Update (;

Nu har det hänt en del de senaste dagarna. Jag har cyklat dressin tillsammans med familjen, varit och hälsat på Index (som har det så bra en ponny bara kan ha det, han bor på ett kanonfint ställe och hans nya lilla ägare tycker om honom jättemycket. Känns jättebra att veta att han har hamnat på ett så bra ställe!), plockat lite hallon och ridit Dilko. Idag regnar det vilket betyder att jag snart kommer klättra på väggarna för att det inte finns så mycket att göra i min lägenhet. Jag får väl ta och kolla på lite serier tills jag tröttnar på det med. (;
 
Jag och fina Dilko för ett tag sedan (:
 
 
 
 

Skönt!

Isa och Russin tyckte det var skönt att klia manke ;)
 
 
 
 

Hm...

Ibland börjar jag fundera på om Holly verkligen är en katt? Eller brukar katter ligga så? :p
 
 
 

Sommar!

Det här är väl ändå sommar? :)
 
Så gott! ;)
 
 

Bilder från nf-sm, hoppning!

Förra söndagen var jag och en kompis och tittade på nf-sm i hoppning. Jag tog några bilder som kommer upp här ;)
 
 
 
 

Ridning ;)

Idag red jag Isa på banan, hon var lite stel i vänster idag med men lossade sen. Hon gick jättebra i höger varvet i både skritt och trav men traven kändes nästan ännu finare! I vänster varvet var hon som sagt lite stelare och jag fick inte fram henne lika bra i traven men hon kändes fin.
 
 

Dagens whiskey ;)

Jag tänkte att jag äntligen skulle ta och reda upp mitt stök och plocka undan det sista i lådorna. Det var ju bara några månader sedan jag flyttade in ;) så nu har jag efter lite hjälp fått undan allting! Min medhjälpare förstår dock inte riktigt poängen med att hjälpa till, han har en förmåga att leka i och med allt som kan vara en potentiell leksak. Väskor av all dess slag är en sådan sak...


Ridning!

Igår red jag Isa en sväng i skogen med mamma, vilket gick bra och hon tyckte det var kul då vi tog en runda som vi inte hade ridit på ett tag ;) Idag red jag Isa på banan med mamma, hon kändes mjuk och fin! Hon var lite stelare i vänster varvet men släppte efter sen. Jag har även börjat sitta ner på henne lite i traven (inte mycket, bara några varv) och det var mycket lättare att få igenom henne och så var det härligt :)
 
Russin har lite sommarvila nu så han har jag bara haft inne och ryktat.
 
 

Ny bil!

Och, bang! Titta här liksom, jag har köpt bil! Eftersom min gamla höll på att ramla ihop så har jag lagt ner mina sparpengar på en ny bil. Enligt mig en riktigt snygg sak som kommer kunna ta mig upp till Eksjö med lite mindre oro för att den ska gå sönder på vägen... Den är typ en dröm att köra och har en massa roliga finesser som inte ens var uppfunna när min gamla "traktor" var ung ^^
 
 
// Johanna

Dagarna :)

Okej, jag säger som alla bloggare med självaktning "I morgon släpper jag en bomb!".

Fram tills dess kan jag säga att jag njuter av min semester och börjar nästan kunna ta det lugnt ibland även om det känns som om dagarna rusar förbi i 150. Har faktiskt tagit mig ut i skogen en kväll, tänkte plockat kantareller men de var ju upptorkade. Däremot kom jag hem med en del hallon så nu ligger det en burk i frysen tills i vinter! :)

// Johanna


Dagens Whiskey

Har jag någon gång råkat nämna att min katt inte riktigt är som alla andra katter? Han är nog den enda katt jag har sett som frivilligt går och lägger sig på rygg, med benen rakt upp i luften och munnen halvöppen... Men han är söt ändå även om jag tvivlar starkt på att det är en katt egentligen ;)


4 år!

Idag är det 4 år sen jag hämtade Isa, en dag som jag sent kommer att glömma. Det har blivit år med glädje, tårar och svett. De flesta ridturerna, promenaderna och allt i stallet har varit fyllda med glädje och skratt. Fast det betyder inte att allt har varit guld och gröna skogat, det finns många gånger som jag har varit arg på henne och inget har funkat. Med det säger jag inte att allt har varit hennes fel utan jag har också gjort många fel som jag tar på mej. Tillsammans har vi lärt oss och kämpat! Det sista jag vill avsluta med, jag älskar dej Miz Izola <3
 
 
 
Blandade bilder från 2009, 2010 och 2011!
 
Avslutar med de nyaste bilderna jag har på oss <3
 
 
 

Ridning på åkern!

Idag red jag dressyr med Isa på åkern, vilket hon tyckte var roligt :) Hon gick ganska bra i traven, blev lite hög i formen ibland annars kändes hon mjuk och fin. Hon fick även gå på jättestora volter i galoppen idag (typ 2 varv åt varje håll) och det tyckte hon var jätteroligt och låg på ganska bra :) 
Gammal bild från när jag red på åkern!
 
 
 

Tävling!

