@ Gbg Horse show


Har kollat på dressyren för ett tag sedan och fick se både bra och dålig ridning. Mestadels dålig får jag tyvärr säga. Men vad vet jag som inte är domare. Inte heller ska jag som amatörryttare kritisera världseliten för om de gör någonting så måste det väl ändå vara rätt? ;)

Nu ska jag istället fundera på om jag ska göra av med mer pengar på mässan eller inte. Jag har ju redan spenderar alldeles för mycket även om det den här gången har varit på nödvändiga saker!

// Johanna

På väg till Gbg!

Har varit kopiöst dålig uppdatering här ett tag. Jag har inte hunnit med mycket mer än jobba och hästen. Idag har jag däremot tagit semester för att åka till Göteborg Horse Show. Så börjar närma mig Gbg nu och ser fram emot en hel dag full med hästar och hoppas hitta en massa saker som jag behöver, och inte behöver, på mässan!

// Johanna

Bilder från pay and ride!

Här kommer det några bilder från pay riden på mej och Isa som min snälla syster tog :)
Första bilden tog jag med som failbild, hur ser vi ut egentligen? ;)
 
 Fina ponnyn! <3
 
 

Dagen ;)

Idag red jag Isa i skogen med mamma och Johanna, Russin red Johanna så han fick komma ut i skogen med sällskap och slippa gå själv :) Isa var iaf väldigt pigg i början och jag började fundera på hur gamla hon egentligen var då hon studsade runt en del ;) Det blev en rätt lång runda, så mot slutet lugnade hon sej. Däremot hoppade hon mer eller mindre över allt som var i vägen, även på ställen där underlaget inte var det bästa, knäppis ponny! ;)
Russin skötte sej bra för Johanna, även han pigg.
 
 
 
 

Pay and Ride

Igår var Dilko och jag ute på äventyr! Han åkte nämligen ut på sin första "tävling". Vetlanda ordnade en Pay and Ride - ett kanonbra sätt att komma ut med sina unghästar utan att behöva känna den minsta press. Dilko verkade tycka att det hela var ett synnerligen spännande äventyr. Först och främst blev han otroligt förvånad över att det fanns ännu mer hästar i världen! Dessutom så fick han återigen stifta bekantskap med sina kompisar från ridhusridningen för några helger sedan.
 
Utöver det så visade det sig att de hade byggt in ridbanorna inomhus på ännu fler ställen. De hade till och med två stycken banor på samma ställe! Som om inte detta var nog så satt det folk och kollade på honom! Först bakom ett genomskinligt staket, vilket verkade väldigt konstigt? Och sedan tittade de ner på honom när han sprang omkring inne i det andra huset. Inte tog det slut på dumheterna där inte. Nej, först så skulle han gå mellan två hinder och in i en annan del av huset. Vilket absolut kan accepteras, snirkla runt hinder har han faktiskt gjort tidigare. Men där uppe i övre delen av huset satt det två stycken och kollade på honom. Utan att med ett ord nämna att de fanns där gömde de sig i skuggorna, prasslandes med papper och viskandes konstiga saker "sex, ska gå fram mer". Gå fram? När han gick upp till dem i deras hörn var han tvungen att vara beredd på att fly. Då gällde att gå sakta och avvaktande framåt med öronen på helspänn och på minsta signal vara beredd på flykt. Vem vet vad dessa vettvillingar egentligen gjorde där? Så länge han fick hålla sig på behörigt avstånd från de där besynnerliga människorna hade han inga som helst problem med att springa runt på ett nytt ställe.
 
Där trodde ni allt att pinan var över? Att han sedan fick lastas och åka hem för att vila upp sin lilla hjärna? Inte alls! Därefter var det dags för min syster att rida så Iza lastades ur och Dilko lastades in. Så där stod han i vagnen, piafferandes så fort en häst rörde sig utanför. Tillslut, när tröttheten tog överhanden och han med en suck insåg att han fick titta på sina kompisar genom ett fönster tog han med frenesi tag i att få i sig middagen. Sedan kom Iza tillbaka, han rullade säkert hem fick gå ut till Thunder Boy och berätta om sina äventyr. Han har ännu inte återhämtat sig från den psykiskt knäckande resan utan följde mig som en hund under hela vår promenad idag.
 
