Fler bilder, hopptävlingen!

Här kommer resten av bilderna.
 
 
 

Hopptävling!

Idag var det hopptävling för min och Russins del, vi hoppade Lc och Lb (avd. b då!). Det blev blandade resultat, framhoppningen till Lc:n kändes bra. Likaså gick det bra väl inne på banan, han hoppade bra och hela banan flöt på :) Så det blev en nolla vilket jag är jättenöjd med ;)
Lb:n gick inte lika bra kan man säga, det hela började bra vi kom över 1:an och 2:an. Sen hade vi både bra tempo och kom rätt till 3:an men där var det stopp... Så där vägrade vi ut oss men är iaf nöjd med första klassen.
Här får ni lite av bilderna, min duktiga fotograf var ju med ocgh fotade (syster) och filmen från Lc:n. Fler bilder kommer.
 
 
 
 

Katterna!

Här får ni några bilder på Cisan och våran katteunge, Dooleys ;)
 
 
 

Dagens tävling (:

Fina Dilko på tävlingen idag (:
 
För att sammanfatta det hela. Jag är kanonnöjd med Dilko! Han gick snällt in i ridhuset och slappande av fort därinne. Han traskade efter viss övertalning in på collectingring och utan några problem in på banan. Väl inne på banan så slappnade han av väldigt bra även om han blev loj och trött. Han saknade helt den vanliga energin och blev lite tung i handen, något som jag inte kunde rida bort inne på banan. Så han var loj ja. Men avslappnad och brydde sig inte alls om den nya miljön. Vilket är ett gott steg på vägen! Sedan behöver jag framförallt få ordning på mina ben som jag inte vet vad jag gör med samt kunna sätta mig ordentligt i hans trav utan att se ut som fan vet vad. Men det är enkelt åtgärdat. Så det var min känsla och vad jag såg på filmen.
 
Bedömingen då, det var som att komma tillbaka till ponny igen, fast värre. Jag fick inte en enda liten positiv kommentar. Nu bryr jag mig inte så mycket om det då vi är ute och tränar både jag och hästen. Men nog är det ändå lite peppande med ett bra kämpat. Allt var dåligt idag, fanns inte en kommentar på de "högre" poängen som var lite positiv. Jag har tillslut vant mig vid det där och brukar ta bedömningen med en klackspark. Idag blev jag faktiskt besviken. Jag satt på en avslappnad häst som blev lite öppen i formen ibland och gick ner för lågt ännu fler gånger - inte en kommentar om att han gick bakom hand. Jag förstår inte heller hur en häst som inte orkar bära sig utan hamnar bakom hand för att han är avslappnad kan få kommentaren "spänd"? Det jag inte heller förstår är hur mina vägar kan vara slarviga när min volter satt klockrent på precis rätt ställe, när jag kom ut precis rätt efter att ha vänt rätt över ridbanan och på tre diagonaler kommit ut precis vid bokstaven? Slarvigt, nej! Vingligt, haha ja! O
 
m man säger såhär. Dilko har tagit ett stort steg framåt och jag är mer än nöjd med honom. Nu ska jag bara arbeta med min sits (varför jag nu envisas med att se ut som en korsning mellan Shrek och Quasimodo på tävling när jag hemma sitter helt korrekt?) och stryka ett streck över bedömningen. Fick förresten en 6:a på just sitsen, vilken verkligen inte var bra annat än i galoppen (; Vi ska se till att träna någon gång snart jag och Dilko. Fram tills dess ska jag fundera över varför jag håller på med den här konstiga bedömningssporten.
 
Resultat: 55,17 % och plats 13/17.

Unghästarna!

Här kommer det några bilder på After Light och Thunder Boy :)
 
 
 

Dagen :)

Idag har Isa bilvit riden och det blev en tur i skogen för hennes del, tillsammans med Johanna och mamma. En del galopp vilket Isa gillade, det var jätteroligt (fast det tyckte jag också!). Så ja, det blev en härlig runda! :) 
Russin vilade så han fick sej bara en ryktning.
 
 

Uppladdning

Den här veckan har Dilko och jag laddat in för det som komma skall. Vi ska återigen ut och titta på en tävlingsplats! Samma som första gången men den här gången framridning i ridhus och tävling ute. Det ska hällregna hela dagen och jag älskar regn (eller inte) så det kan väl inte bli annat än bra? Förhoppningen är att han ska vara hyfsat avslappnad och kunna klafsa runt på en troligtvis blöt bana utan några större konstigheter. Det är målet. Ja, sen så sitter det ju en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och ska lotsa runt herrn så det är väl klart att jag vill vinna. Men jag hejdar tävlingsmänniskan i mig och säger att ett realistiskt mål är att försöka få en ritt på över 60 % och inte hamna sist. Det är planen sen har jag ingen aning om hur det går överhuvudtaget.
 
Men vi har laddat upp inför tävlingen på bästa sätt. De två senaste passen har blivit skogsrundor, varav den ena mestadels studsades igenom. Idag fick han galoppera av sig så jag håller tummarna för att överloppsenergin är borta i morgon. Då lyssnar han betydligt bättre på vad jag vill.
 
 
 

Veckan

I måndags var även mina hästar hos en equiterapeut där de blev igenomklämda, vilket var bra! Isa hade bla. lite "låsningar" i halsen och några saker till. Russin blev även han igenomklämd men det hittades inget direkt problem men det är skönt att båda två fick sej en koll iaf ;)
 
Så igår blev båda ridna, Russin fick börja med en tur i skogen. Något som han verkade tycka var kul och jag med :)
Isa fick ett dressyrpass tillsammans med Johanna och Dilko. Hon gick bra men ville inte gärna jobba om hon inte var tvungen. Med lite tjatt jobbade hon och kändes väldigt mjuk och fin i kroppen, mjukare även innan ;)
 
Idag har båda blivit ridna igen, denna gången gick båda i skogen. Russin fick sej en tur med Johanna och vilket gick bra :) Isa fick sej en tur i skogen men själv och idag skötte sej min lilla pålle väldigt duktigt! Tog inte nog lång runda utan en kortare där hon känner igen sej (då hon inte brukar ha samma åsikt som jag när vi är ensamma i skogen!). Fast vi tog oss hela vägen ner och hem, hon var bara lite spänd på vägen ner och dummade sej en gång! Förövrigt blev det en mysig tur på en duktig ponny :) (Jag är nästan lite stolt över henne, att hon gick så snällt).
 
 
 
 

Dagens ridning (:

Igår var Dilko på äventyr och fick åka transport en längre sträcka samt stå i ett helt nytt stall en stund. Han har nämligen besökt en equiterapeut då inte riktigt känts som han brukar. Mycket riktigt så var det en liten låsning i en muskel i ryggen. Enkelt att fixa till iaf. Idag så provade jag att rida honom lite lätt nere på banan. Vilken skillnad det var! Han jobbade på jättebra och hade en helt annan takt i traven. Dessutom gick det att ställa honom i bägge varven utan större konstigheter. Ibland är det småsaker som gör stor skillnad. Så nu ska jag se till att vara noga med att han inte går och fuskar och ställer sig åt höger hela tiden utan att han faktiskt kan gå rakt också. Dessutom så provade jag Index gamla bett på honom, hans gamla favoritbett. Jag hade två likadana till honom ett till varje träns för det var det enda bett som han tyckte var okej att ha i sin mun. Dilko fick ärva det och just nu känns det som det bästa bett jag har ridit honom på. Inte lika tjafsig i munnen, lyssnade på ställningen och dregglade till och med. Tredelade bett med fasta ringar är bra bett helt enkelt (; Sen gjorde det ju sitt till att han inte längre hade någon låsning i ryggen som hämmade honom. Tror det var mest det, egentligen.
 
 
 

Sunset

Har massor av bilder men här får ni en, så vackert! :)
 
 
 

Helgen

Igår blev det ridning av båda hästarna och det var Russin som fick börja. Han fick en tur iskogen med mamma, vilket han verkade tycka var roligt. Det blev till och med ett bocksprång och några luftsprång i galoppen, haha :)
Sen fick Isa ett dressyrpass och jag får säga att hon gick riktigt bra för att inte ha gått dressyr på 2 veckor. Mjuk och lyssnade på mej, visst lite stel var det i början men som sagt var hon fin för övrigt! Galoppen var nog det som kändes allra bäst, kanonfin :)
 
Idag då, så fick Russin ett dressyrpass med mamma och även han gick bra. Eller, i höger varvet (trav) gick han gärna ner lite för lågt och jobbade inte ordentligt men det blev bättre mot slutet. Tvärtom var det i galoppen men lyckades få  igenom det iaf och i slutet var han riktigt fin!
Isa fick endast en promenad med Johanna och Dilko idag som hon verkade uppskatta.
 
 
 
 

Bettfrågan igen...

Då har jag lagt ner alldeles för mycket tid på att läsa om bett. Om jag blivit klokare. Nä, inte ett dugg. Eller jo kanske lite. Men som vanligt när det handlar om någonting i hästkretsar så finns det lika många idéer som det finns hästmänniskor. Så om det nu är så att vissa bett är bra eller dåliga är svårt att avgöra. Efter en tids vägande av argument och listning över hur många som är för respektive emot så har jag tillslut beslutat mig för vad det blir för bett till Dilko. Ett likadant som jag hade till Index. Ett helt vanligt tredelat eggbett. Det ska inte slå upp i gommen, ligger mer still än vanliga bett och klämmer inte i mungiporna. Med andra ord låter det bra.
 
Det nya Baucherbettet som jag tittade på beslutade jag mig för att inte köpa. Anledningen till det var att efter mycket googlande så insåg jag att det visst tryckte på nacken. Eller som det så vackert hette "gav ett svagare tryck för att hjälpa en häst som gärna går över tygeln att hitta sin huvudposition". Ett skitbett i vacker förpackning med andra ord. Så, det blir ett beprövat kort. Index har aldrig gått så bra som på sitt eggbett så då tror jag nog att det passar Dilko också (speciellt med tanke på att jag börjar finna allt mer likheter mellan de där två herrarna, en Johannahäst ska visst vara på ett visst sätt).
 
 
 

Hackamore

Nu har jag överlevt två dagars ridning på hackamore med Dilko. I skogen är det nog faktiskt ett "bett" jag kan tänka mig att använda - iaf fram tills dess att munnen är kollad på honom. Han är har varit riktigt lugn och fin och eftersom han är riden med så mycket säte redan innan så märker jag ingen skillnad alls när jag ska sakta av. Det sägs ju vara svårare att svänga med hackamore än med bett men det har jag faktiskt inte alls märkt av. Tycker Dilko har lyssnat riktigt bra. Problemet som jag ser det är väl att jag vill ha upp honom i formen men han blir gärna lång och låg. Vilket indirekt betyder att det verkar precis som det ska. Ett hävstångsbett ger ju tryck i nacken och ber hästen att sänka huvudet. Så långt är jag helt och hållet med. Då är ju frågan när jag får eftergiften i det? Problemet som har blivit är Dilko gärna lägger sig lite i handen och det borde ju betyda att trycket består? Men funkar ju samtidigt inte att rida på halvlånga tyglar. Nu tvivlar jag ju på att han dött av två dagars ridning med hackamore då det verkligen inte är elakare än ett tredelat som trycker på hans eventuella vargtand.
 
Men, det blir att läsa på ännu mer om bett och deras inverkan. Är ganska intressant sånt där må jag säga. En sak är dock säker jag tror det är bra att rida en del bettlöst ibland framförallt på unghästar som byter tänder osv.
 
Och ett sånt här är det jag nu har testat. Den snällaste varianten, ponnyhack, med korta skänklar och läderrem vid underkäken.
 
 
 

Glad midsommar!

Bjuder på en mysig bild på vad jag vaknade till för några dagar sedan.
Mina katter börjar bli kompisar! Så vi önskar en glad midsommar hela bunten :)
 
// Johanna

Senaste dagarna!

Som min syster skrev igår var vi i sommarstugan och ja, det var skönt! Dock riktigt kallt i vattnet och så lyckades även jag få mej en fin solbränna=lite röd på benen.. 
På kvällen blev det ridning av båda pållarna och Isa var först ut (satte igång henne i tisdags!). Hon fick iaf en tur i skogen med mamma som hon verkade uppskatta, likaså jag! :) 
Sen var det Russins tur och han fick ett dressyrpass tillsammans med Johanna och Dilko. Tycker han gick bra eller i början jobbade han inte ordentligt men sen var han fin! :) Fick igenom honom i båda varven mot slutet, annars var han fin i vänster trav och höger galopp, logiskt? Iaf galopperade han uppåt och fick med sej bakbenen i höger medans han gärna gick ner lite lågt i vänster, tvärtom i traven. När jag travade av honom var han avslappnade och jobba på bra.
 
Idag har Russin blivit riden i skogen, dock blev det inte så långt då det låg alldeles för svarta antagliga åskmoln runt oss. Så vi tog en liten kortare sväng i skogen men det gillade han ;)
 
 
 

Dagen (:

Jag tog mig tid att känna igenom Dilkos mun idag när jag hade honom innne. Efter lite googlande och en högst amatörmässig bedömning skulle jag vilja hävda att han har en vargtand på högra sidans överkäke. Vilket isf skulle förklara varför han slänger upp huvudet och blir sur så fort jag tar i högertygeln. Jag kommer ju inte direkt få den utdragen innan midsommar så får väl se hur det går att rida herrn på hackamore. Kan bli en intressant upplevelse kanske? Bara att hålla i sig och rida? Får väl göra ett test och se om han trivs bättre eller inte. Sen blir det väl att ringa ut veterinären för att kolla munnen lite mer professionellt än vad jag gjorde.
 
Nu blir det att fortsätta titta på True Detective, även det en riktigt bra serie som verkligen är sevärd!
 
 
 

En dag i solen

Jahaja, vad har jag hittat på idag då? Jo, syster och jog tog en trip till sommarstugan för att njuta av semester/sommarlov när det fortfarande är varmt ute. Vi passade även på att premiärbada - det var riktigt kallt i sjön kan jag lova! Men ganska skönt ändå, när man väl var i... Så nu sitter jag då här med ben som matchar min röda tröja och svär över att jag inte använde solkräm. Ännu en gång är det bara att inse att en blek och blond skandinav inte tål solens strålar på sommaren. En läxa som jag inte lär mig trots att jag testar samma sak år efter år (;
 
När vi kom hem så tog vi varsin häst och gick ner på banan. Dilko gick bra ett tag men sen så vet jag inte riktigt vad som hände. Han blev spänd och konstig + att han tjagglar konstant på bettet. Känns inte riktigt bra för det är ju ett ganska tydligt tecken på att han inte trivs med det. Ska kolla igenom munnen på honom ordentligt i morgon och se om jag hittar en vargtand eller liknande. Annars vet jag inte vad det är, han är ju inte sån på stången fast då blir han stum i handen istället... Jaja, tjusningen med hästar är ju att allt inte är en spikrak väg framåt, eller?
 
 
 

Trägen vinner!

Eller teknikens under. Har låtit två timmar av mitt liv spenderas på osande svordomar och dragande av mitt redan tunna och korta hår. Inte för att jag tycker det är så himla kul att vara sur utan för att jag äger en iPhone. Jodå, jag är nöjd - lovar. Den fungerar kanon vanligtivs. Iaf så länge den slipper samarbeta med en PC. Speciellt en viss stationär dator med Windows 7. Jag ville radera ut så mycket som möjligt av mina bilder, en förutsättning är givetvis att jag har lagt in dem på datorn först. Men nejdå, det tyckte inte min ajfån. Med andra ord är han inte det minsta intresserad av att äntligen få iOS 7. Han är nöjd som han är. Nu ska ju inte det lilla fanskapet tro att han vinner över en extremt envis smålänning för det. Att han vägrar visa sina bilder och när han väl fungerar bara importerar hälften av bilderna vilka sedan försvinner någonstans i tomma intet stoppar inte på något vis mig. Så en installation av iTunes senare med tillhörande säkerhetskopiering och synkronisering fick den lilla jäveln ge sig. Nu sitter jag här med ett nöjt leende på läpparna med bilderna i tryggt (ehm, tja de finns där just nu) förvar på min dator. Vilket för min ajfån innebär att han snart ska få se majoriteten av sina bilder raderade och sedan håller jag tummarna för att jag har tillräckligt med minne för att kunna göra en installation av iOS 7. Trägen vinner!
 
 
 

Jag har visst en kattunge...

Hej, jag har precis kommit fram till att jag äger en kattunge. Och att min placering av bokhyllan knappast är lämplig för tillfället. Fast nu har jag ju som tur är inget ömtåligt däruppe så Cognac får agera dammtrasa till han tröttnar ;)
Nej, bilden är inte tagen med blixt i ett mörkt rum ^^
 
// Johanna
 

Haha!