Idag var jag och tävlade med Russin i Udden, eftersom dom hade både dressyr och hoppklasser så red jag en LB:1 i dressyr och en Lc hoppning. Han hade inte gått någon dressyr innan, så jag tänkte bara att jag skulle gå in och rida och se hur han var. På framridningen kändes han riktigt mjuk och fin, lyssnade bra. När vi kom in på banan sen så var han jättelugn och brydde sej ingetting utan gjorde det han skulle. Han gick bra och var stadig genom hela programmet, fast vi fick ju några missar på olika ställen men jag var nöjd ;) Vi fick ihop 61,379% och vann klassen :D 
 
Sen blev det en ganska lång väntan till hoppningen, vilket var bra så han hann vila lite ;) På framridningen kändes han bra och framme, red inte fram så länge innan jag fick komma in på framhoppningen. Väl inne på framhoppnigen så tog jag lite galopp och började hoppa. Kom fel på räcket en gång och tog det en gång till och kom bättre men avslutade med ett bra språng på oxern. Väl inne på banan så drog han på bra till första hindret och 2:an, 3:an kändes bra fick ett ner på 4:an sen forsatte det bra till 7:an där vi kommer helt fel och han hoppar typ stillastående så det blir ett ner men han var jätteduktig som hoppade! Vi avslutar iaf med ett bra språng på 8:an, sista hindret :) Han blev lite trött mot slutet med och sen kan jag ta på mej att vi kom fel. Fast jag är nöjd med honom, han skötte sej jättebra hela dagen :) Här kommer några bilder och filmen från dressyren.
 
 
 

 
 
 

Derbyt!

Här kommer de sista bilderna från Falsterbo och det är från derbyt :)
 
 
 
 

Framridning dressyr ;)

Här kommer det bilder från framridningen till dressyren i Falsterbo.
 
Minna Telde och Santana
Tinne Wilhelmsson och Don Auriello
 

Bilder från tidshoppningen ;)

Här kommer det några bilder från tidshoppningen i Falsterbo.
 
 
 
 

Falsterbo Horse Show!

I lördags var jag i Falsterbo, vilket var kul! :D Jag tittade på tidshoppningen, derbyt, fourbar, sixbar och framridning till dressyr och gick självklart på mässan då ;) Självklart ville man ta köpa mycket än vad man behöver från mässan men jag köpte faktiskt bara saker som jag behövde! Här under kommer det en bild på vad jag köpte. Det kommer även komma bilder från tävlingarna och framridningen under veckan :)
 
Det blev: Ett par ridstövlar från pioneer, framskydd från Haglund, hästgodis, kylgele från Radital och en tävlingströja från Lamicell!
 
 

Buffy the Vampire Slayer

Jag har skaffat Netflix. Så vet alla det. Och givetvis så passade jag på att börja droga en ny serie. Den här gången har jag fastnat för Buffy the Vampire Slayer. Jag har sett en hel del avsnitt tidigare (innan vampyrhysterin med Twilight) men kände att det var dags att se alla nu. Och det här råkar vara en serie helt i min smak. Vampyerna är onda varelser utan själ som dödar för att överleva, är bara ute på nätterna och brinner upp av solsken (nä, de glittrar inte lite vackert...). Huvuvdpersonen är en liten tjej som lätt slår ner en vampyr och avslutar med att sätta en träpinne genom hjärtat och poff så dog den vampyren. Som om inte det räcker så blir hon kär i världens snyggaste vampyr (som av en händelse råkar ha en själ).
Angel i bakgrunden och Buffy.
 
Så jag har lite att göra innan jag har hunnit plöja igenom alla 145 episoderna. Men jag är på god väg. Och så kommer jag snart uppleva den där tomheten när jag plötsligt förstår att det är slut... Det tar vi då.
Just det, vampyrerna får liksom "konstiga" ansikten när de ska döda någon, eller är arga typ. Och då blir ju inte ens Angel snygg längre...
 
 
 

Fotografering del 2 :)

Här kommer resten av bilderna ;)
 
 
 
 
 

Jag ska inte klaga

Jag vill ju påstå att det finns sämre sätt att spendera tiden innan man börjar jobba på än såhär. Ganska så skönt att ligga och steka i solen idag måste jag säga! Och nä, jag har inga vackra brunbrända ben. En Ipren skulle vara avundsjuk på dem ;) Men ni skulle bara veta vilka snygg bonnabränna jag har skaffat mig i år igen! :) I morgon jobbar jag min sista dag sen får allt vädret se till att jag kan göra en repris av det här.


Fotografering del 1 :)

Här kommer det några bilder från när jag har fotat lite ;)
 
 
 
 
 
 

Whiskey!

Här kommer det några bilder på Whiskey sen i tisdags när vi var i sommarstugan ;)
 
Haha, så snygg stil ;)
Han kom till och med upp i träden (jättehögt med!)
 
 
 

Paj! :)

Nu vill jag ju inte ge någon en hjärtattack eller så men jodå jag jag lyckats med att göra en paj. Googlade fram ett recept på någon sorts ost- och skinkpaj som visade sig vara riktigt god. Även efter att jag gjort den och det ska alla veta att någon stjärna i köket är jag inte! Så den här rekommenderas, lätt, smidig och verkar inte gå att misslyckas med. (Jag vet att jag börjat lite på bilden men kunde inte motstå frestelsen!)


