Bilder från dagen (:

Som sagt blev det hoppning för mig och Index idag. Det tyckte vi var kul (: Asså, den ponnyn han är underbar! Tror vi lossade en spärr på hoppträningen och nu flög den där lilla herrn över allt som stod framför honom. Vilket inte direkt brukar ske. Om jag lär mig att lita på honom så kommer vi nog kunna hoppa över hindrena.


Laddad ponny som uppskattar hoppningen (:

Och såhär ska man inte göra när man hoppar... Men titta på ponnyn, han kan ju!

Och en avslutande bild där vi hoppar tillsammans.Vart tog våren vägen?

Ett typiskt vårtecken brukar vara att speedwaysäsongen börjar, det har den gjort. I natt kördes första GPt på Nya Zeeland. Jag har precis sett det, nu tittar jag ut genom fönstret och inser att det snöar. Vart tog den våren vägen?

Meningen var att vi skulle hoppa idag, och fota nu får vi se vad det blir med det i snöovädret. Idag hade jag gärna bott på Nya Zeeland och gått runt i T-shirt, det kändes betydligt trevligare än att få ta fram vinterkläderna igen.

Alltid trevligt med ett bakslag lagom till lovet, för det är ju precis då som man vill att vädret ska vara dåligt (;

Vår

Här får ni en bild på snödroppar bara fördom är fina och det börjar bli vår ! :)
Hoppträning

Nu har jag haft en veckan på min praoplats och det har varit jätterolig ! :)

Igår hopptränade jag även med Isa, det gick riktigt bra. Vi började att hoppa ett kryss som stog på kortsidan vilket Isa gillade så efteråt försökte hon bocka ;) Sedan hoppade vi även en studsserie som inte var så höga , Isa tyckte att vi skulle ta det fort över men hon fick med sej benen så vi kom över ! Vi hoppade även ett annat hinder med typ snea infångare på och Isa hoppade med jättefina språng där :)
Det där med import...

Man ska absolut inte vara skadeglad eller liknande men jag tror nog att de flesta vet att Dressyrmupps Linns hästar båda två verkar vara skadade nu. Båda hästarna är verkligen jättefina och jag tycker helt ärligt synd om Linn som har fått så stora problem med sina hästar.

Sedan kan jag inte låta bli att vara lite känslokallt kritisk. Vad jag har förstått är båda hästarna importerade, köpta av hästhandlare och ganska billiga. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att köpa en importerad häst just med tanke på risken att det är något fel på dem. Nu vet jag att det finns seriösa hästhandlare också, alla satsar inte på att lura folk.

Trots det skulle jag välja svenskt och köpa en häst från uppfödaren om man nu ska köpa en unghäst. Då vet man vad man får, man får se hur hästen har växt upp och kan därifrån komma fram till om den har haft en bra uppväxt eller inte. I Sverige har vi trots allt ett ganska bra djurskydd med krav på att hästarna ska gå ute och det leder även till bättre och hållbarare hästar.

Jag förstår att det måste vara hemskt att köpa en häst som visar sig vara skadad men ändå kan jag inte låta bli att kritisera. För hur hade det sett ut om man istället hade lagt till lite pengar och köpt en svenskuppfödd unghäst direkt från uppfödaren, från en seriös sådan, som fått en bra uppväxt och där man vet vad hästen har varit med om. Även om det inte säger att hästen är bättre eller håller bättre hade jag känt att jag gjort allt jag kunnat få att få det jag ville ha. En livskamrat som jag kan ha kul med.

(Ännu en gång, all respekt till Linn och jag menar verkligen inte att kritisera henne utan jag tycker synd om henne. Det jag ville säga är att allting inte är guld som glimmar, tyvärr finns det mycket oseriöst folk inom hästbranschen och Linn verkar ha träffat en av dem.)

Förkyld...

