Isa !

Idag blev det en skrittur med Martina, vilket gick bra :)

 

Fler bilder ;)

Här är några bilder på Benzin och Thunder Boy ;)
 
Puss !
Söting ;)
Nyfiken Thunder Boy ;)
 
 

Bilder :)

Några bilder i solen på Isa och Hilda som jag tog ihelgen ;)
 
 
 

Igår!

Igår blev det en skrittur för min och Isa del, vilket gick bra :) Isa var snäll och duktig ;)

Söta pållen istallet <3
 
 

Idag ;)

Idag blev det en skrittur på Isa med Martina, vilket gick bra :)
Här är nåra bilder sen idag ;)
 
Fina pållarna ! <3
 
 
 

Idag :)

Idag red jag en sväng på Diza i skogen. Hon var snäll och duktig fast det var halvmörkt i skogen. Vi träffade på ett litet djur med, en hare som hoppade ut precis framför henne, tror nästan jag blev mer rädd än Diza ;)

Haha, bjuder på en bild från i år, snyggaste minen ! ;)
 
 

Häst-permission! :-)

Har haft en riktigt trevlig häst-permission den här gången! I söndags red jag ballerina och i måndags diza, båda dressyr nere på banan. De där två är för övrigt varandras motsatser. Ballerina gör allt för att få arbeta och vet knappt var hon ska göra av energin. Diza använder sin energi till att slippa undan och blir pigg för slippa arbetet.
Lite kul att rida två så olika hästar efter varandra när jag är lite ringrostig! Men det gick bra och jag hade inte glömt bort så mycket ändå. Båda hästarna jobbade nämligen på väldigt bra och var både svettiga samt hade dregglat så fint ^^ själv får jag nog dock hälsa mina befäl att jag ridit lite väl mycket under permissionen och därför är lite stel. Får se hur det mottas ;-)

// Johanna

Åka tåg i uniform...

Att röra sig uniform utanför kasernområdet:
Hoppar på bussen mot Vetlanda och får frågan "vuxen?". Vadå, vuxen? Tänker efter, fan jag har fyllt 19 och tagit studenten. Jo jag är nog inte skolungdom längre...
Biljettkontrollant på tåget, "är militären ute och åker tåg, jaha du ska till Skövde. *jag svarar, han pausar och fortsätter sedan*. Jag måste ju säga att jag tycker det är häftigt!"
Nu ska jag sova mig genom resan mellan Nässjö och Skövde! Är ändå den tråkigaste biten där tåget stannar vid allt som kan vara en tågstation + det som inte är det... ^^

// Johanna

Gårdagen (:

Och idag är det bara 18 dagar kvar tills jag muckar! Och det firades med att rida Ballerina. Vilket var riktigt roligt! Det var ju trots allt ett antal veckor sedan jag red en häst ordentligt, förra permissionen blev det ju bara en skrittrunda på Iza. Igår däremot blev det ett riktigt dressyrpass med Ballerina och idag har jag planerat in ett med Diza. Snacka om häst-permission den här gången. Kan inte bli mycket bättre måste jag säga (; Inte kan jag säga att jag har legat och latat mig heller utan jag har faktiskt tränat, fast på ett roligare sätt än att marscha med stridsutrustning. Tränar väl inte samma muskler dock, och det är ju ett minus. För tyvärr så behöver jag väl inte oroa mig för att jag måste klamra mig fast på en häst under "aldrig ge upp-veckan". Risken är nog större att jag måste klamra mig fast vid närmaste ryggsäck för att inte tappa bort plutonen under marscherna och då har jag inte mycket nytta av att ridmusklerna är vältränade... (;
 

Jag och Ballerina i april förra året, bad inte mamma ta med sig kameran ner idag då jag kände att det min ringrostiga stil är lite för rolig för att ha på bild (;
 
// Johanna
 
 

Fotografering forts...

