Isa :)

Idag skrittade jag även Isa med Nelly iskogen. Hon tyckte det var roligt att få komma ut men skötte sej fint förutom att hon blev "rädd" för några fåglar !
 
Söta ponny ! <3
 
 

Hilda :)

Igår blev det galoppträning med mamma, som Hilda tyckte om. Hon kändes riktigt fin och blev faktiskt inte så trött efteråt ;)
 
Idag blev det en tur iskogen med mamma. Hilda verkade ha lite träningsvärk sen igår men kunde ändå studsa lite när hon tyckte att vi skulle galoppera ;) Annars skötte hon sej bra.
 
Hon var självklart tvungen att rulla sej efter ridningen ;)
 
 

Dagens ridning

Idag blev det ridning på banan, min kompis var snäll och filmade mej lite :) Hilda gick väl däremot lite sådär i dag, hon blev lite stark ibland och ville inte riktig jobba. Det blev lite bättre mot slutet men hon har gått bättre. Ni får iaf några filmbilder ;)
 
 
 
 

Hoppträningen igår !

Igår var det hoppträning för mej och Hilda som jag skrev. Den gick bra, hon kändes riktigt fin och hoppade bra :) Som ni då kommer se på filmen är det lite vingliga vägar vägar ibland men det tar jag på mej. Vi tränade lite lynadsövningar, en sak fick vi ta om några gånger. Det var när vi tog det lilla räcket och sen oxern, då skulle få vi in fem galoppsprång men vi tog bara fyra. Så därför fick vi hoppa några gånger innan vi fick till det. Det kommer några filmbilder och en film ;)
 
 
 
 
 
 

Idag :)

Idag var det hoppträning för mej och Hilda, vilket gick bra :) Hon kändes fin och hoppade bra ! Men ni får filmen imon.
 
 
 

Idag :)

Idag blev det en dressyr för Hilda. Hon gick bra idag, drog inte så mycket i traven utan lyssnade och gick lugnt. Hon var även mjuk och använd bakbenen. I galoppen blev hon först lite springig men sedan lugnade hon sej och gick bra där med :)

 
 
 
 
 
 
 

Haha !

Isa pallar äpplen i sin hage :)
 
 
 
 

Isa !

Det var längesen jag skrev om Isa nu, men det beror på vissa saker. Tänkte iaf säga att det var första gången på 100 dagar som jag satt på hennes rygg. Det var riktigt kul att sitta på bästa ponnyn igen även om det bara var skritt :)
 
 
Bild från 2011 ;)
 
 
 

Hilda igår+idag !

Igår blev det dressyr för Hilda och mej på en härligt blöt bana. Fast Hilda gick riktigt bra ialla fall, hon lyssnde bra på mej, arbetade med hela kroppen. Hon gick allra bäst i traven, i galoppen blev hon lite stark. Men hon kändes jättefin :)
 
Idag blev det en tur iskogen, vilket gick bra ! Hilda var pigg och gillade att komma ut iskogen ;)
 
 
 
 
 
 

Thunder Boy (:

Jag såg Thunder Boy för första gången på en månad och shit vad stor han har blivit. Vi bytte hage på dem så då passade jag på att ta några bilder på honom, måste säga att det är en riktig snygging det där! Tänk er honom i sin riktiga färg och om ett par - tre år, det kommer bli en fin pålle det (:
 

Hatar dock att kameran inte alltid ville fokusera på samma sak som jag ville... men men vissa bilder är jag löjligt stolt över (;
 
 

Bilder ihopsläppning del 3

Här kommer dom sista bilderna ;)
 
 
 
 
 

Bilder ^^

Och så tänkte jag bjuda på några bilder från GMU! Nu vet jag att det ändå knappt kommer synas på bilderna vem det är men ni kanske kan gissa vem som är jag? Ett tips, jag är blond, kort och har en lockig ostyrig lugg (;
 

Nu är det ju inte Svante som har fotat så ha inga krav på kvaliteten, för mig är det kul bara att ha som minne även om inte ens jag ser mig själv bland alla likadana, grönklädda personer ibland (;
 
 

Bilder ihopsläppning del 2

Här kommer det ännu fler bilder !
 

Isa hade kul ;)
 
 
 
 
 
 

Mys i solen (:


Lurvas ligger och myser i solen en solig augustidag. Vart tog sommaren vägen?
 
 

Bilder, Thunder Boy ;)

Denna gången blir det bilder på Thunder Boy ;)
 


 
 
 

Bushästar (:


Hopp och lek med Valdemar och Rainman, nog har de roligt ihop!
 
 
 

Bilder ihopsläppning del 1

Här kommer det flera bilder på Isa, Diza och Hilda när vi skulle testa att släppa ihop dom (Isa och Hilda gick ihop, vi skulle testa om Diza kunde gå med dom ). Detta gick då inte så bra så Diza fick gå ut igen.
 

Isa stil att klia sej ?!


 

Utklädd och klar (;

Japp, så awesome är man sista dagen i fält med full stridsutrustning och hjälmen snyggt fixad till en kinesisk rishatt! Skyddsglasögonen är verkligen pricken över i:et ^^
 
 

Bildbomb !

Nu kommer det komma en bildbomd med olika bilder under veckan som är tagna förra veckan/helgen, jag börjar med en del på Thunder Boy !
 

Fin pålle ;)
 
 

Dagens ridning

Idag blev det en härlig tur iskogen med mamma. Vi red en väg som vi inte rider så ofta och det blir ganska mycket galopp på den med ;) Hilda tyckte denna vägen var rolig och var pigg, men hon kändes fin annars, lyssnade bra :)
 
 
 
 
 

Två veckor till i Skövde...

Mina senaste två veckor i Skövde då? Jo, den ena har spenderats ute i fält, dvs jag har sovit i tält för andra gången i mitt liv... Det var mysigt så länge det inte regnade eller man väcktes för att ha eldvakt när man precis lyckats med att somna! Inte lika kul när befälen tvingade oss att vara uppe hela natten och sedan riva förläggningen och gå tillbaka till kasern vid halv fem på morgonen. Men vi klarade det med och jag lever ju än, även om jag är både trött och förkyld... Annars har jag klarat av min första examination i vårt första projekt (patrull) så jag är ett steg närmare mot avklarad GMU. Jag har även klarat av en tredjedel av utbildningen och har 53 dagar fram till muck, det ni!
 
Annars är det miljoner tankar som flyger omkring i huvudet just nu, ska jag söka BFU i Skövde eller inte? Eller ska jag strunta helt i militäryrket och bara göra GMU och sedan vara springvikarie i hemtjänsten? Eller ska jag söka mig till ett annat regemente, om det går? Vill jag flytta till Skövde? Hade varit miljoner gånger lättare om jag hade gjort GMU i Eksjö, då hade jag inte tvekat en sekund på om jag ville fortsätta eller inte. För själva yrket verkar roligt, bara inte i Skövde ^^
 
En otroligt smickrande bild på mig tagen sista dagen i fält, detta på kvällen när vi gjorde oss stridsberedda inför ett eventuellt anfall.
 
 

Äntligen!

Abstinensbesvären lindrade för ett litet tag framöver. Efter 4 veckors uppehåll har jag äntligen fått sitta på en hästrygg igen! Hästarna saknar jag faktiskt lite ibland när jag har tid över att tänka på annat än alla order jag får (;
  
 

Dressyrtävling

Idag blev det en dressyrtävling för Hilda och mej, en LC:1. Det var Hildas första dressyrtävling men den gick bra, även om jag fick 59,62 % så är hon inte helt perfekt i dressyren än ! Men på banan och framridningen kändes hon jättefin, programmet kändes bra, vi måste bara öva lite mer på övergångarna. Men jag är jättenöjd :) Här kommer två bilder och filmen ;)
 
 
Fina ponnyn ! <3
 
 
 
 
 

Hemma igen!

Har klarat av ytterligare två veckor i uniform så nu är en tredjedel av utbildningen gjord. Därför får jag allt svårare att motivera mig till att hoppa av även om allt samtidigt bara blir jobbigare och jobbigare. Nu ska jag sova ikapp mina saknade timmar efter fältveckan och sova bort en förkylning. Och göra det i min egna underbara säng!

// Johanna

Igår !

Igår red jag på banan, vilket gick lite sådär. Hon ville inte riktigt jobba hela tiden och var lite stark. Hon gick loss i traven ganska bra sen iaf ;)
 
 

Finisar <3


Mina två fina ponnyer <3
 
 

Mm vad skönt...

Hilda tyckte det trädet var jätteskönt att klia sej emot !
 
