Hoppning! :)

Igår red jag Isa en runda iskogen med mamma. Isa tyckte det var väldigt roligt på hemvägen och kunde inte stå stilla om vi stannade och så var hon tvungen att takta lite men det var en härlig tur iaf :)
 
Idag hoppade jag Russin, vilket gick bra. Hade inte framme så många hinder och tog inte jättemånga språng och vi fick oftast bra språng, det var några gånger vi kom lite fel så han rev. Vi avslutade med en bra språng på 90 cm där allt stämmde :) Sen tog jag även en liten promenad med Isa och hon verkade tycka det var roligt att komma ut men var ändå avslappnad och lugn ;)
 
 

Nytt i lägenheten (;

Sen så var jag ju inne i stan för ett par dagar sedan och hade tänkt köpa lite grejer till mig. Det gjorde jag väl iofs men tror att det var Whiskey som blev mest bortskämd... Katten fick mat, kattsand och så bytte jag ut hans hyfsat fula plastskålar. Och eftersom jag inte har ngt bättre att visa, eller skriva, så kör vi en före-efter bild på det!

Före:

Efter:

 
// Johanna

En smak av sommar

Jag var ute och gick idag (slutade på 6 km för övrigt) och såg då en massa fina, röda smultron. Givetvis hade jag inte med mig något att plocka i men nu när jag kom hem från jobbet så gick jag ut och plockade en hel del. Det blev en första smak av vad naturen har att erbjuda under sommaren. Jag gillar att vara ute i lugnet i skogen och plocka bär så det här är bara början på sommaren för mig :)


Ros ;)

Här kommer två bilder på en ros :)
 
 
 
 

Millegarne bilder del 2 ;)

Här kommer de sista bilderna :)
 
Ridponnyhingst (som jag faktiskt också red!) . Han kallades Skutt :)
Sparkline ;)
Jag och Russin, Matilda och Pricken ;)
Jag och Russin ;)
Utsikt!
 
 
 
 
 
 

 

Millegarne bilder del 1 ;)

Här kommer det några blandade bilder från Millegarne! :)
 
Russin och Pricken (min kompis ponny!) med havsusikt i hagen :)
Ridhuset
Twilight ;)
Vitben :)
Conke (En av dom som jag red)
Två bockar som var lite borta eftersom vi stog typ 10 m bort och dom sprang runt, runt utan att märka oss!
 
 
 
 

 

Trött...

Jag är trött! Och att en kvällspigg människa à la mig erkänner det är ett stort steg för mänskligheten. Klockan är inte ens 11 och jag skulle kunna somna stående. Hm, tror inte att man ska sitta uppe och titta på Johan Falk till mitt i natten om man ska upp vid 6 dagen efter. I mon är jag iaf ledig.

Och på tal om Johan Falk, kom precis på att på alla fördelar jag redan skrivit så kom jag på att 3 av huvudkaraktärerna har utländskt påbrå. Dvs typ Mellanöstern eller Afrika. Och det är bara helt naturligt i de avsnitt jag har sett. Ja, jag är kär. Och? Frank Wagner är faktiskt riktigt ögongodis ;)

// Johanna


Många saker!

I söndags kom jag hem efter att ha jobbat en vecka nere på Millegarne (som jag praoade på i höstas), en kompis var också med ner. Jag hade med Russin och hon hade med sin ponny. Det var en rolig vecka med mycket jobb och sedan några träningar med :) Vi badade även i havet med hästarna, jättehärligt! Det kommer komma några bilder från det under veckan.
 
Igår red jag Russin på banan med mamma och han gick riktigt bra. Det känns att träningarna vi fick på Millegarne hade gjort något, han är så mycket finare i traven och framförallt i övergångarna. Höger galoppen kändes också fin, vänster har vi lite kvar att jobba med men den var helt klart bättre.
 
Idag har jag ridit Isa en tur i skogen med mamma som hon tyckte var kul då hon har vilat 9 dagar nu ;) Det enda var att en stor, farlig ekorre klättarade på en byggnad utan att hon såg det med en gång och det var hon tvungen att bli jätterädd för.
 
 

Johan Falk

Jahopp kan ju hälsa att jag just nu jobbar under min semester, har ju trots allt 7 veckors semester och klättrade ju väggarna efter en...
 
Annars så drogar jag just nu Johan Falk. Har dock sett de alla filmerna i sista omgången nu *snyft*. Kan ju bara säga att Gunvald Larsson är ju ingenting i jämförelse med Johan Falk! That's it. Dessutom så saknar ju både Beck och Wallander en Frank Wagner och att sitta och titta på Joel Kinnaman i 1 ½ timma är ju inte så illa liksom.
 
Sedan insåg jag idag att de faktiskt försöker tänka utanför boxen. För att inte dra typ allt som händer utanför fallen så kan ju bara säga att den inkvoterade kvinnan inte är inkvoterad för att se söt utan gör istället sitt jobb. Alla är inte hetero, kan bli sjuka, även det uslaste buset (ja, alltså alla som håller på med grövre grejer i Sverige är ju män) har faktiskt fler känslor än ilska och hat (och här önskar jag en stor applåd). Och inget av det här känns ens krystat. Så varför finns det inte typ sådär 30 Johan Falk-avsnitt till, som det gör med Beck och Wallander?
 
Känns ju betydligt mer realistiskt att titta på det här än en halvbra actionrulle från Hollywood. Där hjälten (man) jagar skurkar som antingen är från Ryssland eller Asien och som definitivt inte skulle bryta ihop om någon anhörig dog. Ingen av dem skulle göra det för den delen utan bara bege sig ut på någon personlig vendetta i 2 timmar innan det avslutas med final battle där det utförs stunts som inte en enda vettig människa skulle klara av. Så, ja just nu är jag visst lite frälst på svensk film...
 
 
 

Dagens Whiskey

Har jag nämnt att min katt är en smula hopplös ibland? Eller att han stundtals tillhör kategorin as? Här är ett sånt exempel iaf. Han älskar att hoppa i allting som liknar en väska eller påse. Framförallt om jag håller på med det. Typ som när jag tänkte vika ihop tvätten. Den idéen blev plötsligt inte riktigt lika lockande ;) snarare så struntade jag i det och satte mig vid datorn istället...


Till en ny nivå

Man skulle väl kunna säga att jag och röjsågen har tagit oss till en ny nivå i jämförelse med förra året? Från tråd till klinga och därmed skyddsglas till visir. Japp, jag kände mig otroligt häftig när jag slog svinkål igår. Bara så att ni vet liksom. Idag har jag träningsvärk i armarna. Envisades med att köra utan selen först, var väl kanske inte helt smart ändå... Dock så var det antagligen det närmaste ett styrkepass på gym jag kommer i sommar ;)


Trötter och saltsugen ;)

En häst var trött och den andra saltsugen som ni ser :)
 
Isa, saltälskaren! ;)
Russin, trötter! :)
 
 
 

Glad Midsommar!

Glad Midsommar önskar jag allihop (: Ta det lugnt och håll er borta från vägarna. Jag tänkte följa mitt råd så gott det går iaf!
 
Eftersom jag inte har några nya fina bilder, framförallt inte på mig, så får det bli en gammal bild på mig och Index som får pryda det här inlägget.
 
 
 
 

Dagen :)

Idag så har jag som knappt ridit på ett par månader hamnat uppe på hästryggen igen. Har ridit en supertrevlig häst som jag nog ska rida en del ett tag :) Gissa vem som kommer ha världens träningsvärk i morgon? Kan lova att mina lår kommer döda mig... Inte en muskel som används när man springer! Dessutom så hamnade jag nere på ridbanan idag, vilket var riktigt skojigt! Dock så hade jag världens träningsvärk efter att ha ridit russin i skogen så gissningsvis kommer jag knappt kunna gå i morgon. Men jag har hört att ridning bara är att åka runt? Det är väl hästen som gör jobbet??? ;) men kan väl säga att jag är sjukt taggad på att få rida en häst lite mer kontinuerligt igen :)

// Johanna


Intervaller (:

Har jag sagt att jag inte har något att göra under semestern? Det håller just nu på att resultera i att jag blir en träningsnarkoman. Gissa vem som efter dagens introutbildningar snörade på sig löparskorna och körde intervaller tills någon trodde denne skulle spy? Finns en viss chans att det var jag... 5 km slutade det hela på och ett helt okej tempo, enligt mig särskilt med tanke på att jag fuskade och körde intervallerna spring-tills-du-dör för att sedan krypa-fram-i-snigelfart-för-att-återhämta. Nu funderar jag på någon sorts form av schema för min träning där jag även lägger in lite styrkepass (så tråååkigt!). Men det är uppskjutet till framtiden, gissningvis kommer det vara klart samtidigt som semestern är slut... Och den dagen befinner sig i en avlägsen framtid!
 
 
 

Nybadad!

Tog några kort på Isa när hon var nybadad, för att se hur fin pälsen var då :p
 
 
 
 
 
 

Dagen (:

Idag så blev det att bara njuta av semestern så jag packade in katten, tog med mamma och en kompis och drog iväg till sommarstugan i det här vackra vädret. Whiskey fick sola pälsen och njuta utomhus medan jag njöt i fulla drag av koppla av ute på vår underbara sommarstuga. Ett dopp i sjön hann jag även med, helt underbart att svalka av sig efter att ha blivit varm i solen.
Vyn från bryggan, inte konstigt att jag älskar stället (:
 
Annars så har jag försökt att hitta på något att göra så här på min semester. Det har resulterat i en dammsugd lägenhet och soffa, disken blev diskad, toaletten städad, blommorna vattnade, reklamen och lite annat skräp hamnade i sopsorteringen och mina kängor glänser. Dessutom har jag hunnit med att motionera mer än vanligt. Allvarligt talat vad gör man när man inte arbetar??
 
 
 

Lyckan :)

Nog blir man allt ganska glad över att man skaffade den där plåtkrukan när man kommer hem efter en kvällspromenad och möts av det här. Klumpiga, små katter ska inte befinna sig i fönster. Så är det bara!


Skolavslutningen!

Här kommer det några bilder från skolavslutningen, har dock inget kort på hela klassen men det kommer några bilder på de flesta ;)
 
Jag ;)
Jag och Alexandra!
Delar av klassen, bästa 9a! :)
 
 
 
 

4,3 km senare

Sitter och återhämtar mig efter en 4,3 km lång löprunda. Kan någon tala om för mig hur det är möjligt att jag kan springa milen utan problem under kompanifysen men dör efter 2 km när jag springer själv? Helt otroligt... Uppenbarligen så har jag någonstans konditionen men så saknas kanske viljan. Under kompanifysen kan jag ju inte bryta utan måste fortsätta lite till även om jag är helt död. När jag springer själv har jag antagligen inte den mentala styrkan att pressa min kropp till sitt yttersta. Jag får helt enkelt ta och träna upp konditionen så gott det går under sommaren så kanske jag klarar milen i slutet av semestern.
 
Idag sprang jag en ny runda iaf! En ganska lagom lång runda för lite kortare distanser och snabbare tempo. Nu får det allt bli återhämtning någon dag så kör vi lite intervaller på det! Vilket är den löpform jag av någon underlig anledning tycker är absolut roligast.
 
 
 

Dagen ;)

Idag har jag först ridit Russin en tur iskogen med mamma, vi red en väg som jag inte har ridit på länge och som han aldrig har gått. Han tyckte iaf den vägen var jätteskojig, absoult galoppen på hemvägen ;)
Sen red jag Isa på banan, vilket gick bra. Hon gick bra och var faktiskt inte så stel utan lyssnade och gick bra :)
 
 

Skolavslutning och dressyrträning ;)

Igår slutade jag nian, skolavslutningen var på kvällen. Det är sjukt att tiden går så fort, har redan gått 10 år i skolan och gått ut grundskolan! Avslutningen var jätterolig, något som man verkligen kommer minnas :) Fast det var jag kommer sakna min fina klass... Det kommer kanske några bilder från skolavslutningen nästa vecka ;)
 
Idag så var det dressyrträning för mej och Russin. Han gick bra och jag tyckte det kändes som han gick bättre nu när man fick lite tips med ;) 
 
 
 

Vad innebär att lyckas?

Jag lyssnade på Magnus Samuelsson den här veckan, han hade en föreläsning innan han gav oss träningstips. Han är antagligen både världens starkaste och ödmjukaste man. Inte behövde han tala om hur kopiöst duktig han är som har lyckats så bra i sitt liv. Nej, det kom liksom lite i förbigående "Jag vann visst SM den gången och hoppsan jag råkade visst bli världens starkaste man". Men som en vis man på Ing 2 sa "Sedan har han väl kanske inte så mycket att bevisa heller".
 
Nej, det kanske är så enkelt. Han verkade nöjd med att få göra det han brann för och för honom var det träningen. Om man sedan råkat bli världens starkaste man då kanske man inte heller känner ett så starkt behov av att hävda sig. Och jag älskade honom för det, den föreläsningen han hade om att tro på sig själv och göra det man tycker om. Den fastnade och det kändes så ärligt när han stod där framme och sa det. Inte alls det påklistrade "kan jag - kan ni"-tänket som diverse bloggare kör med. Inte något "idioter som håller på med droger". Att han verkade önska en hårdare drogpolicy i sporten betydde inte att han såg nedvärderande på de som höll på med smärtstillande, utan hyllade även dem och talade om dem som sina vänner.
 