Här kommer det fler bilder sen igår :)
 
Hilda & Miz Izola <3
 
 

Fotografering idag ;)

Idag var min syster snäll och fotade mej och pållarna. Här får ni några av dom, resten kommer imon ;)
 
Finaste ponnyerna ! <3
 
 

Fotografering (;

 
// Johanna
 

Hemma (:

Och så var jag hemma igen. Frågan är vad jag gjorde i Skövde idag egentligen? Testade skalplagget (mitt läckte som ett såll) gick runt i 40 min och kollade på vad trängregementet hade att erbjuda innan jag stod uppställd i en kvart och fick höra soldaterinran innan jag åt lunch och åkte hem.

Men, men lätt värt det mot att är ledig på måndag! Sedan är det inte många dagar kvar innan jag ska ut i de värmländska skogarna och testa mina gränser både fysiskt och psykiskt. Det blir en utmaning om något...!

// Johanna

Skövde

Halva plutonen har åkt hem, själv sitter jag kvar och i Skövde och väntar på världens onödigaste dag i morgon. Det enda positiva är att vi får använda vårt ascoola skalplagg (som ett snyggt regnställ). Just för att det ska pissregna hela dagen i morgon, det verkar inte göra något annat i Skövde! ;-)
Men jag får extra ledighet och snart så sticker jag från den här regniga hålan, ex antal erfarenheter rikare! :-)
 
// Johanna
 

Hingstarna !

 Här kommer några av hingstarna på gården ;)
 
Castro
Vet inte vad han heter ;)
Sibelius
Camaro
Sparkling
Twilight
 
 

Praon !

Förra veckan var jag och min kompis, Lina iväg på prao. Vi var på en håstgård, Millegarne stall och eftersom det ligger typ 16 mil härifrån bodde vi där. Det var verkligen jätteroligt att vara där, vi fick rida, mocka, rykta mm. Jag tänkte visa några bilder på hästarna jag red, sen kommer bilder på hingstarna i ett annat inlägg ;) Den vita hästen red jag iaf hela veckan och den andra en dag ;)
 
Unghäst!
Ena hästen jag red, Cashew ;)
Den andra jag red, Albert :)
 
 
 

Idag ;)

Idag blev det en tur med mamma iskogen på Hilda, hon var ganska pigg men annars skötte hon sej. Det regnade faktiskt inte jättemycket när vi red, värre när jag red Isa.

Jag skrittade altså Isa då med, med Nelly. Det gick bra men vädret var inte det härligaste, öste ner hela tiden !

 
 
 

Båda söta pållarna ;)

Här är några bilder på Isa & Hilda från förra helgen ;)
 
Mm.. vad skönt tyckte Hilda !
 
 
 
 

Bilder 2011 forts.

Miz Izola <3

Bilder 2011 ;)

Ännu fler bilder :)
 
 
 
 
 

Bilder 2009, 2010 ;)

Här kommer några bilder på mej och Isa och som ni ser i rubriken var det ett tag sen ;)
 
 
 

Index <3

Titta på min underbara, vackra lilla ponny. Börjar få björnpäls och har finare knoppar än vad jag någonsin har lyckats med! Har alldeles underbara bilder på Index och hans nya ryttare men vill inte lägga upp dem utan tillstånd. Här poserar iaf min fina lilla ponny alldeles ensam på bilden.
 
Och jag kan lova en sak. Tiden i Skövde har varit tuff och intensiv så att tänka på sådana oväsentliga saker som min lilla ponny har jag inte hunnit med. När jag däremot fick bilder på honom och hans nya ryttare mindes jag honom plötsligt. En sak är dock säker det var med ett leende på läpparna och glädjetårar rinnandes som jag tittade på bilderna och kom ihåg - samt kände igen - hur det var att sitta på, krama om och klappa den där underbara ponnyn.
 
 
 

Bollen !

