Golden Chili

Sådär 2 månader efter mitt köp så tänkte jag att det är dags att presentera mitt nya lilla projekt. Jag är ju lite spontan av mig så när jag inte hittade en kompis till Dilko i sommar så köpte jag mig en istället. Lite tanke är det bakom dock. Chili är nämligen en 1-årig New Forest efter Silverlea Sunseeker - Rodlease Dancing Gold, helt okej stam alltså. Tanken är att han honom några år och de flesta har nog dessutom räknat ut att när jag är färdig med mina studier är det under sommaren dags att rida in Chili så han kan gå 3-årstest på hösten. Sen får vi se, ungefär där försvann också all min framtidsplanering. Det jag vet är att jag hittills inte ångrar mitt köp utan tror att jag har hittat en liten stjärna!
Här är han! Första gången han löshoppar, när han fattat ordentligt vad han ska göra så ska han nog kunna kravla sig över lite hinder också.
Annars så roar han sig mest med att terrorisera Dilko och tråna efter ungstona på betet bredvid (unghingst med massa hormoner är jätteskoj...). Konstigt nog trivs Dilko väldigt bra med honom, någonstans är de väl på samma mentala plan. De tuggar ju ungefär lika mycket på allting och Dilko tycker det är kul att leka med Chili. Om han nu inte kräver det direkt efter ett jobbigt ridpass som på bilden.
 
 
 Semester

Jag har semester. Det firas typ såhär.
I solen, vid en sjö njutandes av livet. Funderar över att ta årets andra dopp? Annars glädjer jag mig över att jag klarat ett helt års studier utan att ha blivit underkänd. Den senaste hemtentan resulterade dessutom i ett VG! Annars försöker jag hålla mig flytande. Inte underkänt men inte heller toppresultat. Nu laddas batterierna för att kunna gå all in igen i höst!

// Johanna

Vaggor, tyglar och bett

Jag har grunnat på det här med utrustning, hjälpmedel och andra grejer sedan jag såg att PS of Sweden ville få sina vaggor på tyglarna godkända för tävling. Det kan väl kännas harmlöst men jag kan inte låta bli utan tycka att det är lika harmlöst som idiotiskt och orättvist.
 
För det första är det en sådan liten grej som jag ser en enda nytta med: att få en stark hand mjuk. Har du inte en mjuk och fin hand så träna på det hemma. Har du dessutom haft råd att köpa tyglar och träns för tusenlappar så betvivlar jag inte att du kan köpa ett par "tävlingstyglar" för ett par hundra. 
 
För det andra kan du inte rida utan en stark hand och får kritik på det på tävling så hem och träna innan du ger dig ut och tävlar. Leta inte efter en snabb och smidig genväg till framgång.
 
För det tredje och sista en grej som enbart finns på marknadens finaste och dyraste utrustning ska inte gå och bli avgörande för resultat på en tävling. Återigen så har inte alla samma förutsättningar och alla har inte råd att köpa dessa fina, dyra träns utan lägger kanske de pengarna på träning istället. Jag hoppas att SVRF kan hålla emot och visa att de ibland faktiskt vill ha en sport för alla.
 
Som en parentes, hur kunde Baucherbettet bli godkänt??? Är jag den enda som noterat att när det tas i tygeln så vinklas övre ringen framåt-nedåt, vilket drar i sidostycken och slutligen ger ett tryck uppe i nacken. Hur tänkte man där?
 
 
 

Fler bilder, kattungarna :)

Är dom inte för söta? :)
 
 
 
 

Mycket den senaste tiden.

Under den här tiden har jag bla. hunnit med och annat som hänt;
Studentbal 4 juni 
Den 7 juni föddes den söta krabat, e. Dylan N
Den 10 juni sprang jag ut från skolan, för jag har tagit studenten! :D
Gulliga kattungarna fotades innan tre av dom flyttade hemifrån (den svarta ska vi behålla).
13 juni var jag och Quini iväg på terrängträning, superkul!
 
Mer bilder och info kommer :)
 
 
 

WE-tävling

Här ekar det sannerligen tomt så jag tänkte att det är dags för lite uppdatering! Nu har jag hur mycket som helst att skriva om och lika mycket bilder att visa men vi börjar lite smått med uppdatering från dagen:
Idag har nämligen jag och Dilko debuterat i WE, en LC närmare bestämt. Vi fick till det rätt bra måste jag säga för att vara debut och allt. Missade en massa i galoppdelen på dressyren (Dilko behöver med styrka och jag behöver driva ännu mer). Trots det så slutade vi delad etta i det momentet. Teknikdelen gick väl inte riktigt lika bra. Jag var nervös - Dilko blev spänd. Jag red dessutom uselt och bommade en massa onödiga poäng. Jaja, bara att lägga på rutinkontot! Men vi tog revansch sen, speeden gick kanon! Jag hade nog kunnat fräsa på lite till men vågade inte pressa på första tävlingen. Näst snabbast tid och därmed tvåa i det momentet. Totalt blev även det en andraplats! Hur stolt blir man inte över sin fina, lilla häst? Han skötte sig kanon och jag fick blodad tand, här ska definitivt dressyren blandas med lite WE framöver!
 
 
 
 

Bilder dressyrtävlingen den 22/6 :)

Här kommer redan resten av bilderna från dressyrtävlingen, fin ponny! :)
Lösgjord ponny? Kul att man inte behöver rida med tyglarna iaf ;)