Uppdatering

Oj, här ekar det tomt kan man säga. Jag har återigen hur mycket som helst som jag tänkt att skriva men saknar tiden. Ibland ångrar jag lite mitt val att plugga heltid, jobba heltid och ha ett par hästar. Men jag behöver inte ta några studielån, inte känna att sambon betalar allt och jag kan med gott samvete spendera pengar på mina hästar. Så det är ändå rätt värt det. Dessutom går tiden alldeles för fort! Jag har redan bockat av 1 år av mina 3 och är med raketfart på väg in på år 2. Fast just raketfarten kanske inte är så konstig om man tittar på schemat för mina senaste veckor. Nu har jag varit iväg på en veckas högvakt, hann hem och packa om väskan (och rida Dilko!) innan det blev att åka till Kalmar för träff med skolan. Pust. Nu slappnar jag av på hotellrummet och ska snart ta en dusch och gå och lägga mig för att sova bort en begynnande förkylning. Manligt virus troligtvis då den skaffades under högvakten där jag var enda tjej bland ett 30-tal killar... Hört att de är värre, åtminstone så länge de också drabbar en man. Tråkigt dock att min onda hals stoppade mig från att springa min klassiska runda här i Kalmar, det är så sjukt fint utmed havet!
Här har vi en liten obligatorisk bild också den här är på våra senaste tillskott. Vi råkade visst få ytterligare 7 små ankungar utöver de 4 som kom två veckor tidigare och var planerade. Så för den som vill köpa myskankor så har vi så att vi kan sälja så att säga. De äter mördarsniglar och allt annat som är ätbart, typ vinbär, körsbär och Julias sallad.
 
 
 

Underbart väder

Det här vädret gör att man inte vill vara något annat än utomhus, så himla underbart! Fastän jag har en del ideér och tankar vad jag kan skriva om blir det ändå aldrig av, jag får ta mig i kragen och iaf skriva ner vad den senaste månaden erbjudit samt visa massor av bilder :) Skickar med en på fölungen, Lord of Dawn som börjar bli stor nu.
 
 
 
 

Tävlingsdags!

Dilko och jag dammade av tävlingskläderna idag och gav oss iväg på en liten dressyrtävling. Första inne på ett bra tag. Så första klassen gick typ katastrof. Jättespänd häst och jag visste inte hur jag skulle rida honom alls. Besviken som bara den efteråt. Andra klassen så beslutade jag mig för att trots att Dilko var spänd och taggad så skulle han fram och då lossnade allt. Var så himla nöjd efteråt! Första gången jag faktiskt kunde visa upp honom ordentligt och få fram en bra trav utan att det känns som att bensinen kan ta slut i nästa steg. Lite missar och en del ryttartekniska grejer som att kunna rida vägarna snyggt trots att jag har ridit fram traven på Dilko. Inte någon katastrof på något vis men det var ett par ställen som jag inte fick till det riktigt. Nåväl, jag var supernöjd. Så döm av min förvåning när jag fick resultatet 58 %. Förra gången jag red en LB:1 red jag den på 63 % och låg på placering ett bra tag. Då var det kanske inte sämre men åtminstone lika bra. Och dessutom på en häst som knappt gick framåt. Med tanke på att jag idag fick kommentarer som "mer energi önskas" och "tappar bjudning i övergång" så vill jag inte veta vad hade fått av dagens domare på den ritten. 
 
Jag ska sluta tävla dressyr tror jag. Alternativt slita ihop min häst över vintern så att hans "höga nacke" hamnar nere vid knäna - sen kanske jag kan rida på typ 70 %? Spännande också att ponnyryttarna bedömdes heeelt olikt mot storhästarna. Nej, en ponnyryttare är inte lika erfaren men bedömningsgrunden är väl ändå densamma? Då kanske man inte kan ge en ponny typ 65-67 % på en ritt där ponnyn knappt går framåt eller slår med huvudet i varje steg medan jag får 58 % på en ritt där hästen går i en taktmässig trav och stundtals under korta perioder slår upp huvudet lite?
 
Dilko idag, dagen till ära fick han efter påtryckningar en knopp i pannluggen. Det blir det inget av igen. Vidskeplig som jag är så kan jag med facit i hand säga att de gånger det har gått sämst för mig så har jag knoppat pannluggen på min häst/ponny... Men ja, det blev faktiskt snyggt!
 
Grattis till syster iaf som slog till med en seger i sin klass! Kul att någon av oss kan visa framfötterna lite. Jag får helt enkelt träna på och i fortsättningen hålla mig till WE!