Vart tog grundridningen vägen?

Nä men ser man på, nu har stilbedömingen på SM blivit en het potatis att bolla runt. Ryttare och föräldrar rasar, det är inte rättvist att den som rider bäst ska vinna. Den värdiga vinnaren är den som snabbast kan slänga runt sin ponny. En sak som jag har lärt mig under mina år som ryttare är följande: Dressyr är viktigt! Innan jag överhuvudtaget visste vad dressyr var (det var enligt mig något som mamma dumt nog tvingade mig att hålla på med) så kunde jag slänga runt min ponny vinna ibland, bli utesluten ibland och jag tror att jag även tuggade grus några gånger. Med dressyr bakom insåg jag att min ponny var betydligt vändbarare än de andras, en lydig ponny som jag kunde väja undan med de gånger jag i ren självmordsbenägenhet vågade mig ut på en framhoppning till en lokal ponnytävling. En ponny som lyssnade, som jag kunde reglera som jag visste exakt var jag hade.
 
Innan dess? Jag skulle tro att jag var lika farlig som alla andra ponnyekipage på en framhoppningsbana. Högerregeln? Störst går först? Och ja, jag hade ett russ som antagligen hade kunnat bryta benen på de där slimmade tävlingsponnyerna. Nu håller jag för öronen och blundar det fåtal gånger jag hamnat som åskådare eller ryttare på framhoppningar. Jag fick höra av min syster att hon sett när ekipage krockat på en framhoppning. Och det finns de som undrar varför stilbedömning behövs? Kan du inte kontrollera din ponny då har du inte heller något att göra på en tävlingsbana. Grunden till ALL ridning är dressyren och kan du inte styra din ponny eller kontrollera den så att du kan stanna den, då bör du fundera på om du inte ska träna lite till innan du börjar tävla.
 
Det handlar om att växa upp och det handlar om att inse att det ligger arbete bakom att vinna den där blågula rosetten. Har du arbetat dig upp till den punkt där du kan kontrollera din ponny 110 % av tiden och vet om att ni kan stanna när du så skulle vilja det. Om du då går felfritt alla rundorna i ett SM och ändå inte får betalt för det med den där blågula rosetten. Då, och först då, ska du även börja klaga. Innan dess kan vi fundera på det där med SM för 11-åriga barn? Ska vi kritisera det faktumet att barn tävlar om något så prestigefyllt eller ska vi kritisera att hoppningen börjat ta sitt ansvar för att förbättra ridningen redan tidigt i åldrarna?
 
 
 

Sammanfattning veckan (;

Ja då var det slut även på den här jobbveckan. Efter att ha haft kvällstjänst måndag och tisdag samt tränat dressyr onsdag kväll (vilket gick kanon, Dilko som knappt varit i ett ridhus innan skötte sig så bra så!) så kan man nog säga att jag inte hunnit med mycket mer än jobba - ev. stallet - sova. Nu är det helg iaf så jag förhoppningsvis kan ta och vila upp mig lite. Har vårdat fordon hela veckan och det är hyfsat jobbigt efter ett tag... Dessutom så var det fälttest på schemat idag, 2 km med utrustning och vapen. Min kondition är väl ungefär lika dålig som den alltid har varit så pressade mig till tiden 12 min 14 s. Och med det klarade jag även alla krav jag måste klara. Någon gång, när jag hittat motivationen igen så ska jag börja träna mer.
 
Nu blir det att försöka lyckas med någon sorts form av ridning nere på banan, den lär ju vara stenhård så ska fundera på vad jag ska hitta på...
 
 
 

Söta ;)

Isa blev nog lite varm när dom hade sprungit så hon rullade sej och Russin stog i jämte så det såg ut som han vaktade henne ;)
 
Hihi!
 
 
 

Några bilder!

Här kommer det några bilder från i helgen då jag fotade lite ;)
 
 
 

Busiga ponnyer!

Isa och Russin hade jätteroligt en dag i helgen och jag hade faktiskt med kameran ner så ni får se några av bilderna.
 
 
 
 

Hungerspelen: Fatta Eld

Jag såg andra delen av Hungerspelen-triologin i helgen. Det kan vara så att jag råkat glömma bort hur sjukt bra den serien är. En anledning skulle kunna vara att jag sträckläste hela triologin i somras. Jag hade visst hunnit glömma bort en hel del detaljer. Att de sedan inte hade med allt i filmen är en annan sak - när följde en regissör en bok till punkt och pricka som manus till sin film? Det har inte hänt i Sagan om Ringen eller Harry Potter och definitivt inte i The Hobbit. Men de filmerna är bra ändå. Precis som Fatta Eld är.
Min favoritfilm är V för Vendetta, för er som har sett den kan ni dra kopplingen att båda filmerna är en dystopi. Givetvis tycker jag då även om Hungerspelen, särskilt eftersom boken är välskriven och en riktig bladvändare samt att filmen är välgjord och har bra skådespelare. För att en film ska vara bra enligt mig så krävs det att skådespelarna är bra och jag måste säga att Jennifer Lawrence gör rollen som Katniss Everdeen kanon ännu en film! Filmen var en spegling av hur jag i mycket tänkte mig det när jag läste boken - om inte annat så fick jag plötsligt en bild på allt. Så jag kan bara sammanfatta det hela: Den som tycker om dystopiska filmer, starka kvinnliga huvudrollsinnehavare och dessutom har en svaghet för våldsscener ska inte tveka utan se, eller läsa, Hungerspelentriologin.
 
 
 

Dagen!

I dag har jag ridit Russin iskogen med Johanna och för mej gick det då bra ;) Han skötte sej och verkade tycka det var roligt att komma ut i skogen. Innan jag red hade jag även inne Isa och ryktade henne, vilket förhoppningsvis uppskattades. Om ni undrar så hon har vintervila nu och har vilat den här veckan och ska vila nästa med ;)
 
Fina ponnyerna! <3
 
 

Det var lite för roligt ett tag...

Jaha, då kan man kort sammanfatta dagen såhär: Det höll på att bli tårta idag. Dilko var en smula pigg och tyckte det var lite väl skojigt att komma ut i skogen och få springa av sig. Han studsade runt lite redan i början av rundan men det var inte så farligt. Sen vände vi och råkade komma till en hans favoritbackar och där ballade han ur fullständigt. Inte så att han som en normal häst drog ner huvudet och tog ett antal bocksprång. Nej, upp med huvudet och flög i luften.
 
Det kändes typ såhär... Fast jag kan ärligt erkänna att nej jag satt inte sådär stadigt i sadeln. Sen gjorde antagligen Dilko inte det lika snyggt heller, det är en illustration av känslan... Jag såg snarare marken börja närma sig. Sedan tackade jag min kära häst för att han satte huvudet i vädret så att jag kunde krama om halsen med ena armen för att stabilisera min vid det här laget lite obalanserade position på ryggen. Efter det stora luftsprånget stannade han så pass mycket att jag hann få fatt på min tappade stigbygel sedan avslutade vi hela uppvisningen med någon sorts form av levad/pesad i kombination med terre à terre.
 
Nej, min kära häst kan glömma att han får lära sig någon skola ovan mark innan han uppnått en minsta ålder på 15 år. Innan dess kan han få finslipa piaffen med ryttare så att den inte bara fungerar i gången när man är sur över något.
 
Och med det säger jag god natt!
 
 
 

Sammanfattning av dagen:

Kort sammanfattning av dagen:
* Börjar dagen med att få hela min kaffemugg att läcka ut i ryggsäcken.
* Kommer ut på pass och ser älg som är utanför skjutavstånd.
* Annan passkytt skjuter sedan en kalv.
* Klipper Dilko, tror det var första gången han träffade en klippmaskin. Med lite övertalning och mycket godis är nu nallebjörn klippt på halsen för att slippa svettas.
* Sett V för Vendetta för typ tredje eller fjärde gången och insåg att jag nu nästan förstår den... Vadå jag slötittar väl inte på film? (Skyller på att jag sett den med engelsk text innan)

Nyfriserad och fin pålle :)

// Johanna
 

Hopptävling!

Idag var det hoppning i Vetlanda, km:et. Jag och Russin hoppade inte i km- klassen men hoppade en LD då jag var med i en kombinationsklass (dressyr & hoppning) och fick man välja vad man ville hoppa. Eftersom det var omhoppning i klassen så ville jag att han skulle få det lätt och tog därför en LD (han har inte gått omhoppning innan). I alla fall så kändes han fin på framhoppningen och när jag red fram, fick bra språng och han kändes fin. På banan så har vi lite dåligt tempo till 1:an men sen flyter hela banan på kanon, vi skuttar över alla hinderna och det verkade som han tyckte det var roligt! ;) Så det blev en dubbelnolla, det verkade inte som han brydde sej att det var några extra hinder. Även en tredje placering i kombinationsklassen, så jag är nöjd med dagen :) 
Här kommer filmen och två filmbilder ;)
 
 
 
 
 
 

Hoppträning!

I onsdags var jag och Russin på hoppträning vilket gick riktigt bra! Vi började såklart med att rida fram och en sak som vi då gjorde i galoppen var att galoppera över två bommar, mellan bommarna skulle vi få in 5 galoppsprång. Vi började i höger varvet, vilket gick jättebra, vi fick in 5 galoppsprång och höll samma galopp hela tiden. Däremot när vi skulle ta dom åt andra hållet (alltså vänster varv) så drog han efter första bommen och det blev mindre än 5 galoppsprång.. Men efter några gånger fick vi till slut in rätt antal galoppsprång även åt detta hållet! 
Sen började vi hoppa en kombination, cavaletti, 2 galoppsprång räcke, 4 galoppsprång oxer. Första gången vi kom på den hade vi för dåligt tempo i kurvan och kom fel in men vi kom över fast det var mitt fel, ändrad tempo för mycket mm. Sen tog vi om det och då gick det bättre och vi kom rätt ;) Till sist hoppade vi en annan kombination, cavaletti, 4 galoppsprång oxer, 2 galoppsprång räcke. Här kom vi bra rförsta gången, bättre än på den andra. Fast gången efter hoppade han verkligen super (var högre med, han tar i mer då), vi kom helt rätt in och hela kombinationen flöt på superbra :) 
 
 

Dressyr och frusna tår...

Idag så tog jag och Dilko oss ner till banan. Tanken var bara att jogga igång lite lätt och inte ställa allt för höga krav. Vilket han klarade av galant! Han är så otroligt fin i traven nu, framförallt är han lyhörd så det är inte ens jobbigt att korta och länga honom. Galoppen rullade bara på och när vi fått fyra stycken klockrena galoppfattningar i rad så tyckte jag att det räckte för dagen. Det är så himla roligt att sitta på en häst som är så lättlärd och vill vara till lags. Jag är ju trots allt mest van vid envisa ponnyer. Och det ska gudarna veta att man ibland fick stånga sig blodig för att de överhuvudtaget ska överväga att lyssna på vad man egentligen ville.
 
Annars så hatar jag att det börjar bli kallt ute. Mina tår tycker inte alls om när det börjar bli minusgrader. Känsligare tår får man leta efter... Jag kan rida utan vantar i 20 minus men utan ullstrumpor och sulor så fryser de satans tårna så fort det börjar skrikas om minusgrader. Det värsta är ju inte heller att de blir som en stor isklump, det värsta är att det gör så ont när man får tillbaka känseln i dem. Dags att investera i ett par plaststigbyglar och se om det blir någon skillnad kanske?
 
 
 

Hemma, för en längre tid!

Då är jag hemkommen igen. Förhoppningsvis så blir det inte några fler övningar eller liknande förrän någon gång i vår. Den här gången var det JC13 som gällde, inte så svårt att räkna ut eftersom det var typ den enda övningen som pågick under den tiden jag var iväg (; Så det blev att jobba tio dagar i rad den här gången. Jag kom dock hem i måndags men har jobbat tisdag och onsdag. Nu är det däremot långhelg som gäller och tid att vila upp sig.
 
Jag hann sätta igång Dilko i tisdags, då var jag och Julia (med Russin) ute i mörkret efter jobb/skola. Inte behagade månen vara framme heller så jag testade min pannlampa. Ingen av hästarna brydde sig om den och bra det såg vi! Skönt att veta att man faktiskt kan rida i skogen även i beckmörkret utan att vara rädd för att rida in i diverse träd...!
 
Whiskey fick agera fotomodell för ett tag sedan (:
 
 
 

Hm..

Jag börjar undra om det verkligen är november, eller brukar in hitta levande smörblommor nu? ;)
 
 
 

Fina pållar!

Här kommer några bilder på hästarna ;)
 
 
 
 

Dressyrtävlingen ;)

Idag var det dressyrtävling i Vetlanda, km:et. Jag red iaf Isa i LC:2 och Russin i LB:1. Alltså börjar vi med Isa, hon kändes riktigt fin på framridningen. Hon var mjuk och lagom tempo och jobbade rikigt bra! Jag gjorde lite skänkelvikningar och öppnor för att hon skulle mjukas upp och dom gick de flesta gångerna kanon ;) 
Väl inne på banan så kändes lika fin som på framridningen, några missar fick vi hon slog upp huvudet i galoppfattningarna fast det var inte några stora missar direkt. Det slutade med 65,36 % och en andra placering, duktiga ponnyn! :) Ärevarvet gillade hon med, jättekul tyckte hon ;)
Russin då, han gick verkligen hur bra som helst på framridningen! Mjuk, bra framme och jobbade jättebra. Vilken trav han hade då, underbar! :) Efter galoppen blev han ännu finare och i galoppen kändes han med fin. När vi sedan kom in på banan och jag red runt där kändes han lika fin som på framridningen. Fast sen när jag började rida programmet så gick han inte fram ordentligt och hängde sej lite i handen och gick inte som på framridningen. Lite öppen i form med och jag tappade väl in ridning lite med. Vi slutade iaf på 59,31 % vilket var bra ändå, man får ju faktiskt tänka på att han bara är 5 år så han behöver ju träna ;)
 
Här kommer filmen på mej och Isa, en bild med ;)
 
Taggade ponny? Ja!
 
 

Ridningen ;)

Igår red jag Russin i skogen med mamma och det var faktiskt inte så mörkt då det var ganska månljust! Det gick i alla fall bra och han verkade tycka det var roligt att komma ut i skogen.
Idag red jag Russin på banan med mamma, vilket gick ganska bra. Han var dock lite spänd men jag tror det beror på att det blåste ganska bra ut. Annars puttade han ut vänster bogen lite och var lite stel. Mot slutet gick han bättre och galoppen käneds ganska fin ;)
 
 

Duktiga ponnyer!

I måndags red jag Russin på banan med mamma och Johanna, han gick riktigt bra! Han kändes inte alls så stel i vänster och puttade inte ut vänster bogen så mycket. Han gick fram ordentligt, jobbade i en bra form och fick med sej bakbenen. I galoppen ville han dock putta ut vänster bogen lite men han kändes ändå fin och efter galoppen när jag travade honom, så fin! :) När jag travade av honom slappnade han av och sökte sej neråt, så helt klart ett var det ett bra ridpass ;)
I går red jag istället Isa på banan med mamma och hon gick också riktigt bra! Hon var inte heller så stel i vänster varvet utan kändes mjuk. Hade bra tempo i båda varven, hade en bra form och fick med sej bakbenen. Hon hade även takten i traven och kändes riktigt fin att rida, hon var också finare efter galoppen. Galoppen kändes med fin, gick ner lite lågt i bland men annars bra. Dock sprang hon på lite bra när jag travade av henne men är riktigt nöjd med det ridpasset med :)
 
Fina ponnyerna! <3
 
 

Förkyld...

Jaha. Då har man dragit på sig en sån där alldeles underbar förkylning. Mår lite halvbra kan jag väl säga... Så jag som är en nattmänniska har tagit tag i min självdisciplin och sagt att det är sängen kl 20.00, senast! Ska upp vid halv sex så känns som om min förkylda kropp kan behöva den extra sömnen. Annars så har jag nu lämnat över ansvaret över både gnällspik och lortgris till föräldrar och syster. Jag hoppas att de inte river hus respektive stall under min frånvaro. Kommer ha tillgång till internet av varierande kvalitet så vi hörs väl igen om en vecka!

Och en vacker bild på Mr Gnällspik som älskar att utforska trånga utrymmen. God natt!

// Johanna

Dagen!

Idag red jag först Isa med mamma i skogen, vilket gick bra. Hon tyckte det var kul att få galoppera och låg på ganska bra :) Annars skötte hon sej, mysiga ponnyn! Sen red jag Russin i skogen med Johanna, vilket också gick bra fast både Russin och Dilko hade lite väl kul ibland. Dom fick iaf galoppera av sej vilket dom behövde och Russin tyckte det var jättekul och drog gärna på i galoppen, pigg ponny! Tror faktiskt han var lite trött när han kom hem fast han inte ville erkänna det ;) 
Som avslutning nu i kväll tog jag och klippte Isa eftersom hon var lite lurvig. Hon skötte sej nästan hela tiden, när jag tog kroppen var hon jättesnäll. Dock tyckte hon inte om när jag tog ansiktet idag men med mammas hjälp och lite godis så blev det klippt ;)
 
Oklippt sida!
Klippt sida, skillnad?
 
 
 

Update (:

Och där försvann även den här helgen. Har hunnit med att rida Dilko och byta till vinterdäck iaf. Så det viktigaste prickades av på "att göra-listan". Jag tog även ett krafttag i min lägenhet i kväll så nu har jag hunnit tvätta, diska och städa. Med andra ord kan jag gå till jobbet i morgon igen utan att behöva fundera över när det finns tid till att fixa diskberget.
 
Vad gäller Dilko så blir det ridning i morgon också innan han får ytterligare en veckas vila. Ska ju iväg igen... Den här gången blir det på övning. Snart blir det rätsida på det med så jag kan jobba vanlig dagtid resten av tiden innan julledigheten. Annars så går han för bra just nu, Dilko, så ser verkligen fram emot nästa år då han är 4 år gammal och faktiskt får åka ut på tävling! Nu blir det sista övningen för iår sedan ska vi minsann träna så att vi kan klara av att rida en LC till våren (eller LB då LC-programmen måste vara de tråkigaste någon kunde hitta på. Där får kritikerna vatten på sin kvarn om att det är som att se målarfärg torka - håller ju på att somna när jag rider programmet...).
 
// Johanna

Dagens ridning ;)

Idag red jag Isa på banan, hon gick bra. Gjorde en del skänkelvikningar och några öppnor (i skritt) och dom blev ju nästa bra :) Hon kändes fin i höger varvet, hon hade riktigt bra takt i traven. Det hade hon i vänster varvet med när jag fick loss henne, hon är lite stelare i det varvet och puttar också ut bogen! Dock tyckte damen inte att jag fick peta med spöet på hennes fina rumpa idag utan sparkade ;)
 
 

Hoppträning och gårdagens ridning!

I onsdag var det hoppträning för mej och Russin vilket gick bra! Vi började med att rida fram innan vi började hoppa då, sen började vi med att hoppa på en volt där det var en "studs" med bom, upphöjd bom och bom. Gjorde det i båda varven vilket gick bra. sen hoppade vi en serie till  räcke, räcke och skulle få in 4 galoppsprång emellan och travhoppa in. Vi kom ganska bra, dock lite fel avstånd och så drog Russin åt höger till andra men vi kom över iaf. Vi tog om den några gånger sen och någon gång drev jag för på han lite för mycket så vi rev men sista gången höll jag tillbaka honom och då blev det mycket bättre ;)
Sen tog hoppade vi en kryssoxer vilket gick bra. Till sist hoppade vi en serie med studsen (var på långsidan så en på varje volt) och en oxer i mitten och där kom vi bra. Gången efter lade vi till en räcke som stod snett mot K och det vi hoppade innan gick super dock kom vi helt fel på räcket så det fick vi ta om igen och då kom vi också kanon :)
 
Igår red jag Russin på banan med mamma och det gick ganska bra. Han var lite stel i vänster varvet men gick loss mot slutet sen och kändes då riktigt fin :) Likså galopp kändes fin, fattningarna satt och han gick bra. När vi hade ridit i ca 25 min kom det värsta skuren med snöblandatregn, jättemysigt!
 
 
 
 
 

Just nu:


Såhär ser det ut just nu i min lägenhet. Vilar upp min trötta kropp och hoppas det får min begynnande träningsvärk att försvinna. Har antagligen tränat mer den här veckan än vad jag gjort under en månad, kompanifys i måndags, red dressyr i tisdags, orientering igår och kompanifys idag. Nu ska jag upp till stallet och rida Dilko. Idag har jag dock lovat mig själv en lugn runda i skogen. Helgen är välkommen den här veckan! :)

// Johanna

En droppe i havet

Jag har handlat mat idag. Känns ju som synnerligen intressant information. Men jag har någonstans insett att det är lite skoj att handla den där maten. Inte så att jag skriker av lycka när jag inser att mjölken är slut. Däremot är det kul att gå i den där mataffären och göra det där valet att idag ska jag handla ekologiskt. Att titta på de där bananerna och inse att de faktiskt är både fairtrademärkta och ekologiska. Jag vet att jag inte gör någon skillnad för världen i stort men det känns bra, för mig. Jag som inte kan skryta med att jag har någon högre lön, även om jag lever ganska gott på den ensam i en lägenhet, kan faktiskt utan problem lägga de där extra pengarna på mat som faktiskt är bra för miljön. Matkostnaderna är ändå inte de största utgifterna jag har i månaden hyran slår det stort och inte är bilen billig heller. Där är väl mitt stora problem, jag pendlar 10 mil varje dag och att jag oftast cyklar eller går de 2 km till stallet kompenserar väl knappast. Jag köper min ekologiska mat istället och inbillar mig att det kompenserar min bils utsläpp så pass mycket att jag ändå hamnar under medelsvenssons koldioxidutsläpp. Vad jag ville säga med det här inlägget? Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

// Johanna

Höstrusk

Vad jag har kommit fram till idag är: det är jobbigt att jobba. Efter att ha varvat ledighet med högvakt så kändes plötsligt ett vanligt jobb mellan 07:30-16:30 väldigt ansträngande. Inte gör det väl saken bättre att jag ställt om dygnet fullständigt. När jag är ledig så blir det minsann uppesittarkväll! Inte gjorde det väl saken bättre att vi gick och la oss typ kl. 02 under högvakten ;) Så det jag gjort ikväll är att klappat på min blöta häst och sett till att han fått det fint i boxen och slipper svälta. Nu tänkte jag sova bort lite av höstrusktiden och mörkret under samma period för att orka med jobbet igen i morgon! Jag hatar hösten och kan någon tala om för mig varför jag köpte en vit häst av alla färger?

För att fylla ut det här inlägget med en liten bild så kan jag hälsa att jag beställde en namnskylt till Dilko. Det här är alltså förhandsvisningen, den är mycket finare i verkligheten! :)

// Johanna Vem rider med utrustning?

En fråga som jag har ställt mig varje gång jag tävlar, är utrustningen allt? Jag menar, jag tävlar på lokal nivå och ändå ska man helst ha det senaste av allt. De flesta ponnyerna är klädda i märkes schabrak med matchade huvor och skydd men vart tog ridningen vägen? Vad jag vet rider man inte med utrustningen ändå bryr de flesta mer om hur de har matchat än om hur de rider. Ridningen idag på lokala ponnyhoppningar är katastrof, de flesta har noll koll på sina ponnyer och håller på att rida över varandra på framhoppning men så länge de har fin utrustning gör det väl ingenting?

Om de då skulle vägra ut sig så är allt ponnyns fel, för den är dum och vill inte. Självklart håller många föräldrar med och den skyldiga blir ponnyn. Nu var det säkert inte ponnyns fel utan helt enkelt ryttarens fel att de vägrade ut sig. En sak som då gör mig så arg är just det och då heter det att hästen ville inte, hästen var dum mm. Att det skulle vara ryttarens fel finns inte utan allt skylls på hästen! Vad är ridningen påväg?

 

 

 


Dagens ridning ;)

Idag red jag Isa i skogen med mamma, hon var pigg :) Hon gillade verkligen att få starta från skritt till galopp, hon visade sina fullblodsgener då ;) Det är en backe som vi skritt nerför och vänder och galopperar uppför sen och det är ju jättekul tycker Isa, (jag med!). Det gick i alla fall bra.
Russin fick komma in och bli ryktad då han vilade i dag.
 
 
 

Ponny som inte vill blöta hovarna ;)

Idag red jag först Russin i skogen med mamma och Johanna. Han var pigg och verkade verkligen tycka det var kul att komma ut i skogen :) I galoppen låg han på rätt bra och sa verkligen inte nej till den heller sen fick vi hoppa över en liten gran som hade trillat med vilket han också gillade. I alla fall så är det både en bäck och en "vattenpöl" (är över hela vägen en liten bit!) och där tyckte Russin inte alls det var nödvändigt att gå över utan stog heller och tjurade på andra hållet med Dilko ;) Så för att få över dom var mamma tvungen att komma över igen och var draghjälp över, fast denna gången tog vi det i trav. Över kom vi och bäcken tog vi ett stort skutt över med, haha! Den andra blev det bara galoppsprång igenom.
 
Sen red jag Isa på banan, vilket gick ganska bra. Hon var lite stel ibörjan men lossade bättre mot slutet, pigg var hon också och låg på mer än vad jag ville i bland. Annars tycker jag hon skötte sej bra eftersom några sköt smällare inte så långt i från och hon brydde sej inte mer än att hon lyssnade lite!
 
 

Dagens ridning (:

Idag kan jag stolt säga att Dilko höll på att hoppa mig ur sadeln. Sedan behöver jag inte nämna att det inte så mycket berodde på hans fantastiska teknik som på hans försök att forcera vissa hinder genom att lyfta från marken. Den här gången genom att sparka i från med bakbenen för att ta sig över vissa bäckar och en gran. Vi kom över, jag satt kvar och Dilko har nog inte haft så roligt på länge. Så, jag kan ärligt säga att jag har roat någon idag. Jag tror inte att han har galopperat så här mycket under någon runda innan men inte gick det att erkänna att man faktiskt började bli lite trött inte... Nu så får han vila ett par dagar, om inte annat så för att få bort träningsvärken efter allt galopperande och sin enorma hopprestation.
 
 
 

Hemläxan :p

Jag var alltså med Johanna ner på banan och tränade på galoppbommar och red dressyr då! ;) Båda delarna gick bra, han kändes riktigt fin i traven! I bland puttade han ut vänster bogen lite, mest i galoppen annars använde han bakbenen och trampade under sej bra. Galoppbommarna fick vi in det jag hade tänkt så Russin kändes fin idag :)
Isa vilade i dag så jag tog bara in och ryktade henne ;)
 
 
 

Dagen (:

Idag så fick Dilko gå ner på banan och testa att galoppera över lite bommar och ett litet hinder. Tanken är ju att vi faktiskt ska kunna hoppa litegrann oxå, även om varken han eller jag inte är några stjärnor på det egentligen. Han skötte sig riktigt bra iaf och galopperade över både bommar och hinder utan några problem. Vi testade även att både länga och korta galoppen mellan bommarna och jag måste säga att han lyssnade förvånansvärt bra! Jag lyckades faktiskt även räkna galoppsprången rätt, kan ju tillägga att Julia kontrollräknade (; Mellan det så gick han riktigt bra i traven och även i galoppen, känns som om vilan har gjort honom gott!
 
Nu tänkte jag mysa under en filt och titta på en bra serie i höstmörkret. Blir några avsnitt Breaking Bad, har ju två säsonger kvar. Har jag förresten sagt att jag älskar Netflix? De har nästan alla bra serier, saknar bara Game of Thrones och Downton Abbey (var hittar man den serien??).