Snökaos och vintervila!

Igår stod snön på tvären här  hos oss vilket jag inte tror vi var ensamma om, nu har det kommit snö så det tycker jag allt. Trots vädret skulle hästarna få komma ut och bli ridna för ridhus har vi inget så här rids det i ur och skur. Tiffany var först på tur och jag vet inte om hon uppskattade vädret hela rundan utan gick tryckte rumpan åt vinden vilket jag har full förståelse för! Finns inte så mycket att säga om själva passet, lite halvhalt på sina ställen och en glad häst.
Näst efter var det dax för Quini som dessutom skulle sätta igång efter 10 dagars vintervila så jag kände att ridturen kunde bli spännande. Dock var hon spänd i början men trots det lyhörd och det var inte förrän näsan pekade hemåt och vi skulle upp för de sista bsckarna (som dessutom var på åker!) som hon verkligen vaknade. Jag skulle jämföra henne med dynamit, till sist smäller det, kul hade vi i vilket fall och fort gick det! :)
 
Idag fick Quini en tur i skogen  och Tiffany vilade, i morgon är planen att båda ska ridas. För min del har jag hunnit med två träningspass (ett igår samt ett idag) och jobb utöver hästarna men vi hörs om någon dag igen!
 
 
 
 
 

Ett försök att komma igång igen?

Efter en långtids uppehåll så känner jag för att testa och uppdatera här igen! Kanske mest för min egen skull, att ha det lite som en dagbok där jag mest kommer uppdatera om hästarna men även åsikter/tankar. Hoppas att ni som läser kommer uppskatta inläggen och "nystarten" även om det inte kommer handla om uppdatering varje dag.
 
Tycker vi börjar med en uppdatering om mig och hästarna så ni får veta vilka vi är.
Jag bakom tangeterna heter Julia och är en 21-årig tjej som bor strax utanför en liten by och har ett helt vanligt jobb inom kök. Mitt största intresse är givetvis hästar, något som jag ägnar min mesta lediga tid till men jag tycker även det är roligt att träna själv vilket jag försöker hinna med några gånger i veckan. Jag äger 2 hästar som jag har på vår gård där det förövrigt finns gott om andra djur och fler hästar.
Min ena häst eller ja hon är faktiskt ponny kan jag presentera i evigheter men vi tar en snabbis! Hon heter Derryquin Tweedledee och är en import från Irland, född 2001. Hon är till hälften renrasig connemara, e. Tempelbready Fear Bui. Hon har varit hos mig sen hösten 2014 och under den tiden har vi hunnit med att tävla hoppning, dressyr samt WE med blandade resultat (tänker att jag ska göra ett inlägg om vår resa!). Quini iaf som hon kallas är en pigg ponny och därav älskar fart, allt ska gå så fort som möjligt (helst!) men förövrigt snäll i det mesta.     
Min andra häst  heter Tiffany Mor Hill och är e. Click and Cash, samt u. Penny Mor Hill som är ponny vilket betyder att hon är hälften havlblod, f. 2013. Tiffany kom till mig i slutet av september förra året vilket betyder att vi inte har hängt ihop så länge! Tiffany är en pigg häst hon med och  nyfiken på det mesta samt väldigt social. Tanken är att främst satsa på hoppning med Tiffany och än så länge har vi mest tränat ihop oss :)
 
Jag tänker att ni nu får hänga med i vår vardag och lära känna oss bättre under tiden, hoppas ni vill hänga med oss! :)