Pay & Jump

Dilko fick åka ut på äventyr idag! Vi var nämligen med på Vetlandas Pay & Jump och hoppade 50 cm. Helt i miljöträningssyfte givetvis. Och nog var det miljöträning för Dilko alltid, det var fullt med hästar, människor och bilar överallt men trots det var han riktigt lugn. Han tyckte ridhuset var lite läskigt att rida fram i men efter ett tag så slappnade han av och brydde sig lika lite om det som att det sprang förbi en massa hästar till höger och vänster. Helt underbart att ha en så kanonsnäll unghäst!
 
Vad gäller själva hoppningen då, tja vi fick 8 fel. Han stannade på ett hinder vilket vi nog båda kan ta på oss då det gick i zickzack fram. Rivningen berodde på att han tittade på publiken så det var mer fokus på det än hindret. Eftersom det bara var ett löjligt räcke så valde Dilko att putta ner översta bommen och sedan trava över resterna av hindret. Vi har hoppat "bana" 3 gånger tidigare och då bara på hemmaplan så jag är mer än nöjd med hur bra han skötte sig, han tittade inte på ett enda hinder utan hans problem var väl att han var lite ofokuserad ibland och att han är så pass lite hoppad att han fortfarande vinglar som om han vore full.
 
Julia följde med så hon fotade medan mamma filmade. Bilder bjuder jag på men filmen tror jag inte är till för allmän beskådan (;
 
Såhär behandlar Dilko alla hinder som han tycker är ivägen, man ska ju inte göra det för jobbigt för sig!
Fina, fina Dilko (: Som en parentes: Jag och Dilko har nog ungefär lika bra teknik när det kommer till hoppning - därför är tanken att vi ska hålla oss till dressyr.
 
 
 





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback