Just nu


Firar långhelgen med årets första glass vilken avnjutes ute på min altan tillsammans med en bra bok. Och tro det eller ej, men mina trädgårdsmöbler kom ut bland de första i år! Förresten så insåg jag idag fördelarna med att bo granne med en kiosk. Vid bra väder finns det risk att jag provar hela deras glassortiment (den här blev dock direkt en favorit: Sommarbär)
 
// Johanna

Dagens ridning

Tog mig ner på banan och red lite dressyr med Dilko idag. Tror att jag äntligen har riktigt förstått hur han vill bli riden. Det kändes iaf som om vi tog ett steg fram (och fem bakåt...) idag. Han var nämligen riktigt, riktigt fin när jag inte höll så hårt i honom utan red mer eller mindre endast med sätet och benen. Problemet, hela skritten! Han bara tjafsar emot, drar med huvudet, gapar, vägrar att ställa sig och struntar mer eller mindre i vad jag har att säga. Resultatet av det? Tja, våra igångsättningar i trav är av varierad kvalitet. När han väl är mjuk och fin och inte gapar och drar tyglarna ur händerna på mig sitter igångsättningarna kanon! Annars så studerar han stjärnorna, sänker ryggen, blir okontaktbar och fruktansvärt obekväm att sitta på. Suck. Men däremellan, när vi travade var han kanonfin! Riktigt trevlig i galoppen också så länge vi inte försökte oss på någon diagonal, då tappade jag honom och han blev stark i munnen (egentligen halsen). Så vi har nog lite att jobba på. Men får vi bara skritten att fungera som den ska så är det bara att finslipa grunderna innan vi vågar börja på med ngt mer komplicerat.
Avslutar med en bild på kattungarna som börjar bli ganska stora nu! :)
 
// Johanna

 

Snabb uppdatering (:

Nu har visst min lediga vecka hunnit gå också. Inte har jag hunnit med allt jag skulle ändå (ska typ bara diska och dammsuga någon gång...). Men jag har hunnit rida! Idag så blev det en tur i skogen i det fina vädret tillsammans med mamma och Julia. Något som både jag och Dilko uppskattade kan man säga. Han studsade runt så glatt och ville inte alls trava utan tyckte att galopp var en betydligt trevligare gångart. Bortsett från de små detaljerna gick det riktigt bra (:
 
Annars så har jag och Julia roat oss med att sätta staket. Dvs, jag slår ner stolparna och hon sätter tråden så det är ju svårt att räkna ut vem som håller på att återfå sina valkar (; Men nu har iaf hästarna lite hagar att gå i så nu är det bara att vänta in lite regn någon dag när jag jobbar och befinner mig inomhus så att gräset kommer igång ordentligt också!
 
Och nu ska jag sova så jag orkar upp till jobbet i morgon.
 
 
 

Dressyrbilder!

 Här kommer dressyrbilderna på mej och Russin från i torsdags :)
 
 
 
 

Dagens ridning ;)

Idag har jag ridit Russin och det blev ett pass på banan! Huvudsaken var att rida dressyr men sedan avslutade vi med tre språng på ett litet räcke ;)  Själva passet gick bra, han kändes fin dock lite stel i början. Annars lyssnade han bra på mej och jobbade där jag ville ha honom. Den lilla hoppningen gick också bra, kom lite nära två gånger men sista språnget blev bra! :) Min snälla syster tog lite bilder, så här får ni från hoppningen och fler på passet kommer ;)
 
Sista språnget ;)
Ett av sprången när vi kom nära!
 
 
 

Raggmunk :)


Dagens bedrift. Ett antal raggmunk blev det. Sisådär ett trettiotal ^^ men nu har jag några matlådor så att jag förhoppningsvis klarar mig ett litet tag. Är ju så kopiöst tråkigt att laga mat men samtidigt är jag alldeles för snål för att äta i matsalen varje dag. Alltså lagar jag den där maten ändå, med extremt varierande resultat. Men mina raggmunkar blir iaf goda!
 