JA! Precis när jag hittat motivationen till att börja jogga gissa vad som händer då? Jo, jag har gått och blivit förkyld... Helt underbart, ska masa mig ner till stallet och mocka åt pållarna innan jag sätter mig vid datorn och tycker synd om mig själv igen. Och då inte bara för att jag är förkyld utan för att jag även måste fixa två inlämningar i morgon. Någon som kan ge mig lite motivation?

Ma E- prov...

Just nu kan jag slå vad om att det ser ut såhär:


och sen...:

Och det var hur jag överlever ett matte E- prov. För ert eget bästa läs inte högre än till halva matte D- kursen!Dagens tips

Tips till snåla smålänningar med känsliga ponnyer, ex. jag, efter att lindorna har blivit friserade till lagom längd sy ihop dem och använd till sadelgjordstunnel (:


Funkar faktiskt riktigt bra, plus att den är "ställbar" i längden och därför kan användas till mer än en sadelgjord. Sen känner man sig dessutom väldigt miljömedveten när man inte slänger saker i onödan. Och otroligt kreativ ^^...

Jo, jag tyckte det var jättekul att hitta ponnyn så här idag...


Satans flodhäst, jag gick inte precis ner i vattnet och hämtade honom utan fick snällt vänta tills han ansåg det nödvändigt att klafsa upp till mig. Vilket han beslutade sig för var dags när han var mätt.Nyfriserad!

Index har dessutom fått sina håriga ponnyben vårfriserade. Jag insåg att det nog var hyfsat välbehövligt, något som Index delvis höll med om då han älskar att bli ompysslad. Och är man kung så måste man faktiskt se snygg ut (vilket han försöker tala om för mig att man gör med en äkta lerinpackning)

Håll med om att det faktiskt blev lite skillnad? (:1 år!

Åh no! Jag har helt glömt bort att min trogna följeslagare och jag har firat 1 år. Den 23 mars hade nämligen jag och Svante stått ut med varandra i ett helt år.

Det här var en av de första bilderna vi tog tillsammans (för att minska risken att bli strypt har jag gjort den ganska liten)Bara för att upplysa er så har dessutom Index och jag firat 6 år tillsammans den här månaden. Fråga mig inte om datum, jag är bara nästan säker på att vi köpte honom i mars.Fundering...

Sitter och lutar mig tillbaka och njuter av Fredie Mercurys underbara röst. Just nu har jag hamnat i en Queen-period, som en protest på Beliebers och alla andra pop-älskare. Även om de givetvis får lyssna på sin musik utan att jag bryr mig, givetvis. Jag har bara insett att med film och musik är det precis samma sak:

Utvecklingen hamnar i tekniken inte i filmen eller musiken. Artisterna sjunger inte bättre men har coola beat och bra festdunk till sången. Filmen går ut på att trötta ut oss med specialeffekter istället för att satsa på en bra handling.

Och vad det här har med hästar att göra? Tja, utvecklingen där är precis likadan. Vi föder upp hästar med allt bättre gång och hoppteknik medan vi rider allt sämre och har större problem med att se igenom alla "specialeffekter" och allt "festdunk".

Det var en optimistisk observation. Så om vi nu satsar på filmer med bra handling, artister med bra sångröst och ryttare med känsla och hästvett kommer vi antagligen slutligen att gå framåt i utvecklingen om vi kan lära oss att ta tillvara på det bra material vi har.

Nu avslutar jag kvällen med "I want to break free".Idag:

Idag tog jag en tur i skogen tillsammans med min duktiga hov-fotograf. Hon är nämligen för tillfället degraderad till hästskötare och tar hand om Diza åt Nelly (precis som syster praoar hon). Det blev en mysig och flummig ridtur kan man nog säga. Hästarna är dock motionerade och ska absolut inte klaga på att vi var speciellt oseriösa då det blev en hyfsat lång runda i det fina vårvädret.Hästar hela dagen ;)

Eftersom jag nu praoar och gör det i ett stallet börjarade jag dagen med hästar och slutade dagen likaså. När jag kom hem efter praon red jag Isa på bananoch hon gick riktigt bra, bara lite jobb i galoppen men annara var hon fin. Vi fick till och med till bra skänkelvikningar där hela kroppen hängde med och hon trampade under bra, annars brukar rumpa vara lite efter !Bilder från igår (:

Bjuder på lite bilder ifrån gårdagen. både på Skrutten och Index. Det gick väl sådär med båda två, Skrutten provreds när jag var i Stockholm och är nu halvt förstörd. Håller på att träna upp förtroendet igen och få honom att söka sig framåt-nedåt. Han vågar inte gå fram ordentligt och söka stöd. Synd att jag inte var hemma just den helgen... Index red jag som en kratta och då fungerar inte mycket på ett styck envis ponny.


Det var Skrutten det, så fortsätter vi med Index.

Det var allt för idag!Dagen ;)

Idag red jag Isa en sväng iskogen med mamma och Martina, hon var pigg och taktade typ hela tiden ;) Galoppen gillade hon såklart. Sedan kom hon fram till att skällande hundar är sjukt farliga också !

Mina körde jag och hon tyckte det var roligt och sprang på riktigt bra på hemvägen, det var ett tag sen hon sprang på så bra faktiskt :)Dagens outfit

Dagens outfit på Skrutten (som blev fotad av min duktiga hovfotograf för att få nya, och snygga, annonsbilder)


Brunt Lamicellschabrak med äppelgrön kant och matchande äppelgröna lindor. Lite vårigt och fint!Idag:

Bjuder på en bild som får symbolisera dagen:

Bilder ;)

Ni får några bilder på hästarna som uppdatering :)


Lite söta ;)

Rainman tyckte han och Skrutten skulle leka men jag tror inte Skrutten hade samma åsikt ?!

Isa står och myser i solen utan täcke :)Solning pågår

Index tyckte jag var en fullständig idiot som kom och skulle hämta honom i morse och rida honom innan han hade hunnit smälta morgomhöet! Han visade detta tydligt:

Pållarna fick alltså sola rumpan idag och som synes njöt i alla fall en av dem. Index försöker nu att bli av med sin lite grådassiga färg och bli brun igen.Skrutten!

Sådär, då har jag kravlat mig upp på Skrutten för första gången efter hjärnskakningen. Det gick väl inte jättebra förrän efter ett tag. Men nu har jag en ny erfarenhet kan jag säga. Han slappnade av efter ett tag och började jobba på ordentligt men vågade ändå inte slappna av så mycket som han brukar. Vi ska ner på banan i morgon igen och fortsätta där vi slutade. Bromsen fungerade dock, inga problem där inte stanna är soft så sådant glömmer man inte i första taget.En häst riden!

Då har man klarat av en häst innan skolan, Index och jag har varit ute och klättrat. Nu ska jag ta det lugnt efter min otroligt jobbiga skoldag innan jag går ut och tar hand om häst nummer två. Eventuellt mockar jag även åt dem, jag hann inte det på morgonen utan satte mig och solade istället (:

Galoppträning

Årets första galoppträning är avklarad! Tror nog att ponnyn allt tyckte det var lite kul även om han blev tröttare än vanligt. Han har nog tappat lite kondition över vintern trots att jag har försökt att hålla igång honom så bra som möjligt. Vi fick dessutom ta det lite lugnare idag då det fortfarande var lite kletig och risk för tjälhål på vissa ställen. Därför får man nästan skämmas över att Index flåsade mer efter den rundan än vad han gjorde under sommaren och hösten... Nu får vi allt ta och träna upp kondition och styrka igen!

Hoppträningen

Då jag är en latmask blir det ingen film från hoppträningen. Ni får tro på mina ord om att det gick kanon och glädjas över att jag orkade ta två "ögonblicksbilder".


Ehm, asså nu är det ju så att min ponny hoppar lite bättre än vad jag gör - som synes. Stackars lilla ponny som får stå ut med min kassa hoppteknik.

Men talar han om när, var och hur han hade tänkt hoppa så går det kanon! Bara han kunde sluta överraska mig, vilken dressyrryttare jag är...