Ni får några gamla bilder på mej och min gamla b-ponny, han hette Yster-Boll men kallades Bollen ;)
 
 
 

Projekt försvara

GMU i Skövde projekt försvara:
Jag är godkänd och det är det viktigaste. Hur jag blev det kvittar, men jag är det. Under de här 3 veckorna har jag kastat handgranat, testat gasmask i tårgaskammare, stridit från eldställning både torrt, löst och skarpt, skjutit på skjutfält, sovit i tält, sprungit i bäckar. Allt med diverse blandade känslor, oftast har jag dock varit trött. Gjort det jag ska, men sovit så fort jag har fått tillfälle. Tröttheten har dock blandats med flertalet befriande skratt som har gjort dagarna lättare. Och det är just dem som vi - i alla fall jag - lever på. Utan att få tillfället att släppa den strikta tjänsteminen under några sekunder och njuta av det bra i livet så hade jag hoppat av för länge sedan.
 
När knäna är blåa, man är blöt in till bara skinnet och ska sova i tält hela natten då är inte motivationen på topp precis. Den tiden är också bland den jobbigaste jag har gjort. Nog för att jag försöker vara positiv eller så håller jag tyst så finns det andra som inte kör med den taktiken. Och vi är en grupp, en grupp som lever tätt på varandra och det tär på krafterna om någon väljer sig själv före gruppen eller klagar på hur jobbigt det är. Men man lär sig att lösa problem på en helt annan nivå än vad man någonsin gör civilt. Det tar jag med mig som en nyttig erfarenhet vidare i livet.
 
Just det, att få ett annat perspektiv på livet och inse hur bra vi har det i Sverige det tror jag att vi alla skulle behöva testa på. Inte bara att torka kläderna över kaminen under natten utan att lära sig samarbete, för utan att kunna samarbeta med andra människor kommer man inte långt och det tror jag att vi glömmer allt för ofta när vi stressar genom livet mot nya mål.
 
 

Idag (:

Idag så lånade jag systers ponny och skrittade ut tillsammans med henne. Mysigt! Kliar lite i fingrarna när jag inte suttit på en häst på ett tag... Abstinensen är dock lindrad för en liten stund framöver, i alla fall så pass mycket att jag klarar av två veckor till i Skövde. GMUn börjar dock lida mot sitt slut och efter det vet kommer jag antingen inte ha någon fritid alls över till hästar eller alldeles för mycket. För vad jag vill göra med mitt liv - det har jag inte kommit fram till ännu...
 
// Johanna

Nu ;)

Just nu sitter jag och gör tidsinställda inlägg till nästa vecka då jag ska iväg på prao och inte kommer kunna uppdatera. Dessa inlägg innehåller mycket bilder, en del gamla bilder på mej och Isa ;)

 
 

Hemma! (:

Hemma igen! Så tillslut efter sådär 3 veckor i Skövde har jag äntligen tagit mig hem igen. Känns riktigt skönt måste jag säga. Nu är jag iaf mer än halvvägs igenom GMUn och har på något underligt vis dessutom lyckats bli godkänd på alla moment hittills så jag fortsätter och hoppas på en godkänd och genomförd GMU den 9 nov i år!

// Johanna

Idag :)

Idag blev det lite dressyr med Hilda, vilket gick ganska bra. Hon var bara lite tjaffsig ibland.

 
 

Naturbilder ;)

Bara för att jag tycker dessa bilder blev ganska bra får ni se dom :)
 
 
 

Söt :)

Isa som tittar fram bland trädet;)
 
 
 

Testar ^^

Testar, sitter uppe i Skövde och tänkte testa om det fungerar att blogga från min kära android. Allt för att slippa putsa skor och städa skåpet...
Idag har vi haft fys iaf och jag, plutonens största (minsta) latmask tyckte både att det var kul och gav gärnet! Stolt över mig själv ^^ vi avslutade det hela med en språngmarsch i bäcken som dusch, vi var blöta från topp till tå efteråt ;-)
// Johanna

Snygging !

Igår tog jag några bilder på Hilda när hon var uppställd+att hon är nyklippt, så här kommer två av dom !
 
Snygga ponnyn ! <3