Jag bjuder på två filmbilder. Eftersom min kära mor och syster inte riktigt förstått att man kan använda en kamera till att fotografera med under framridningen fick jag inga bilder...
 
Annars måste jag berömma Vetlanda för en välarrangerad Pay and Ride med en bra domare trots att denne saknade utbildning! Det var länge sedan jag fick en bedömning som stämde överrens med känslan med poäng från hela skalan och dessutom kommentarer som var relevanta. Du behöver inte vara utbildad domare för att kunna något om dressyr.
 
 
 

Uppdatering!

Äntligen kommer det lite uppdatering, har varit riktigt dålig nu! Igår var iaf jag och Isa på pay and ride och jag red en LB:1, mest som träning inför div 2 då det finns tävlingar innan. Hon gick bra på framridningen, lyssnade och gjorde allt rikitgt bra :) Likaså när vi red programmet, så lyssnade hon och tyckte galoppökningar var jätterolig ;) Så avsaktingar där blev inte så bra, likaså någon galoppfattning. Så vi hade några missar men annars tycker jag hon gick riktigt bra, så det blev 65,17%.
 
 
 

Helgnöje!

Man kan roa sig på många olika sätt. I söndags blev det lerduveskytte, ett synnerligen skojigt sätt att fördriva en förmiddag! Dock kan jag för alla er som tänker lika mycket som jag rekommendera att inte skjuta för många skott med huvudvärk efter skallning av hästen dagen före. Det dunkar lite i huvudet efteråt. Så nästa gång jag skjuter ska det vara utan huvudvärk!
Nej, jag fastnade inte på bild. Är mycket roligare att stå bakom kameran än framför den! (:
 
 
 

Dagarna

I söndags red jag Isa en sväng i skogen med mamma, blev en del galopp vilket hon verkligen uppskattade! I första galoppen var hon snäll nog och gjorde några rejäla bocksprång innan jag fick upp huvudet på henne, då blev det full fart framåt ist ;) En härlig tur! :)
Igår var det dressyrträning för mej och Russin vilket också gick bra, kommer komma ett inlägg om de under veckan.
Idag red jag Russin i skogen med mamma, vilket också blev en hel del galoppen. Han verkade tycka det var väldigt roligt att komma ut och i andra galoppen fick de sträcka ut på slutet uppför en backe och då sa han jippie! Drog iväg och gjorde ett glädje bocksprång, haha :)
 
 

Ett steg framåt :)

Precis hemkommen "på riktigt", dvs jag har även hunnit med stallet och att rida Dilko. Jag har ju förbannat hästen de senaste dagarna. Först för smällen, sen vägrade jag att titta på honom en dag och sen fungerade absolut ingenting igår. Så jag har under en tidsperiod funderat på att börja med frimärkssamling? För visst borde man få ganska mycket och fina frimärken till kostnaden av en häst?

Så idag så var det som om något släppte. Inte så att mr hej-jag-är-unghäst direkt dansade igenom dagens dressyrpass. Nädå, helt plötsligt gick det inte att fatta vänstergalopp, vilken alltid varit den enkla. Men vi löste det till slut. Så inte var det så att jag älskade min häst för att han gick så bra. Nä, det var snarare hur han betedde sig. Det var Index, fast större och kanske lite mer livlig i temperamentet. Och alla som känner mig vet att Index var den häst jag har tyckt allra mest om och som jag fortfarande kan sakna ibland. Därför kändes dagens pass bra. För att jag vet att jag inte ska tvivla det minsta på om jag köpt rätt häst eller inte. För det har jag. Den enda häst jag kunde tänka mig att köpa var en större Index. Och det har jag funnit en i Dilko.

// Johanna

Tillbaka till rutinerna!

Då har man sprungit in i vardagslunken igen. Vilken går ut på kliva upp-äta frukost-åka till jobbet-jobba-åka hem igen-äta middag-gå upp till stallet och fixa allting-gå hem igen för att äta-duscha-sova. Ett synnerligen glamoröst liv måste jag säga om jag får säga det själv. Snarare ett tråkigt Svenssonliv ;) men där har ni min dag iaf!Jag fick förresten höra att det var en myt att en ragdoll var mer lealös än någon annan ras. Jag kan väl säga att jag inte har kunnat göra såhär med någon katt tidigare... Dessutom insåg jag nu att whiskey börjar bli stor!

// Johanna

Ridning, Isa ;)

Idag red jag altså Isa i skogen med mamma och Johanna och Isa hade lite energi! Gjorde några småskutt och småreste sej lite, kunde inte alltid stå stilla heller. Annars skötte hon sej och var duktig ponny :)
 
 

Hopptävling!

Idag var jag och Russin på hopptävling, första för året och första regionala för oss båda :) Jag hoppade en klass, LB som också var första gången för Russin. På framridningen kändes han fin, pigg och tyckte det jättekul att galoppera. Däremot blev han rädd när någon annan häst kom travande eller galopperande emot honom (förbi på sidan) och försökte antingen komma framåt eller åt sidan. Innne på framhoppningen gick det väl lite sådär, jag tappade min ridning då det var andra överallt kändes det som... Sista språnget kändes bra iaf :) 
 
På banan har vi en bra galopp till ettan och kommer bra, dock slavar han och petar, fortsätter mot tvåan där han tar ett jättesprång. Trean (kombination) får vi ett stopp på, jag kan ta på mej det lite då vi kommer med dålig galopp och konstigt ur sväng mot den. Kommer igen och då kommer vi över! Inte helt rätt men över kom vi. Resten rullar på kanon till sista hindret då han petar igen, jag fick en dålig sväng till det så vi kan skylla på mej ;) Det slutar med 12 fel men jag är nöjd med honom ändå, det är faktiskt hans första Lb! :) Ni får några vackra filmbilder, om ni vill ha filmen får ni säga till.
 
 
 
 

Dagens bravader!

Vad ska man säga om dagens bravader då. Jo, jag skulle i all min vänlighet släppa ut min något pigga herre på en runda i skogen. Hur tackas man för det? Tja, inte med ett "Åh, vad trevligt att vi är ute i skogen idag matte nu så ska jag göra precis som du säger som tack". Nepp, det gick hyfsat fram tills vi skulle rida bredvid en hyfsat trafikerad väg. Där så blir ljushuvudet plötsligt rädd för en bil och studsar till lite snällt. Inte något att oroa sig för med andra ord. Men, jag som förväntade mig att han skulle resa sig ordentligt (vilket typ är den vanliga reaktionen) böjer mig ju lite framåt. Det skulle jag inte gjort för mitt huvud (vad annars?) möter Dilkos hals med fart. Så, mina läppar var en smula bedövade ett tag och jag fick lite ont i skallen. Var lite groggy sen ärligt talat och mådde illa hela vägen tillbaka. Därför så hade jag ingen större lust att bråka allt för mycket när min kära häst skulle öva luftsprång på hemvägen. Vi kom hem men det blev en nog lugnare runda än vad första tanken var. Mamma och Julia klagade lite över avsaknad av galopp (;
 
Däremot något positivt från dagen. Jag har kommit på ett betydligt bättre sätt att skaffa sig fylligare läppar än genom att spruta Botox i dem. Ta bara en tur på min häst i skogen se till att ha en förmåga att ha huvudet i vägen jämt och ständigt och sen så är det klart. Eftersom jag är en vänlig själ så lånas Dilko givetvis ut gratis till alla som vill ha en skönhetsoperation (aka leka självmordspilot).
 
 
 

Ändrade planer

Skulle åkt iväg och tränat dressyr med Dilko igår. Observera skulle. För inte hade jag direkt vädrets makter på min sida igår. Blankis på alla vägar som inte hette något som vackert som Riksväg. Och sedan började det snöa. Då kom jag fram till att jag inte hade någon som helst lust att utsätta mig, Dilko och syster för en ganska farlig situation. Vi skulle nämligen kört på en hel del småvägar för att ta oss fram till ridhuset. Så det blev inget av det tyvärr vilket gjorde mig ganska besviken. Dilko behöver åka ut på äventyr och vi behöver träna! Igår lallade vi därför bara omkring på lagårdsplanen. Idag blev det ridning på hård bana. Men det gick faktiskt relativt bra måste jag säga. Känns lite som att vi kört fast dock så hade ju varit helt underbart med lite tips. Men, men allting blir ju inte som man tänkt sig alltid!
 
 
 

Hoppträning

Idag var det hoppträning för Russin och mej, det var en del titthinder framme som han inte gillade. Vi började med att hoppa fram på ett räcke och sedan en oxer, båda två gick bra, vi fick till några bra språng. Sen skulle vi ta först oxern och sen räcket ( stod på långsidan) och då hoppade han som bara den. Sen vände vi på det och tog det åt andra hållet, första gången kommer vi fel på oxern och han river den rejällt. Tar om hela igen men då blir det stopp på oxern, likadant nästa gång. Sen sänks oxern och då kommer vi över! Sen skulle vi ta oxern och en kombination och det står ett "hus" under första och en mur under andra så där blir det också stopp men vi tar oss över till sist. Hoppar likadant fast andra hållet med räcket och en annan kombination och som avslutning tar vi båda kombinationerna på böjt spår och det går bra, kommer lite fel på andra bara men i första hoppar han kanon :) 
Så det gick blandat kan man säga, när han väl hoppade gjorde han det riktigt bra (hoppade nästa mej ur sadeln några gånger), sen var det ju lite att titta på och han var lite ofokuserad i bland.
 
Ni får några bilder, varav två filmbilder. Lägger kanske upp filmen någon dag, om ni vill se den?
 
Här tar han ju bara i lite eller så ;)
 
 
 
 
 

Dagens ridning (:

Man ska ju inte vara rädd för att testa något nytt har jag hört! Vilket betydde att jag idag vågade mig på att testa att mer eller mindre släppa tyglarna på Dilko och träna på att styra honom med skänklar och vikthjälper istället. Detta tvingade mig till att öva på min kroppskontroll, något jag snabbt förstod var något som jag led brist av. Men det är väl bara att öva? Och även om jag kanske inte gjorde allting helt rätt så tog det inte lång stund innan Dilko glatt svängde efter mina skänkel- och vikthjälper. Några minuter senare så ställde han sig snällt i båda sidorna utan att jag slet och drog i någon tygel. Sedan så övade vi på skänkelvikningar och öppna med tyglarna endast som ett litet stöd. Gissa vad? Jodå, herrn förstod givetvis vad jag menade.
 
Som avslutning så tränade vi på att växla en högre form till en lång och låg i trav. Det var kanske det jobbigaste vilket antagligen delvis berodde på att jag först var osäker på vilken stöttning jag skulle ge honom men mot slutet så fungerade även det klockrent. Det blev alltså en lugnare pass för kroppen men minst sagt nyttigt för huvudet på honom och för min kropp. Den största frågan när jag gick hem var väl "Vad har jag gjort för att förtjäna denna underbara häst?". Mer lättlärd häst har jag inte träffat!
 
Två bilder från söndagens ridning i ridhus, den ena suddigare än den andra.
 
 
 

Skriver av min ilska...

Jag ska sluta läsa bloggar. Eller jag ska sluta läsa bloggar som får mig att vilja skrika rätt ut, slita mitt hår och skaka in lite vett i personen. Jag ska inte heller klicka mig in på länkar som kan tänkas innehålla provocerande materiell.
 
Jag var nämligen glad över att världen verkar ha tagit ett steg i rätt riktning. Men jag ångrade mig. Det räckte med att klicka in på någon klyschig tjejblogg så försvann den känslan lika fort. Kan folk som inte vet vad de snackar om bara hålla tyst i vissa diskussioner? Behöver de verkligen ytterligare späda på en redan allt för stor skepsis? För inte kan någon med vett i skallen hävda att Sverige är helt jämställt. Tillåt mig att skratta rått åt det uttalandet. Och snälla sluta säg att det bara är för kvinnor att visa framfötterna, jobba lite hårdare, lite mer och bara ge det där lilla extra. Alla föds inte med samma förutsättningar. Punkt slut. Det är det första problemet.
 
Problem nummer två är den envisa föreställningen om att det finns två kön och ett sätt att vara av vardera. Vilket betyder att jag som råkat födas som kvinna ska gilla att shoppa, sminka mig och klä mig snyggt varje dag, ha mysiga tjejkvällar, älska rosa och glitter, dyrka min pojkvän, se fram emot alla hjärtans dag som ett barn på julafton, tycka om att laga mat, pyssla i mitt hem och älska allt vad barn heter. Något som dessa bloggare envist späder på samtidigt som de försöker tala om för unga tjejer att det bara är att följa sina drömmar. Fint. Det där sista kan jag skriva under på alla dagar i veckan. Jag har heller inget emot att de uppenbart har fullständigt annorlunda intressen mot mig själv. Det är det som är hela grejen. Det finns lika många sätt att vara kvinna som det finns kvinnor i världen. Något som dessa bloggare inte verkar förstå då det konstant dyker upp en "så är det ju om man är tjej"-pik med jämna mellanrum. I sådana stunder vill jag bara skrika "NEJ! Det är det inte!". Många av de sakerna är nämligen sådant som jag inte ens har tänkt på.
 
Problem nummer tre. Givetvis är dessa bloggare motståndare mot det stackars lilla ordet "hen". Kan en debatt bli löjligare? Det är ett litet ord på tre ynkliga bokstäver. Paradoxalt nog ser man sedan stundtals det vackra h*n i texterna. Uppenbarligen finns det fog för ett könsneutralt pronomen. Generellt sett verkar människor ha en förmåga att reagera negativt på att bli kallad vid fel kön. Kanske är det i vissa situationer bra att ha ett litet könsneutralt ord att ta till? Och om nu finnarna har överlevt utan att dela upp tredje persons pronomen efter kön så tror jag att även vi ska göra det. Jag vill våga påstå att med deras stereotyper så är det väl knappast så att barnen råkat förvandlas till en grå könlös massa. Vilket verkar vara den största farhågan.
 
Då ska jag bara avsluta mina idag syrliga ord med ett filmklipp från Frankrike. Eftersom det konstigt nog har åldersgräns på Youtube så får ni väl klicka HÄÄÄR. Det är sevärt, det kan jag lova!
 
 
 

Lång uppdatering (:

Då ska vi se vad som har hunnit hända sedan sist. Jag har varit i Falköping och skjutit lerduvor. Det var ganska givande måste jag säga. Jag har någonstans börjat fundera allt mer seriöst på att verkligen klara av hela jägarexamen innan hösten, högviltsprovet inkluderat. Då är duvorna ett steg på vägen. Vi får se hur det går men ingenting är väl omöjligt med lite övning!
 
Vad gäller Dilko så fick han följa med Julia och Iza till ridhus när de tränade med div. 2 laget. Kanonbra för herrn att få komma ut lite! Det är väl egentligen första gången jag åkte med honom på något lite större så nog var han rätt spänd. Efter ett tag så slappnade han dock av och sen var det inte så mycket mer med det. Givetvis tyckte han att det var jätteskoj att få åka iväg men det verkar som att han kmr vänja sig rätt lätt vid stoj och stim på en tävlingsplats. Ridningen gick jättebra när jag väl klättrat upp på ryggen efter ett tags skrittande vid hand. Han kändes kanonfin och jag trodde mig ha ridit av honom den mesta energin...
 
...men icke! Igår var vi nämligen ute i skogen och studsade runt. Tror att han slog sitt gamla rekord i luftsprång tiofalt under den ridturen. Jag var ytterst glad över min livlina till halsring annars hade jag dessutom varit tvingad att bjuda på tårta nu. Och det är något jag verkligen inte har lust att göra! Men på något mystiskt vis så hann jag inte ens med att bli varken rädd eller nervös vilket bådar gott för helgens skogsturer. Jag kan nämligen erkänna att jag inte är den tuffaste ryttaren när hästen studsar runt som en gummiboll. Igår så kunde jag däremot faktiskt stanna honom så jag antar att det var känslan av viss kontroll trots krumsprången som fick mig att känna ett visst övertag. Oavsett vad så önskar jag mig sommar - en tidig sådan så att hästarna kan släppas på bete och bli lite härligt betesloja... (;
 
 

Dagen!

Idag började jag med att rida en tur iskogen på Russin med Johanna och mamma. Han verkade tycka det var jättekul att komma ut och gjorde några småskutt ibland ;) Annars var han pigg och låg på ganska bra vissa gånger.
 
Sen hade jag dressyrträning med Isa och hon kändes jättefin! :) Vi tränade mycket övergångar och att få igenom ställningen, vilket vi behövde. Hon lurar mej gärna, framförallt i vänster varvet och ställer sej inte ordentligt vilket gör att hon inte jobbar. När jag fick igenom ställningen och fick henne att jobba kändes hon riktigt fin. Efter ett tag satt även övergångarna, i början slog hon sej fri och jobbade inte in i överången och det berodde på att jag släppte för mycket på yttertygeln. I slutet gick hon iaf super och övergångarna satt bra, fick till några riktigt bra galoppfattningar faktiskt!
 
 

Dressyr

Idag blev det först ett pass med Russin på banan och den var helt okej att rida på, nästan avsmält och nästan upptinad. Han gick iaf riktigt bra, kändes mjuk och fin. Lyssnade och gick rikigt bra i traven, trampade under sej och fin så härlig trav! I galoppen gick han ner lite långt i bland och blev lite lång men annars fin ;) 
 
Sen åkte vi till ridhus med Isa då jag skulle träna med div 2 laget (dressyr) som jag ska vara med i. Hon gick också bra, lite stel. Hon var lite spänd i början, framförallt innan jag satt upp så var hon ganska stressad och hade inte riktigt samma åsikt som jag, likadant i början av passet. Töntade sej för en del saker och taktade en del. Efter det så funkade hon bra när hon kom ner och jobbade. Då var hon mjuk och gick där hon skulle i både trav och galopp, däremot blev hon lite för pigg i galoppen ibland så jag några små bocksprång ;) Vi avslutade med att rida igenom LA:1 och där kändes hon fin, behöver träna lite på skänkelvikningar och lite annat men annars är jag nöjd :)
 
Tre bilder från passet med Isa.
 
 

Veckan

Den här veckan har jag haft pratik vilket har varit roligt :) Däremot har det att jag har planerat om ridning många gånger men fick till slut ihop det bra. Tänkte uppdatera er på hur det blev ;)
 
Måndag- Russin fick lite dressyr på åkern och han gick ganska bra. Sprang på lite väl bra i bland, annars lyssnade han och kändes fin.
 
Tisdag- Isa gick en tur i skogen med mamma och Johanna, vilket gick bra. Hon fick ett lite skutt över en liten gran och det uppskattade hon :)
 
Onsdag- Båda vilade då jag inte hann rida någon.
 
