Alltid trevligt att höra

Det är lite kul för på bara under en liten tid har jag fått höra av minst tre personer att Quini är snygg i kroppen och är en trevlig typ av ponny. Jag kan inget annat än hålla med-hon är vacker och har en trevlig modell, eller vad tycker ni? Det är iaf kul när fler än jag tycker hon är snygg ;)
Första bilden från när hon kom (omusklad) och någon månad senare, de sista är från i somras!
 
 
 
 

Lite hoppning för båda ponnyerna :)

Idag tog jag mej i kragen och byggade upp en liten banan med mest småhinder fast lite klurigare vägar. Så när jag ändå byggde bana fick även Isa småhoppa lite.
Först ut var Isa: Började med att rida fram med dressyrarbete och här var hon fin, bra stöd och arbetade bakifrån. Fick väldigt fin trav, taktmässig. Sen började vi hoppa lite och hon tyckte det var kul, drog gärna mot hindrena så matte fick hålla igen lite i bland ;) Tog banan typ 2 gånger och så något hinder utöver men sen tyckte jag det räckte och hon hoppade det bra, vi fick bra språng. Hoppade som sagt inte högt andra gången låg 3 hinder på 60 cm.
Quini- Även för henne började passet med dressyrarbete och gud vad fin hon kändes! Förra gångens dressyr gav resultat. Idag var hon mjuk, lyhörd och jobbade med bakbenen=taktmässig trav och arbete med ryggen. Underbart att rida henne när hon är så här :) Sen blev det lite hoppning för henne med och det gick rätt bra, hade dock önskat lite mer energi (märkts att hon hade gått på nytt bete inatt=däst:p) men vi galopperade över hindrena. Kom lite fel i kombinationen först då jag hade mätt avståndet fel men vi avslutade med bra språng sen så jag är nöjd med passet :)
Några bilder från när jag och Quini hoppade skickar jag med då mamma fotade.
 
 
 

Nytt inköp

Nu i veckan passade jag på att köpa ett par Sprenger Bow Balance från Ridersport som hade 25% på alla varor i två dagar. Kan säga att jag länge har suktat efter de här stigbyglarna, mycket för att Russin hade ett par på sin sadel och jag blev väldigt förtjust i dom! Nu är stigbyglarna iaf mina (kom igår, väldigt snabbt skickat, bra service!) och jag är nöjd :)
 
 
 
 
 

Ibland bara älskar jag min kamera!

Alltså nu känns det som jag har börjat hitta lite roliga inställningar på min kamera som gör bilderna bättre, framförallt när det gäller naturbilder. ↓Kolla här↓
 
 
 

Glädjebesked!

Har suttit som på nålar hela dagen så när jag fick det här smset föll en stor tyngd från mina axlar.

Hur underbart är inte det!!! Som jag väntar, längtat och hållit tummarna 😊

// Johanna

Idétorka

Just nu vet jag verkligen inte vad jag ska skriva om eller jo, en presentation om Quini ska komma har jag tänkte mej. Någon gång när jag har tid att skriva. Har inte gjort något intressantare i helgen än att rida båda hästarna båda dagarna i skogen. Ska ta och fundera på vad jag ska skriva om och skickar i stället med några favoritbilder från sommaren.
 
 
 

Nytt i Dilkos garderob

Charlies ska ju tyvärr lägga ner sin verksamhet i Vetlanda vilket jag tycker är hur tråkigt som helst! Jag är nästan aldrig i Jönköping så kommer inte bli att man går dit lika ofta. Får väl se det som att jag på det viset inte bidrar lika mycket till konsumtionssamhället... Men jag kunde inte låta bli utan gå in och kolla vad som fanns på utförsäljningen. Inte heller kunde jag gå därifrån tomhänt.

