Dagen ;)

Idag red jag Isa iskogen med mamma. Hon var pigg och tyckte framförallt det var roligt att galoppera ;) Självklart lyckades vi pricka in en regnskur som slutade lite innan vi var hemma. Russin vilade idag så jag hade bara inne och ryktade honom ;)
 
 
 

God morgon världen! :)

God morgon allihop! Kan bara tala om att jag är hemkommen igen (äntligen). Fast bara över helgen tyvärr... Men nu ska jag passa på att njuta av dagarna och klappa om min häst. Så det blir att sätta sig på cykeln och cykla upp till stallet nu! Annars kommer jag inte hinna med allt den här dagen har att erbjuda :)

OBS, följande bild är inte arrangerad utan whiskey njuter av att få sova i min säng efter en tid borta på kollo.


Shopping

Vad gör man när man för en gångs skull är i en lite större stad under en längre tid? Jo, man letar reda på var hööks ligger och tar sedan en lång promenad dit, det tog väl lite drygt 2 timmar allt som allt. Sen fick jag ju med mig lite grejer oxå, ett rött dressyrschabrak och ett par vinterkängor. Dessutom provade jag världens skönaste ridbyxor som definitivt ska inhandlas efter nästa lön. Blir en vacker bild på mina inköp och dessutom på tröjan jag köpte igår.


I Skövde igen...

Kan ju uppdatera lite och hälsa att jag hamnat i Skövde. Ska visst bli lite utbildad :) Det är väl inte så att man ska klaga men börjar sakna min häst om inte annat. Sen finns det ju vissa fördelar med Skövde, var på commerce igår och shoppade på bikbok och idag ska jag se om jag inte kan ta mig ut till hööks. Så visst överlever jag mer än väl i Skövde igen!

// Johanna


Dagens ridning ;)

Idag red jag Isa på banan med Nelly. Hon gick bra, jobbade på bra i traven framför allt efter galoppen då man helst ville fatta galoppen igen fast jag inte bad om det ;) Kändes mjuk och fin annars, eller i galoppen har vi lite att jobba på men hon söker sej ändå neråt nu vilket är bra då jag fortfarande står upp! 
 
 

Dimma ;)

En morgon var det väldigt dimmigt ute så jag fotade lite och några bilder blev lite häftiga!
 
 
 

Dagen ;)

Idag red jag Isa i skogen med mamma. Hon verkade tycka det var roligt att komma ut i skogen men skötte sej bra ;) Sen gick jag även en liten promenad med Russin vilket också gick bra.
 
Isa <3
 
 

Hopptävling!

Idag tävlade jag Russin i Braås, hoppning då ;) Vi hoppade en Ld och en Lc. Till första klassen kändes han fin på framhoppning, dock rev han räcket men det va bara slarv. Väl banan tyckte jag att jag fick fram honom bra till första hindret men vi fick ett stopp där. Efter stoppet flöt resten av banan på bra och han hoppade fint :) Så det blev 6 fel, 2 tidsfel med.
Som till första klassen kändes han fin på framhoppningen. På banan kändes han också fin och hade bra tempo och hoppade riktigt bra :) Vi kom lite fel på något hinder och jag fick en dålig sväng till 6:an så vi hoppade ganska nära hinderstödet men det va mitt fel! Jag är i alla fall supernöjd med dagen och ponnyn! :)
Här kommer filmen från Lc:n och några filmbilder.
 
 
 
Bild från Ld:n!
Bilder från Lc:n ;)
 
 
 

Dagen :)

Jaha, idag har det inte hänt så mkt. Var uppe och klappade om dilko annars har jag inte gjort något vettigt, typ diskat lagat lite mat, drogat buffy. Nöjd med min matlagning idag iaf, kände att jag nog faktiskt fick med alla delarna i tallriksmodellen. Sedan kanske inte mängden var rätt men det var gott vill jag lova!


Haha!

Här kommer några blandade bilder, en som jag lyckades fånga riktigt bra med!
 
Haha, det var denna jag menade! ;)
Finisar! :)
 
 

Dressyrträning!

Idag blev det dressyrträning för mej och Russin, vi tränade mycket på att han skulle bli "kvickare" och gå fram bättre. Jag tyckte det kändes bra, han gick fram bättre mot slutet och var fin. Vi började även göra lite skänkelvikningar, vilket också gick bra han flytade sej bra i båda dock lite sämre i höger men det tror jag berode på mej. En bra träning med bra tips! :)
 
 

Vit blir brun och brun blir brun ;)

Har några bilder på när Dilco och Isa rullar sej, dock syns det inte lika väl att Isa blir skitig :p
 


 

Trött & glad

Trött, nöjd och glad kan man nog sammanfatta hur jag mår just nu. Var helt slut efter jobbet men tog cykeln upp till stallet för att koppla av med en runda i skogen. Fungerade alldeles utmärkt att rensa hjärnan efter jobbet genom en stund bästa hästens rygg :) Måste säga att man mår så mycket bättre efteråt. Fast när jag nu satte mig ner i soffan igen så kände jag tröttheten komma smygande... Det får allt bli en dusch och sen sängen om jag ska orka upp vid 6 i morgon igen (önskar att jag vore morgonpigg...).

// Johanna


I hopsläppning del 2!

Här kommer andra delen med bilder!
 
 
 

I hopsläppning ;)

Här kommer några bilder från när vi släppte ihop Isa, Russin och Dilco ;)
 
 
 
 

Jag är lycklig :)

Är det inte helt underbart att komma hem från jobbet och faktiskt veta att man har någonting att göra? Man kan inte lägga sig på soffan och dö utan tar istället cykeln upp till stallet och ser till sin egna alldeles underbara häst. Inte blir det hela sämre av att hästen idag hade sin naturliga färg - vit. Jag har nog äntligen fattat vad jag saknat i ett år och tänker nu somna med ett leende på läpparna :)

// Johanna


Dagen ;)

Idag red jag en tur iskogen på Russin med mamma. Det gick bra, han verkade tycka det var roligt att komma ut iskogen vilket jag med tyckte :)
 
 

Stor mun!

Haha, Russin var trött en dag och visade sin stora mun :P
 
 
 

Pigg ponny!

Idag red jag Isa iskogen med mamma och Johanna. Hon var något pigg och taktade nästa hela rundan när vi skulle skritta. I traven och galoppen skötte hon sej bra, var bara lite på ibland och tyckte det var kul!  Sen gick vi över en bäck eller hon hoppade vilket jag var med på men sen kommer Johanna och Dilko efter och han hoppade med vilket Isa antagligen inte var med på och blev "rädd", så hon var tvungen att flyga frammåt!
 
 
 
 

Pluto Dilko

Låt mig presentera: Pluto Dilko, min första alldeles egna häst. Han är en lipizzanervalack på 3 år som jag har fått äran att köpa. En sån där typisk "Johanna-häst" som det sa klick med första gången jag satte mig på hans rygg. Jag har ridit honom under hela sommaren och tyckt allt bättre om honom. För det första har han potential (nej, det är inget långbent halvblod som sprätter med frambenen men han har takten i gången och otroligt lätt för att samla sig), för det andra är han helt underbar i pysket och för det tredje så är det precis den typ av häst jag gillar. Med andra ord beslutade jag mig för att inte låta honom glida ur händerna på mig när jag visste att han var till salu. Så den 16 augusti blev han min och jag har inte hunnit med att ångra mig än (trots att han inte var det minsta vit när jag hämtade honom i hagen idag...). Med andra ord, jag har under den här helgen svävat på rosa moln och varit väldigt glad (:
 
Och här är några bilder på underverket (:
 
 
 
 
 

Failbilder från hoppningen ;)

Här kommer failbilderna :p
 
Haha, så "farligt"!
Hm.. Vet inte om han har koll på benen? ;)
 
 

Hoppning!

