God morgon :)

Morgontrött människa nummer 1 har efter idel gäspningar tagit sig upp till Eksjö ännu en dag utan att somna vid ratten. Tur att bilen hittar upp själv! Ikväll ska jag åka till min gamla skola och kolla på djur i bur - dvs min syster har åhörarkväll. Sen blir det nog sängen för min del... Är ju jobbigt att stiga upp kl. 6, fast det är ju också det enda negativa med mitt jobb ;) och snart är det ju helg igen!

// Johanna


Lite bilder ;)

Här kommer det lite bilder på olika saker ;)
 
 
 

Whiskey (:

Har köpt ett katträd till Whiskey vilket verkligen uppskattades kan man säga! Redan när jag höll på att sätta ihop det sprang han omkring i, på och runt det. Sedan la han sig högst upp och mådde som en kung. Fram tills dess att det började bli lite tråkigt och han skulle försöka ta sig ner. Sötkatten hade ju höjdskräck!
 
 
Världens sötaste lilla kattunge <3 (:
 
 

Inköpt i lördags ;)

Detta var vad jag köpt när vi var inne på Charlies i lördags. Blev nöjd med den ;)
 
 
 

Idag!

Idag blev det en tur iskogen på Charlie med mamma vilket gick bra. Han var ganska pigg ibörjan men blev lite trött på slutet.
 
Jag tog även in Isa en stund och ryktade henne ;)
 
 
 

Gårdagens inköp (:

Inköpen igår blev ett par skor från Mountain Horse "Cozy rider" så nu ska jag minsann inte frysa något om fötterna när jag är i stallet!
Och en jacka från HV Polo.
Ganska nöjd med mina inköp måste jag säga. Skorna var riktigt varma och sköna, frös knappt om fötterna när jag satt stilla i stallet idag och hade då bara bomullstrumpor! Jackan ska jag testa på tisdag tänkte jag. Så nu har jag stillat shoppingsuget för den närmaste månaden då jag köpt katt och "tillbehör" till denne, skor och jacka under samma vecka! (:
 
// Johanna

Två hästar och lite inköp :)

Idag så har jag lyckats rida två hästar trots att jag inte någon har. Nelly ville ha hjälp med diza och Julia med Charlie så jag har ridit båda två. Diza rejsades i skogen och Charlie fick springa av lite energi på banan med fokus på att lyssna, vänta och ta det lugnt! Gick kanonbra med båda två. Sen var jag inne på charlies rea med, farligt att gå in i den butiken när man har fått lön. Så nu är jag lite fattigare och lite nöjdare!

Nu ska jag och Whiskey sova, han ligger redan och purrar så sött på min huvudkudde lite tryggt ihopkurad mot mitt huvud :)

// Johanna


Busig pålle!

Isa hade lite kul ihagen en dag, så här kommer det några bilder! ;)
 
Bus häst!
<3
 
 

It's friday!

Sitter och kopplar av framför datorn med världens kelgris Whiskey i knäet. Glädjer mig över att jag är halvvägs genom FSUn och har nu bara lite strid kvar men den är inte förrän i maj. Är sur över att man plötsligt inte får ta C-körkort förrän man är 21, vilket är en stor plump i protokollet för mig. Är ändå glad över att jag har Försvarsmakten som arbetsgivare! Jag slipper nog teoridelen som ska vara i 4 veckor nu och får förhoppningsvis någon annan rolig utbildning istället. Jag klagar väl inte ändå, tycker bara att det är surt att jag alltid hamnar så att alla roliga regeländringar stoppar mig, eller kommer ett år försent. Men det är min vanliga otur.
 
Slutklagat, jag är tillbaka till världens bästa pluton i ett kanonbra kompani och körkortet är ändå inget problem egentligen! Nu ska jag vila upp mig över helgen och sedan kör vi en ny arbetsvecka. Fjärde (egentligen femte) veckan på Ing 2, tiden bara rusar ju iväg!
 
// Johanna

Dagens lunchplats!

