Pang! Där dog ridsporten...

Att ta självmord är väl ändå det bästa sättet att dö på tänkte Svenska ridsportsförbundet när de sköt sig själva i foten. Ni kan väl ändå inte ha missat att vårt kära förbund har kommit på en massa trevliga förslag för licenserna till nästa år?

Förslag som är perfekta för de som har föräldrar med obegränsad tillgång till pengar. Sedan har vi majoriteten som inte har det. SVRF verkar ha missat att Sverige faktiskt inte är jämlikt. Det finns klasskillnader i vårt underbara land precis som i alla andra. Det finns alltså de med föräldrar som dels inte har intresse för hästar och dessutom inte har råd att satsa allt på sitt/sina barns tävlande.

Då kommer SVRF på det geniala förslaget att lokallicensen ska tas bort. Istället ska man få tävla på samma licens på alla nivåer, den kostar 500 kr. Vilket betyder att man behöver betala 300 kr mer, bara för sin ryttarlicens. Sedan ska hästen ha licens med, en årlig avgift på 200 kr ska läggas på det här. Fortfarande har jag inte fattat om man behöver betala den här avgiften om hästen redan har licens.

Jag citerar anledningen till den här licensen, direkt på SVRFs hemsida "Utan licens finns ingen möjlighet att särskilja hästar/ponnyer med samma namn". Nej, jag vet det. Det är därför hästarna har registreringsnummer och har haft i några år. De brukar användas för att skilja på hästar med samma namn, annars skulle avelsföreningarna ha smärre problem vid det här laget.

Så snälla SVRF lägg ner det här, ha kvar lokallicensen kräv ingen hästlicens och tänk. Allas föräldrar är inte VD på Volvo, vissa av dem är fabriksarbetare på samma företag.

För alla med samma åsikt som jag: det finns en grupp på Facebook För oss som är emot de nya licensförändringarna inom ridsporten 2012






» Emma

Men oj, 500 kronor är ju såååå mycket.. tycker alla går till överdrift med det där!

2011-10-07 // 19:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback