Dagens nöjen :)

Ytterligare en dag i Kalmar börja lida mot sitt slut. Precis som igår var jag bara och lyssnade på några seminarium på universitetet. Sen blev det att köpa lite grejer till huset på ikea.
Och sen blev det tillbaka till hotellet och lyssna på lite föreläsningar. Måste ju komma ifatt tills i mon. Japp min planering är precis som vanligt i sista minuten! Sen tröttnade jag. Det gjorde jag rätt fort ärligt talat. Det får vara hur intressant det vill jag har vissa problem med att sitta stilla och lyssna. Nu går det dock tio gånger bättre än att lyssna på föreläsningar i en sal...
Så jag passade på att fira att förkylningen gått över och gick ut och sprang milen. Världens finaste utsikt hade jag! Och fick andas havsluft nästan hela tiden. Hur underbart är inte det?

Nä, nu får jag nog ta tag i mina föreläsningar igen! Lite kvar sen är jag i fas igen :)

// Johanna

Tummen upp!

Det här gjorde min dag!:
Vilken helomvändning förbundet har gjort! Och i helt rätt riktning. Jag deltog faktiskt i den där enkätundersökning som verkade ligga till lite grund till beslutet. Ingen kan göra allt men alla kan göra något? Det här tror jag kan bli en riktig nytändning för ponnysporten och sen får alla förespråkare om att gå upp på storhäst tidigt för tillfället vara tysta, nöjda och glada. Ponnyer började importeras av en anledning. That's it. Men, men storhäst kanske också är trevligt om man gillar det. Personligen trivs jag med en lite lägre fallhöjd (;
 
Så tummen upp för förbundet!
 
 
 

Dagen!

Idag kan man säga att jag började dagen på bästa sätt!

En ridtur i solskenet med bästa hästen. Helt underbar höstmorgon när man såg dimman lätta i det frosttäckta gräset. Kallt var det dock. Och tidigt. Alldeles för tidigt. Men ibland är det kul att utmana sig själv och försöka hävda "Jag är inte morgontrött, jag är inte morgontrött, jag är INTE morgontrött!". 

Nu sitter jag på ett hotellrum i Kalmar och pluggar lite. Imorgon blir det att lyssna på fler seminarium. Jag hade mitt idag - skönt att kunna bocka av det! Sen ska jag fixa lite till huset nu när jag är i en större stad.

Så god natt, ska passa på att njuta av min minisemester :)

// Johanna

More pics

Här har ni lite blandade bilder på Zimba, Lurvas och anka.
 
 
 
 

Ponnyerna

Här är några bilder på Isa och Quini, finast blev dom på Quini då Isa bara tjurar när man vill fota..
Typ såhär rolig är Isa om man ska fota i hagen :P
 
 
 

Måne

Det är sjukt vad fin månen är nu, full är han oxå ;) Inatt är det nästan så man får kliva upp och titta på blodmånen som skulle vara i natt eller vad säger ni? Här är iaf två bilder som jag tog igår och blev nästan nöjd med (med ett längre objektiv hade de blivit ännu bättre!).
 
 
 
 
 
 

Pay & jump igår och underbart väder idag.

Igår var jag och Quini alltså iväg på pay & jump i Vetlanda och hoppade en klass, 1 m. Lite kort kan man säga att det var seg väntan innan men väl på banan skötte sej ponnyn galant :) Ett hinder fick vi ett konstigt skutt på (stannade nätstan men matte sa över) och så halkade hon innan tvåan=pet. Annars tyckte hon det var kul, låg på men jag kunde ändå reglera.
Dagen har bestått av två superhärliga rundor i solsken på bägge ponnyerna, mysiga och glada pållar som så gärna sprang i skogen :)
Film från igår↓
 
 

Mitt liv som student...

Min rosaglittriga vardag som student då. Tittar på lite föreläsningar. Skriver så min blyertspenna blöder i mitt kollegieblock från Biltema. Svär lite över att föreläsarna babblar om allt utan det som är relevant. Kollar Facebook. Inser irriterat att utläggningen visst var slut och jag missade häflten av det viktiga medan jag skrollade igenom Facebook. Svär lite. Pausar och går tillbaka. Tänker bra, den är äntligen slut.
 
Inser att jag har en inlämningsuppgift också. Jaja, det går fort. Sagt och gjort. Tittar på ett tomt Word-dokumet. Uppgiften var? Högst oklar? Eller? Svär lite till. Denna gång över att jag i 3 år tagit emot konkreta och exakta order. Van vid struktur som jag är inser jag att det civila samhället är fullt av flum. Lyckas tillslut få ihop en inlämning. Lämnar in den och känner att en 5-åring hade kunnat skriva den bättre. Kommer fram till att jag inte kan lägga till mina källor. Men är det här ett skämt? Var finns den stora knappen "Tryck här för att lägga till källa!". Finner ingen. Inser att jag som vanligt varit ute i god tid. 8 timmar kvar till deadline. Jaha, vad gör man nu då? Panikmejlar läraren. Opps, det skulle jag inte gjort! Svär lite igen. Denna gång över min fumlighet. Lyckas efter en tydlig förklaring få dit källan. Suckar tungt. Äntligen klar. Nej! Powerpointen också! Så nu sitter jag här med en tom Powerpoint som surt tittar på mig. Lägg till relevant och viktig information i din Powerpoint. Okej, vad är det då? Suckar tungt, svär lite och undrar om den där ambitionen om en högskoleexamen, bra lön och givande jobb var något att ha ändå...
 
 
 

Mycket klippning där här veckan.

Som rubriken lyder, denna veckan har bestått av frisering på oss alla (mej, Quini & Isa!). 
Jag började i måndags med mitt odrägligt långa, slitna hår. Före och efter bild (tyvärr ingen bra före bild, för långt hår kanske?) 
Näst på tur var Quini som fick en helklippning då ponnyn började bli lite långhårig. Jättefin blev hon och även här har jag före/efter bild.
Sist ut var Isa idag som gick från hellurvig ponny till halvlurvig ponny :)
 
Och så var jag och Quini iväg på på pay and jump idag, vi hoppade en klass och det blev 1 m på deras gräsbana. Duktig ponny idag, bra känsla men tyvärr ett pet fast nöjd över ponnyn idag :)
 
Imon ska jag försöka hinna redigera en del bilder jag tagit under veckan och så blir det mer om pay & jumpen samt kanske film.
 
 
 
 

Gårdagens ridning (:

Nu har jag äntligen börjat sätta igång Dilko ordentligt. Så vi har börjat jogga lite lätt nere på banan. Enbart raka spår och mycket sidvärtsrörelser (ja, ni fattar ju själva att banan tar slut ibland så man måste svänga i hörnen). Vi skrittar kanske 80 % av tiden också. I skritten så tränar vi massor av sidvärtsrörelser. Eller så mycket vi kan, skänkelvikningar har han blivit en mästare på, öppna har aldrig varit något problem och igår så hade herrn lärt sig bakdelsvändningar klockrent över natten. När vi skrittat igång ordentligt så joggar vi litegrann. Raka spår som sagt, jag har fortfarande inte gjort en volt sen Dilko blev skadad. Ja, det är kanske lite överdrivet men då blir det inte att man fastnar på den där satans volten.
 
Och oj, vilken skillnad det är på honom! Jag vet inte om det beror på att jag inte tragglar på volt längre, att det är nyhetens behag eller att han mognat men han är helt underbar att rida nu. Jag har fokuserat på att få honom att hela tiden lyssna på mig. Att kunna korta upp traven likaväl som länga den och göra det precis exakt när jag vill. Göra en fin halt precis vid bokstäverna och då rak. Inte gå och ställa sig på raka spår utan vara rak och sedan ställa igenom i hörnen. Däremellan bara för att träna lite samla ihop och rida fram i en såndär "flashig trav". Fast då genom att samla upp honom med benen och känna att jag får kraften bakifrån. Inte hålla någonting i handen utan låta honom sträcka fram näsan men försöka få upp huvudet. Och sedan utan att förhålla i handen korta upp honom igen och låta honom jobba i en lägre form igen. Givetvis fortfarande utan att han går bakom lod. Sen avslutar vi det hela med att länga tyglarna helt och låta honom sträcka ut halsen så långt han bara kan.
 
Finkillen innan ett dressyrpass för ett tag sedan. Vår nya dressyrutstyrsel, de nya snygga skydden och bort med nosgrimman. Dilko är mer än nöjd (:
 
 
 
 

Ett snabbt hej!

Nämen hej! Det var ju ett tag sedan. Har jag nämnt att jag har lite mycket nu? Jobbar heltid, pluggar heltid, renoverar hus och har en häst. Det funkar men vissa saker får plötsligt en lägre prioritet. Däribland allt som har med sociala medier att göra. 

För jag kan hälsa att plugga inte alls är sådär rosaglittrigt och underbart som vissa vill påstå. Och har man ett riktigt jobb med fasta arbetstider så är ibland ekvationen plugg och jobb svår att få ihop. Man hinner definitivt inte skriva god morgon-inlägg med en bild på den fina frukosten som ska avnjutas till Nyhetsmorgon. För den frukosten hinner knappt ses i sin helhet innan den är uppäten. För nej, jag går inte upp tidigare på morgonen för att slippa stressa. Då kan jag likaväl snart strunta i att gå och lägga mig...

Ja, ni fattar. Allting beror på vems verklighet man utgår från. Jag ska försöka få ordning på min och hitta en fungerande lösning. Gissningsvis kommer det lugna ner sig så fort vi flyttat in i huset. Fram tills dess så blir det att köra hårt och prioritera det viktiga i livet!

// Johanna

Fredag

Alltid lika skönt med fredag och ännu bättre är det att jag slutar vid elva och är hemma till ca tolv :D Så idag har båda hästarna blivit ridna, Quini fick en tur i skogen med mamma och det tyckte hon om! Drog gärna på i galoppen :) Isa fick ett dressyrpass tillsammans med Johanna och Dilko, vilket blev ett bra pass. Isa var mjuk och lagom framåt att rida. Hade den formen jag vill samt takt i traven och en fin galopp, ett plus var att Johanna gav mej tips i mitt "jobbiga" varv med skänkelvikning/öppna. Avslutade med mjuk avtravning.
I onsdag hade jag studiedag och då passade vi på att åka till Ullared, en trevlig dag där jag köpte en hel del saker och gjorde av med mer pengar än jag tänkt mej :P
 
 

Två bilder

Här har ni två bilder från Dm på mej och Quini :)
 
 
 

Terrängträning

Idag har jag och Quini gjort något roligt, vi har nämligen varit på terrängträning :) Här fick vi hoppa allt möjligt, började med 4 stockar och skulle ha 3 galoppsprång emellan, någon gång drog hon i väg annars inga problem. 
Fortsatte med att hoppa en liten högre stock, bildäck och liten häck- hoppade fint! Sen kom vi till graven, jag och Quini var först ut och vi skulle bara trava mot den men den tycker hon allt är lite läskig iaf, stannar innan. Fast med lite tjat hoppar hon ett stort språng över, sen är de andra ponnyer lite tjuriga så då får vi agera draghjälp och hoppade den några gånger till men nu hoppar hon så snällt. Sen tar vi "stapplade" stockar, häck och ett hus, dock ligger huset bakom en kulle så vi får ett stopp där men över nästa gång. Tar huset åt andra hållet samt ett hinder innan med järntunnor, ett stopp på det och sen över. Hoppar sedan trappsteg och det gjorde Quini så himla bra, likaså banken som vi avslutar med-kan säga att det här har Quini gjort innan. En pigg ponny var det och kul hade båda, nästan så Quini försökte bocka och det gör hon inte ofta ;) 
Kan avsluta med att hon hoppade väldigt fint på hindrena, backade upp bra och det blev en bra träning :D
↓Bilder från dagen↓
Vackert över graven :p
 Min fina ponny! <3
 
 
 

Sommaren i bilder

I brist på annat har jag gjort ett inlägg med bilder och lite snabbtext under, som en liten inblick över sommaren. Allt är inte med och jag kom på att jag faktiskt inte hade någon ridbild på mej och Isa, tråkigt men sant. Därav flest bilder på Quini.
Startade våran andra La och hade matte ridit hade vi nog kommit runt. Hoppade gjorde hon iaf!
Fotade och hjälpte sedan till på midsommartävlingarna.
Sommarväder och ridning på nyslagen åker.
Falsterbo 2015, en sjukt bra helg :)
Fotografering med Quini.
Söta kattungar åkte till nya hem.
Massor av hallonplockning
Somrig Isa i somrig hage! :)
Karl-Oskar Cupen i Växjö där jag red Kristina Cup med Quini och vann :D Utöver det kanonfin känsla i alla rundorna och sista (Lb:n) var hon verkligen så härlig i :)
 
 
 

Pigg ponnyer och höstigt väder

Den här veckan har som många andra bestått av skola och hästar. I början av veckan var det kallare luft men fortfarande fint väder därav piggare hästar. Quini har blivit riden 4 dagar, vilade i onsdags och två dagar har det blivit härliga turer i skogen med mamma. Pigg ponny som mer än gärna har sprungit.Två dressyrpass har vi oxå hunnit med och samma problem båda gångerna-tappar höger bogen i vänster varvet. Ingen av gångerna har jag gett mej förrän hon har gått där jag vill ha henne. Idag var hon så himla fin i höger sidan även i galoppen (började galoppera i höger), bytte och skulle galoppera i vänster då fick vi poblem fast idag blev jobbade hon bra i båda varven innan vi gick hem :)
Isa har blivit riden 2 dagar och fått 2 promenader den här veckan, ett dressyrpass som gick väldigt bra! Hon var stadig, kom upp i galoppen och hade kvar enegrin som jag vill och gjorde öppna/skänkelvikning fint :)
Igår var det en tur i skogen på pigg ponny som bara låg på lite.
 
Gamma bild men är ju mindre än 4 månader till julafton nu, haha :p
 
 

Dagen :)

Firar den här fina torsdagen med huvudvärk, täppt näsa, fryser eller svettas och känner mig allmänt trött och seg. Bestämde mig för att vara hemma idag eftersom jag efter jobbet igår enbart låg på soffan och orkade knappt förflytta mig till sängen trots en alvedon i kroppen. Jag har alltså träffat på den årliga höstförkylningen som jag brukar dra på mig ungefär vid den här tidpunkten varje år.

Whiskey och jag passar på att ha en trevlig dag ihop istället.
Så vi sitter framför datorn och myser medan jag passar på att plugga lite. Nej, det är inte optimalt med huvudvärk och en snortäppt skalle. Men det går framåt! Och det är intressant!

// Johanna

Dilkos skada

Det känns som att det är dags skriva om hela äventyret som Dilkos skada faktiskt var. Nu när han äntligen är friskförklarad så känns det som att jag med gott samvete utan att hänga ut någon alls kan skriva om allt som vi hann vara med om.
 
Min erfarenhet om skadade hästar, kliniker och veterinärer är löjligt liten - jag har aldrig haft en skadad häst. Så när Dilko blev halt och jag för första gången i mitt liv fick besöka en veterinärklinik var det ett äventyr för sig. När jag kom hem med diagnosen gaffelbandskada och kotledsinflammation (precis som hästen innan) kände jag att något inte var rätt. Dilkos skada började med en hov som gick att steka ägg på och en blockhälta. Något jag givetvis tog för en hovböld. När det var dags för återbesök fick en annan veterinär titta på honom. Hen trodde inte på diagnosen utan rekommenderade en hältundersökning till.
 
Sagt och gjort det blev ett klinikbesök till. Veterinären valde att helt gå på tidigare veterinärs linje. Och här kom min okunskap in. Varför lät jag inte veterinären titta på Dilko utan några förutfattade meningar? Besöket gav ingenting. Mer än att jag hade en diskussion med sagde veterinär där utgången var att jag likagärna hade kunnat dunka huvudet i väggen under lika lång tid. Det handlade om min hästs hälsa. Rekommendationen från veterinären var att Dilko skulle gå i en liten, liten hage (20 x 20 m) tillsammans med en kompis för att han inte skulle bli orolig. Han hade gått i sjukhage tidigare. Det slutade med att han gick fram och tillbaka vid grinden hela dagen (+ halva natten inomhus), gick inte att leda till och från hagen, gick ner i vikt och slet sig när jag var ute på hans dagliga promenad. För att han skulle bli glad skulle han därför få en kompis. Jag försökte argumentera med veterinären och säga att det inte kommer funka - han är van vid stora hagar och ordentlig rörelsefrihet. Dessutom finns det ingen i stallet som vill ha sin häst i en så liten hage under hela sommaren. Det slutade med att veterinären sa "om du vill kunna rida din häst till hösten är det så här du måste göra". Hans skada skulle gå upp om han sprang - stannade i en stor hage. Däremot skulle den må jättebra av att han gick fram och tillbaka vid grinden hela tiden och sprang så mycket han bara kunde i sin lilla hage.
 
Nöjd och glad Dilko efter att han fått komma ut i stor hage.
 
Ja, ni förstår nog hur sur jag var efter det besöket? Skadan var fortfarande inte utredd på riktigt och jag fick välja mellan att gå emot veterinärens ordination eller välja min hästs välmående. Så jag tog ut min gamla, vanliga veterinär. Hon bedövade hoven och vips så försvann hältan. Mer eller mindre. Där stod jag med en räkning från klinik och kunde likagärna kastat pengarna i sjön. Efter en dialog med min veterinär så släppte jag ut Dilko i stor hage, barfota, med kompis och lät honom gå hela sommaren.
 
Nu har han fått skor runt om igen. Och min veterinär har varit och tittat på honom. Konstaterat att han är frisk och att det bara är att sätta igång honom. Trots att veterinären på kliniken sa att han aldrig skulle bli frisk från just den specifika skada han hade om han gick som han gjort hela sommaren. Nu har jag en pigg och glad häst igen som tycker det är jättekul att bli riden men behöver bättre kondition.
 
En av våra första små skritturer som vi tog i somras.
 
Men det är tråkigt att det tog sådan tid innan jag fick en ordentlig diagnos. Och sedan undrar veterinären varför hästägarna ifrågasätter dem. Jag kan tala om varför. Oftast känner faktiskt hästägaren hästen bättre än veterinären och i vissa fall så får man faktiskt en helt felaktig diagnos. Då behöver man också ifrågasätta. Och det tycker jag att man ska få. Trots allt har inte alla världens bästa veterinär hemma att bolla med och som alltid ställer upp. Det jag har lärt mig från mina besök på klinik är att hästen inte är en individ utan ska följa ett uppstyrt schema som ska funka oavsett hur den är.
 
Så nej, det ska mycket till för att jag ska åka till en klinik igen. Jag håller tummar och tår för att min häst håller sig frisk och kry istället. Annars så får han nog vila, i stor hage tills det går över. För det ju ändå det som ordineras - vila.
 
 
 
 

DM 2015

Igår bestod den största delen av min dag på tävling i Vaggeryd, där DM i både hoppning och dressyr gick och det betydde att jag hade med båda ponnyerna. Jag red Quini i hoppningen och Isa i dressyren och lyckades få ihop alla starter bra, blev hoppning, dressyr, hoppning och avsluta med dressyr igen. 
Quini- Vi red alltså dm:et i hoppning och där gick första kvalet i Lb. Pigg kändes hon redan på framhoppning (som för övrigt var värsta lervälling-hade regnat hela natten!), lite väl stark men ändå hyfsat fin. På banan är pigg bara förnamnet, hon är lite stark också men hindrena flyter på och piloten har lite att göra och får säga till ponnyn innan kombination "lugna dej". Sen kommer 8:an och där blir det stopp, kan inte säga varför, min ridning? Vill inte? Jag vet faktiskt inte men får ett stopp på det igen och sen kommer vi över det och de 2 sista hindrena. 12 fel totalt och vi lyckades missa tidsfelen.
Kval 2 går i Lb+5 och här har jag en lika pigg ponny som mest vill dra. Ett stopp får vi på 2:an, kommer över men petar, ett stopp på 8:an över nästa gång fast petar den med. Här utesluter domaren oss för 16 fel hinderfel trots att jag egentligen hade 20 fel och hade fått rida vidare då man ska uteslutas för mer än 20 hinderfel. Jag hinner ändå inte höra innan 9:an så hoppar den också och hade bara ett hinder kvar. Jag vet inte vad jag ska säga om rundorna, ingen bra känsla, en stark ponny som hoppade jättebra egentligen. Fast igår var hon svårriden och jag tänker inte skylla felen på henne för det var säkert mitt fel men hon var inte lätt att rida. Så nu får vi träna vidare helt enkelt. Några filmbilder från igår.
Lb
 Lb+5
 
Isa- Hon gick dm:et i dressyr där kval 1 gick i LB:1. Hon kändes väldigt fin på framridningen, jobbade med hela kroppen och med jättefin takt i traven! Den känslan behöll vi i programmet och hon var för en gång skull inte spänd utan avslappnad, mjuk och med fin takt. Blev något lite öppen i formen i galoppen men inget farligt direkt och vi fick inga omslag i galoppen :) Slutade på 59,64 % och tyckte inte procent stämde med min känsla.
Andra kvalet gick i LA:1 och får säga att jag hade samma känsla här, trevlig form, takt i traven och väldigt mjuk. Lite mer energi hade jag kunnat önska men hon gjorde allt bra, var stadig och slängde inte upp huvudet i övergångarna vilket hon gärna har gjort innan. Några småmissar hade vi, avbrott i förvända (vilket hon brukar vara så fin i!), andra skänkelvikning och ryggningen var inte direkt bra. Procenten slutade på 56,71% och jag var inte här heller helt överens med domaren.
Jag tycker Isa var väldigt fin i båda sina klasser och hon hade en trevlig form samt jobbade bakifrån och jag är nöjd med henne och ritterna iaf ;) Några filmbilder. Vill ni se filmen från Lb:n?
 
 

Blåbärspaj och dagen

Idag så har jag hunnit med massor, för att vara mig. Först spenderade jag ett antal timmar i huset och fixade och donade. Sen stack jag upp till stallet och red en megapigg Dilko som ville explodera vilken sekund som helst. Han var pigg igår med. Då gav jag mig ut i skogen iklädd regnrock, hjälm på huvudet och Dilko tränsad med gummistång och ingen nosgrimma. Jag tackade mig själv för att jag sett till att han lyssnar mer på sätet än tyglarna. Idag hade jag lite mer självbevarelsedrift så jag tog på mig säkerhetsväst, halsring att hålla i och tog en runda som han inte gått på ett tag. Vilket betydde att vi red en stund på en trafikerad väg. Det brukar vara helt lugnt men idag så hann jag inte ens ut på den vägen innan jag mötte grannen. Tur att Dilko är trygg med bilar tänkte jag. Sen kom det en till, lugnt. Därefter kom det en lastbil. Klockan 16:30 en söndag. Suck tänkte jag. Hästen är redan på tårna så bara att hoppa av ifall grannen vill ha gräsmatta och staket kvar. Men det överlevde vi och sen kom det fler bilar än vad det gjort totalt de senaste tio gångerna. Jag ska i fortsättningen enbart rida på den vägen på vardagar, då är trafiken minimal.
 
Efter ridturen var det bara att hoppa i träningskläderna och ge sig iväg på ett skönt cirkelpass på fotbollsplanen och sen har jag även hunnit med den här:
 
En liten blåbärspaj bestående av blåbärskräm och en vanlig pajdegsbotten. Receptet är väl ungefär:
 
Pajdeg:
 
4 dl vetemjöl
4 msk socker
150 g smör
2 msk vatten
 
Blåbärskräm:
 
1 burk blåbär (ca 700 g)
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl socker
5 msk potatismjöl
3 msk vatten
 
Fixa pajdegen, koka upp drygt hälften av blåbären med socker och vaniljsocker. Rör ihop potatismjöl med vatten, blanda i det med blåbären när de har kokat upp. Häll i resten av blåbären. Tryck ut pajdegen, häll i blåbärskrämen och kasta in det i ugnen på typ 175 grader i en halvtimma. Klart! Och nej, jag har ingen aning om hur den smakar... Det återstår att se imorgon!
 
 
 
 

Fixat :)

Och en dagsfärsk bild!
Det här har jag roat mig med idag. Slipat garderober tills händerna skakade. Jag vill inte tapetsera mina garderober som de var tidigare utan jag tycker att de är mycket finare om man målar dem och har fina handtag. Så jag jobbar på och försöker hitta känslan av att jag faktiskt kommer någonstans. Just nu känns det som att inflyttningsdatumet närmar sig med stormsteg och vi har inte kommit en meter framåt. Men kök är beställt nu iaf, det känns skönt.

Man kan väl konstatera att jag har rätt mycket nu. Jobbar heltid, hus som ska renoveras och så har jag råkat komma in på min "drömlinje" på högskolan. Utöver det har jag ju min kära, lilla pålle. Det är mycket nu!

// Johanna

Dilko igår!

Och lite bilder på Dilko från igår. Det började ju givetvis bli mörkt när vi red så kvaliteten är där efter. Men han fick på sig sina nya fina skydd och matchade jättefint. För att vara oss givetvis. Inte har jag förstått det där med jordiga, klassiska färger som går att matcha med allt heller. Nä, min skimmel har ju kan ju faktiskt ha alla färger och då får han minsann det. Undantag är väl typ rosa och lila, nej min valack får inte ha det på sig! Annars så letar jag efter typ ett limegrönt schabrak till honom. Att ha hemma givetvis. Där är det ju ingen som ser mig.
Här har vi någon som verkligen är sommartjock. Men man blir ju det om man går som konvalescent en hel sommar. Njutit av livet har han gjort däremot!
 
 
 

Thunder Boy idag!

Idag så har jag faktiskt klarat av att rida två hästar på samma dag. Det har troligtvis inte hänt sedan jag hade Index och Skrutten samtidigt. Först ut var Thunder Boy som var lite loj efter betet och fortfarande inte har samma kondition som i våras. Men han kom ihåg det mesta och efter lite påminnelser så var han lika fin som tidigare.
 
Dilko fick för första gången på typ 7 månader gå ner på banan och ridas igenom lite. Mest för att jag behöver lite mer riktpunkter när jag rider. Annars så funkar egentligen skogen precis lika bra. Dessutom så insåg jag att bokstäverna inte är uppsatta efter att vi fixade staketet så det blev inte mycket bättre ändå. Fast jag höll mig inom fyra hörn! Det jag kom fram till är att det är stor skillnad på en 3 ½ år gammal häst och en som är 5 ½, de har kommit lite olika långt i utbildningen. Trots att Dilko varit skadad kommer han ihåg det mesta och har naturligt nog kommit längre än Thunder Boy i utbildningen.
 
Thunder Boy idag, lite sommartjock efter ett välförtjänt bete men det ska man vara om man är 3 år gammal!