Idag red jag först Isa på banan med mamma (dressyr!). Hon gick riktigt bra idag, trampade på riktigt bra med bakbenen och satte under sej dom. Bra takt i traven med och ja, hela ridpasset gick bra och jag är supernöjd med henne! :)
 
Sen hoppade jag även Russin på banan, vilket också gick bra. Han verkade tycka det var riktigt roligt då vi inte har hoppat på ett tag nu eftersom han har vilat med ;) Jag tog inte så många språng eller hade så många hinder ute. Jag hade en linje och en oxer, under ett av hindrena på linjen lade jag en vattenmatta, han hoppade över den första gången åt ena hållet fast stort! Åt andra hållet blev det stopp, sjukt mycket farligare från det hållet men vi kom över andra gången sen ;) Annars hoppade han bra förutom att vi kom fel någon gång och kändes riktigt fin! :) Här under får ni några bilder, failbilderna kommer imon ;)
 
 
 

Bilder på Isa!

Här kommer några bilder på Isa med som jag också tog förra veckan ;)
 
 
 
 

Något stort på gång ;)

Okej, att jobba 11 dagar i sträck är visst ganska jobbigt. Särskilt om man avslutar det hela med fest ;) Nu ska jag njuta av en långhelg som jag vet kommer bli helt underbar! Sitter här med fjärilar i magen och räknar ner. Mitt liv håller på att ta flera olika vändningar och jag ser fram emot dem på alla sätt och vis!

// Johanna


Unghingstarna!

Tog lite bilder på unghingstarna för några dagar sen och dom var faktiskt på lite bushumör med! :)
 
Snygging! :)
Bus! ;)
 
 

Växjö

Idag har faktiskt båda mina hästar vilat och gått och latat sej i hagen. Jag har i stället var i Växjö med en kompis och mina föräldrar. Vilket var roligt men jag handlade upp alldeles för mycket pengar...
 
Igår red jag förresten Russin också, det blev galoppträning med mamma vilket han tyckte var roligt ;)
 
 

Jag och Isa!

Här kommer resten av bilderna från igår! ;)
 
<3
 
 

Bilder på Russin ;)

Här kommer några bilder på Russin som jag tog förra veckan.
 
Fin ponny <3
 
 

Fin ponny ;)

Idag red jag Isa på banan och min snälla mamma fotade oss! :) Hon gick iaf bra, mjuk och fin dock lite stelare i vänster varvet men det har ändå blivit bättre mot vad det var när jag började rida henne. Hon var stadig och jag fick fram henne bra i traven. Vi tog även våran första galopp på bana idag, hon tyckte det var roligt och gick helt okej för att vara första gången och så stog jag upp med ;) Ni får iaf en del av bilderna från idag, resten kommer imon! :)
 
Fina ponnyn! <3
 
 

Fotografering ;)

När jag ändå höll på att fota så fotade jag lite annat med! :)
 
 
 
 

Då var man hemma igen (:

Tjoho, jag är hemma igen! Vad har jag kommit fram efter den här övningen? Att min pluton är underbar och att jag älskar mitt jobb (: Har kört runt med "min" lastbil stora delar av övningen och haft det riktigt roligt. Regnat har det gjort en del, åskade några gånger också men bortsett från det så måste jag säga att det blev några trevliga dagar i skogen. Men jag ska väl inte sticka under stol med att jag är trött - för det är jag. Men, men nu blir det jobb ett par dagar till därefter långhelg. Och man kan säga att jag längtar till fredagen i dubbla bemärkelser! Låt dagarna gå fort - tack? (:
 
 
 
 
 

Holly ;)

Fotade även våran andra fina katt, Holly ;)
 
 
 
 

Mm, vad gott!

Min häst är inte alltid riktigt normal, för hon har alltid älskat att nosa i soppåsen vilket jag tycker är lite äckligt men men... Brukar alltid säga till henne men fick faktiskt en bild på det för någon dag sen ;)
 
Fräscht? ;)
 
 
 

Pigg ponny!

Idag red jag Isa en tur iskogen med mamma, vi lyckades självklart pricka in regnet så vi var lite blöta när vi kom hem! Vi red en liten bit på en väg som Isa inte har gått på jättelänge, så hon tyckte det var roligt att gå där ;) På den vägen tog vi en  galopp och hon var självklart tvungen att hoppa/småbocka lite, likså gjorde hon i nästa backe fast ibörjan och då var hon tvungen att skjuta rygg och dra ner huvudet med! Så det var bara att dra upp det och driva på, vi hade kommit lite efter med så det blev full fart frammåt istället :)
 
Isa idag <3
 
 

Cisan!

Fotade våran fina katt, Cisan för någon dag sen och jag fick faktiskt bra bilder enligt mej! :)
 
 
 

Dagen ;)

Idag red jag först Isa lite lugnt på banan, mest bara för att hon inte gick så hårt i torsdags och blir istället riden en dag till (hon behöver gå med, för hon är så fet!). Tog mest skritt men travde lite med och det gick väl helt okej, hon gick bra men var ännu finare i torsdags ;)
Jag red även en runda iskogen på Russin med Anna-lena, vilket också gick bra fast han var lite spänd för han fick gå först ;) Han tyckte det var riktigt kul i galoppen och drog på ganska bra :)
 
Bilder på fina pållarna! ;)
 
 

Åska...

Igår red jag Isa på banan med mamma, eller ja det blev inte så mycket ridning eftersom det var tvunget att börja åska. Så jag hann bara rida i drygt 20 min vilket blev lite skritt och trav. Under den tiden gick hon verkligen superbra, kändes jättefin i traven! :) Det gjorde att man blev ännu surare på vädret... Det hade inte ens åskat tidigare under dagen och blev inte mer efter vi hade ridit, då blir man så glad när man prickar in åskan...
 
Idag började jag med att rida Isa en sväng i skogen med mamma. Det var roligt och Isa var pigg ocg glad, i andra galoppen var hon tvungen att bocka lite i början och sen låg hon bra ganska bra, härligt! :) Efter det så red jag även Russin på banan, vilket också gick bra! Han kändes mjuk och lyssnade bra. Blev lite stark i höger varvet ibland men trampade för det mesta på bra. Efter galopp i vänster varvet fick jag fram han riktigt bra i traven, vilken gång han fick! Måste försöka få någon att fota mej när jag rider både Isa och Russin nu när dom känns så fina ;)
 
 

Regn...

Idag har jag insett att jag inte smälter av regn och applåderat det underbara campingvädret. Håller mig i skogen ett tag så blir väl inte direkt någon uppdatering från min sida. Ska se till att ändra min inställning till regn. Visst är det väl ändå mysigt? (Så länge jag är inomhus)

// Johanna


Jag har ju inte frusit...

Jaha, vad har jag gjort den här eftermiddagen då? Jo jag har sprungit runt med dubbla mössor inomhus. Om jag har frusit? Nej! Men jag var visst tvungen att stuka baskern... Om den blev bra? Tja, den ser nästan ut som en basker nu iaf. Kan jag få en guldstjärna i kanten bara för det? ;) jag kör nog på mitt vanliga koncept "ställ dig i mitten och se till att inte synas ^^"....


Ridning igår ;)

Igår red jag Isa iskogen med Nelly. Vilket gick bra och både hon och jag tyckte det var kul att komma ut i skogen :) Sen hade vi riktigt tur, för typ precis när vi kom tillbaka började det regna (det regnade ganska bra med!), så vi var glada att vi slapp det ;)
 
 
 
 

Dressyr!

Idag red jag Russin på banan med mamma och han gick jättebra! Han var mjuk och fin i båda varven och lyssnade bra. Vilken gång han fick i traven då :) Vänster galoppen ville han inte riktigt jobba i hela tiden, lite jobbigare ;)
 
 
 
 

Bilder från Udden!

Här kommer två bilder från Udden på mej och Russin ;)
 
 
 

Dagen ;)

Jag började med att rida Russin (efter att ha haft 2 veckors sommarvila!) iskogen med mamma och en som red Diza :) Han tyckte det var kul att bli riden igen och gjorde något pyttehopp i galoppen ;)
Sen red jag även Isa på banan och hon gick bra :) Hon kändes fin i traven och jobbade bra.
 
Fina ponnyn idag! <3
 
 
 

Snabb update

Befinner mig just nu i ett tält på en camping i Göteborg! Har roat mig på Liseberg hela dagen och i mon blir det väl att turista i stora staden innan vi åker hem igen för jobb och annat skoj!

// Johanna


Idag!

Idag blev det en härlig tur iskogen på Isa med mamma och Johanna. Isa verkade också tycka det var kul att komma och drog gärna på i galoppen :)