Dressyrträning!

Igår red jag först en tur i skogen med Johanna som ni läste, pigg var hon och hon visade att hon kunde hoppa med ;) Ändå fick hon gå över om hon vill och så högt var det inte så hon var tvungen att hoppa över, ändå så tar hon en stort hopp över! :P
 
Sen var det även dressyrträning för mej och Russin igår, vilket gick bra :) I början var han lite stel och ville inte riktigt få med sej bakbenen men när han väl gick fram bra så kom även bakbenen. Också när jag fick ordning på bogarna som han gärna puttar ut, då kändes han riktigt fin!
I galoppen hänger han sej gärna lite i handen, även har lite dåligt tryck ibland och det tränade vi på och det blev också bättre när man fick tips på hur man kunde göra. Det jag kan skriva som avslutning är att Russin gick bra, det var en bra träning där jag fick hjälp med det som behövdes och saker som jag kan tänka på när jag rider honom :)
 
 

Slut på högvakt (:

Nu så har jag äntligen kommit hem på riktigt efter att ha gått högvakt i några veckor. En kul grej att ha gjort får jag väl så här i efterhand säga men det är väl inte riktigt lika roligt att stå som post i ett par timmar. Fast vi hade iaf tur med vädret! Det regnade under två av de passen jag stod.
 
Men nu så får jag väl säga att det mesta har återgått till det normala igen och jag firade min hemkomst med att sätta igång Dilko. Han har haft en välbehövelig vila de 3 veckorna jag varit borta. Jag kom idag fram till att snällare häst går inte att hitta. Han har som sagt vilat i 3 veckor och vi var ute en tur i skogen idag utan att han så mycket som ens tänkte busa. Det värsta han höll på att göra var att försöka galoppera utan att jag bett honom. Annars var han väl pigg och glad men lyssnade på mig hela tiden. Dock har jag insett att han inte är någon hoppstjärna. Det hade ramlat ner ett träd över vägen och vi kan väl säga att han gick över medan Iza tog ett rejält skutt...
 
Jag på post, det dröjer innan jag är så här uppklädd igen. Nu blir det allt vanlig m90 ett tag framöver, Stockholm byts ut mot Eksjö och slottet mot skogen (:
 
 
 

Ridning!

Igår red jag i skogen på Isa med mamma, vilket gick bra! Hon verkade tycka det var skönt att komma ut i skogen, vilket jag med gjorde ;)
Idag var en kompis här och då red vi med. Hon red Russin (vilket gick jättebra) och jag red Isa och vi tog en runda i skogen. Båda tyckte om den galoppen de fick, Isa låg på ganska bra med men det var en rolig tur! :)
 
 

Ridning Isa!

Innan vi åkte idag hann jag rida då tävlingen började vid 11.00 och jag hade 142 starter före mej (sen tar det typ 30 min dit med!). Jag red i alla fall Isa på banan med mamma och kändes riktigt fin! Hon var mjuk och lyssnade idag så hon sprang inte bara i väg utan hade bra takt i traven. Det var likadant i galoppen, hon lyssnade på mej vilket gjorde att hon gick bättre med ;) Så hon var också duktigt idag :)
 
 
 

Hopptävling!

Idag var jag på hopptävling med Russin i Vetlanda, vi hoppade en Lc. På framridningen var det väldigt mjukt/tungt underlag så därför ville jag inte rida han för mycket där så skulle bli trött. Han gick i alla fall bra på framridningen, det blev lite trav och mer skritt. Sen när vi kom in på framhoppningen så tog jag lite trav och galopp innan jag började hoppa, vi hoppade först det lilla, räcket och sedan skulle vi ta oxern men där fick vi ett stopp men det var mitt fel, vi hade för dåligt tempo och kom helt fel. Vi kom över den andra gången och sen skulle vi gå in på banan.
På banan kändes han jättefin och hoppade riktigt bra med! Några gånger höll han på att hoppa mej ur sadeln ;) Vi fick dock ett pet på första ändå kom vi bra men jag är jättenöjd ändå :) Ni får några filmbilder och filmen med.
 
 
 
Tyvärr är dom suddiga men här ser ni högt han är över ;)
 
 
 
 

Hoppträning ;)

Har haft lite dåligt med för att uppdatera innan men nu får ni lite uppdatering från hoppträning och som ni läste så körde ju min snälla syster mej :) Träningen gick i alla fall bra, vi hoppade studs och kombinationer. Först började vi med att trava fram över bommar och galopperade sedan över dom vilket gick bra! Sen hoppade vi studsen en gång (tre stycken) och efter det skulle vi hoppa en kombination som stod snett i mot läktaren, oxer, räcke. Det tyckte Russin inte var lika kul så där blev det stopp, dock kan jag ta på mej lite med i alla fall den första gången. När de hade lagt ner oxern sen så kom vi över och då hoppade han högt över och likadant gångerna efter!
Det sista vi hoppade var en linje, först de tre studsen som stog snett från väggen och forsatte sedan direkt på en kombination (räcke, oxer) som stog rakt uppåt A. Däremellan skulle vi få in 4 galoppsprång, första gången vi hoppade kom vi fel in i studsen och sen fick vi 3,5 galoppsprång innan kombinationen som vi kom helt fel i med. Så vi tog den några gånger efter och då fick vi 3,5 galoppsprång och en gång gick vi på 3 galoppsprång och då hoppade jättebra på oxern! ;) Dock skulle vi ju få in 4, så där fick jag hemläxa :P
Ni får några bilder med! :)
 
Hm.. Vi kom inte nära där eller så? ;)
 
 

Dagens taxi... ;)

Eftersom jag är en synnerligen snäll syster så körde jag idag Julia på hoppträning då hon hade lite problem med skjuts. Delvis för att jag skulle göra något annat än titta på breaking bad hela kvällen. Sen var det ju lite häftigt att få köra nya transporten! Och så är det lite kul att titta på när syster hoppar. Amatörfotografen Johanna var ju framme också så syster visar kanske upp några av mina bilder sedan. Fattar inte hur folk kan ta så bra bilder i ridhus, mina blir alltid av varierande dålig kvalitet...

Här har vi då ekipaget som fungerade som skjuts idag. Både syster och Russin fick minsann åka fint ;)

// Johanna

Isa :)

Här är en bild på min fina ponny <3
 
 
 

Home sweet home :)

Då var man hemma en snabbis igen. Klev innanför dörren för några minuter sedan och nu har jag tänkt sova ikapp de timmar jag missat de senaste dagarna. Är ganska trött om man säger så... Och veckovill, dagarna har bara flutit ihop ett tag. I vilket fall så är det riktigt skönt att komma hem ett tag och få koppla av samt ta hand om sina djur igen! Dilko ska bli så ompysslad så imorgon!

En synnerligen bra ledtråd på vad jag har hållit på med de senaste dagarna!

// Johanna

Cisan!

Här får ni några bilder på Cisan som jag tog för några dagar sen ;)
 
 
 
 

Dilko & Thunder Boy!

Numera går Dilko och Thunder Boy ihop då Thunder Boy inte går på bete längre utan står inne. Här är några bilder från samma dag som dom släpptes ihop och de går bra i hop.
 
 
 
 

Helgen!

Har varit dålig uppdatering från mej i helgen men nu får ni den i stället ;) Igår red jag i alla fall Russin en tur i skogen, först gången jag red honom själv i skogen. Han skötte sej jättebra och verkade tycka det var roligt att komma ut i skogen, galoppen tyckte han verkligen om! :) Sen tog jag in Isa och borstade henne och tvättade hennes svans då hon hade kissat ner den, mysigt! Jag hann också med att klippa Russin igen, han var jättesnäll den gången med, så denna gången tog jag halva huvudet med ;)
Idag red jag först Russin på banan och han gick bra. Han var lite stel i början men sen när han lossade var han jättefin! Galoppfattningarna satt super med och galoppen kändes också fin. Efter det red jag Isa i skogen med mamma, hon verkade också tycka det var roligt att komma ut. Mysigt väder var det idag med, regn och typ 3 plus...
 
 
 

Iväg igen...

Då har jag varit hemma och vilat upp mig en liten stund så då är det dags att åka iväg igen. Jag har iaf passat på att njuta av höstvädret! Dilko har dessutom blivit väldigt ompysslad så nu kan jag lämna över omvårdnaden av honom igen. Nu taggar jag en busstur upp till Stockholm! Längtar typ hem innan jag ens åkt... ;)

Dilko älskar att tugga på allting som går att tugga på! :)

// Johanna

På besök...