// Johanna

Fler bilder

Här kommer några till bilder från tävlingen, den gången från programmen men också några failbilder ;)
 
Från första klassen, den "farliga långsidan" då man var tvungen att hålla på!
Andra klassen, galoppökningen ;)
 
 
 

Allmänt babbel

Dilko har ju lyckats tappa en sko. Som tur är så är han inte öm på mjuka underlag så vi har kunnat rida lite lugnt. Dags för herrn att skos snart så det var ingen som orkade slå på en ny. Idag var jag nere på banan iaf och fick ännu en gång inse att jag har en känslig häst. Sitter jag inte ordentligt på rätt sittben, ordentligt på rumpan och med rätt vriden höft så hör minsann herrn ingenting om någon ställning. Inte blir det roligare av att jag använde hans tredelade bett (vilket han går väldigt bra på så länge man inte tränar ställa/ställa om). Men TR är ju en bibel och gummistänger får bara användas på ponnyer. Som om det inte skulle gå att klara av en storhäst på dem...

När jag fick in tekniken så gick det faktiskt riktigt bra i skritten och vi fick till en väldigt bra och taktmässig trav. Det jobbigaste på honom är ju typ att sitta kvar. Så nej, jag kan nog tyvärr inte skryta om att jag har en "svår" häst. Jag har en häst som jag trivs med och som passar mig som handen i handsken. Men svår? Jodå, jag hade problem när han lekte rodeo i skogen, jag hade problem idag men det berodde ju på ryttaren. Tror inte på begreppet svåra hästar, visst är vissa hästar enklare än andra. Men jag hävdar att det mesta handlar om att verka häftig. Svåra hästar handlar nog tyvärr alldeles för ofta om okunskap numer. 

Så har jag även fått det sagt. God natt!

// Johanna

Bilder från dressyrtävlingen!

Här kommer bilderna från tävlingen, dessa är från framridningen ;)
 
 
 
 

Första travstegen-1 år sen

Idag är det exakt 1 år sen jag började trava Isa igen efter mer än 6 månaders skritt+vila. Åh, det var så härligt när vi fick ta de första travstegen efter allt detta! Efter detta följde en lång igångsättning och den 3 juli tog vi våran första galopp i skogen :) Tänkte ni skulle få lite bilder och text under detta året.
 
Isa 4 april 2013.
Fotografering med Isa i juni 2013.
Dressyrpass i augusti, även våran första galopp på bana!
Glad Isa i hagen i augusti :)
Våran första dressyrtävling på ett tag, en andra plats i LC:1
Andra tävlingen efter igångsättningen.
Fotografering igen, fast denna gången i oktober.
Km:et i Vetlanda, två i klassen och trea i km:et :)
Pay and ride, februari 2014.
Första tävlingen 2014, med laget.
Första gången vi hoppade på bana efter igångsättning, endast småskutt.
Andra tävlingen 2014 med laget :) Min fina Miz Izola <3
 
Här har ni fått lite vad vi har gjort under detta året, visst är det skillnad nu mot i somras? 
 
 
 

Dagen ;)

Idag är det sista dagen på påsklovet... Tråkigt! Men, jag har iaf ridit båda två idag. Började med att rida Isa iskogen med mamma. Denna rundan vi tog ligger det ett nerfallet träd och så är det några små bäckar också, så vi tog och hoppade över det (eller de kunde faktiskt gå över bäckarna och trädet var inte högt!). Isa tyckte det var jättekul iaf vilket jag också gjorde :) 
Sen red jag också Russin iskogen vilket gick bra och han verkade tycka det var kul att komma ut i skogen ;)
 
 
 
 

Dressyrtävlingen idag

Ja, vad ska man säga? Jag och Isa var iaf på dressyrtävling idag, andra omgången med laget. Förklassen (LC:1) hade jag och min kära ponnyn lite delade åsikter om, hon tyckte det var mycket roligare att stå på två ben istället och var rädd för saker... Gick bra i början och fick sedan ett ryck när hon såg en person innanför en glasruta och ställde sej rätt rakt upp och sen var hela den sidan farlig, plus att hon stressade upp sej så det var nog dom bland dom sämsta procenten vi har fått iaf :p
Andra klassen, lagklassen som gick i LB:1 skulle hon bara runt och sköta sej i, vilket hon också gjorde! Visst hon var lite spänd men vi kom igenom programmet utan några större missar och det kändes ändå bra så den klassen är jag nöjd med och vi skrapade ihop 60.345 % iaf. Även om hon gick ännu bättre på framridningen till denna klass än i programmet, på framridningen var hon så himla fin, det var ett av våra bästa dressyrpass! :) Som avslutning vann laget denna omgången också! :D Några bilder kommer nu, resten kommer komma under veckan/imon.
 
 
 
 

Iza är redo för tävling!


Iza är klar för tävling i mon! Svårt att räkna ut vem det är som har fixat de välformade knopparna va? Jag la ner hela min själ i de där och på en tiondel av tiden det tar för Julia så har jag fixat snyggare knoppar ;) undrar vem som har tävlat för mycket dressyr?
 
Kallblodslooken beror på att Julias kära sto brunstar vilket betyder att svansen visst inte håller nytvättad standard så länge... ;)
 
// Johanna

Vissa troll kan verkligen inte vara på riktigt...

Jag har fått höra att jag inte kan vara sann när jag har uttalat mina åsikter ibland. Jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag går lite för långt och får mig själv att verka lite väl radikal ibland. Men det är mest för att det brukar resultera i en roligare debatt. De som känner mig vet att ett av mina största problem är att få tyst på mig själv (; Så, jag kanske kliver lite över gränsen - min gräns ligger dock en bit ut på vänsterkanten bör tilläggas.
 
Med det här i åtanke så kunde jag inte låta bli att skratta åt vissa människors kommentarer på bloggar och Instagram. Om jag nu är en parodi av mig själv vad är då inte de? Inte kan väl någon på fullaste allvar skriva de där kommentarerna och faktiskt mena dem? Jag skrattade gott åt de löjliga formuleringar över att någon ska hålla sig borta från hennes Kändiscrush. Eller fy fan vad ful du är, tro inte att du är något, snacka om stolsits, jävla äckel. Ja, jag skrattade åt det där. Inte för att jag på något sätt eller någon gång håller med. Utan för att det är så patetiskt. Inte kan väl en enda fullt frisk människa ens tänka tanken att skriva det där till någon? Nog har väl de flesta ett konsekvenstänkande. De allra, allra flesta förstår att det är mobbing att kalla någon ful, äcklig, hora eller att någon borde ta självmord. 
 
Varför skrivs då de här kommentarerna? Avundsjuka? Det är en alldeles för enkel förklaring. Det känns mer som om de som kommenterar vill skrika ut "SE MIG! HÖR MIG!". För även om vi människor verkar ha en gen som gör att vi antingen hatar eller älskar alla som lyckas bättre än oss själva har vi samtidigt ett stort bekräftelsebehov. De senaste kommentarerna jag läste nu var så pass överdrivna att den enda förklaring jag kan tänka mig är att någon behöver skriva en massa skit på nätet för att få synas. För det vet väl de flesta att provokationer gör att man syns. Ändå förstår jag inte hur man kan skriva det där. För att skapa debatt - varsågod! Men personangrepp, har vi verkligen inte kommit längre än så?
 
 
 

Två mysiga turer i härligt väder ;)

Idag har jag ridit båda pållarna, jag började med Isa. Isa red jag en tur i skogen med mamma, vilket gick bra och båda gillade att komma ut iskogen :) Sen red jag även Russin i skogen men för hans del blev det galoppträning! Något som han tyckte var jättekul, framför allt att han fick hoppa över ett litet träd ;) Sen att det var soligt och riktigt vårväder gjorde båda turerna ännu bättre.
 
 

Vaddå söta?

Här får ni några bilder på kattungarna, visst är dom söta? :)
 
 
 
 

Busponny :)

Den här veckan är det påsklov, så himla skönt! :D Iaf så red jag Isa på banan idag, hon gick bra. Ville smita lite mer än igår men annars gick hon väldigt bra, jobbade och lyssnade. Väldigt mjuk och avslappnad när jag travade av henne :) Sen har jag också haft inne Russin och ryktat honom, jobbade han även lite från marken vilket gick super! 
När jag släppte ut honom fick han värsta rycket och galopperade/sparkade/bockade/hoppade runt, haha :p Tyvärr hade jag inte kameran med mej just då men hämtade den och fick några bilder som ni får här under.
 
 
Russin hade kul ;)
 
 
 
 
 

Sockerkaka

Hej, jag är sockerberoende! Och försöker att sluta äta sådana kopiösa mängder choklad... (OBS, överdrift men ja det har gått åt några Marabou 200 g ^^). Så jag har börjat göra sockerkaka.
 
Dagens bravad har följande recept.
 
1 ägg
1 dl socker
knappt 1 dl halvsur grädde
½ tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
Frysta hallon och blåbär efter smak.
 
Sen är det bara att kasta ihop allting (Ja ägg och socker ska givetvis vispas pösigt först. Jag som inte äger en elvisp är mäkta imponerad över de som klarat sig utan den - min arm är död lite lagom när smeten börjar anta en något vitare nyans) smörj en form, i med smeten, släng på lite bär och in i ugnen.
 
Ett recept som är lagom svårt för någon som har tummen placerad mitt i handen så fort hen närmar sig ett kök. Även om jag är stolt över mig själv idag - började dagen med (mikrovärmd) havregrynsgröt, hade med mig matlåda till jobbet (det var inte alls mormor som lagat den), gjorde nässelsoppa när jag kom hem och har dessutom lyckats med en sockerkaka (den smakade föresten utomordentligt - den innehöll ju socker!). Så anser att jag är värd min skönhetssömn idag särskilt eftersom jag har både haft "kick & box" på fysen och burit bro idag på jobbet.
 
 
 

Helgen

Igår började jag med att rida Isa iskogen med mamma. Pigg och glad ponny som verkade gilla att komma ut, hon hoppade bl.a över ett ställe där det var sankt! Härlig tur iaf ;)
Sen red jag även Russin och för hans del blev det galoppträning, något som han tyckte var kul. Han låg på rätt bra och försökte ibland dra i väg lite genom att bli rädd för saker i diket, haha ;)
Idag började jag med Russin och red han en tur i skogen med mamma. Pigg och tyckte det var jättekul att få galoppera, så det blev också en härlig tur :)
Isa fick ett dressyrpass på banan och hon var så fin (dock prickade vi inte in något bra väder, regn...). Jag fick självklart passa vänster sida men gjorde jag det gick hon bra. Släppte i båda varven och jobbade där jag vill ha henne både i galoppen och traven, likaså var hon mjuk och lyssnade. Avslappnad och fin när jag travade av henne, så hon var duktig ponny idag :)
 
 

Kattungarna :)

Kattungarna börjar bli alldeles för söta nu kan jag lova! Har god lust att smyga med min ner i ryggsäcken istället för att lämna henne varje gång ;) jaja, jag får väl vara glad över att det är lugnt i min lägenhet ett litet tag till.
Nu blir det nog sängen för min del så får vi se vad nästa vecka har att bjuda på!
 
// Johanna

 

Dagen :)

Vad jag har hittat på idag? Städat sommarstugan, eller jag tog väl mest hand om utsidan. Alltså den lite roligare delen ;) men fint blev det iaf så nu väntar jag bara in sommaren och semestern! 
Mysiga loftet :)
 
Nu har jag suttit och tittat på serier ett tag, fastnat för en ny nämligen Vikings. Den börjar bli rätt bra nu efter några avsnitt.
 
// Johanna

Hoppträning!

Igår var det hoppträning för mej och Russin. Vi började med att hoppa fram på ett räcke och sedan hoppade vi en linje, studs 3 galoppsprång, räcke 3 galoppsprång, räcke 4 galoppsprång, oxer. Det gick bra och vi tog den några gånger, vissa fick lite halva galoppsprång men annars fick vi till det bra! Sen hade vi samma linje fast med två hinder till och där blev det bra när jag red ;) Som avslutning tog vi en oxer med en bom innan (1 språng) och en efter (2 språng). Först åt ena hållet och sedan åt andra. Han hoppade super där och vi kom helt rätt båda gångerna :)
 
// Julia

Vårbilder ;)

Här får ni några härliga vårbilder som jag har tagit :)
 
 
 

Isa & Russin <3

Här har ni några bilder på Isa och Russin som jag tog för ett tag sen, fint väder och söta ponnyar! :)
 
 
 

Ledig idag! :)

Idag var jag som sagt ledig då vi fick en kompensationsdag för en sak var med på iskolan. Väldigt skönt iaf! Så jag började med att ta in Isa och rykta/frisera henne lite. Jobba även med henne lite från marken vilket gick superbra, hon lyssande kanon :) Sen red jag Russin iskogen vilket också gick bra. Båda två tyckte nog det var lika härligt att komma ut (också att få galoppera!). För övrigt har jag hunnit med en hel del, bla. hade mamma och jag inne Thunder Boy lite och jobbade med honom ;)
 
 
 

Just nu:

Hur det ser ut hos mig just nu.
Whiskey uppskattar att hans lekkamrat har kommit hem, jag är inte alls lika intresserad utan hade hellre läst Inferno (den av Dan Brown) i fred...
 
// Johanna

Båda ridna ;)

Idag började jag med att rida Russin och han fick en tur iskogen. Verkade som han tyckte det var kul att komma ut i skogen och galopperade så gärna ;) Annars skötte han sej bra.
Sen red jag Isa, även hon fick komma ut i skogen fast tillsammans med Johanna och Dilko. Hon verkade gilla det fast hon töntade lite för den där med ;) 
 
 

Min kära lortgris ;)

Man ska inte ha en vit häst...
Speciellt inte en som rullar sig så fort han har blivit svettig efter ett ridpass. Vilket egentligen inte alls var meningen idag men vi hade en rejäl diskussion innan jag tillslut kunde övertala herrn om att han skulle framåt även om det innebar att gå förbi en traktor med kärra, några bilar, ett garage och ett par hus... Han är visst i trotsåldern nu tror jag.
 
// Johanna

Dagen ;)

Idag var jag som sagt med Johanna på pay and jumpen och efter det så red jag Isa på banan. Hon gick bra, hade däremot lite energi! Hon försökte smita lite i vänster varvet ibland, är ju onödigt att jobba för mycket ;) Annars låg hon på ganska bra både i galoppen och efteråt, det var lite energi som skulle omvandlas till jobb i stället för spring men det gick bra! :)
 
 

Pay & Jump

Dilko fick åka ut på äventyr idag! Vi var nämligen med på Vetlandas Pay & Jump och hoppade 50 cm. Helt i miljöträningssyfte givetvis. Och nog var det miljöträning för Dilko alltid, det var fullt med hästar, människor och bilar överallt men trots det var han riktigt lugn. Han tyckte ridhuset var lite läskigt att rida fram i men efter ett tag så slappnade han av och brydde sig lika lite om det som att det sprang förbi en massa hästar till höger och vänster. Helt underbart att ha en så kanonsnäll unghäst!
 
Vad gäller själva hoppningen då, tja vi fick 8 fel. Han stannade på ett hinder vilket vi nog båda kan ta på oss då det gick i zickzack fram. Rivningen berodde på att han tittade på publiken så det var mer fokus på det än hindret. Eftersom det bara var ett löjligt räcke så valde Dilko att putta ner översta bommen och sedan trava över resterna av hindret. Vi har hoppat "bana" 3 gånger tidigare och då bara på hemmaplan så jag är mer än nöjd med hur bra han skötte sig, han tittade inte på ett enda hinder utan hans problem var väl att han var lite ofokuserad ibland och att han är så pass lite hoppad att han fortfarande vinglar som om han vore full.
 
Julia följde med så hon fotade medan mamma filmade. Bilder bjuder jag på men filmen tror jag inte är till för allmän beskådan (;
 
Såhär behandlar Dilko alla hinder som han tycker är ivägen, man ska ju inte göra det för jobbigt för sig!
Fina, fina Dilko (: Som en parentes: Jag och Dilko har nog ungefär lika bra teknik när det kommer till hoppning - därför är tanken att vi ska hålla oss till dressyr.
 
 
 

På jobbet :)

Den här veckans arbete har ungefär sätt ut såhär:
Vi klättrade med våra fordon.
Vi kom upp på toppen och beundrade utsikten.
Samt tog en liten rast.
Sen körde vi ner igen.
 
Som vilket annat jobb som helst. Nästan.
 
// Johanna

Fina Holly

Tycker dessa bilder jag tog på Holly för tag sedan blev riktigt härliga ;)
 
 
 

Veckans arbetsuppgift :)

Kom nu ihåg att man ska ha kul på jobbet! Ibland åtminstone så att man höjer motivationen till att arbeta.
Den här veckan har vi haft kul på jobbet. Jag har kört på ställen i skogen där även dilko skulle haft problem att ta sig över. Mycket kanske för att han bara tycker om att bada fötterna ibland ;)
 
// Johanna


Min ponny gillar prisutdelningar!

Haha, vad säger ni ser det ut som hon tycker om ärevarven? :p
 
 
 
 
 

Film från hoppträning ;)

Här får ni två små filmsnuttar från hoppträningen förra veckan, tar med någon filmbild också.