Med det i åtanke så kanske det är dags att sluta pika på andra för deras val i livet och sluta hetsa folk till att lyckas, bli framgångsrika och duktiga? Det hjälper inte att pika folk, de kommer bara att svara med att vända taggarna utåt. Och att lyckas vad innebär det, egentligen? Att bli framgångsrik, berömd, rik och en designer? Eller är det helt enkelt när man känner att man har lyckats med sina mål i livet och hamnat rätt? För mig är det precis just det. Och om man inte har ambitioner som överträffar de flestas så är det helt underbart att läsa att det finns folk som lever ett helt vanligt Svenssonliv och inte alls svävar runt på rosa moln. Istället känner man igen sig i mycket och kan nicka med ett svagt leende på läpparna.
 
Alla människor siktar inte mot stjärnorna, en del inte ens mot månen för en del räcker det helt enkelt med ett litet hopp över marken.
 
 
 

Longering!

Igår longerade jag Russin på banan, han gick ganska bra men tappade tempot lite ibland när det blev jobbigt. Fast efter galoppen var han jättefin :)
 
 
 

Starstrucked!

Jo men jag får väl ändå ärligt erkänna att jag blev en smula starstrucked idag... Kolla, Magnus Samuelsson har liksom varit på ing 2! Och nej, jag frågade faktiskt inte om autograf...


Failbilder ;)

Som jag skrev i inlägget från pay and jumpen kom jag och Russin helt fel på ett hinder och Johanna fick det på bild, så jag tänkte vara snäll och låta er se det (en bild från träningen med!).
 

Haha, vackert va? :p
 
 

Skrutten

Idag så var jag och mamma och tittade på Skrutten när han tävlade. Han har verkligen blivit kanonfin! Dessutom gjorde han 2 fina rundor idag och satte 2 nollor i 1 m. Nog var både jag och mamma lite stolta över honom när vi åkte hem! Kul att se att det går så bra för honom och att han har kommit till ett så bra hem (:
 
Ett stycke nöjd och trött Skrutt efter dagens tävling (:
 
 

Fotografering :)

Här kommer bilderna från när min snälla syster fotade mej och Isa :)
 
 
 

Jag ger mig...

Det har varit ett himla tjat om att jag bör fixa lite blomster osv till min altan. Jag har väl funderat på saken men inte fått tummen ur röven än. Så för att bli av med det där tjatet så tog jag och fixade en vacker prydnad:


Ja, alltså tro inte att det dög att ha hängt upp sovsäcken på vädring. Så nu har jag gett efter för övermakten och det ser istället ut såhär på min altan:

Jag är väldigt nöjd måste jag säga! Nästa projekt är trädgårdsmöbler och målet är att jag ska ha fixat några innan vintern... (;


Skogstur :)

Idag blev det även en skogstur med mamma på Isa, vilket gick bra inga farliga saker idag ;) Sen blev vi ju fotade innan ridningen med, men dom bilder får ni någon annan dag då jag inte har dom än.
 
 

Fotografering

Idag fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att fota syster i det vackra vädret. När hon fick ta med sig Iza var det inte så svårt att övertala henne. Här kommer ett smakprov från dagen.
 
 
 

Hoppträningen!

Det var altså hoppträning för mej och Russin i onsdags, vilket också gick bra :) Vi hoppade fram på ett räcke och tränade på att få dom att inte hoppa så långt i från hindret utan att dom skulle hoppa mer upåt. Det gick ganska bra, jag red på lite för mycket i bland och då blev vi för långt i från men några gånger hamnade vi bra :) Sen hoppade vi även 5 studs, vilket gick bra, vi fick bra språng i dom. Sen hoppade vi studs+räcke+oxer och tvärtom :)
Här kommer det några bilder med!
 

