Bilder från hoppningen igår ;)

Igår hoppade jag lite med Russin vilket gick jättebra :) Han lysnade bra, tyckte det var roligt och hoppade bra! Någon tyckte han det var lite för kul så vi knappt hann att svänga men det gick bra i alla fall. Hade bara två hinder upp men ville inte hoppa han så mycket eller så högt. Mamma var med ner och hon lyckades faktiskt få några bra bilder ;)
 
 
 
 

En liten fundering.

Kan jag - kan ni har blivit ganska populärt idag. Jag anser att det inte riktigt stämmer. Vi har alla olika förutsättningar så jag tror inte på att alla kan lyckas med samma sak bara för en person har gjort det innan. Jag skulle t.ex. aldrig kunna bli sångerska hur gärna jag än vill. Däremot så skulle jag antagligen kunna bli en bra ryttare på ganska hög nivå om jag hade haft viljan till det.
 
Så jag vill formulera om meningen lite till: Vill jag - kan jag. För om man vill göra något tillräckligt mycket då ser man också till att det blir av. Eftersom att det oftast handlar om mer realistiska mål. Alla kan inte bli presidenter men det betyder inte att inte alla kan nå sina mål - oavsett vad det är för några.
 
 

Det där med fans...

Det här året har gett mig kalla kårar utefter ryggen mer än en gång. Först så visar det sig att en bloggare har sina fans så hårt lindade runt sitt lillfinger att de sväljer allt hen skriver. Efter det råkar Justin Bieber komma till Sverige och hela Sveriges tonåringar blir som galna. Sedan har jag råkat läsa ett antal kommentarer på diverse bloggar. Och jag får rysningar.
 
Kan någon tala om för mig hur någon kan bli så hängiven att hen tar sin idol i försvar oavsett vad denne har gjort? Om Bieber har rökt på så är det inget fel, nej för han har inte ens gjort det. Guden Bieber tittar inte på droger. Likaväl som Guden Storbloggaren aldrig gör fel, har alltid rätt, är helt underbar och är hela någons värld. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon kan vägra att se utanför sin egna lilla box och tänka lite kritiskt? Man kanske inte ska kräva det av 12-åringar och yngre. Eller så är det just då som de bör lära sig att stå på egna ben och bli en tänkande människa. Inte någon som sväljer allt med hull och hår utan faktiskt tänker själv.
 
Egentligen ska inte jag säga något. När jag var i samma ålder som dessa Beliebers och bloggfans då var jag ett stort fan av Jason Crump. Men jag kan, nästan helt, ärligt säga att hade det visat sig att han hade borrat i ljuddämparen eller på annat sätt fuskat. Då hade inte jag skaffat en fan-sida där jag gick ut med att jag skulle skära mig själv för att det visat sig att han hade fuskat sig till sina segrar. Jag hade antagligen hatat att min idol höll på med sådana saker. Kanske hade jag även insett att min idol inte var någon gud utan en helt vanlig människa som inte kunde hålla fingrarna borta från att ta genvägen till framgång.
 
Vad jag vill komma fram till? Att jag ärligt talat anser att det dags för ett antal föräldrar att prata med sina barn, främst döttrar. Kanske försöka ge ett annat perspektiv på saker och ting och få sina barn att förstå att den enda som kan göra ditt eget liv som du vill - det är du själv. Pepptalk och deepshit i all ära, det är bra! Men. Bara för att en bloggare skriver peppande inlägg så blir inte hen en gud av bara farten. Bloggaren ska ha ett stort tack för det jobb hen gör men det betyder inte att man måste älska denne. Det räcker med att ta till sig av orden, tacka bloggaren, resa sig upp och gå mot sitt mål på egna ben.
 
 

Whiskey

Fortsätter att tidsinställa lite mer bilder. Kommer ju inte kunna blogga på ganska många dagar nu... Den här gången är det Whiskey som får stå som modell.
 
 
 

Till salu!

Svarta stövelskaft säljes med resår vid dragkedjan, höjd: 44cm och bredd: 32cm. En del använda men i fint skick, säljes endast då dom inte passar längre. Pris: 200kr. Köparen står för ev. frakt. Melja till mina.love97@hotmail.com om du är intresserad.
 
 
 
 

Rainman

Däremot så blev det lite fina poträttbilder på vackra Rainman när jag var uppe och hälsade på. Den hästen måste vara ett fotogenetiskt underverk, helt klart en av de vackraste hästar jag har sett (:
 
 
 
 
 

Impulsköp

Impulsköpte ett stjärnfilter till mig själv (+ ett till syster när hon fyllde) och testade det lite snabbt för några dagar sedan. Min tanke var att jag skulle ha testat det på riktigt för ett tag sedan men vädret var väl inte riktigt med mig när jag väl haft tid... Nu inväntar jag solen och hoppas på en fin sommar under min semester!
 
 
 

Longering och ridning :)

Idag red jag först Isa på banan med mamma, vilket gick ganska bra. Hon jobbade bra även i traven, det var några gånger som hon inte riktigt ville. Fast det blåste ute idag och när det blåser ute så är hon oftast stirrigare, även idag... Så hon hoppade till flera gånger fast ingetting som jag såg rörde sej och var lite mer spänd.
Sen longerade jag Russin på banan, han fick på sej tömkörningsselen och inspänningstyglar. Han var snäll att longera och gick bra, det synts dock att han var lite stelare i vänster varvet då han inte ville gå ner lika mycket som i höger varvet. Höger varvet var han fin i :) Min snälla syster vad med som fotograf, så här kommer det några bilder :)
 
 
 

Jag ska också med

Whiskey talar bestämt om för mig att om jag ska åka iväg då ska minsann även han med. Och nej, han hade inga planer på att flytta på sig. Jag har försökt tala om för honom att han inte vill bo i en lastbil i ett antal dagar. Han verkade hålla med mig tillslut så det blev kollo hos mina föräldrar och min syster istället! :)


Ta och tagga ner lite!

Vad är det som får bloggare att bli så fruktansvärt snarstuckna? Det faktum att de är vana vid att se elakheter överallt och därmed har blivit en smula paranoida efter sin tid som offentliga personer på Internet, eller något annat? Som nu, den senaste heta debatten mellan storbloggare.
 
Bakgrund: Havrepappa skriver ett inlägg där han hälsar att han anser att det finns för mycket utrustning redan innan till häst och ryttare så det finns ingen anledning för bloggare att designa ytterligare. Ingrid Skoog och Linn Olsson svarar kränkt på det här.
 
Så kommer vi till det jag anser vara mest intressant - vad jag tycker. Havrepappa har rätt. Det finns sjukt mycket utrustning på marknaden idag. Punkt. Det är ett faktum som är svårt att bestrida och det tror jag att alla har förstått egentligen. Om hälften av utrustningen som finns idag skulle försvinna skulle inte någon märka det. Så jag förstår inte varför dessa bloggare går i taket för ett faktum som alla ser. För att Havrepappa trampade på en öm tå? Jag tvivlar på att han vill trycka ner dem som någon tråkig vuxen som inte fattar någonting.
 
Som ungdom, för jag anser mig vara lika mycket ungdom som bloggarna, kan jag säga att jag tror att Havrepappa precis som jag själv beundrar dessa drivna bloggare som lyckats så bra med något. De är verkligen värda all cred för sitt arbete för jag kan ärligt säga att nej jag hade inte klarat av det (Nej, "kan jag - kan ni" stämmer inte). Nåväl, varför då denna rädsla för kritik? Jag tror det beror på att vi inte lär oss att ta kritik utan bara beröm. Vi får beröm för allt men får knappt höra vad som är fel. Även om bloggare i alldeles för stor mängd får kommenterar som ger mig rysningar tror jag att mängden konstruktiv kritik är väldigt liten. När den väl kommer och dessutom på ett sätt som får världsbilden att rasa samman för många så måste de försvara sig.
 
För visst hade det, egentligen, gått lika bra att tävla med en vanlig voljock, enkel svart hjälm, kavaj och ett par vita ridbyxor? Det är ju trots allt inte utrustningen som hoppar eller rider programmet åt dig. När det väl kommer dit så handlar det om samspel mellan häst och ryttare och det kan inte köpas i bloggares kollektioner.
 
 

Skogsturer ;)

Idag red jag först Russin en tur i skogen med mamma. Han verkade tycka det var kul att komma ut i skogen, sen hade han inte gått den rundan vi red heller ;) En backe som vi galopperade i tyckte han var riktigt kul och ville helst fortsätta en bit till, haha! Fast det fick han inte för då ;)
Sen red jag en tur med i skogen, också med mamma. Hon tyckte det var väldigt kul att komma ut och taktade mycket början men lugnade sig när hon hade fått trava lite. Så på hemvägen klarade hon faktiskt av att skritta :)
 
 
 

Seger!

Med ett leende på läpparna kan jag stolt säga att jag har löst den här månadens största i-landsproblem. Facebooks ovilja att fungera på min dator. Efter idel googlande och gnuggande av geniknölarna fann jag en lösning. Host. Ja, en host-fil. Lägg in en liten, liten text och vips så fungerar Facebook bättre än någon gång under den här månaden. Nu andas jag ut, funderar på en karriär som datatekniker alternativt trevlig teknisk support på Telia.
 
Nej, kära lilla Telia det var minsann inte Facebook det var fel på och jag tvivlar starkt på att det skulle ta dem 2 (3?) veckor att åtgärda det här problemet. Så istället för att lyssna på era råd så gjorde jag något jag är bra på. Göra saker ensam, med mig själv som hjälp. Sedan så sitter jag trots allt med mitt fåniga leende på läpparna och glädjer mig över att Facebook fungerar, inte klockrent mer än stundtals, men hjälpligt och det får räcka för idag. Nästa steg är att skaffa en router som inte behöver ge sig själv någon sorts form av tro på sig själv genom att kalla sig själv smart och intala sig det som ett mantra varje dag.
 
Jag vs. Facebook
1-0
 
 

Facebookproblem

Jahopp. Hej, är hemma en kort tid för att sedan åka iväg igen. Nu blir det en slapp vilohelg.
 
Och så månadens dilemma. Varför kan jag inte logga in på Facebook på min dator? Fungerar på mobilen. Och jag kan göra allt annat på min dator läsa bloggar, kolla Filmnet, spela och bara surfa. Men Facebook fungerar inte? Håller på att gotta ner mig i datortermer för att på något sätt med hjälp av olika forum få igång skiten. Nu börjar det här nämligen bli ngt irriterande! 
 
Kommer snart med en update om hur det går...
 
// Johanna

Katterna :)

Här är två bilder på katterna ;)
 
 
 

Bilder ;)

Här kommer det några bilder som jag fotade för några dagar sen med mitt macrofilter som jag fick av min syster i födelsedagspresent ;)
 
 
 

No Rush & Miz Izola!

Idag har det hänt roliga saker som jag tänker dela med mej av och det är att det kom en ny ponny till mej som jag ska låna :D Ponnyn då, är hälften New Forest och hälften okänd, 5 år gammal. Han är utbildad bra i både dressyr och hoppning, till ca La-dressyr och Lb-hoppning. Han heter då No Rush, kallas Russin och här kommer det några bilder på honom och Isa :)
 
Isa
No Rush
 
 
 

Betessläpp

Kan bjuda på ett par bilder från när vi släppte ihop unghingstarna och Rainman oxå. Lite sent men bättre sent än aldrig heter det ju! Dessutom så var jag ju bara tvungen att visa bilderna på Rainman som är vacker så det förslår (:
 
 
 

Dagen!

Idag har vi haft studiedag vilket var skönt (om det inte hade åskat). Jag har fotat lite, när det var soligt ute :) Sen i eftermiddag har jag ridit Isa på banan med mamma. Hon gick bra, lite stelare i höger varvet men annars gick hon bra ;)

// Julia

Borta igen

Jaha, då är det så här att jag kommer stå utan internet i några dagar igen så hoppas väl på att min syster tar sig an uppdateringen på bloggen åt mig. Men tänkte att jag gör som min syster och tidsinställer lite bilder. Något roligare än så orkar jag inte komma på såhär på kvällen.
 
 
 
 

Veckan!

Den här veckan har jag inte varit hemma så mycket eftersom jag var i Barcelona med spanska gruppen i vår skola :) Så jag åkte i måndags och kom hem i fredags, det var kul där förutom att vädret bara var fint när vi kom och åkte...
Sen i lördags red jag min fina lilla ponny en sväng med mamma iskogen vilket gick bra :) Även idag red jag Isa iskogen med mamma vilket hon verkade tycka om, förutom vädret då det regnade hela tiden.
 
 

Katterna!

Här kommer det några bilder på katterna med :)
 

Holly
Whiskey
 
 

Ut och springa :)

Fick ett sånt där härligt ryck idag så kroppen nästan sprang ut ur lägenheten helt av sig själv och ut på elljusspåret. Nu sitter jag i min soffa en stund senare och är mycket nöjd med mig själv! Ska dock lova mig själv att tejpa fötterna nästa gång jag springer i mina kängor (det är vandringskängor inte springkängor...). Håller tummarna för att mina "löparskor" (läs: utslitna gympadojjor) inte skaver på samma ställen, annars lär det göra ont att springa i mon...

Nu ska jag såhär på kvällen ta tag i mitt liv och börja packa!

// Johanna


Hästarna!

Här är två bilder på hästarna ;)
 
Isa
Ballerina
 
 

Kort om diverse

Eftersom jag inte har något vettigt att skriva mer än att det inte kommer bli något gymkort för min del (har burit, kånkat och kastat tillräckligt med saker ändå). Börjar på jobbet och fortsätter med att köra vatten åt hästarna när jag kom hem (fast fick ju köra traktor...).

Kommer till saken nu: även idag får därför min kära katt bjuda på en vacker bild. Funderar på en ny kategori "dagens whiskey", funkar nog bättre än "dagens outfit" för min del! ;)


Unghästbete släpning 4/5 del 2 ;)

Här kommer fortsättningen :)
 
Thunder Boy & Rainman
Chivas
Thunder Boy
 
 

Vårbilder ;)

Här kommer det några vårbilder, alla utom den sista är tagen med Johannas asbra macrofilter :D
 

 
 
 

Unghästbete släpning 4/5 del 1 ;)

Här kommer några bilder från när vi släppte Rainman, Thunder Boy och en annan unghingst, Chivas på bete!
 

Thunder Boy
Alla
 
 
 

Dagen!

Idag har jag ridit Isa en tur med mamma iskogen, en annan runda som jag inte har ridit på ett tag och som inte är så lång för Isa ;) Både hon och jag tyckte det var roligt att komma ut, hon taktade lite ibland med, annars skötte hon sej :)
 
 

Internethandling <3

Vad gör man när Facebook envisas med att vägra fungera på min dator? Jo, man tar och internethandlar saker som nog behöver. Hittills har det slutat med lite nya böcker: Eldvittnet av Lars Kepler samt Hungerspelentriologin av Suzanne Collins. Kan väl hälsa att jag samtidigt har fixat en present till min kära syster (så har någon något att fundera över en stund om någon hinner läsa det här ^^). Har efter att ha börjat rensa min garderob insett att jag även behöver köpa lite nya kläder... Fast det är inte lika brådskande som min abstinens efter bra böcker!
 
Och nu så blir det lite Foyle's war istället för att ta hand om disken (;
 
// Johanna

God morgon!

Solen skiner från en (nästan) klarblå himmel jag firar långhelg med 3 sovmorgonar i rad och ska snart ta mig ut i det fina vädret. Målet idag är att påbörja årets vackra bonnabränna. Och jag kommer vara stolt över den! :)

Whiskey får bjuda på dagens bild, knäppa katt :)


Härlig tur :)

Idag tog jag en härlig barbacka tur på Isa samtidigt som mamma tömkörde Ballerina iskogen. Isa verkade också tycka det var skönt att komma ut ;)
 
 

Idag ;)

Idag har jag först ridit Isa en tur iskogen med mamma och Nellys mamma och undertiden som vi var ute var vädret varmt och skönt ;) Isa verkade tycka det var kul att komma ut iskogen och travade gärna. Efter att jag hade ridit var jag så duktig och hjälpte till att sätta upp staket! 
 
 
 

Hemma igen :)

Sådär då vart jag hemkommen igen. Haft riktigt roliga dagar i skillingaryd tillsammans med stora delar av kompaniet. Det har varit helt underbart väder, vi har stridit och skjutit en massa och avslutat det hela med en sjukt jobbig examination. Men nu var det klart och jag är stolt över att jag orkade med examinationen. Sedan så behöver vi inte säga så mycket mer om det, kanske att jag hatar kompasser men det känns ganska orelevant. Nu så letar jag motivation till att gå ut och gå/springa av mig träningsvärken. Det är ju trots allt för fint väder för att sitta inomhus!

// Johanna


Idag!

Idag red jag Isa på banan med mamma, vilket gick bra. Hon var faktiskt ganska mjuk även i traven.
 
 
 

Ut i naturen

Jaha, då så kan jag hälsa att jag kommer sakna internet ett litet tag. Eller jag har ju mitt ytterst snabba 3G på mobilen. Så kan väl säga att jag isolerar mig en stund. Ger en ledtråd också så fattar nog de flesta:

Dagens lunch

Idag så överträffade jag mig själv och gjorde raggmunk och fläsk till middag. Antagligen något av det godaste man kan äta om du frågar mig! Dessutom så lyckades jag riktigt bra för att vara första gången så tror nog att det blir raggmunk någon mer gång. Om inte annat så späder det ju ut all min pasta med lite potatis.


Foyle's war

Nu när jag har internet så blir det även en del film, särskilt eftersom jag har tillgång till ett konto på Filmnet. Och hur roar man sig en kväll när man sitter ensam i en lägenhet och är slut efter en dag på jobbet? Jo, man tittar på serier.
 
Min nya favorit är Foyle's war. Lite som Morden i Midsomer, eller snarare väldigt mycket. Skillnaden är egentligen att denna utspelar sig under andra världskriget och Morden i Midsomer i nutid. Annars är den typisk brittisk så det förslår! Man slipper den löjliga amerikanska patriotismen och får istället en brittisk serie med ett klassamhälle som får en att häpna. Det är kanske det som gör den så bra, att det är så otroligt att det måste vara sant. Att sedan Foyles chaufför måste vara en av de härligaste någonsin gör inte saken sämre. Hon är helt underbar måste jag säga!
 
Japp, visst är det en bilkårist (alltså militär) som har fått beblanda sig med poliserna. Som lite övernördig när det kommer till andra världskriget så är jag alltså helt fast.
 
 

Njutit i vårsolen (:

En hel dag ute i solen är faktiskt inte så illa ändå. Satt ute och åt lunch i solskenet och låg och njöt under dötiden innan våra genomföranden. Ibland är det inte så illa att vara ute och kräla i skogen måste jag säga. En sån här dag tar jag det som ett privilegium att faktiskt få möjligheten att vara ute i det vackra vädret under arbetstid. Är väl inte direkt alla förunnat att få betalt för att njuta av vårsolen (Sedan behöver vi väl inte nämna att jag är helt slut i kroppen, har blåmärken överallt och hittar fortfarande ljung och gräs lite överallt trots en dusch. Det blir så om man ålar ljung, över rötter och stenar och sedan ska springa därifrån. Men jag har ju fått dagens motionspass vill jag lova!).
 
// Johanna
 

Idag ;)

Idag red jag Isa på banan med mamma och Nelly, hon gick ganska bra. Är ju som sagt lite stel men det är ju inte så konstigt. Idag fick hon dock på sej sin remontgrimma då hon inte kommer undan lika lätt i den som i pullarnosgrimman. Så hon funkade ändå bättre idag :)
 
Isa i remontgrimman förra året ;)
 
 

Vårbilder del 2!

 Här kommer det flera bilder från helgen ;)