Puh, hektisk vecka!

Förra veckan gick i rekordfart och saker har jag haft att göra varje dag. Fyra dagar har jag hunnit med att jobba och i fredags var jag en tripp på Öland. Quini fick 6 ridpass varav två träningar (dressyr & hopp), utöver det härliga turer i skogen och ett väldigt bra dressyrpass på banan :) Där var hon superfin och börjar verkligen kännas mjuk i sidorna och får med sej bakbenen!
Isa har blivit riden 3 dagar, 1 dressyrpass där vi hade lite tjabb i höger sidan annars fin och 2 skogsturer som hon tyckte om. 3 promenader har vi hunnit med dom andra dagarna och hon har sköttes sej trots lite läskiga grejer på vägen ;)
Lite annat små o gott har hunnits med under veckan som börjar byta staket runt ridbanan, en springrunda och småplock i stallet. Så när jag har tid kommer bilder och lite sammanfattning från träningarna!
Den här dagen och bestått av hovslagare (skoning av Quini), spolning av ett väldigt skitit stall (sopat massor vatten och skrubbat med diskborste), ridning i skogen på Quini och en promenad med Isa. Nu väntar en dusch och sen sängen.
 
 
 
 

Dagens Whiskey :)

Nä, det är inte det minsta trångt i sängen när katten brer ut sig såhär:

Livsnjutare av rang! 

// Johanna

Dagen :)

Här har jag varit idag:

Om det är lite otydligt på bilden så är det den svenska DC3:an som blev nedskjuten 1952. Jag har alltså spenderat delar av dagen på Flygvapenmuseet i Linköping. Väldigt trevligt må jag säga och jag åker gärna dit igen :)

Nu ska jag fortsätta fira min semester!!!

// Johanna

Dagen: Hoppträning

Idag har alltså jag och Quini varit på hoppträning, vilket gick lite både och. Kändes som hon var lite spänd och inte ville gå fram ordentligt och jag hade hittade inga distanser (vet inte om det berodde på både ryttare och häst?). Fast vi fick till det mycket bättre mot slutet och då fick vi till bra språng :)
Skickar med någon bild från dagen, fler kommer!
 
 
 
 

Hopptävlingen i Vetlanda

I torsdags var alltså jag och Quini iväg och hoppade en La i Vetlanda på deras stora fina gräsbana. Detta var våran andra La och hoppade gjorde hon! För det första tyckte Quini gräsbanan var superrolig och sprang mer än gärna fort på den så kul att matte fick galoppera lite extra innan start :p Startsignal och iväg, de fyra första hindrena går klockrent, bra tempo och flyt. Vinglig väg till 5:an gör ett dåligt språng och rejäl rivning=lite osäker ponny och stopp på 6:an. Ny anridning och vi kommer över både 6, 7 med bra språng, efter 7:an tappar jag henne på ytter och där får vi ett stopp till in i kombinationen. Tar ett hinder på vägen ut vilket inte är något problem.
Så vi hade tre hinder kvar och hade kunnat få en bra runda om jag hade rättat till mina misstag innan det var försent.. Bara lite småsur på mej själv när vi började med sånt bra flyt/språng! Bara att ta nya tag och rätta till sina misstag, det heter väl "att man lär sig av sina misstag"? Ponnyn var iaf duktig och hoppade kanon :)
Skickar med två vackra filmbilder.
 
 
 

Nytillskotten :)

Måste ju visa upp våra senaste nytillskott på gården. De består av tre stycken myskankor.

Här är honorna. Hannen ville inte vara med på bild sa han. Han håller nämligen på att fixa iordning fjäderdräkten efter en liten rävattack...

// Johanna

Fler bilder från tävlingen

Midsommartävlingarna Vetlanda.
 
 
 
 

Midsommartävlingarna i Vetlanda

I torsdags var jag själv med och hoppade en regional La med Quini i Vetlanda och det reslutatet kommer komma i ett annat inlägg när jag hinner skriva (förhoppningsvis imon!). Kan iaf säga att jag är lite sur på mej själv pga. ett misstag men rundan började superbra och hon hoppade så fint :)
Vacker filmbild skickar jag med.
 
Idag har jag istället hjälpte till på banan och även fotat lite under tiden, många fina ponnyer och duktiga ryttare :)
Några bilder från dagen kommer här, mer kommer imon!
 
 
 

Haha!

Asså, tycker dessa bilder är så sköna :P
 
 
 
 

Kattungar

Vi har lite kattungar nu och detta är bondkattungarna i stallet, visst är dom söta? :)
 
 
 

Hästarna

Lite bilder.
 
 
 
 

Spanska Ridskolan i Göteborg

Jag lyckades skaffa mig en extra ledig dag idag. Sådär extremt välbehöveligt! Vi jobbade lite extra i veckan så vi fick lite kompensationsledigt. Vilket var sjukt skönt! Så jag passade på att ta sovmorgon och har nu bänkat mig bakom datorn. Istället för att njuta av det vackra vädret... Aja, jag har faktiskt altandörren öppen!
 
Lite uppdatering nu då. I helgen så var vi och tittade på Spanska Ridskolan när de besökte Göteborg. Snacka om att bli både starstrucked och peppad? Pepp på hög nivå liksom. Kan de så ska väl Dilko också kunna? Begränsningarna sitter väl snarare hos piloten (;
Det här var ju helt klart kvällens höjdpunkt. Lite tveksam till om vi klarar av just de konsterna någonsin. Men nu blev man ju återigen peppad till att få sin hopplösa Lipizzaner till att kunna rörelserna för svår klass i dressyr. Det går ju uppenbarligen, iaf om man är miljoner gånger bättre än vad jag är på att rida.
Mina två favoriter på samma bild.
Fatta hur totalt megahäftig kadriljen var? Åh, det var verkligen helt underbart. Satt och njöt (:
 
 
 

Sommarlov!!

Äntligen har jag sommarlov, så himla skönt :D Får passa på och njuta då detta är mitt sista sommarlov. 
När jag kom hem fick Quini komma ut en sväng i skogen i det väldigt sköna vädret och det var en glad ponny som gärna var ute och sprang i skogen :) Så det blev en mycket härlig runda! Isa och jag tog oss ut på en promenad som också var härlig.
 
Somrig bild från förra året ;)
 
 
 
 

Vilken dålig uppdatering vi har..

Ja, som rubriken lyder har inte uppdateringen varit på topp dom senaste veckorna. Jag har haft en del att göra men snart är det sommarlov (3 dagar kvar!), så bättre uppdatering ska det bli :) Avslutade min 7 veckors långa praktik förra veckan och kändes rätt konstigt att komma tillbaka till skolan idag (där vi förövrigt inte gör någotting), vilket betyder att jag är ledig imon :D
I lördags kväll fick jag se vackra lippizaner, bra ridning, duktiga ryttare och en härlig uppvisning av Spanska ridskolan. Vi var alltså i Göteborg och tittade på Spanska ridskolan som gav oss en väldigt fin uppvisning av deras häftiga lippizaner. Självklart åkte vi förbi hööks (var inne i hööks) och där hittade jag lite saker mina hästar ville ha, ett träns till Quini, skydd till isa och en regnjacka till mej själv=gjorde av med mer pengar än jag tänkte mej :p
 
 

När livet går i 150...

Så känns det nu iaf. Har knappt hunnit sätta mig ner längre perioder än typ 5 min... Typ, lite överdrivet kanske. Nu är det dags att åka iväg en vecka med jobbet. Och helgen spenderades i Östergötland med bland annat studentbalen i Linköping.

Kolla hur fint liksom! Dessutom försöker jag få ihop livet så att jag hinner börja skritta igång Dilko. Men snart är det ju semester så är bara att räkna ner de sista veckorna!

// Johanna