Livet rullar på

Och så var det första advent, 4 veckors praktik avklarad och 3 veckor till jullov! Hösten har verkligen visat sig den här helgen med blåst och regn trots det har ponnyerna blivit ridna/promenerade. Quini fick efter förra helgen vintervila så hon är in på sin första vecka och jag tänkte sätta i gången henne nästa helgen. Helt i stillhet har hon inte heller varit, vi har varit ute på mysiga promenader nästan varje dag så hon har fått röra sig lite och se annat än hagen ;)
Isa har istället blivit riden och i onsdags var vi på dressyrträning vilket var välbehövligt för båda men jag får ändå lov och säga att träningen gick bra (kommer kanske mer om den i ett annat inlägg) :) Utöver det har vi trotsat vädret och igår fick hon ett joggingpass på banan i regn men så mjuk som hon var glömde man lätt bort regnet!
Idag träffade vi på en trevlig regn/snöskur som följde med oss nästan hela vägen hem men hon skötte sig fint ändå trots att matte knappt kunde hålla tyglarna i slutet pga. stelfrusna fingrar.
Nu hoppas jag på en vecka med bättre väder utan blåst.
 
 

Dagens äventyr med Dilko

Hovslagaren. Man kan sammanfatta det hela typ såhär. Det hade snöat och var halt på vägen hovslagaren kommer därför sent. Helt okej, han ska inte behöva köra ihjäl sig för min hästs skull. Men jag ser min tidsplanering gå i kras redan från start. Tänker det är väl lugnt så lång tid kan det ju inte ta att sko en häst. Det gör det inte heller. Om häst är snäll och står still. Vilket han inte gjorde idag. Alls. Eller jo på framfötterna. Bak så drogs och slets och hoppades det. Jag suckade tungt och tänkte snälla lilla häst bete dig. Icke. Häst var sur, ville ut i hagen och tyckte att nya skor var en synnerligen dålig idé. Så tiden gick och jag kände paniken smyga sig på. Det här går inte som planerat. Tillslut stod häst med skor på alla fyra fötterna men då passerade klockan precis den tidpunkt då jag skulle vara i Eksjö. Som ligger 45 min bort, när det inte är halt. Dessa djur...
Lilla dumhästen. Jag får helt enkelt glädjas över att jag kan rida min herre igen. Han fick dessutom på sig snösulor så nu är vi rustade för vinter! Det är bra, annars var min kära lilla häst inte lika populär när jag insåg hur sen han fick mig att bli till jobbet...

// Johanna

Vi har flyttat!

Vi har äntligen flyttat till vårt hus! Det är ju fortfarande lite av ett renoveringsobjekt kan man säga men det börjar bli riktigt fint på ovanvåningen. Jag trivs hur bra som helst! De små invånarna i vårt hushåll är väl däremot lite mer skeptiska... De ligger under soffan hela dagarna och tar sig ut på kvällarna. Igår vågade de sig iaf dock enda ner till källaren.
Whiskey och Cognac på upptäcksfärd i vår källare. Den delen av huset som behöver renoveras.

Och två charmiga bilder på Whiskey. Nej, de har inte riktigt acklimatiserat sig än... Konstigt vore väl annars, hela deras värld vändes ju upp och mer. Från en liten tvåa till bara en ovanvåning som är nästan dubbelt så stor. De kommer nog att vara synnerligen nöjda med livet snart. Skogen ligger dessutom precis utanför dörren så Cognac kommer att vara mer än nöjd när han får gå ut :)

// Johanna

Dagen :)

Dagen blev ju inte riktigt som planerat eftersom Dilko beslutade sig för att tappa en sko när vi var ute och red igår. Han ska ändå skos i början på nästa vecka så han får gå utan fram tills dess. Alltså blev det ingen ridning utan enbart en liten promenad för oss. Dilko är hopplös när han kommit in på nätterna, sparar energi till 5 hästar och står vi grinden hela dagen. Så lite aktivering blev det ändå. Dock inte alls lika kul som att sitta på och ta sig fram över stock och sten eller flyga fram i galopp uppför backarna...
Vacker som få på dagens promenad. Men mitt humör blev lite bättre när jag såg att jag fått resultatet på min första tenta och insåg att det var ett VG. Stolt över mig själv! :)

// Johanna

Bra dressyrpass

I måndags hade jag och Quini ett sånt bra dressyrpass. Det var länge sen hon kändes fin, hon var lyhörd och avslappnad! Hade en trevlig form där hon fick med både ryggen och bakbenen, var stadig. Lite jobbigare att ställa sej åt vänster var det men fick loss det mot slutet och hon jobbade även där. Galoppen höll hon en stadig form i och i ett lagom tempo trots lite försök till att dra iväg i höger varvet. Kan helt enkelt säga att det var ett bra pass 👍
Igår fick Isa ett dressyrpass och hon gick också bra! Hon hade en mjuk och stadig form, jobbade med hela kroppen. Fick till några öppnor och skänkelvikningar när matte red och höll efter henne 😉 Galoppen var hon jättefin i med, hon får så mjuk galopp då!