 
 
 
 

Dagens ridning

Idag blev det ridning på banan med mamma ;) Hilda ville gärna springa på lite för mycket i traven i början, när jag red lätt men hon lugnade ner sej sen :) När jag satte mej ner och började jobba henne blev hon riktigt fin, använde verkligen bakbenen :) Jag gjorde serpetiner och saktade av till skritt i mitt, det gick lite sådär hon tyckte inte alls vi skulle skritta några steg. Men det blev bättre efter vi hade gjort några ;) Galoppen var hon fin i jobbade bra ! 
 
Svettig Hilda rullar sej :)
 
 
 
 
 

Nyfiken

Hihi, hittade en bild på en nyfiken Thunder Boy som vill nosa på kameran ;)
 
 
 
 
 
 
 

<3

Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort att jag har haft dej i mer än 3 år, du betyder så mycket för mej, Miz Izola <3
 
(Bilderna från 2010, 2011)

  
 
 
 
 
 

GMU

Vad ska jag säga? Nu har jag spenderat 12 dagar i Skövde i grön och fin M90 uniform (ska man vara petig är detta inlägg tidsinställt så jag är på dag 14). Det var inte riktigt som jag tänkt mig egentligen utan 100 ggr jobbigare! Men jag tror jag har bestämt mig för att det är värt att fortsätta ändå. Till skillnad mot några andra så har min kropp klarat av allt och det så klart väldigt skönt!
 
Första veckan var fruktansvärt rörigt, det tar tid att komma in i alla för mig konstiga rutiner. Uppställning kl. 07.30 för morgonvisitation av dig, logementet och städområden är något jag inte är van vid. Då ska man dessutom ha hunnit äta frukost om man ska ha någon möjlighet att klara av dagen! Annars gick första veckan mest ut på exercis och att komma in i allt. Vi fick även på söndagen gå till skjutbanan och skjuta med våra ak5:or.
 
Jag har ätit ärtsoppa och pannkakor ute i fält i regnet och jag har ålat mig över en grusplätt ner bland nässlorna med vapnet i händerna. Jag har marscherat i kängor med kroppsskydd, vapen, stridsväst och ryggsäck. Kastat mig i skydd i skogen, maskerat ansikte och hjälm. Helt enkelt en massa olika saker som jag aldrig hade haft en tanke på att göra hemma - eller möjligheten.
 
Och jag har kommit fram till att ingenting, egentligen, är omöjligt. Det mesta handlar faktiskt om vilja och motivation. Även om motivationen är nere i botten efter att man har hasat över en grusplätt full med vassa stenar och glasskärvor så har man ändå klarat det - och det lever man på till nästa övning. För varje övning som man gör så har man kommit ett steg närmare målet och man har klarat av ytterligare en sak som först såg ut att vara helt omöjlig. Sedan är det tråkigt som bara den stora delar av tiden och jag har funderat på att hoppa av hur många gånger som helst. Nu har jag dock bestämt mig för att klara mig till nästa helgpermiss. Vilket betyder att ni inte får höra något från mig på ett tag igen!
 

Bli av med finnarna...

Facebook gör ju reklam för diverse grejer men just den här fastnade jag för och tänkte att det är något för mig, något som måste testas.
Så det gjorde jag också och inte blev jag av med mina finnar för det... Snarare så blev de värre och fler efter ansiktsmasken än före den. Kan någon tala om för mig vad jag gör för fel? Och ska jag anmäla företaget för falsk marknadsföring?
 

Skillnad ?

Här kommer det bilder på både Isas och Hildas svansar, vad tycker är det någon skillnad ? ;) 
 
 

Hopptävling !

Idag var det hopptävling för mej och Hilda :) Vi hoppade Ld och Lc, hon kändes fin i framridningen till Ld. Hon var även fin på banan men när vi kommer till sjuan har vi fel galopp och då saktar hon av, så vi kommer mot sjuan i traven så där blir det ett stopp, Sen komn vi över det och sista hindret var heller inga problem. På framridningen till Lc känns hon också fin lite tröttare, i klassen vi tre stopp men det berodde på att underlaget var jättetungt och blöt så hon var trött och orkade inte. Men jag är nöjd iaf ;) Här kommer några bilder :)
 

Överhoppar lite kanske ? ;)
 
 
 
 
 

Logement 25

Bäst logementet, logement 25! Närvarande 16 samtliga ^^ Alla är grymt awesome i M90 uniformer, morgontrötta i ett ännu ej morgonstädat logement. Därav våra obäddade sängar... Men vi jobbar på och ser fram emot att få vara ute i fält en hel vecka när vi kommer tillbaka efter helgen (: Pluspoäng till den som hittar mig bland alla kamofluerade personer ^^
 
// Johanna