Ridning ;)

I måndags red jag Isa på åkern vilket var härligt! Vi red lite dressyr och hon gick ganska bra blev bara lite seg ibland (vilket kan beror på att det var varmt ute). Annars så mjuk och stadig. Som avslutning tog vi en galopp och det tyckte hon var riktigt kul (jag med!). Efter den blev hon piggare så när jag travade av henne gick hon fram bra.
 
Idag red jag Isa en tur iskogen med mamma och hon var pigg. Hon tyckte framförallt om galoppen som vi tog, hon har sån energi i galoppen :)
 
 
 

Gårdagen :)

Igår så var jag och familjen i sommarstugan och hade tänkt sola och bada. Haha sa vädret och var mulet fram till jag började jobba. Men jag hade med mig whiskey iaf och han fick lov att komma ut och utforska världen utomhus. Vilket min innekatt verkade uppskatta!

Annars så höll jag på att frysa ihjäl när jag badade men tinade upp fram på kvällen igen. Och idag lyser solen med sin frånvaro igen. Svensk sommar på riktigt! ;)


Den där känslan...

Ni vet när man vaknar på morgonen sådär och inser att något är fel men man kan inte säga vad? Typ som när man hör katten spinna och känner att man haft en bastu vid fötterna men inte vet var vederbörande befinner sig? Jodå, den känslan har jag upplevt någon gång... Finn ett fel? :)


Hopptävling!

Igår var jag på en hopptävling i Eriksmåla med Russin. Vi hoppade en Ld och en Lc (i avd. B då). I Ld:n kändes han fin, bra tempo och han hoppade jättebra på de två första hindrena sen tar det tvärstopp på trean. Det kändes precis som han skulle hoppa men det gjorde han inte så jag smakade lite grus!
I Lc:n var han verkligen jättefin, bra tempo och hoppade verkligen super, det kändes som han verkligen tyckte det var kul med. Hela rundan flyt på bra och det blev en nolla :) Sen var det även stilbedömmning i denna klassen men jag trodde inte det gällde men det gjorde det! Så jag vann stilpriset för hela kategori D, med bla. att jag hade en mjuk hand och effektivt ridning och att jag coachade min häst bra ;) Så det blev en lyckad dag ändå :) Här under kommer filmen från Lc:n och lite bilder.
 
 
Filmbilder från Lc:n ;)
Prisutdelning!
Fin ponny <3
 
 

Fin häst :)

Titta vilken fin "ute-och-rider-hästen-i-skogen"-bild jag hittade på mig en den underbara häst jag rider ibland! Det här är antagligen världens snällaste 3-åring. Som exempel så vallade vi kor när vi var ute igår, ngt han brydde sig mindre om än vad jag gjorde. I vilket fall är det en riktigt rolig häst att rida!


Ledig! (:

Wow, jag har hela helgen ledig sedan är det bara en vecka kvar på "sommarjobbet" innan jag tar lite välförtjänt semester. Och förresten var tog den här sommaren vägen, i dubbel bemärkelse. Det är helt sjukt att det redan är juli och solen skiner med sin frånvaro... Nu funderar jag på hur jag ska njuta av sommaren. Med smultron och Downton Abbey eller att sitta och skratta åt diverse kommentatorsfält? De där smultronen förutsätter ju att jag lyfter på röven och går ut och plockar dem. Kommentatorsfälten är ju ett klick bort. Jag tror jag låter internettrollens gnabb gå osynt till historien medan jag njuter av min lediga tid på ett sätt som är värdigt en sommarkväll.
 
// Johanna

Härligt! :)

Idag red jag först en tur iskogen på Isa med mamma och jag tog första galoppen sen 1 år och 1 månad på Isa idag!
Hon verkade tycka det var så kul och småbockade lite ibörjan, sen låg hon på ganska mycket under galoppen men det var så härligt :D
 
Sen red jag Russin på banan vilket gick ganska bra, han jobbade den största delen bra. Han blev bara lite lat ibland och ville slippa undan men förutom det så var han stadig ;)
 
Fina ponnyn! <3
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlunch :)

Idag så kände jag att jag faktiskt tröttnat på pasta (okej, jag vet att det är helt otroligt) så köpte lite färskpotatis i affären tillsammans med en burk skinka och en liter jordgubbar. Så istället för min vanliga "ungkarlsmiddag" så blev det idag en riktig sommarlunch. Mums!


1,7 mil senare

Jodå, idag kan man kanske säga att jag och min kära vän tog oss lite vatten över huvudet. Vi skulle ta en liten promenad och snacka lite skit tänkte vi. Det slutade med att vi gick i nästan 3 timmar och hann 1,7 mil på den tiden. Så jag känner att jag har varit sådär överdrivet duktig för flera veckor framöver nu. Hade tänkt fira det med att tjocka i mig en chokladkaka men hann inte innan jobbet. Om man skulle ta tag i det nu kanske? ;) för att bevisa det hela: