Hobbit

Hehe, Nemi är min favoritserie dels för hennes beroende av Sagan om Ringen och sen för att jag har en ganska hög igenkänningsfaktor ibland.. Och ja, jag ska faktiskt ta och gå på bio en gång till i år och det blir på The Hobbit om jag så ska gå själv! 
 
// Johana

Rubrik?

Just den här veckan har jag varit en latmask, eftersom syster har sommarlov har jag lånat ut min ponny till henne, en del dagar. Men det har lett till att han har gått 7 dagar den här veckan! Och det behövde magen kan jag lova.

Blir ett kort, onödigt inlägg för nu ska jag sova igen all min missad tid under arbetsveckan. Dock hade jag gärna jobbat i mon, blev ändrade helgplaner och då hade jag lika väl kunnat arbeta. Men, jag behöver visst ta det lugnt någon dag ibland med, särskilt när jag inte är sådär jättevan vid arbetet (;

Istället blir det en dag för mina hästar idag (kl. är över tolv), Skrutten långpromenad och Index dressyr!

// Johanna

Ridning

Idag red jag Index iskogen åt Johanna ;) Jag red med Martina och Diza, vilket blev en härlig tur med två ponnyer som skötte sej :)

 
 
 

Dags att sova...

Yes! Morgontrött människa numero 1 vid namn Johanna får sovmorgon i mon! Det betyder att jag går upp vid halv nio... Haha! Jobbar kväll i mon, love it! Mkt trevligare för en morgontrött och kvällspigg människa att få jobba kvällar. Blir bara inte lika kul när man vet att man måste ställa om sig och gå upp tidigt dagen efter. *suck* jag hatar att stiga upp tidigt en morgon, kvittar hur kul det jag ska göra är, får ändå dra mig upp med all vilja jag har.

Positivt dock, i skolan vaknade jag lagom till lunch för att sedan hamna i matkoma igen. Nu vaknar jag efter att ha cyklat ner till byn! Så uppenbarligen tycker min hjärna det är roligare och mer stimulerande att arbeta än gå i skolan och det kan jag bara hålla med den om!

Red Index idag med, sammanfattar med ett ord: kissnödig (ponny då). Då orkar man inte samla sig eller liknande men det gick hyfsat och det är bra!

// Johanna

Trött...

06.00 Väckning
07.00 - 14.30 Jobb
15.00 Laga mat + ta det lugnt ett par minuter (;
16.30 Rida
18.30 Åka på speedway
19.00 - 21.30 Speedway
22.53 Trött...!

Nu ska jag sova, klockan ringer vid 6 igen ^^ Och jag klagar inte egentligen, jobbet är skoj och jag tjänar pengar som alltid är bra att ha + att jag slipper läxor! Men jag funderar på hur jag kunde tycka att skolan var jobbig?!

/ Johanna

Söt ponny ;)

 
 
 
 
 

Prickig ponny igår :)

Igår var jag och red Pricken hos min kompis, han kändes lika fin som förra gången och det var jättekul att rida honom :) Här kommer det några bilder från det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb...

Shit asså! Håller på att ställa om mig från skolgång till arbetsliv och det är ganska jobbigt kan jag säga! Jag är ju van vid att slappa, börja vid halv 1 slut vid halv 4 en normaldag och en arbetsam börja vid halv 9 och sluta vid 2. Fatta omställningen det då blir när man börjar vid 7-8 och sedan jobbar till typ 15-16?

Men det börjar gå riktigt bra nu, faktiskt! Är inte lika trött som första dagen så det här kommer jag nog klara av. Bara det att jag äntligen förstår hur slappt jag har haft det i skolan egentligen... (;
 
/ Johanna
 
 

Fölbilder (:

Som utlovat så kommer det lite bilder och om inte annat så kan Svante med sitt nya 55-200 objektiv briljera lite över Julias gamla kompaktkamera och visa vem som faktiskt är kung i huset (;
Precis som alla fölungar är han ju sockersöt! (:

Bilder ;)

Nu kommer det lite bilder på fölungen från idag :)

Nytillskott!

Tillslut efter att ha gått över 8 dagar har vårt avelssto fått sin fölunge. Även i år blev det en liten hingst som höll på att födas utomhus och givetvis under en dag när det regnade (och i år dessutom åskade).
Och här är sötisen, givetvis ska jag ta bättre bilder på honom så fort jag hinner! (:

Studenten (:

Då har man tagit studenten! Känns lite konstigt att säga det men nog är det allt skönt! Slippa skolan och så där... Jag har dessutom sommarjobb i 6 veckor och börjar gå bredvid i morgon. Ska bli riktigt roligt att få göra något annat än sitta bakom en skolbänk. 

Studenten har annars varit väldigt trevlig, speciellt för Svante som fick ett nytt objektiv så det kommer lite bilder någon gång. Det är helt grymt på långa avstånd! Något firande med klassen blev det dock inte för mig, istället stack jag och några kompisar ut till vår sommarstuga och hade en trevlig kväll/natt och en mysig men inte lika rolig dag dagen efter som kantades av åska och regn... Inte lika roligt om man sitter ute på en öde ö...!

Nu är jag hemma igen och har tagit igen mig för att börja sommarjobbet i morgon på morgonen!

Studenten!

Student i morgon, så vet alla det. Försöker få ihop det sista nu. Och det kommer nog att lösa sig tillslut när vi väl har lyckats med alla sista minuten-grejer. Som att städa mitt rum, känner knappt igen det nu! Mitt skrivbord är kliniskt rent och som det ser ut nu får jag plats med tallrik, glas, bestik och grytorna när jag ska äta vid datorn! Tidigare fick jag plats med en tallrik om jag balanserade den på pappershögen och ha glaset vid tangenbordet (har ett inskjutningsbart "bord" för det...).

Nu taggar vi studenten idaf!

Jag och prickig ponny :)

Här kommer det några bilder på mej och Pricken (min kompis, Matildas ponny) som jag fick rida. Han var verkligen jättehärlig att rida, lyssnade bra :)

Index <3

Behöver jag säga att jag just nu hatar mig själv? Den där ponnyn är ju min och ingen annans! Men det här blir bäst för honom, det vet jag. Annonsen hittas här.

Uppdatering !

Med några bilder på Mina och Diza ;)


Båda sömniga...

Mina sömnig, visst är hon söt i sin flughuva ?Gårdagen (:


Lurvas visar upp sina skills i hoppning, jag får säga att han borde få 10-10 på det hoppet eftersom han visar på en väldigt god teknik! (:
Nelly tillsammans med en glad Diza.
Gamla tanten var inte heller helt negativt inställd till att hoppa över lite sly.
Sedan blev det ett hästbyte och ett styck koncentrerad Julia visar upp sina skills i hoppning.

(vår väg röjs och slyet har blivit perfekta hinder av lagom höjd för gamla tanter och dagens sällskap ^^)

Dagens ridning!

Eftersom det inte är så mycket till skola kvar för min del så började jag sent idag, som vanligt. Alltså red jag Index innan jag började skolan. Vi gick ner på banan och tragglade övergångar. Behöver jag säga att det inte uppskattades? Det blir lätt att man tappar övergångarna lite och fokuserar på så mycket annat istället. Idag blev det fokus på det självklara. Och det behövdes! Det enda som sitter riktigt bra är galoppfattningarna, övergångar trav - skritt gick inte så bra i början. Det kändes bra mot slutet dock och det är det viktigaste.

I morgon blir det klättring och på lördag en riktig genomkörare i dressyren!

Fixat banan (:

Idag har jag och den här vackra skapelsen träffats för första gången:
Det här är Herr Röjsåg som hjälpt mig att frisera vår ovårdade bana.
Såhär fin var den nämligen när jag började, då bör det tilläggas att det här var en av de finare sidorna. Långsidorna såg hemska ut...
Och här var vi färdiga! Nästa projekt ska jag och min vän Mr. Lie slå ner lite saker i ett par hagar. För så himla bra var han inte den där röjsågen, gott självförtroende hade han men inte det hjälpte honom bland de värsta hundkexen! Sedan finns det fler positiva saker med lien, som det här:
Man behöver inte se ut som något från yttre rymden och det är ju ganska trevligt, dessutom immade glasögonen hela tiden och hörlurarna blev svettiga. Fast man känner sig iaf mkt coolare när man springer runt med en röjsåg istället för en lie... (;

Mönstrat!

Åkte till Kristianstad och mönstrade igår kom hem idag på eftermiddagen och har hunnit med att titta på speedway innan jag fastnat bakom datorskärmen för avkoppling.
Nu håller jag tummar och tår att jag kommer in på "mitt" förband! Få leka krig i 3 månader är få förunnat så nog ska jag bli en av dem!

I tidningen!

Haha, jag är värsta kändisen nu ju! Var flera stycken som sa att de sett mig i tidningen och läst om mig när jag var på balen igår. Kul ju! Mitt namn står på framsidan och allt, sedan är jag med på bild inne i tidningen. Det är stort!


Jag är stolt över mig sig själv som trots min inneboende lathet har lyckats att få ett stipendie (;Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan, vilket gick riktigt bra :) Hon kändes fin ibåde traven och galoppen. Hon var lite stel i början bara men hon lossade sen.
Bal!

Idag så har studentuppdragen kommit upp och ja, jag/klassen försöker bjuda på oss själva och göra de där sjuka sakerna. I morgon är det dessutom bal så jag ska ta på mig fin klänning och ha det roligt! Klänning är inte mitt favoritplagg så det ska bli kul att få använda klänning, eller hur det nu var. Det blir nog trevligt hoppas jag! Alltså blir det ingen uppdatering från min sida i morgon. Jag har lite nervositet att ta hand om istället (;