Fina naturupplevelser får man ju minsann när man är ute och marscherar. Dagens lunchplats hade enormt fin utsikt och jag har äntligen lyckats besöka skuruhatt, det blir ett återbesök i sommar skulle jag tro. Då tänkte jag mig även en promenad i skurugata! För övrigt så bjöds det idag på frystorkad viltgryta, en grönpåse jag rekommenderar ;)


Vi välkomnar Whiskey :)

Säg hej till mitt nytillskott Whiskey, jag har nämligen gått och blivit med katt! Världens sötaste lilla kattunge är en ragdoll/ norsk skogskatt-korsning och just nu försöker han överleva i sin nya miljö. Men nog kommer det allt bli en kelgris när han har vant sig vid sitt nya hem.


<3

Hittade dessa bilder som Johanna tog på mej och Isa förra vintern och jag får faktiskt säga att Isa är snyggare när hon är klippt ;)
Snygging! <3
 
 
 
 

Vinterbilder :)

Här kommer några bilder som jag tog ihelgen ;)
 
Även om vintern inte är min favorit årstid, så får jag säga att den kan vara riktigt vacker ;)
 
 

Bilder ;)

Här kommer det några bilder från helgen på hästarna ;)
 
 
 

Helgen ;)

Charlie: Igår blev det en tur med mamma iskogen på Charlie, han var pigg och bockade lite en gång.
Idag blev det en tur med mamma iskogen igen, vilket gick bra.
 
 
Isa: Igår blev det en skrittur med Johanna på Isa, hon uppförde sej faktiskt bra. Hon taktade bara lite någon gång.
Idag blev det en skrittur med Johanna igen, hon gick typ som igår ;)
 
 

Återkopplar till föregående

Med återknytning till mitt föregående inlägg. Jag måste säga att jag löste ut min situation efter stundeten riktigt bra! Jag ville inte (vägrade) att plugga vidare, gjorde GMU, fick ett jobb som jag faktiskt (trots allt) trivs med och ska inte klaga. Men visst inser jag att jag nu har ett större ansvar än när jag gick i skolan och då får jag ändå de flesta av mina uppgifter som en direkt order (; Men jag har lyckats bättre än många i min ålder. Antingen pluggar de, eller är springvikarier, alternativt är arbetslösa och klagar på att det inte finns något jobb. Det värsta är nog insikten, och uppvaknandet, att ojdå jag är visst inte 10-12 år gammal längre. Jag fyller 20 i år. Just nu får jag ändå säga att jag är nöjd. Jag jobbar heltid på ett väldigt omväxlandet och roligt arbete som passar mig bra. Mycket fys (vilket jag gillar så länge jag inte är skadad), slipper bry mig om vilka kläder jag ska ha, får vara ute mycket, har fått chansen att lära mig skjuta ordentligt med ett vapen vilket är obetalbart när jag ska göra de praktiska proven på jägarexamen, slipper allt löjligt tjatande om bantning, utseende och kläder samt det konstanta gnällandet som det är på en kvinnodominerad arbetsplats (jodå, jag har lite erfarenhet) och framförallt nästan varje dag bjuder på en utmaning.
 
Men visst, ibland önskar jag att jag vore typ 12 år igen. Varför klagade man då? Allt var så enkelt, för enkelt, och största problemet var de 20 engelska glosorna.
 
 

Ta vara på den tid som ges (:

Om vi nu ska vara fria, starka människor som vågar trotsa normerna hur hjälper det då oss att hela tiden få bilder, tips och idéer på snygga, moderiktiga kläder? Om du frågar mig hjälper det inte alls. Att följa någon som en dresserad hund i koppel och bete sig och se ut precis som den människan är väl motsatsen till det budskapet? För mig är det bara dubbelmoral som spys ut. Det kallas att stötta och hjälpa vilsna tonårssjälar och visst hjälper det. Men inte i den riktning jag vill se. Om vi slutade att fokusera på utseende då kommer vi att kunna bli starka människor, för då är det inte längre utsidan som räknas utan allt annat. Dagens outfit, modetips och förslag på kläder i all ära men för mig är det bara ett sätt för företagen att på ett ganska ohederligt vis tjäna pengar på vår konsumptionshysteri. Det värsta är att hetsen kryper neråt i åldrarna och du ska vara vuxen helst redan innan du har lärt dig att läsa. Den stora frågan är: När blev det så viktigt att växa upp och ramla in i vuxenvärlden med huvudet före medan man fortfarande går kvar i grundskolan?
 
