det några till bilder sen igår på fölet :)
 
Bus :)
 
 
 
 

Bilder :)

Här kommer det några bilder som jag tog i dag på Rainman och fölet :)
 
Fölet :)
Rainman
Rainman
 
 
 
 
 
 

Gårdagen (:

Gårdagen alltså, är så stolt över mig själv! Tog rejäl sovmorgon men när jag väl pallrat mig ut så gick jag bara in för att äta.

Började med att rida igenom Index ordentligt på banan så det rann om oss båda när vi gick hem. Men bra gick det! Sedan fotade jag vår lilla söta fölunge i massor innan jag åt. Sedan flyttade jag staketet åt Mina och Diza innan jag slog ner lite körvel. Och så tog jag en lång promenad tillsammans med Skrutten, en promenad som blev längre än jag hade tänkt mig... Eftersom vi var ute i drygt 1 ½ timma skulle jag tippa på att vi gick runt milen! Shit, var nästan så latmasken gick av!

Idag har jag vilat upp mig eftersom Index beslutade sig för att tappa en sko men funderar på att ta mig ut en stund till. Det verkar nästan som om vädret har ordnat upp sig så det kan vara värt det (;

// Johanna