Bilder från Stockholm

Tänkte bjuda på ett par - tre bilder från Stockholm mest för att jag tycker jag är så awesome som har besökt den stooora staden. En sak är dock säker, glöm att jag pluggar/ flyttar till en storstad, skulle dö av stress efter sådär en vecka. Nu till bilderna:


Jag får ärligt erkänna att det här var lite coolt, tänk vilket enormt arbete det måste ligga bakom den rustningen?

Den här var inte sämre den. Tänk vilken tid som måste ha lagts ner bara för att få till de här rustningarna för någon enstaka parad eller begravning?

Jag tror man skulle ha blivit född som prinsessa under 1600-talet/ 1700-talet istället (ångrade mig dock när jag såg klänningarna och insåg att de inte var med på torneringar och fick rida i damsadel). Nog för att det måste ha varit skumpigt men visst är den mycket finare än en bil?

Det var livrustkammaren det, för min del var det en positiv överraskning att den var öppen så här mitt i vintervåren!

Vi fastnade vid en vaktavlösning på slottet. Jag får erkänna att jag blev besviken, för visst är det väl ändå så att de har avlösning till häst på sommaren? Det är väl det beridna högvakten är till för?

Som avslutning får det bli en fin liten bild på Gröna Lund m.m. tagen från Katarinahissen.


Stockholm

För att förklara min frånvaro: Jag har besökt vår fina huvudstad (Stockholm heter den om ni skulle missat det) under helgen därav min frånvaro. Efter en trevlig helg så har jag lite att ta igen och visa men det ska jag klara av när jag är färdig med viktigare saker som ett ordentligt CV.

En sak är dock säker, jag är ingen storstadsmänniska. Nej, tacka vet jag landet där det är lugnt och skönt och man slipper jaga tunnelbanor och stationer runt halva Stockholm. Visst vänjer man sig säkert men enda gången jag skulle tjäna på att bo där vore om jag bestämde mig för att köpa ytterligare en balklänning. Vilket jag inte planerar att göra än på ett bra tag.Sant!Så sant!

 Ridnig :)

Igår red jag Isa i skogen med Nelly och mamma, hon tyckte det var jätteroligt och jag med då ! ;)

Idag red jag på banan, det gick bra hon gick bra. Hon var lite stel i början men sen lossade hon, hon gick riktigt fint när jag travade av henne :)


Bild från förra våren!


Uppdatering !

Jag har verkligen varit jättedålig på att blogga nu men det ska bli bättre ;) Jag har haft en del att göra i skolan denna veckan, vi ska prao 2 veckor nu och det blir skönt ! :) Här får ni två bilder iaf.


Isa <3

Rainman :)


Jag är trött...

Jag är trött! Snacka om att överansträna sig själv eller? Började med att cykla till skolan, 2 mil, sedan cyklade jag hem från skolan 2 mil till. Dvs, jag har cyklat 4 mil idag! Sedan fortsatte jag med att mocka rida Index med Skrutten och sedan rida Index med Julia och Iza. Efter det blev det projektarbete för hela slanten och då skulle jag såga i formplywood. Det måste vara den absolut jävligaste träbit jag har sett (och sågat i)! Tog mig 40 minuter att såga 140 cm, det är inte direkt snabbt.

Nu söker jag sommarjobb och försöker skriva ett personligt brev. Snart ska jag sova, vilket jag anser mig verkligen behöva.

Fordon?

Lånar den här bilden på från skyltat.se och funderar på om en häst är eller fordon eller inte?

Dagens problem

Nu blir det till att sätta fart och ta sig ut i stallet och rida i det här underbara vädret! Dagens problem: Banan eller skogen? Lutar åt skogen måste jag säga, trots att jag saknar sällskap... Problemet där stavas tjällossning men jag får hoppas att den har hunnit gå ur hyfsat nu.

Upptinad bana <3

Glädjen när banan äntligen har tinat upp och man äntligen kan rida ett normalt dressyrpass på banan är obeskrivlig! Idag har alltså jag och Index varit nere på banan och ridit. Vilket gick kanonbra! Svettades så att det rann för att få min kära ponny att springa snyggt och inte trycka ut högerbogen men när han släppte var han helt underbar! Den ponnyn har nog lite kapacitet tror jag (: Vi tränade på vårt stora problem - slutor - vilket gick över förväntan. Idag böjde han sig nästan i sidan samtidigt som han gick sidvärts. Inte lätt för någon av oss att koordinera det där men när vi väl fick alla ben, händer och fötter att gå åt rätt håll så blev det riktigt bra!Nu...

Jag har precis kommit in från stallet efter en mysig tur i skogen med Index i detta underbara vårväder! Han är så himla fin nu, även om jag känner att lite dressyr faktiskt skulle vara nödvändigt!

Nu vänder jag blicken mot läxböckerna i ett försök att skriva en socialpsykologisk analys istället för att falla för frestelsen att spela Wordfeud, eller nya favoriten Ninja Chicken.Om dagen...

Då kan jag berätta hur det gick på P & J med. Jag skulle som sagt hoppa 70 cm med Index och det gick väl sådär. Vi kom i tid men jag stressade inte direkt vilket inte visade sig så smart. Det gick nämligen jättefort när de väl kommit igång och jag hann inte alls rida fram Index så mycket som han behöver. Antagligen handlade om 5-10 minuters framridning. Men det är mitt fel. På framridningen kändes han ändå helt okej, jag försökte bara få fram honom ordentligt så att han lyssande på mig. Det fick jag inte tillräckligt.

Inne på banan så blev nog jag ganska passiv och vi stannade på 2:an efter att det gått kanon på 1:an. Mellan 2:an och 7:an gick det sedan jättebra och det bara flöt på. Sedan kom vi till 7:an och det tog stopp igen. Ganska onödigt om jag ska vara ärlig, hindret kom ganska snabbt och vi kom nog lite fel med. Dessutom var han kissnödig och då gör han ingenting annat än det han absolut måste. Men jag är nöjd ändå, det flytet som vi hade mellan 2:an och 7:an har vi normalt aldrig i ett ridhus så det kändes kanon! Resten får jag skylla min kassa framridning och passiva ridning för.Bilder från idag!

Jag kan börja med lite bilder från dagen och säger att det gick hyfsat, så kör jag en utvärdering senare (:


Fokusen hamnade på Dizas bortskurna rumpa om ni undrar (;

Jag bjuder på den här för att den är lite söt. Kan intyga att han hoppade så fint över även om det inte ser ut så.

Såhär snygga var då vi inne på banan ^^

Höjden är ju inga problem precis, 70 är löjligt för honom.

Och avslutar med två bilder på Nelly och Diza vilka det gick kanonbra för!


Man bara måste tycka om dem!

Nu har inte det här så mycket med hästar att göra men är inte det här kul?Medelåldern på sångerskorna ligger på strax över 70 år, lite skillnad mot Sverige senaste bidrag Eric Saade. Här handlar det inte om någon tvålfager ung kille som sjunger. Utan, om man ska tro kvinnorna, sex stycken äldre kvinnor som vill ha pengar till en ny kyrka i byn!


Haha!

Haha, det här är faktiskt lite roligt. 
Jag menar min tävlingsponny ska hoppa LD? Vi är ju inget hoppekipage kan jag ärligt säga. Jag vågar inte hoppa så mycket högre än 80 så länge det inte är på vår bana, där har vi faktiskt startar 90 en gång, eller två?
Observera att även Nelly är anmäld till samma höjd och precis före mig! (förresten klicka här om ni vill anmäla er: http://www2.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_412129/cf_359/pay_and_jump_10_mars_-12.PDF)

Just nu...

Har precis kommit in från stallet och sitter och lyssnar på reagge under tiden som håret torkar, awesome. Index och jag har varit ute på en tur i skogen innan skolan. Det tyckte han var kul kan man säga. I morgon ska vi hoppa P & J, haha det kommer bli sevärt. Vi har inte hoppat sedan början på december, Index har ju tränat ett par gånger dock utan mig på ryggen...