När? Jo nu, när bloggarna har spridit sig som en löpeld och kan sprida sina budskap överallt och till alla. Inget fel med bloggar i grund i botten. Felet är att ingen ser det som konstigt att barn som knappt kan kalla sig tonåringar klär sig och sminkar sig så att de ser äldre ut än mig. Jo för jag är ju konstig, en sån där knäpp person som under hela min uppväxt kallades för pojkflicka. Så nej, utseendet har inte spelat någon speciellt stor roll för mig överhuvudtaget. Kanske är det därför jag reagerar? För att jag tycker synd om barnen. Jag kan ärligt säga att när jag var 12 år, då lekte jag. Klassens favoritlek var "Kalle i bollen", något vi gärna körde under sommaren på vintern åkte vi pulka, hade snöbollskrig och lekte "Herre på täppan". Pojkvänner då? Jodå, jag hade ett par kompisar som var killar och så mycket hade jag ju förstått att om jag var tjej så kunde jag ju inte vara kompis med en kille, det var ju en pojkvän. Men vad gjorde vi sedan? Jo, lekte. Om vi var kära? Nej, vi visste väl inte vad kärlek var. Det tror jag inte att någon gör i den åldern egentligen, oavsett hur mogen man är hur mycket man än försöker klä sig så man ser 10 år äldre ut. Man är inte mogen att förstå sådana saker. Punkt. Jag har givetvis ingen vetenskaplig studie som säger något om detta, det är bara mina egna erfarenheter.
 
Något som är säkert är att det kommer finnas tid till att vara vuxen senare i livet man behöver inte stressa fram till det redan när man är 12. Det finns nämligen en anledning till att man blir myndig när man är 18 år. Givetvis är det väldigt individuellt när man mognar och hur tidigt. Men. Jag tror inte att det finns någon som kan säga att denne handlade som en vuxen människa mycket innan denne fyllt 15 år. Tiden innan dess är bättre att fylla med lek och att sorglöst vandra omkring, testa det mesta och leva livet. Det är ändå bara 18 år av ditt liv som du kan göra det. Så nog hinner du allt med kärleksproblem, jobbansökningar, betala räkningar, ta körkort, besikta bilen, flytta hemifrån, deklarera, skaffa villa, volvo, vovve under resten av ditt liv. Jag lovar att när du sitter och funderar som mest på vad du ska göra efter studenten så önskar du att du vore några år yngre. Där och då kunde du leva i en sorglöshet med en trygg skola att gå till varje dag istället för att bli utkastad i ett arbetsliv du inte vet någonting om.
 
 
 

Lite bilder ;)

Här kommer några bilder på lite olika saker ;)
 
Ljusstaken i stallet ;)
Saphira & Lurvas!
Ett fruset fönster i stallet ;)
 
 

Hihi!

Visste ni att Hilda har namnsdag i dag? Såg det i almenackan och tänkte att ni kunde få veta det! ;)
 
Fina, saknade ponnyn <3
 
 
 

När man klarar det omöjliga!

Jag hade helt glömt bort den där underbara känslan man får när man har klarat något sjukt jobbigt. Idag fick jag äntligen tillfälle att minnas den igen! Slutkörd, död i kroppen och med svetten rinnande klarade jag idag av att tillsammans med min grupp bära båren fram till vårt mål. När vi kommit fram kändes det som om jag vunnit os, nästan iaf. I morgon är det fälttest som gäller och just nu är jag riktigt taggad till det. Eller mitt huvud är inte kroppen. Antagligen kommer jag ha sjuk träningsvärk i morgon och mina höfter kommer vara döda. Oavsett så kan inget av det ta ifrån mig känslan när jag kom i mål idag!

// Johanna


För jag är lycklig!

Haha jag har väckt min ajfån från de döda och kan nu glädjas över att jag har blogg.se-appen igen full med inlägg från många av mina favoritbloggar! Jag får tacka världens bästa Nelly för stödet och tipsen, hur fan man nu skulle komma på tanken att göra på det viset för att få igång en mobil? Jag är lite mer åt hållet att slå saker i bord eller kasta ut dem, inte trycka på knappar...! Jag har bestämt mig för att min kassa xperia ska få gå i pension och det vore väl trevligt för den, jag tänker inte svära mer över den kan jag lova! Nu ska en glad Johanna ta hand om sin tvätt, ta en dusch och sova för i morgon väntar en äckligt jobbig dag.

// Johanna


2011, 2012!

Här kommer några bilder från 2011, 2012 på mej och Isa. Saknar!
 
<3
 
 

Igår+idag!

Igår blev det först en tur iskogen med mamma och Johanna på Charlie, det gick bra, han tyckte det var kul.
Isa blev det en skrittur med Johanna och Rainman, vilket gick bra, hon taktade bara lite.
 
Idag blev det en skrittur på Isa med Johanna och Rainman igen. Hon blev bara "rädd" en gång och hoppade lite!
 
 
 
 

Gårdagen

Gårdagen då, jag tog en härlig sovmorgon och var piggare än någonsin! Sen så rullade dagen på.
 
* Mockade och red Diza åt Nelly, red tillsammans med mamma och Julia ute i skogen.
* Tog en promenad med Rainman och var stöd åt Julia och Iza.
* Åkte skridskor på dammen, en av de få motionsfomer jag faktiskt tycker är rolig, Julia följde med tillsammans med sparken.
* Tittade på Gladiatorerna som vi spelade in på fredagen, utmanarna är ju grymt vältränade! Mitt mål för iår är att bli lika vältränad... (som om jag kommer orka med den träningen?)
* Avslutade med att se på den nya De tre musketörerna, den hade ju en visst underhållsvärde i action-/stuntscenerna annars var den väl inte så där jättebra.
 
Och nu ska jag ut på promenad med Rainman, Iza och Julia igen. Tänkte även snöra på mig skridskorna och åka runt lite på dammen (:

// Johanna

Fin katt ;)

Här får ni en bild på Saphira och ett smygfoto som Johanna hade tagit på mej och Isa!
 
 
 

Nu tar jag helg!

Sitter och slösurfar framför datorn, lyssnar på musik och tar det bara lugnt samtidigt som jag tycker synd om mitt huvud som fick sig en del stryk idag. Närkamp är kanske inte riktigt min grej tyvärr... Särskilt inte när det kommer till sparring ^^ Men men, det är väl av misstagen man lär sig? Huvudet mår ju tio gånger bättre än efter närkampen i Skövde så jag inbillar mig att min gard var bättre. Eller så var alla snällare här... Oavsett så får jag säga att den här närkampen var mycket roligare än den jag har haft tidigare!
 
Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, sova ordentligt och till längre än 05.45. Det är inte bra att vara mer eller mindre ledig i 2 månader. Man blir ärligt talat lat, speciellt om man är en latmask redan innan. Och min kondition var är du? Du behövs snart jag lovar, att springa på vilja är ju så mycket jobbigare (;
 
// Johanna

Hoppbilder!

Här kommer några hoppbilder på mej och Charlie när vi hoppade för ett tag sen ;)
 
 
 
 
 
 

Ta ett djupt andetag och andas

Jag är trött. Bara så att ni vet. En sak är riktigt säker:
Sluta klaga på att skolan är jobbig, det är en stor, fet lögn!
Nog var jag trött i skolan men inte hade jag en tanke på att gå och lägga mig vid halv tio (halv elva får vi väl säga, gick upp en timma senare...) men det är ju löjligt. Jag var trött för att jag tyckte det var tråkigt, ointressant och fullständigt onödigt. Om det var jobbigt? Ärligt talat jag har glidit med utan att lägga ner någon energi överhuvudtaget. Vilket alla inte kan, det vet väl jag med! Dock så är en sak säker skolan ÄR inte så jobbig att man behöver gå in i väggen. Och tro mig jag vet. Jag gjorde alla uppgifter i sista minuten, trots mitt stressande kan jag inte påstå att jag blev utbränd. Så alla ni som stressar över skolan:
Ta ett djupt andetag, gör upp en plan och fokusera på det som är viktigt. Man hinner nämligen gå Teknikprogrammet ha 1 och en halv häst + fritid och jag är inget underbarn. Ta skolan seriöst men gå inte till överdrift, gör arbetena, gör dem bra och stressa inte för proven. Sluta hetsa och tävla det vinner ingen på, istället är risken bara att ni blir som jag; extremt skoltrött och hamnar på Ing 2 som trossoldat ;) Så får man märka av tröttheten som arbetslivet ger. Ha! Jag som trodde det skulle vara chill när man slapp läxor på kvällarna... Vad lite jag vet om allt!

// Johanna


Vems är vems?

Här får ni bilder på fyra olika mular, vet ni vilken som tillhör vilken häst?
 
 
 
 
 

Dagen i korthet :)

Idag hade jag turen att jag skulle rida Charlie när jag kom hem. Eftersom jag lyssnat på föreläsningar hela dagen så var jag ganska trött rent psykiskt så det var riktigt skönt att få komma ut i regnet! Vad gäller Charlie så verkade han lite trött så nu får han lite välförtjänt vila ett par dagar. Man får ju inte glömma bort att han faktiskt är unghäst och måste vila både kropp och knopp med jämna mellanrum.

Och varför måste man gå och lägga sig när man är som piggast för? Ärligt talat så trivs jag riktigt bra i min gröna uniform men varför måste alla arbetare, inklusive militärer, vara så satans morgonpigga för??? Börja redan kl. 07.30, det är mitt i natten ju ;) Jaja, jag ställer säkert om kroppen lagom till semestern... ^^


Foton del 3 ;)

Här kommer dom sista bilderna :)
 
Rainman tyckte det var kul att springa lite!
 
 

Ang. Kängorna

Vi kör en update på mina kängor tycker jag! Idag hade jag mina egna med inläggssula och de är en dröm! Har haft dem på mig mellan 06.30-21.00 och fötterna mår kanon, jag har inte ont någonstans och är inte trött i hälen. Helt underbart så får ärligt säga att håller det här i sig var de värda sitt pris :)

Annars har jag tagit ytterligare ett steg mot att bli jägare idag och insåg att det faktiskt inte var allt för många teorilektioner kvar. Kan inte säga hur underbart det är! Nu ska jag ta och sova, jobb i morgon igen. Det blir en dag fylld av föreläsningar ;)

// Johanna


Foton del 2 :)

Här kommer det fler bilder ;)
 
 
 
 
 

Idag!

Idag har jag varit lite duktig och mockat åt tre hästar, ströt åt två, tagit ner julpyntet istallet och städat mitt rum och lite till! Men det tänkte jag inte skriva om.

Isa: Jag hade bara inne och ryktade henne men det verkade hon gilla iaf ;)
 
Charlie: Dressyrträning. Det gick bra men han satte fast lite i vänster varvet så vi jobbade lite på det och mot slutet släppte han och gick bra ;) Sen gjorde vi några galoppfattningar med men dom funkade oxå bättre sen :)
 
Pållarna idag ;)
 
 

Foton del 1 ;)

Här kommer det en del foton som jag har tog för några dagar sen, på vissa vissade sej faktiskt solen ! :)
 
Isa tyckte grenarna var mumma!
 
 
 
 

Kängproblem...

Idag har jag ont i mina fötter, främst i hälarna. De är inte förtjusta i mina m90-kängor kan jag säga, ärligt talat så hatar de dem. I morgon följer mina Lundhags Contessa med till Eksjö för att bli bedömda och (förhoppningsvis) godkända. De har ju ett problem i och med att de inte är helt svarta men jag kan lova att jag kollat innan om det var okej! Så med mina självgående kängor på fötterna kanske, och jag säger bara kanske, exercisen kan bli rolig. Vadå springa i takt? Sen när är det nödvändigt?! Välkommen tillbacka till GMU i nytappning - nu kallad FSU... ^^ Jaja, jag dör ju inte av lite disciplin. Roligast är ju att vi är 4 st som utmärker sig för att vara de enda som inte kommer direkt från GMU i Eksjö, behöver jag säga att jag är den av dem? (; Och att det är helt underbara människor!
 
Back till mina kängor, jag hade ju tänkt ha m90 på kasern och Contessa i skogen så jag slapp putsa de där jävla kängorna hela tiden. Jag får nog göra en omplanering och ta med putsduken och läderfettet tillsammans med skorna, mina fötter ska minsann inte behöva dö när jag har ett underbart alternativ som bara väntar på att få användas. Så nu ska jag putsa upp mina kängor och förbereda dem för en kritisk bedömning i morgon (:
 
// Johanna
 

På jobbet :)

Har just nu rast sen blir det att sitta still och lyssna en stund till... Och så tar vi lite löpning i kängor på det! Skorna ligger hemma såklart...!

Fin liten intetsägande bild på mina snygga m90 byxor och kängor ;)


Söt ekorre!

Vi har en ekorre i vårat fågelbord och för någon dag sen testade den att sitta i vår fågelautomat! Den hade riktigt snygg teknik tycker jag ;)
 
 

*rubrik* (;

Har verkligen haft för mycket att göra ett tag, enligt mig iaf... Igår jagade jag lite vildsvin, resultatet blev 4 st mindre i skogen! Idag har jag hälsat på Skrutten, han har det verkligen kanonbra i sitt nya hem! I morgon börjar jag arbeta på riktigt - välkommen till verkligheten liksom ^^ Men det ser jag fram emot måste jag säga. Nu ska jag nog försöka hitta ett ställe där det går att rida Charlie. Banan är stenhård och isen på den har dessutom inte smällt så den kan jag glömma, och det lär hinna bli mörkt så skogen blir ju inte direkt kul... Jag skulle ju inte tacka nej till sommar nu (;
 
// Johanna

Idag (:

Jag har tagit hand om "mina" unghästar idag också. Charlie red jag tillsammans med Nelly och Diza i skogen så de har fått rejsa av sig ordentligt! Vilket iaf Charlie tyckte var väldigt roligt, speciellt att få galoppera... (; Sedan tog jag en promenad med Rainman tillsammans med Julia och Iza. Behöver jag säga att Rainman fick gå först så att vi kom förbi allt "farligt" på vägen? Tuff 2-åring det där måste jag säga! Han såg dessutom till att hålla ett riktigt högt tempo, mest för att han tycker det är så himla roligt att få komma ut. Jag tackar så mycket för de skoskaven jag fick p.g.a. det... Nu ska jag ta och läsa lite körkortsteori innan jag går och lägger mig!
 
// Johanna

Idag!

Idag blev det en skrittur på Isa med Johanna och Charlie. Den gick bra, Isa skötte sej faktiskt riktigt bra ! :)
Här får ni en bild på min skitgris!
 
 
 

Dagen (:

Jaha, vad har jag lyckats göra idag då?
* Skrittat Charlie tillsammans med Julia och Iza.
* Friserat Rainman dvs ryckt panluggen och trimmat till manen.
* Läst en massa körkortsteori till C- och CE-kort. Hm, har visst en hel del kvar att lära om man säger så... Nä jag vet inte hur motorn fungerar, vad en laddluftkylare är till för, vad rangerventilen är bra för och hur katastrof/parkeringsbromsen fungerar på ett bortkopplat släp... Men med det säger jag inte att jag inte kan lära mig det! Jag kan en del grunder nu, låt mig se? Turbon, diffen, däckdjup och däckmontage sen tog kunskapen slut igen... (;
* Nu ska jag se ett par avsnitt av Homeland, en av de bästa serierna som går just nu! (:

Idag (:

Jag skulle rida Charlie på banan idag var det tänkt. Resultatet? Några minuters skrittande på en liten volt där isen hade smällt hyfsat... I morgon funderar jag på att snöra på mig skridskorna istället, tror att jag får ut mer av det! Julia skulle ha fotat mig egentligen men det slutade med att hon följde med mig och Charlie på promenad istället! Så Julia och Charlie är motionerade idag, jag förfrös bara tårna (;

// Johanna