// Julia 

 


Filmer

 
 
 
 

Klubbhoppning igår.

Igår var det kulbbhoppning i Vetlanda (Km:et) och jag tog med båda ponnyerna, Isa bara för skoj skull och Quini en längre klass för självförtroendet på båda. Isa fick hoppa en Le vilket betyder 70 cm och henne red jag även i kombi-km:et. Vi har inte hoppat ordentligt på flera år men jag tänkte att vi testar en låg klass och det var ingen stilrunda precis, vi kom fel lite här och var men hoppade gjorde ponnyn ändå och kul hade båda två :) Det blev dubbelnollla och vinst i själva klassen, som plus i kanten blev vi trea i kombin.
Quini tog jag med och hoppade en Lc för bådas självförtroende då vi har haft lite dåliga rundor ett tag nu och det har blivit lite av en ond cirkel. Rundan gick iaf jättebra (Julia skulle bara runt denna gången!) och ponnyn hoppade fint samt hade båda roligt :) Det resulterade i dubbelnolla och en bra känsla, ett bra avslut på säsongen! 
Quini fick sedan var med på ärevarv istället för Isa vilket hon tyckte var stenkul ;)
Några filmbilder/bilder från dagen, filmer kommer imon!
 
 
 

Lite nytt :)

Hej igen! Jag har egentligen hur mycket som helst som jag skulle vilja skriva ner och trycka iväg ut i cyberrymden men tiden verkar aldrig finnas till det. Förra veckan gick all min lediga tid åt till min hemtenta och veckan innan det var det både tenta och husrenovering... Så det blir bara ett snabbt hej helt enkelt. Egentligen borde jag fortsätta med mitt pluggande men väljer att ta ännu fler lediga dagar. Jag har ändå begränsad tillgång till internet så kan inte använda vår plattform ändå. Och kan jag inte kolla på föreläsningarna kommer jag inte så långt då jag inte har något material på datorn och har inte köpt hem kurslitteraturen än. Opps...
Annars så är jag otroligt stolt över min fina Novemberkaktus! Jag brukar ju döda alla blommor jag har men den här lever, frodas och mår bra!

// Johanna

Filmer från i lördags

 
 
 
 
 
 

Dressyrtävling igår

Igår var det km-dressyr i Vetlanda och då tog jag med båda ponnyerna och red varsin klass med. Quini fick gå en LC:1 och Isa en LB:1. Först ut var alltså Quini och på framridningen kändes hon riktigt fin, hon var mjuk med fin form och ett lagom tempo samt avslappnad. När vi kommer in i det andra ridhuset där vi ska rida programmet blir hon lite spänd och ville gärna springa på innan vi startar. Själva programmet går bra, hon är fortfarande lite spänd men har en bra form och gör de flesta övergångarna och andra delarna bra. Tyvärr blir hon rädd då en dörr var öppen och sen hade vi några missar bl.a efter andra galoppen då hon ville dra iväg och jag fick ta tag i henne (så vi slapp hoppa ut :P). Ritten slutar på 65.93% vilket jag absolut är nöjd med och ponnyn var duktig :)
Som nummer två var Isa och även hon kändes fin på framridningen, endast lite taggad men annars trevlig form, mjuk. Inne på banan är hon avslappnad och programmet är inga problem! Stadig i formen, lyssnar och mjuk i sidorna men med en miss vilket givetvis är ett omslag i galoppen som drar ner en del poäng. Sen gjorde jag andra volten lite tidigt och för stor men förövrigt en bra känsla vilket också slutade på 66,42%.
Precis utanför placering med båda men är nöjd över båda ritterna och ponnyerna, film kommer!
 
 
 

God morgon!

Inte varje dag man kan säga god morgon klockan kvart över 7 och stolt säga att jag varit uppe i fyra timmar. Japp, klockan ringde klockan 03:00. Det är en tidig morgon det. Anledningen till detta? För tillfället befinner jag mig i Stockholm för att gå högvakt. Kul, kul. Så, ha en trevlig dag. Det ska jag iaf ;) Tanken är att försöka hinna skriva en hemtenta under veckan också... Det är mycket nu!

// Johanna