Inte högt över eller så? :p
 
 

Bilder pay and jump ;)

Här kommer det några bilder från pay and jumpen på mej och Russin ;)
 
 
 
 
 

Hoppning :)

Nu har jag hunnit med att hoppa Russin två gånger, igår var det hoppträning och idag en pay and jump ;) Var lite dumt att hoppningen blev två dagar efter varandra, men men... Jag skriver bara om pay and jumpen i detta inlägg, träningen kommer i ett annat. Det gick iaf bra idag, jag hoppade 80 cm med honom och han hoppade jättebra. Vi fick en liten miss i banan, efter tvåan blev det lite vingligt och vi kommer helt fel på trean, jag tänker "han kommer stanna" men han är så snäll och hoppar. Det var mitt fel att det blev så och där blev det en rivning men annars gick det jättebra :) Här kommer filmen, bilderna kommer i ett annat inlägg ;)
 
 
 
 

Dagens Whiskey

Jag inbillar mig att han faktiskt har saknat mig litegrann den där katten. Eller iaf så har han saknat att ha ett knä att sova i, ska man vara petig så är det väl snarare ett knä att bre ut sig i. Läste någonstans att ragdolls visst gillade att sova på rygg och det om något stämmer på Whiskey! :)


Vad vet jag. Egentligen.

Kommer hem efter övningen i Skåne och läser ikapp mina "favoritbloggar". Insåg mitt under skumläsningen att en bloggare önskade att jag skulle stänga ner min blogg. Givetvis med en liten smiley efter, då blir det ju ett skämt! Jodå, jag råkade kritisera ett inlägg då jag hade en annan åsikt - vad jag vet så har man i Sverige rätt till en egen åsikt utan att få en massa kritik för det. Uppenbarligen så klarade visst inte bloggaren av att ta kritik utan talade bestämt om att det var hens jobb att provocera för att det var vad en blogg gick ut på. Men vet ni vad? Mina favoritbloggar provocerar inte det minsta! De som gör det, det är de som inte har något bra att komma med så de måste provocera för att få läsare som i större grad hatar dem.
 
Om jag tog åt mig? Nej, det tror jag knappast. Det enda jag reagerade på är den dubbelmoralen när bloggaren först pratar om att peppa, få ett bättre klimat på internet och att jobba mot mobbing och sedan i nästa andetag önskar att jag stängde ner min blogg för att jag inte hade samma åsikt som hen. Vad ska man säga om det? Det stod inte SKÄMT! bakom de orden och då förstår inte en smålänning om det är ironi...
 
Som tur var så gick jag sedan in på Havrepappas blogg och insåg att hoppet för mänskligheten kom tillbaka. Jag hoppas att han uppfostrar sina barn lika sunt som de sunda värderingar och med den underfundiga humorn han uppvisar på bloggen. Och dessutom lär sina barn att tänka själv och inte dyrka bloggare som att de vore jordens största gudar. Om jag, som soldat, får tänka fritt så ska väl inte skolbarn gå med i bloggsekter? Vad jag vet så är det jag som ska lyda order och blint följa mitt befäl med orden "tveka aldrig" ringandes i öronen, inte de. Men vad vet jag. Jag är ju trots allt bara en dum soldat som kör lastbil och inte en bloggud som skapat sin egna kollektion.
 
 
 

Hej! :)

Nämen se på fan, jag är hemma från övningen. Vad kan sägas om den? Vi hade tur med vädret! Och jag borde ta och skaffa skydd till mina ben... Seriöst de har en förmåga att slå sig på allt. Jag har nämligen klättrat på flak, släp, lastbilar, containrar och resultatet. Hehe, en smula skamfilade ben. Jo men om jag nu hade varit en modemedveten bloggare så hade jag antagligen klätt mig i heltäckande klädsel och skämts över min kropp. Nu är jag glad över att det syns att jag har använt den till något ordentligt. Så måste säga att öva med mitt kompani är riktigt skoj!


Promenad ;)

Idag var jag och Isa ute på en promenad i det fina vädret. Hon var jättelugn och fin, verkade tycka det var skönt att komma ut och gå lite (jag med!). 
 
 

Helgen ;)

Igår red jag en tur iskogen på Isa med mamma, vi red en runda som varken jag eller Isa hade ridit på länge! Det gick bra förutom att vi såg stora bruna-vita monster (kossor) och Isa har koskräck, så det var lite läskigt att gå förbi (hon är inte töntigt eller så!). 
Idag red jag först Russin iskogen med mamma och en som rider Mina. Han verkade tycka det var roligt att komma ut iskogen och jag med :)
Sen red jag Isa på banan och hon var både lugn och gick bra. Hon är lite stelare i höger varvet och hade lite svårare att jobba i det varvet men jag tyckte ändå inte att det var så faligt idag ;)