Torsdag- Först fick Russin en tur iskogen då jag fick sluta tidigare och hann med det innan det blev mörkt. I början träffade vi dock på något djur (tror det var en älg) då han blev spänd och inte ville gå och sen knakade det till ganska bra i skogen. Jag fick iaf förbi honom till sist men sen var han spänd hela rundan, pigg var han också ;)
Efter så red jag även Isa på plätten utanför banan med Johanna och mamma och hon gick bra! Det var inget kanon underlag men hon gick loss och jobbade bra. Kändes så fin när jag travade av henne :)
 
Fredag- Jag red Isa i skogen med mamma, vilket gick bra. Det verkade som hon tyckte det var trevligt att komma ut i skogen.
 
Idag (lördag)- Russin fick en tur i skogen med mamma, vilket han verkligen verkade uposkatta! Han var pigg och blev lite stark ibland, tyckte det kunde gå lite fortare än vad det gjorde ;) 
 
 

Hälsohets...

Om ni inte tidigare har förstått det så kan jag meddela att jag på många sätt älskar mitt jobb. För att förtydliga mitt påstående:
 
Vi tränar, mycket, och på en sådan där jag-är-så-trött-att-jag-nästan-spyr-nivå. Vad vi gör sedan? Tar första bästa tillfälle till att äta en riktigt flottig pizza. Ska vi äta lunch när vi är ute någonstans och då inte på övning i skogen blir det MacDonalds, eller oftast Max för att deras hamburgare är godare. Om någon har dåligt samvete över det? Jag tror knappt att mina kollegor förstår innebörden av de två orden. Det äts mycket och det äts sådan där dålig snabbmat som inte en enda hälsobloggare skulle få för sig att väga knysta om att hen (skämtar ska nog stå hon där) äter. Om det är bra för våra kroppar? Jag gissar väl på nej där... Men samtidigt så tränar vi som sagt mycket och många är väldigt vältränade. Jag betvivlar därför att det skulle vara så där farligt. Samtidigt, man lever bara en gång eller hur? Och det är inte mycket som slår en flottig, nybakad pizza med mycket ost. 
 
Så har vi de där hälsobloggarna som gör saker och ting för att tänka på sin kropp. Det är sockerfria dagar, gymmet hit och gymmet dit, frukost bestående av te och en grapefrukt. Det nya sättet att svälta sig själv med andra ord. Jag som är vrålhungrig efter ett par timmar om jag äter en tallrik havregyrnsgröt, en banan och dricker ett glas mjölk till frukost... Då blir jobbet en fristad där jag kan stänga mig ute från denna hälsohets och slipper tänka på att jag som kvinna förutsätts vilja banta - fast av hälsoskäl - mig till en snygg kropp. På jobbet får jag kommentarer om jag äter för lite, vilket dels är sunt och dessutom fruktansvärt befriande när man överallt annars påminns om att smal är snygg. Då kvarstår den stora frågan. Varför gör vi det här? För att vi hela tiden matas med att kvinnor ska vara snygga, smala och numera även vältränade. Och det ger ångest, press och en osund syn på en frisk kropp.
 
Vad är en ens snygg/frisk kropp? Är det den som bantats och tränats i form med överdrivna antal gymbesök kombinerat med en diet på te och grapefrukt? Eller är det den som får äta gott, är hel och klarar av alla krav som ställs på den?
 
Med det sagt så ska jag upp till stallet innan jag kastar upp fötterna på soffbordet och tjockar chips som belöning för dagens sjukt jobbiga intervaller!
 
 
 
 

Haha ;)

Bjuder på några bilder på när Russin och en gren inte riktigt var vänner :p
 
 
 

Självdisciplin

Yey, kom hem hyfsat tidigt idag. Lovade mig själv att det skulle betyda att jag gick och la mig tidigt. Skrattar högt och rått! När lyckades jag senast hålla det löftet? Det var ett tag sedan och idag verkar inte bli någon trevlig vändpunkt... Jaja, jag hade en riktigt trevlig dag på jobbet idag iaf!
 
Och igår så - applåder önskas! - följde jag med mamma och syster ut i skogen tillsammans med Dilko trots att det var mörkt och Dilko pigg. Konstigt nog skötte sig herrn riktigt bra, blev lite pigg när vi vände men det var inte det där riktigt jävliga sprången som ger en en hisnande känsla i magen utan mest lite bus. Så det redde vi ut så himla bra och sedan var det inte mer med det! I morgon får vi se om det inte blir någon sorts form av jobb på banan, beroende på hur trött jag är efter jobbet... Med tanke på tjänsten i morgon kan det bli lite svettigt!
 
Vilket betyder att jag nu fortast möjligt borde träffa min säng på nära avstånd! (;
 
 
 

Vinterbilder del 2

Här kommer resten av bilderna.
 
 
 

Bilder på hästarna!

Här kommer några bilderna på hästarna ;)
 
 
 

Dagens önskelista

Dagens önskelista:
 
1. En tvättmaskin! Hej, jag bor i lägenhet och ska dela en (1!!) tvättmaskin med allt för många andra. Vart tog den där spontaniteten vägen som jag lever på? Inte går det att gå ner i tvättstugan och kasta in en tvättmaskin när det passar inte. Min överfulla tvättkorg får därför gå med på att jag knör ner lite mer tvätt i den i väntan på min tvättid på fredag kväll (konstigt att ingen annan i huset vill ha den??).
2. En diskmaskin. Mitt diskberg börjar bli någon sorts form av staplingskonst som vilken tornbyggare som helst skulle bli imponerad över! Jag har dock inte den minsta lust att stå över en diskbalja i en halvtimma för att få ordning på det hela...
3. Nya högtalare. Det kan vara så att min ena typ har spruckit/gått sönder så att det inte är någon fröjd att varken lyssna på hög musik eller titta på ljudlig film längre. Fast grannarna kanske är nöjda över just det?
 
Så, här sitter jag nu och klagar över diverse allt för vuxna saker samtidigt som Tchaikovskys 1812 overture (känd från V för Vendetta och har man inte sett filmen har den antagligen inte samma betydelse) byts ut mot samma mans Swan Lake - The Dance of The Swans och Vivaldis Spring från The Four Seasons. Ja, det får min i-landsproblembaserade ilska att gå över betydligt fortare än om jag envist lyssnar på typ Sabaton, Oomph! eller Clawfinger - konstigt nog? Nästa steg är att ta tag i problemet och det börjar med att gå upp till stallet och fixa allt så att jag i kväll har tid för disken medan jag räknar ner dagarna till min tvättid (;
 
 
 

Vinterbilder del 1

Här kommer några bilder som jag tog i helgen, då det var riktigt vackert med massa rimfrost :)
 
 
 
 

Dagen ;)

Idag red jag först en tur i skogen på Russin med mamma. Han var pigg och tyckte det var kul att framförallt få galoppera. Däremot hade inte han och jag samma åsikt om att gå över ett lite sankare ställe... Annars gick det bra :)
Isa red jag på banan med Johanna vilket också gick bra. Kändes mjuk och fin i båda varven och vi fick till några bra ryggningar faktiskt som inte var så sneda ;)
 
 
 
 

Helgens bravader

Igår var det fint spektakel på jobbet som jag efter noga övervägande valde att gå på. Trots att det för min del innebar att jag fick dra på mig min balklänning igen. Jag hatar allt vad klänningar heter egentligen... Men jag måste säga att det var värt besväret för det blev en riktigt lyckad kväll! Så det var bara att inse att man kan ha en kul och trevlig kväll även i långklänning!
 

Min plågoande under gårdagen! Idag vaknade jag ärligt med en viss huvudvärk men slapp undan den värsta bakfyllan iaf! Så det blev faktiskt ridning på kvällen. Det var kul att komma upp på ryggen på Dilko igen kan jag lova! Han skötte sig bra och gick bra med tanke på underlaget. Vi har lite som måste finslipas annars så känns han lätt mogen för ett lc-program nu!
 
// Johanna 

Dagens ridning!

Idag red jag isa i skogen med mamma, hon var pigg och verkade tycka det var roligt. Att galoppera i snön var nog det bästa, tyckte hon framförallt andra galoppen. Så det var en härlig tur :)