Dagen!

Spenderat dagen i Växjö på Linnéuniversitetet för att förhoppningsvis bli klokare på vad jag faktiskt vill bli. Det vet jag inte om jag blev, egentligen. Men lika glad är jag för det, eller inte. Oavsett vad så gick jag ut och red Index när jag kom hem.

Eftersom vår bana är stenhård skrittade jag bara där och mjukade upp honom innan jag gick ut på en gräsplätt för att trava lite. Vi har lyse på banan, därför är det roligare att vara där. I traven försökte han springa iväg med mig och blev lite tjafsig i munnen så jag försökte att rida mycket tempoväxlingar för att han skulle lyssna på mig. Då han började tjafsa med huvudet var jag noga med att öka - minska tempot med hjälp av sitsen och hålla ett mjukt stöd i handen så han kände att jag inte ville dra ner honom och han fick välja själv att söka sig ner. Efter ett tag fattade han att han var tvungen att ge sig även idag och då gick jag hem.Uppdatering :)

Jag tänkte ni kunde få se en av dom sakerna jag köpte i Göteborg, jag tog bara bild på schabraket jag köpte men jag köpte mer ;)


Tyckte det var cool färg på det ;)Bloggare och rollkur

Det blev en snabbt övergående debatt om rollkur där det visade sig att en storbloggare inte riktigt visste vad hon skulle säga. Jag förstår om man kanske inte alltid vågar säga sin åsikt men i ett ämne som rollkur är det ganska konstigt. Inte kan det finnas en vettig människa som faktiskt gillar det? Med tanke på att de flesta bloggare dessutom gillar att provocera så hade det inte varit så svårt att säga "Jag hatar rollkur och anser att det är djurplågeri". Jag tvivlar starkt på att alla åsiktsinlägg de skriver faktiskt innehåller deras egna åsikter.

Istället så började det pratas om skillnaden mellan stretching och rollkur. Det går inte att jämföra. Strechtar gör man med en mjuk hand i början och slutet av ridpasset. Vid rollkur använder man en stark hand och tvingar hästen att bita sig i bogen. Det är inte stretching och går knappast att misstolka som det heller. Jag vet att halva världseliten använder sig av någon form av rollkur så det är kanske inte alltid så lätt att säga vad man tycker. Däremot tror jag att om allt fler reagerar så förstår även de att det är fel.

Om de är de enda som gillar tanken är det lättare att få den hamna i graven. Jag tror inte att det är någon som är dum nog att fortsätta argumentera om forskning visar på vilka skador detta kan ge på en häst. För skadligt det tror jag att det är oavsett om det inte finns några studier som direkt visar på det än.Motionerat tanten (;

Idag har jag varit duktig och motionerat, faktiskt så har jag tränat i backar tillsammans med Mina. Det tyckte vi var jätteroligt och ansträngande båda två. Ännu roligare tyckte Mina det var på hemvägen, speciellt när jag inte orkade hänga med i hennes racertempo. Dvs. hon galopperade upp för en knagglig backe med mig hängande i grimskaftet efter henne. Tur att hon är snäll och stannar iaf... Vi får nog göra om det någon gång igen, det är alltid trevligt med sällskap på joggingturen! Dessutom slår man ju två flugor i en smäll, både jag och Mina får motion på samma gång.Index @ the forest

Idag så har jag klättrat min kära lilla ponny. Något som uppskattades. På hemvägen.Dagens ponny! Idag åkte hacket (läs: jag lånade Nellys...) på då jag ansåg det onödigt med bett i munnen när jag skulle göra något oseriöst som klättra. Behöver ju inte precis rida honom fram till hand osv, det räcker med att han hjälpligt kröker på nacken. Dessutom trivdes han bättre med det idag än vad han har gjort tidigare (:Dagen!

Idag så har jag promenerat (eller powerwalkat) med Iza eftersom Julia inte är hemma. Det var trevligt och ett väldigt smidigt sätt att få motion när man ska kravla runt i diverse terräng eftersom hästen minsann inte kan gå utanför stigen...