Åh, lilla söta ponnyn överhoppade sej lite kanske? ;)
 
 
 
 
 

Semester med häst (:

Idag så har vi "turistat" i Huskvarnaområdet då vi körde iväg Mina till hennes nya fodervärd. Eftersom Skrutten och Mina numer mer eller mindre bor grannar kunde vi inte köra iväg utan att hälsa på även honom. Han har antagligen fått den perfekta ägaren. Hon tycker om honom jättemycket, rider honom bra och han står dessutom jättefint! Går i stora hagar och får verkligen vara häst. Känns skönt att veta att han fått ett kanonbra hem. Jag fick även lov att rida honom och han kändes jättefin. Det var ju ett bra tag sedan jag satt på honom men han har verkligen utvecklats och blivit riktigt trevlig. Enligt mig är han ju fortfarande stor men det är ju en annan sak. Han var mjuk och fin i munnen, lyssnade bra och har verkligen utvecklats sedan jag red honom sist.
Såhär fin var iaf Skrutten när jag red honom idag. 
 
 
 

Min vackra ponny! <3

Här får ni dom sista bilderna från tävlingen, bara älskar dom! Titta på min fina ponny :)
 
 
 

Dagen :)

Idag började jag med att rida Russin på banan, vilket gick kanon! Visst, lite stel var han framförallt i vänster sidan men fick loss han mot slutet och då var han så fin :) Fick så härlig gång och var mjuk o fin, även i galoppen. Så ett bra pass blev det. 
Sen fick Isa en promenad också, vilket jag tror hon uppskattade. Fort gick det på ditvägen men ännu fortare gick det på hemvägen, hon var tvungen att takta lite. Så ja, det blev en powerwalk för min del med några stopp för att se om min kära ponny lyssnade på mej ;)
 
 

Whiskey och Cognac

Whiskey har fått en ny kompis. Jag skulle ju ha en av kattungarna så igår fick Cognac flytta hem till oss. Whiskey behöver ju lite sällskap och jag vet inte men jag tror att han har lidit av lite abstinensbesvär efter en lekkamrat för hela morgonen har det varit såhär hemma.
För er som inte har sett Frozen, typ min kära syster, följer en sorts förklaring (;
Låt Whiskey vara Anna och Cognac katten och det är lätt att förstå Whiskeys besvikelse. Jaja, får bara Cognac lära känna Whiskey så ska det nog bli bra tror jag (:
 
 
 

Hoppbilder!

Här får ni hoppbilderna på mej och Russin :)
 
Haha, titta inte på mej här!
 
 

Dressyrtävling, bilder!

Här kommer det äntligen fler bilder från dressyrtävlingen! ;)
 
 
 
 
 

Sommarlov :D

Dålig uppdatering från mej den här veckan men ska bättra mej, har ju sommarlov nu! Sjukt vad tiden går fort, har redan gått 1 år på gymnasiet. Iaf har jag hunnit med lite ridning denna veckan också. Isa gick i måndags och har sedan vilat resten, tänkte att hon skulle få en veckas vila nu då hon ändå är vaccinerad! Fast hon har fått promenader både i tisdags och idag :)
Russin får däremot ingen vila nu och har gått ett pass i skogen i tisdags och igår fick han ett dressyrpass vilket gick jättebra :) Han kändes superfin, mjuk och lyssnade kanon på mej. 
Ska försöka fixa alla bilder från förra helgen imon, så dom kommer upp under helgen :)
 
 
 
 

Fölbilder

Fler bilder på vårt söta lilla föl (:
 
 
 

En jämförelse tävlingar emellan

Jag har ju nu fått mina första erfarenheter från storhästtävlingar och kan nu jämföra dem med de ponnytävlingar som jag tidigare tillbringat helgerna på. Ja, nu ska väl erkännas att jag fortfarande har varit på en hel del ponnytävlingar det här året ändå. Vilket gör det hela lättare för mig. Det har nämligen handlat om liknande tävlingar, lokala dressyrtävlingar. Vilket ju var ett tag sedan jag startade med Index så det skulle göra en jämförelse helt världelös.
 
1. På storhästtävlingar finns det två olika sorters ryttare. De som tävlar för att tävla och de som tävlar för att det är kul. På ponnytävlingar finns det en sort, de som tävlar för att tävla.
2. De olika ryttarna går sedan på storhästsidan att dela upp i "tävlingsryttare" och "skogsmulleryttare", på ponny finns det bara tävlingsryttare.
3. På en storhästtävling är kraven tio gånger lägre. Eftersom ponnyryttare tävlar för att tävla är deras bedömning hårdare och konkurrensen högre.
4. På en storhästtävling får du positiva kommentarer om din häst trots att ritten varit katastrofal. På en ponnytävling blir du sågad ner till fotknölarna för att sedan få att "Bra kämpat!" som avslutning.
5. Eftersom många ryttare tävlar sina storhästar för att det är kul så finner man samma namn på de olika tävlingarna gång efter annan. På ponny finns två alternativ, antingen så är ekipaget borta för att ryttaren tröttnat eller så har ekipaget snabbt klättrat i klasserna för att nå ett åtråvårt SM-guld.
 
Sammanfattningsvis. Jag är glad över att tävla Dilko bland storhästarna, då får jag positiva kommentarer på en ritt som egentligen varit värdelös. Så får jag själv analysera det hela efteråt. På ponny hade jag bara fått kommentarer som "spänd ponny, för dagen svårbedömd, kämpa vidare" på storhäst heter det "önskar för dagen mer bjudning och eftergift". Dessutom är det högre krav på en ponny, de ska gå bra, visa sina extraordinära mellangångarter och helst inte ha en enda miss trots att det är barn som rider. På storhäst känns det som att det rycks mer på axlarna. Men så är det också vuxna människor med egen inkomst som inte behöver be sina föräldrar om pengar för anmälningsavgifter, licenser samt be dem köra och spendera en hel dag på en tävling där resultatet ändå hamnar i botten.
 
Min fina Dilko igår (:
 
 
 
 

Hoppning för Russin!

Idag fick alltså Russin hoppa och vi var såklart nere med Johanna! Det blev lite mindre hinder och mer tänk på vägarna och lite sådant men det tycker jag gick bra. Testade även att hoppa han på hackamore vilket hade både sina för coh nackdelar men jag tycker ändå att han funkade bra på det ;) Iaf, hade vi några titthinder ut som han var tvungen att hoppa lite högre över än vad han behövde, tönt ponny! Förövrigt gick det bra, kom lite fel några gånger men det tar jag på mej. Tänkte att ni får några bilder, resten kommer också komma under veckan när jag har tid :)
Isa blev också riden men för hennes del blev det en liten tur i skogen med mamma, vilket gick bra ;)
 
 
 
 
 

Dagens hoppning (:

Plockade fram lite hinder till Dilko idag, eller tja Julia tog väl fram det mesta då hon hoppade lite med Russin oxå. Det gick väl sådär idag. Dilko var lite seg i värmen och ville inte riktigt fram. Jag då som inte kan hoppa så där jättebra vet ju inte riktigt vad jag ska göra. Men, men vi fick till ett bra språng och det kändes hyfsat emellanåt. Dagens problem var väl att när Dilko hoppade bra så gick det inte bra för mig och när jag jag fick till det så hoppade inte Dilko bra. Hej osynk! Dags att träna lite mer hoppning kanske? Eller inte, vi är ju trots allt ett dressyrekipage som idag slog höjdrekord på 70 cm (typ det högsta jag hoppat med en storhäst ^^).
Jag hyrde givetvis in min duktiga hov-fotograf idag. Hon lyckades med bilderna även idag (även om de på Julia givetvis blev bättre. Den stora frågan är dock om det beror på fotografen eller mig?)
 
 
 

Min vackra zorse


Dilko har fått ett nytt och fint flugtäcke av mig idag. Han har kliat lite och jag hoppas att det här ska räcka för att hålla knott och mygg borta från honom. Randigt ska ju hålla flygfän borta så nu har jag en plötslig en vacker zebra i hagen :)
 
// Johanna

Dressyrtävling :)

Idag har jag alltså varit på dressyrtävling med båda ponnyerna, det var finale n med laget och Russin fick följa med och gå förklassen ;) Russin gick LB:1 och Isa LB:1, LA:1 och jag startade med Russin först.
Russin LB:1- På framridningen kändes han kanonfin, mjuk och stadig. Likadant medans jag red runt banan innan start sen på banan blir han lite segare och går inte fram lika bra som innan. Fast han gick bra och kändes fin, några missar hade vi men det mesta kändes bra :) Det slutade på 63,79% vilket jag är supernöjd med (ponnyn också!). Han har ju inte gått så många dressyrtävlingar heller ;)
Isa LB:1- Jättefin på framridningen, mjuk och lyssnar kanon! Väldigt fin på banan också, hade missar i galoppen men annars fin! Vi fick 59,48% men känsla var bättre än procenten vi fick.
Isa LA:1- Lika fin på framridningen som innan, nästan ännu bättre. Väldigt fin i programmet, hon gick som en klocka genom hela programmet ;) Dock hade vi lite småmissar men jag är supernöjd och vi fick 64,34%, vilket jag tycker är jättebra då vi inte har ridit många LA:er.
Sen lyckades laget vinna finalen och vi blev alltså seriesegrare i div 2 dressyr, duktigt lag :D
Ni får två filmer från dagen och några bilder men det kommer komma fler bilder efter hand :)
 
 
 
Min fina ponny! <3
Grymma laget! :D
Duktig Russin ;)
 
 

Vad jag har gjort idag...

Eftersom Julia nu har snott Svante så får väl det här räcka som uppdatering för idag.
 
Förste fotograf är vad jag har varit idag (dock tror jag faktiskt inte att Svante kan ta åt sig äran för just den här bilden tyvärr... Antar att Julia ville visa att hennes kamera minsann faktiskt har fotograferingsmöjligheter? ^^)
 
 
 

Fint väder=fotoväder

Ja, som rubriken lyder har jag tagit ännu fler bilder då det har varit så fint väder! Därför kommer det lite fler bilder :)
 
 
 
 

Söta fölet!

Här får ni några bilder på lilla fölunge och jag måste säga att hon är väldigt söt ;)
 
 
 
 

Game of Thrones

När Game of Thrones-abstinensen gör sig påmind så har jag nu ett sätt att dämpa den.
För det kan ju eventuellt vara så att jag har en Stark som favorit. Bara kanske.
Men bara kanske okej. Eftersom jag vet hur det har gått för alla mina andra favoriter så... Jodå, bokmalen har givetvis även sträckläst alla böckerna.
Det här summerar ju sorligt nog serien allt för bra. Vad är felet med lyckliga slut? Så avrättades Cersei, Tommen avsattes till fördel för Daenerys och Arya styr över norden medan Jon Snow blir befälhavare över Nattens väktare. Snipp, snapp, snut så var sagan slut?
 
 
 

Dagens ridning (:

Eftersom jag är en vänlig själ så tänkte jag att Dilko idag skulle få en liten skogstur ihop med mamma och Julia. På en favoritrunda givetvis. Tänkte att herrn kanske var lite trött efter att ha tävlat igår. Men nejdå, heter man Dilko så bryr man sig inte om sånt. Så det var hopp och studs med glad herre mer än en gång idag. Sedan skulle vi ta oss förbi några hästar på hemvägen. Jag antog att Dilko var trött och skulle reagera lika lite som på vägen dit. Icke. Han var spänd som en fiolsträng kan man lugnt säga. Började trampa lite smått och jag säger på skämt "kom igen då Dilko du får visa lite ordentligt passage istället". Och hästen börjar trampa på i en klockren passage. Så jävla häftigt att sitta på vill jag lova! Han typ satte sig på röven upp med nacken och började trampa. Kunde givetvis inte låta bli utan berömma honom för det där - trots att det egentligen var ett sätt att stressa för hästarna. Lärde mig alltså idag att passage är något som hästar gör helt naturligt - iaf om de är lipizzaner. Och jag lär inte ha några problem att lära honom piaff och passage när det väl är dags för det. Jag har världens häftigaste häst tror jag (:
Underbara bushäst <3
 
 
 
 

Båda ridna ;)

Idag har jag ridit båda två och det blev två skogsturer! Jag började med Isa och det blev e n tur tillsammans med mamma och Johanna. Förutom att hon var tvungen att studsa lite när vi gick förbi några hästar så var hon duktig ponny ;)
Efter Isa blev det alltså Russins tur och för hans del blev det galoppträning. Något som han tyckte var roligt och smygökade gärna i galoppen ;) Annars var även han duktig.