Så Dilko fick ett par nya skydd att ha på banan. Har tittat på de där ett tag men har varit lite snål... Så nu när det var halva priset kunde jag inte låta bli! Jag älskar lite starkare färger och är urkass på att matcha snyggt så de här skydden är perfekta för mig. Dessutom tyckte jag att Dilko passade väldigt bra i dem :) Utöver det fick Dilko nya "magic brush" och jag en ny tröja. Allt till ett synnerligen vettigt pris.

// Johanna

Bra känsla

 
Igår red jag dressyr på Quini och vilken bra känsla jag hade! Hon var mycket mjukare än andra pass, jobbade oftast i bra form och tjabbade inte emot. Kändes som bakbenen kom med och hon fick med ryggen i både traven och galoppen :) Mot slutet ville hon börja springa iväg och inte jobba så tror hon började bli trött och då är det ingen idé och bråka när hon gått bra. Jag avslutade istället med att trava av och gå hem 👍 
Hade åskådare som tog några bilder som ni kan få se.
 
 
// Julia

Kvällstur

Tog en kort liten kvällstur med Dilko igår. Han känns fräsch nu och studsar runt som en idiot emellanåt. Så jag har börjat sätta igång honom. Givetvis enbart på raka spår i skogen. Allt för att det inte ska bli någon mer skada. Så jag har ridit ute på varierande underlag och blandat plant med backar för att försöka sätta igång på ett hållbart sätt. Det sista jag vill är ju att han ska bli skadad igen. Både för mig och hästen!

Från gårdagen! Halvskymning och massor av djur ute. Som exempelvis vildsvin. Träffade på ett antal men Dilko brydde sig inte nämnvärt. Drog en djup suck och stövlade vidare ungefär "men ge er jag vill hem nu så då får ni allt flytta på er!". Han är rätt trygg så, reagerar inte på några stora vilda djur och kan utan problem ridas själv i skogen. Älskar det! Givetvis får folk tycka att det är trevligare med en häst som ger en enorm ridkänsla men inte är kul alls i hanteringen eller inte "går" att rida i skogen. Själv skulle jag aldrig vilja byta mina underbara, avkopplande turer i skogen mot att kunna flascha fram mer gång och kunna ta mig högre i klasserna. Det är ju inte enbart för att tävla och klättra i klasserna jag har häst utan lika mycket för allt det underbara som det är med att ha häst.

// Johanna

Grymma ponnyn

Kolla på de här bilderna, kan bara säga att min ponny är så fin och vad hon hoppar :D
 
Här är från Lc+5.
Kollar in banan :p
Och Lb:n.
 
 

Sista dagen på sista sommarlovet

Och då var sommarlovet över för denna gång eller rättare sagt för sista gången. I mon börjar jag sista året på gymnasiet och jag kan inte fatta hur tiden har sprungit i iväg så snabbt? Tycker inte det var länge sen man började 7:an men det var visst 5 år sen, helt sjukt! Snart har man tagit student och vad gör man utan skolan? :p
Aja, man måste passa på att göra mycket en sån här dagen, vilket jag tycker jag lyckades med. Jag har ridit Quini och vi kom ut på en tur i skogen med mycket backar så lite jobbigt tyckte hon nog allt det var ;) Isa fick en promenad och idag var hon tvungen att tönta lite och vi höll ett rätt bra tempo. Lite annat pyssel som plocka hallon, måla i stallet, springa en runda och så avsluta dagen med detta inlägg :)
Blommig bild får avsluta inlägget.
 
 

Prisutdelning

Här är några bilder från prisutdelningen, så fina bilder fotade av smackfotografering.
 
Finaste ponnyn! <3
 
 

Presentation-Miz Izola

Miz Izola, även kallad Isa är ett sto född 1999 med okänd härstamning, imp. Danmark och är en korsningsponny new forest/fullblod. En smäcker d-ponny på ca 145 cm. Hon har varit i min ägo sedan 21 juli 2009 och har därmed tillbringat 6 år tillsammans! Den här tiden har varit en berg och dalbana, hon köptes mest som hopponny med tanke att jag kunde rida någon dressyr ibland då Isa har trevliga och taktmässiga gångarter. Under 2010 hann vi starta Lb hoppning och Lb dressyr med placering i hoppning upptill Lc. Våren 2011 skadade hon sig i hagen och efter den kom vi aldrig riktigt tillbaka då den rätta skadan inte hittades från början. Så efter en mycket svajjig tid med en del veterinärbesök, sjukhagar, promenader satte jag så smått igång Isa våren 2013 och började därefter endast tävla dressyr. I år debuterade vi La:P1 då vi red i div 1 laget i dressyr.
Som ponny är Isa egentligen väldigt trevlig men kan ha ett himla humör och egen vilja. Under hennes skadeperiod jobbade jag massor från marken med henne och jag kan lova att hon stod på bakbenen mer än en gång men är idag mycket lättare att hantera. Hon har sina egenheter men är supersnäll att ta hand om i stallet, pigg i ridningen (på vintern känns det att hon är hälften fullblod) och kan start 0-100 när man galopperar ;) Älskar att komma ut iskogen och hoppa (hoppar inte direkt längre tyvärr..). Det finns otroligt mycket att skriva om denna vackra ponnyn men här har ni fått veta lite, vi ni veta mer får ni fråga :)
Skickar med en drös av bilder och någon filmer från alla år.
2009
2010
 
2011
2012
2013
 
2014
2015
 
 

Om EM

Jag har faktiskt gjort något som känns som ett väldigt klokt val. Jag har inte tittat på en enda ritt från EM i dressyr. Inte sörjer jag heller. Tyvärr så sympatiserar jag inte med den ridningen som visas. Så jag tänker inte heller gnissla tänder över "fulridning" eller svära över att Mattias Rath har förstört Totilas. Eller för den delen sörja att Patrik Kittel tvingades utgå. Mitt patriotiska hjärta är så enormt att jag alltid hejat på Australien i lag-VM i speedway...

Men jag kan konstatera att fulridning är något som vi alla har olika definition på. Jag tror nämligen att om fler öppnade ögonen under framridningen skulle fler skrika "fulridning" till några fler ekipage. Jag tror inte heller att Mattias Rath har ridit sönder Totilas, eller att det är hans fel att den magiska hingsten inte längre är magisk. Ryktena om Edward Gal och rollkur har faktiskt bekräftats. Det kan omöjligt vara helt lätt att ta över den hästen. Så man får ändå ge Rath en eloge istället för enbart kritik. Elaka tungor har ju dessutom ett och annat att säga om den försäljningen. Men tomma rykten är ju bara just det...
Vad gäller Kittel är jag 1. Inte någon som hejar på svenskarna ändå 2. Ja, det var bra att han utgick. Men. Jag tycker på något vis att en så rutinerad häst inte ska visa de tendenserna inne på en dressyrbana. Fast hästar är trots allt inte en robot. Så starkt gjort av Kittel.

Det var allt jag har att säga om EM, för det är rubrikerna jag haft koll på. Trots allt är man ju lite av en hästnörd så det går ju inte att missa de mest rykande nyheterna ;)

God natt!

// Johanna

Livet med en tjock ponny

Precis som rubriken lyder är min vardag (skämt åsido) men iaf är Isa allt annat än smal och för att försöka få ner henne i vikt är det ett passade. Hon går med munkorg på dagen, äter lite hö/halm blandning innan hon får av sej munkorgen för att minska grässlafsandet av hungrig ponny. Alltså blir det lite att sköta men hoppas på en smalare ponny ;) 
Bort från mitt allmänna babbel, båda ponnyerna har blivit ridna och båda fick varsinn tur i skogen. Tror båda två tyckte det var kul trots att det nästan var lite varmt på dagen.Ska under morgondagen försöka fixa en lite snabb presentation om dom och sen kommer det komma fler bilder från tävlingen nästa vecka. 
 
 

Några bilder

Då det fanns fotograf förra helgen under tävlingen så hittade jag än så länge några bilder från lördagens Lc. Så här har ni mej och Quini och ni ser vilka som har fotat men tycker ändå ni kan gå in här och kika på deras fina bilder :)
 
 
 
 

Ihopsläppning

Idag blev det lite ändring i våra hagar och vi släppte då ihop en hel del i stället för att ha dom i två hagar. Verkar iaf funka och här har ni några bilder då det blev lite spring ;)
 
 
 
 

Minisemester

Passar på att ta en liten minisemester när vädret är fint. Så packade in Whiskey och så åkte vi till stugan för att fiska lite kräftor.

Innekatten är ute och känner gräs under tassarna. Han tycker det är rätt trevligt och brukar få vara ute på kollo under sommaren, annars är han gärna ute och luktar på vädret på altanen.

Solnedgången <3 Finns inte ett så mycket finare ställe än det här under sommarhalvåret.

Nu får det nog bli sängen, är rätt trött efter första veckan på jobbet...

// Johanna

Sommarväder

Dagen har varit mycket trevlig, en kompis kom nämligen och vi passade på att rida såklart! Hon (Matilda) red Isa medans jag red Quini och sen begav vi oss ut på en längre tur i skogen där vi hann med mycket prat i soligt vädr :) Trevlig runda på glada ponnyer. Efter ridturen hann vi med ännu mer prat och en promenad, sen så avslutade vi med en minigolfrunda där jag fick se mig slagen med två slag (spelade ju bort mig på sista banan-7slag). 
Får lov och säga att dagen blev lyckad iaf ;)
 
Presentation om ponnyerna kommer inom kort-lovar! :)
 
 
 
 
 
 
 

Vi hästmänniskor...

Åh, jag älskar hästmänniskor ibland. För det första finns det en enda sak vi faktiskt kan enas om? Svar: Ja! Vi älskar vår häst. Alla andra är bara hopplösa fall som man eventuellt kan rynka på näsan åt. Eller om det är något utöver det vanliga, som Totilas, svälja sin stolthet och för en liten stund njuta av skönheten. Men annars så finns det olika läror om allt och ingen vilja att gå utanför sitt utpinkade revir och se sig omkring.
 
Framförallt så kan inte en tävlingsryttare under några som helst omständigheter hålla med en skogsmulleryttare eller ännu värre barfotaivrare. Herregud nej, det spelar ingen roll om skogsmullen har läst all litteratur som finns om hästens utveckling, biomekanik och allt som skrivits om hästutbildning under de senaste 2000 åren. Ryttaren i fråga har faktiskt inte ridit Grand Prix. Det som alla strävar efter. Ryttarna som kommit till denna nivå följs med trånande blick och en hängivenhet som är svår att slå. Försvaras så fort kritik anas och oftast kommer argumentet: "Har du ridit Grand Prix?". Kan inte skogsmulleryttaren svara ja på den frågan spelar det ingen som helst roll att samma ryttare fått en utdömd häst tillbaka till livet och nu visar upp en korrekt piaff. För hästen slänger faktiskt inte med frambenen. Dessutom är det ett kallblod och inte ett högpresterande halvblod vars gener gör att hästen vill bo på en tävlingsplats och är mycket, mycket svårare att rida.
 
På andra sidan står andra, som jag, och vägrar att ta till sig någonting om att få hästen att visa upp sig från sin bästa sida. Argt gnisslande tänder när något som eventuellt kunde tänkas vara vettigt ramlar ur munnen på en Grand Prix-ryttare. Men fortfarande utan att vilja ta till sig. För inte kan de ha rätt i någonting. Inte eftersom de låter hästarna slänga med frambenen och inte ser till hästens biomekanik. Att de sen tar hand om hästarna minutiöst spelar absolut ingen roll. Det spelar inte heller någon som helst roll att de vet exakt hur man får en korrekthet i en uppvisning eller få fram den där underbara känslan även på en dressyrbana.
 
Nej, istället blängs det på varandra och två läger skapas. Utan vilja eller motivation till att försöka kommunicera med varandra. Istället så delas bloggarnas kommentarsfält upp i precis samma läger där de olika parterna på olika vis försöker förödmjuka den andra. Inte konstigt att ridsporten är som den är. Inte heller är det konstigt att hästmänniskor räknas som en sort för sig. För det om något är vi!
 
Och ja, det är väl bäst att förtydliga: I texten ovan finns en viss underton av ironi.
 
 
 

Lite tankar

Just nu är det mest jobb som gäller för mig så idag var min kära syster så snäll så hon tog hand om Dilko när han skulle till hovslagaren. Det ska bli intressant att se hur han reagerar i fötterna när han har skor runt om. Förhoppningsvis försvinner den där sista ömheten. Jag tänkte faktiskt känna på honom uppsuttet litegrann och se hur han känns. Eftersom han är precis nyskodd så får man ju se vad resultatet blir. Håller tummar och tår för att han är riktigt fräsch nu! Han är ju ändå sitt gamla goda, glada och spralliga jag nu och bara det är roligt.

Undrar lite för mig själv hur han hade varit om han gått i sjukhage hela sommaren. Om han ens hade levt nu? Stänga in en individ som är van vid frihet måste vara något av det mest korkade en människa kan göra. Om det är vad som krävs för att läka en skada, är det då värt att döda själen på kuppen? Nä då låter jag mycket, mycket hellre min häst gå och få må bra och sen får väl skadan ta den tid det tar att läka. Eller som veterinären sa till mig när jag var på klinik "om du ska kunna rida din häst till hösten är det såhär du måste göra". Okej, så att rida min häst är allt? Nja, det viktigaste för mig är att min häst mår bra! Om jag då inte får rida honom på 6, 8 eller 12 månader spelar liksom inte så stor roll i sammanhanget.

// Johanna

Finalrundan

I söndags sändes alla finalerrundor på smålandsposten, kolla här och spola fram till ca 7 minuter så ser ni mej och Quini :)
 
 

Ponnyåldern och subgrupper

Jag har talat mig varm om höjningen av ponnyåldern - och det tänker jag att fortsätta göra. Däremot så vill jag fullständigt förkasta dessa grupper. Löjligt är vad det. Så fort personen i fråga kommer upp på storhäst finns det inte någon som ens tänker på att åldersindela. En 13-åring kan inte under några omständigheter tävla mot någon som lyckats fylla 17 år - på ponny. Men jag kan tävla mot någon som red innan jag var född - utan att jag överhuvudtaget ska klaga. För jag är ju vuxen.
 
Fortfarande så tror jag att den här höjningen på sikt kommer att göra att utbildningen av våra svenska ponnyer kommer att bli bättre och att vi kommer kunna få se fler svenskfödda ponnyer bland de högre klasserna. Där tror jag att ryttarna 17-20 år har ett väldigt stort ansvar att ta, lite mer ridvana, lite mer kunskap och inte en tonårings gängliga kropp där koordinationen ibland inte alls hänger med. Samtidigt som ryttarna kan ha kvar sin ponny lite längre och utbilda dem det lilla extra. Alla ryttare vill ju inte elitsatsa trots allt.
 
Trodde jag iaf. Men eftersom grupp 2 har blivit en liten "subgrupp" med små startfält förstår jag om ryttarna faktiskt tröttnar. Så kul är det nog inte på sikt att rida en klass där det är 3-4 startande. Med tanke på hur små startfälten faktiskt blev så kan det inte ens vara svårt för Ridsportsförbundet att strycka ett streck över gruppindelningen och höja ponnyåldern rätt över. För trots att startfälten är små anser jag att det vore ett totalt misslyckande att istället plocka bort grupp 2 och sänka ponnyåldern till 16 år. För som sagt alla vill inte elitsatsa och det ska man inte glömma bort.
 
Precis som jag inte tror att man ska glömma bort våra svenska uppfödare. Vi försöker värna om våra svenska halvblod men vi får inte på vägen glömma våra duktiga ponnyuppfödare. För att det ska funka så tror jag att en sänkning av ponnyåldern kommer att göra ponnyerna mindre attraktiva - tyvärr. Ponnyer är ideala att lära sig rida på och ha kul med. Så att ridning kan bli en kul grej för alla och inte enbart ha ett förbund som vill ha en elit men ingen bredd. Problemet är att utan bredd så finns det ingen elit. För tro det eller ej men ur bredden så kommer de där guldkornen som vi en dag får glädjas över lika mycket som ur den redan etablerade eliten.
 
 
 

Kristina Cup, Växjö

Den här helgen har alltså till viss del bestått av hopptävling i Växjö med Quini, där vi red Kristina Cup vilket betydde Lc igår och Lc+5, Lb idag. Tävlingen gick mitt inne i Växjö på Värendsvallen och vi hoppade alltså på gräsplanen innanför löparspåret, det var både häftigt och gav en större "bana" känsla ;) Då vi har varit lite svajjig ett tag nu ville tyckte jag det var bra att det enkelt och lätt vilket vi också gick in och gjorde! 
Gårdagens Lc: På framhoppningen kändes hon fin, taggad. Fick dock ett stopp på räcket men det var bra för sen red tog Julia och red i stället för att åka häst. Hon taggad till ännu mer innan start då C-ponnyernas prisutdelning var innan :p Till rundan, hon tyckte det var kul och vi rullade över alla hindrena men tvåans bom ramlade ner så 4 fel blev det men en bra runda ändå.
Dagens Lc+5: Kändes lika fin på framhoppningen idag och när vi kom in på banan tyckte hon det var lika kul också. Rundan flöt på ännu bättre än igår, fina språng, bra galopp och en dubbelnolla samt en tid som räckte till en andraplats!
Lb: Det var bedömning A:1a (alltså omhoppning om det är fler på samma "fel"). Den här rundan kändes så himla bra, några språng där vi kom lite nära men annars jättebra flyt och hon lyssnade på mej. Allt kändes så enkelt och det resulterade i en nolla. Då jag var enda nollan blev det även vinst i klassen och Kristina Cup :D  Segertäcke och leda ärevarvet tyckte min ponny och jag var stenkul, jag kan lova att hon fick springa!
Kan bara säga att den här helgen har vi gjort tre bra rundor med bra känsla och jag är supernöjd över min så grymt duktiga ponny! Bästa Quini <3
Filmer och bilder kommer med såklart. 
 
 
 
 

Dagens

Det var det där med sista semesterdagen. Bäst att passa på att göra allting som man inte hunnit med än. För man har ju ändå flera dagar kvar. Typ som att plocka bär och sånt där. Kul ett tag men inget jag prioriterar. Men idag så:

7 burkar hallonsylt och 2 burkar hallon till frysen. Det börjar ordna till sig i min frys bärmängden ökar allt mer. Det är gott att ha till vintern iaf.
 
Hallonsyltet är förresten hur simpelt som helst att koka. Jag nyttjar av lathet syltsocker så bara att väga upp dubbelt så mycket bär som socker, häva i en gryta och låta det koka i några minuter.
 
// Johanna

Dagens tävling

Ett pet på andra hindret men förövrigt kändes Quini kanonfin idag! 👌Uppdatering kommer imon ;-)
 
// Julia
 

Allmänt babbel

Då börjar sorgligt nog min semester att lida mot sitt slut. Efter en lång ledighet så ser jag faktiskt inte fram emot att börja jobba igen. Särskilt inte eftersom jag kommer ha typ hundra bollar i luften samtidigt under hösten. Det kan bli en intressant ekvation att få ihop! Dessutom så känner jag mycket hellre för att gå ut i skogen och plocka bär och svamp nu än att springa förbi alla godsaker under en framryckning (;
 
Nog om det, Dilko börjar kännas pigg och glad på riktigt nu. Kan inte stå still och spänner upp sig och flyger iväg för minsta lilla. Jätteskoj tycker han, matte håller inte helt med. Han ska få skor runt om i veckan så får vi se om han trivs bättre. Just nu är han lite öm. Tyvärr så trivs inte hans fötter helt barfota. Så hoppas att han blir gladare när han får skor bak också.
 
Nu blir det sängen för min del. Måste ju ha en hyfsad dygnsrytm innan jobbet börjar och framförallt ett bra sömnläge. Dessutom så har jag tillslut förstått vikten av att inte sova bort hela dagarna (;
 
 
 

Utbildningskalan


En rätt bra illustration av utbildningskalan må jag säga. Men då det här dök upp på en sida som lovordar dagens dressyr så kunde jag inte låta bli att skratta lite. Den samlingen som syns på översta bilden finns det ju inte en häst på elitnivå som visar. Inte har jag sett en häst som tänker framåt-nedåt när den joggas fram heller. Men, men det här lilla klavertrampet viftas väl bort med att det handlar om illustrationer och ingen verklighet ;)

// Johanna

Gymnastikhoppning

Igår stog det lite hoppning för mej och Quini på schemat och då blev det småhinder fast som en bana. Det kan vara bra att bara hoppa låga hinder men ändå få ett bantänk tycker jag. Så vi skuttade över hindrena och Quini tyckte det var väldigt roligt så nästan lite väl fort i svängarna ibland :p Annars tycker jag känslan var bra, vi hittade distanser (ibland lite långt ifrån!), skuttade över och hade kul :)
Idag fick Quini komma ut i skogen tillsammans med mamma och Ballerina. Galoppera på gräsväg=stenkul!
Isa har inte gjort så mycket, en liten promenad igår men hon har ju somsagt tappat en sko och fläkt sej så ville inte att hon ska fläka sej mer=hel vila idag.
 
// Julia 

Dagens hallonskörd

Kolla här vad jag har plockat idag, mums! :-) Skogdhallon i den bruna och trädgårdshallon i den vita.
 
// Julia

Dagen

Även idag har jag jobbat så hästarna tog jag på morgonen. Quini fick ett dressyrpass och jag får säga att hon gick bra. Höger sidan var hon jättefin i, fick med ryggen och jobbade. Vänster sidan var det lite jobbigare i, hon ville gärna smita och inte ställa sig ordentligt men med lite jobb så blev även det bättre!
Isa fick bara en promenad idag oxå, däremot hade hon tappat en sko så nu får hon vila till onsdag då hovslagaren kommer. Imorgon är jag ledig så då ska jag försöka hinna skriva ett bättre inlägg och se om jag inte har lite nya bilder som kommer upp :)
 
 // Julia

Snabb uppdatering

Ibland går dagarna lite väl fort och timmarna är för få men en liten uppdatering hinner jag med iaf ;-) Dagen började med jobb 8-16 och sen tillbringades kvällen i stallet. Då fick först Isa en promenad och sen fick Quini komma ut och leka i skogen med mamma och Ballerina! Ett plus för den här dagen var att solen äntligen visade sig och det nästan var varmt ute 👍
 
Kom fram till att det var drygt ett år sen denna fina ponnyn åkte, bilderna är från vårat sista ridpass. Mysigaste Russin! 💕
 
// Julia 

Otacksam häst...

Att äga en skimmel måste vara världens mest otacksamma jobb. En himla tur för honom att han är supertrevlig och min lilla drömhäst ändå. Men det är inte kul när man hittar hästen så här i hagen:
Och vet om att han var, host, skinande vit när jag släppte ut honom på kvällen. Tolv timmar senare och han har grisat ner sig till oigenkännlighet... Nackdelen med att låta hästarna vara hästar kanske? Inga täcken, ute dygnet runt och stora hagar med all världens möjlighet att grisa ner sig i tack vare allt regn som kommit det senaste.

Nu ska jag upp och sanera min lortgris igen!

// Johanna