Glädjande nog kan jag hälsa att jag är hemma igen. För stunden. Har passat på att vara ute typ hela dagen (eller tja, den tiden jag faktiskt varit vaken då jag sov bort en stor del av dagen). Pysslade om Dilko länge och väl och han njöt av en välbehövelig rykt. Tänkte ta mig upp hyfsat tidigt i morgon så jag hinner göra stallet och pyssla om Dilko innan jag åker iväg till Stockholm igen. Räknar ner till när mitt liv återvänder till det normala igen med ett jobb mellan 07.30-16.30!
 
// Johanna

Pållarna!

Några bilder på Isa, Dilko och Russin :)
 
 
 
 

Unghästarna!

Här kommer det några bilder på Chivas och Thunder Boy när dom busade (några blev dålig kvalite på pga. ljust!)
 
 
 
 

Friserade!

Förra helgen friserade jag Isa och Russin eftersom dom såg lite ovårdade ut ;) Ni får iaf bilder på hur det såg ut innan och efter på båda!
 
 
 

Hoppträning bilder!

Här kommer äntligen bilderna från hoppträningen ;)
 
 
 

Två ridna!

Idag red jag först Russin en tur i skogen med mamma. Han var pigg och i galopp tyckte han det var jätteroligt och låg på en del ;) Vi red en runda som vi inte brukar rida så det blev ju extra roligt :)
Isa red jag på banan, hon gick ganska bra. Hon var lite stel ibörjan bara men blev mjukare mot slutet :) Pigg var hon i galopp med, tyckte inte riktigt som jag.
 
 

Dagen!

Idag har jag först skrivit en dressyrklass (Vetlanda hade en tävling!) och det var en del att skriva men gick bra. Sen red jag Russin på banan med mamma. Han gick riktigt bra idag, var bra famme till bettet, var dock lite stelare i vänster varvet och bogen ramlade gärna in lite. Fast när jag fick koll på den så var han riktigt fin och får så härlig gång ! :) Jag har inte hunnit fixa bilderna från hoppträningen men ska försöka gör det imon så dom kommer iaf under veckan.
 
 

Iväg igen ;)

Vad ska man säga? Jo, jag är på vift igen. Känns som om jag inte varit hemma någonting den här hösten! Dagarna rinner iväg iaf så är väl snart hemma igen. För att typ åka iväg efter vecka eller så igen. Men, men det är ju trevligt att se Sverige! Kommer ju bli riktigt berest. Den här gången är det Stockholm som gäller ett tag framöver och nej storstäder är väl egentligen inte alls min grej...

// Johanna

Hoppträning idag!

Idag var det hoppträning för mej och Russin, vi tränade på att hoppa studs/kombination vilket var väldigt bra för oss! ;) Vi hoppade fram på ett litet räcke med långt avstånd, första gången fick vi ett för långt språng men sen gick det bättre. Sen tog vi en kombination med räcke två galoppsprång räcke 1 galoppsprång räcke och avslutade med tre studs. Första gången fick ett stopp på andra hindret (låg en vattenmatta under med, kom igen och stopp på samma men nästa gång hoppade han! Vi tog det några gånger till och han hoppade bättrre för varje gång. Sen tog vi andra serien, oxer två galoppsprång oxer två galoppsprång räcke ett galoppsprång räcke, här fick vi ett stopp på tredje hindret (det var en grind) men sen hoppade han superbra resten av gånger och kändes riktigt fin :) Det blev ju lite att tänka på för honom med ;) Ni får två bilder nu, resten kommer på torsdag eller fredag!
 
 
 
 
 
 

Dagens nöjen (:

Idag blev det den stora putsardagen. Mina kängor måste ju glänsa så putsade upp dem idag och när jag ändå höll på så tog jag båda mina sadlar. De blev nog ganska glada över den behandlingen. Vad gäller kängorna så kan jag nästan spegla mig i dem. Ja, jag har varit ledig för länge. Jag vet det. Det hela blir ju inte bättre av att jag faktiskt tog mig tid till att springa idag. Var ju riktigt duktig under de veckorna jag var i Skövde men sen hittade jag en förkylning och sen gick det utför. Men nu är jag pågång igen, får väl se hur länge det håller i sig... (;
 
Då ska jag väl passa på att njuta av min sista kväll där jag inte har något alarm som väntar och skjuta upp ännu mer saker till i morgon.
 
// Johanna

Normal katt?

Hm.. I bland undrar jag vad felet är på våran katt (hon gick frivilligt in där!).
 
 
 
 

Dagen :)

Blev en riktig stalldag idag. Hovslagaren var här på morgonen och sen så hjälpte jag till med unghästarna, fixade färdigt i stallet och byggde upp lite cavaletti till dilko. Sen gick jag och dilko ner på banan. Han var kanonfin i dressyren! Bommar förstår han inte att han ska kliva över så får väl ärligt erkänna att vi är skyldiga till de nya märkena på dem... Sista gången var han faktiskt inte i en bom! :) Som sagt så jobbade han på hur bra som helst i dressyren och börjar bli väldigt stadig i formen. Nu blir det att börja jobba mer seriöst på ställning och övergångar snart!

Sen så avslutade jag det hela med lite mer pyssel i stallet och nu har jag hamnat i matkoma efter en synnerligen utsökt middag ;)

// Johanna

 

Fotografering del 2 :)

Här kommer resten :)
 
 
 
 
 

Dagen!

Idag har jag hunnit med en del, så jag tänkte ni skulle få veta vad jag har gjort! ;) Jag började med att rida Isa på banan med mamma. Hon var lite stel i början och vill inte riktigt jobba men när jag hade flyttat och jobbat henne lite så blev hon riktigt fin :) Hade bra form och gick fram bra med takt i traven ;) 
Efter det blev det fotografering med pållarna som ni såg, Isa var dock inte så sammarbetsvillig medans Russin skötte sej kanon! Eftermiddagen åkte vi upp till Russins ägare och provade ut en annan sadel då vi har märkt att min är för trång. Det var trevligt iaf, så nu har vi en sadel som passar med :)
 
 
 

Fotografering del 1 :)

Idag tog min snälla syster bilder på mej och ponnyerna i det fina höstvädret, ni får en del av dom nu och resten kommer i mon ;)
 
 
 
 

Ridning!

I torsdags red jag Russin barbacka i skogen samtidigt som mamma tömkörde. Det var mysigt och det blev lite trav ändå och för en gångs skull kunde jag sitta ner i traven och han gick bra! ;)
Igår red jag Russin på banan, han gick lite sådär. Kändes lite stel men det gick bättre sen mot slutet när jag hade jobbat igenom honom lite. I galoppen kändes han rätt fin ändå.
Idag red jag Isa en tur i skogen med mamma och Johanna. Hon var pigg och hade sån energi i första galoppen, härligt :) Resten av rundan var hon också pigg och verkade tycka det var kul.  
 
 
 

Borde överleva ett tag...

Då vet jag vad jag ska göra i helgen iaf! Har precis fått mina böcker från Bokus och det ser ut som om jag kommer överleva några veckor. Har redan börjat med hobbiten - den lär vara slut ikväll. Nyöversättningen är dock inte lika bra som jag förväntat mig... Nu blir det att återgå till böckernas värld och vänta på att tvättmaskinen ska bli klar!

// Johanna

Dagarna ;)

I måndags klippte jag Isa då hon började se ut som en björn och hon var jättesnäll stog still nästan hela tiden förutom vid huvudet ;)
Igår red jag Isa i skogen med mamma och Johanna, vilket gick bra och hon var pigg :-)
Idag red jag Isa på banan med mamma. Hon gick bra, kändes väldigt mjuk och fin mot slutet.
Russin har vilat några dagar nu då han blev vaccinerad i lördags (efter tävlingen då!) så jag har bara haft in och ryktat honom ;-)

// Julia

Jag och Dilko i söndags (:

Jag hade en synnerligen vänlig syster i söndags som följde med mig och Dilko ner till banan och tog några bilder. Mest för att jag ville se hur han går då jag har en känsla för hur jag vill ha honom men vill veta om det stämmer. Mycket riktigt är han stundtals väldigt fin men blir ibland alldeles för låg (enligt mig) och kryper ihop samt går bakom lod. Vilket innebär att han blir alldeles för framtung och får för mycket vikt på frambenen. Då är det bättre att han blir lite hög och går framför lod när han inte orkar bära upp sig. Jag har visst lite att jobba på! Men Julia fick med en hel del stunder när han är sådär fin på bild och de tänkte jag visa upp.
 
 
 
 

Blandade bilder från helgen!

Här kommer det bilder på lite olika saker ;)
 
Haha, ser vad pil pekar på? ;) Isa tittar inte lite åt fel håll med :P
Um.. Vad skönt, ett helt perfekt träd! ;)
Russin ;)
Fotografering!