Efter det red jag Index på banan, vilken till hälften var frusen, pga det så fick vi alltså samsas 3 stycken på en ridbana med måtten 40 * 10. Det var lite sport får jag allt säga. Trots omständigheterna så gick Index riktigt bra och jag är väldigt nöjd med honom. Med tanke på att jag har haft svårt att rida dressyr på honom på ett tag så gick han väldigt bra. Han tog lite väl mycket stöd i min hand bara så jag tror att jag ska byta bett igen. Han blir nämligen inte så på det tredelade.

Bild

Här får ni en bild på Isa som lite uppdatering :)


Finis <3Vår?

Eftersom vädret var underbart idag så kunde jag inte låta bli att rida i skogen. Sedan är vår ridbana frusen så jag har inte så mycket val ändå. Idag kändes det nästan att det är vår i luften vilket är underbart. Blir det ingen vinter så får det väl bli vår med en gång (: Jag väntar ivrigt på första vårtecknet (förutom att hästen börjar fälla och bli piggare än vanligt).Internationella ryttarspelen 1952

Är det bara jag som tycker att det här klippet är lite häftigt?
Det är lite skillnad mot nu kan man säga, men det verkar inte som om hästarna mådde sämre då.

Hoppträning

Hoppträningen på Index igår gick som sagt bra och jag tänkte ni skulle få några bilder och en film ;)C-ponnyer på väg uppåt (:

Nu är det nästan så att man blir lite avundsjuk på alla tävlingsryttare. Men den känslan gick över ganska fort efter att jag hade klickat ner startlistorna. Då kunde jag nämligen inte längre se det faktum att det var 7 stycken anmälda C-ponnyer i LA:P1. Var hade alla de tagit vägen under den tiden jag tävlade ponny?

Trevligt att veta att jag fick tävla mot D-ponnyer och nu året efter så är det ett överskott på C-ponnyer... Jaja, det är roligt att de har kommit fram från diverse skogsområden. Det blir nämligen lite tråkigt om det bara är D-ponnyer på en tävlingsplats. Man kan nästan tro att det hela är förväxlat med en storhäst-tävling när det bara är en kategori (;

Vårkänslor?

Eftersom jag har sovmorgon idag så tog jag mig ut till stallet och red Index innan jag tog bussen till skolan. Jag tror min ponny hade vårkänslor idag, eller ett väldigt bra väderkorn. Han höll nämligen på att dö på ett ställe. Han reagerade likadant när vi mötte vildsvin förra gången och de bor på just det stället så jag vet inte om det var det han blev rädd för. Annars var det bara dumheter. Men, men när vi hade backat och rest oss i dikeskanten/diket ett tag blev jag sur, ryggade honom en bit och sedan fortsatte vi förbi utan problem. Dock var han väldigt pigg efter det men det kvittar ju. Vårkänslor? Jag skulle tro det (;Om hoppträningen!

Jag lovar att ni vill se film från när Julia hoppade Index idag. Det gick nämligen riktigt bra för henne att hoppa honom. Jag är nästan lite sur för att jag aldrig hade en så bra tränare när jag fortfarande kunde tävla honom... Några gånger till och jag tror att han kommer hoppa över hus om man ber honom (eller asså, hus med Index mått mätt dvs typ 90 cm...). I vilket fall är jag lite stolt över båda två (:

Fast de borde lära sig att rida dressyr, eller min syster bör ta en grundkurs i äkta dressyrridning. Sådan när svetten lackar efter 2 minuters ridning och man inte känner sina bortdomnade ben för att man har använt dem för mycket för att uppnå den där underbara känslan som varade i 3 sekunder. Det behöver hon träna på. Så det så.Stallet nästa!

Nu ska jag sticka ner till stallet och mocka samt fixa Index innan han ska hoppträna. Julia ska rida honom idag med då mitt huvud visst inte får hoppa... Blä! I vilket fall ska jag fota/filma så får jag se om det inte hamnar något här sedan!