Det går framåt

I går fick först Quini ett dressyrpass och hon var väldigt mjuk och fin i slutet. Började passet med mjukgörande såsom skänkelvikning och öppna. Fortsatte passet med tänket att hon skulle vara loss och inte få sin "knyck" i nacken, samtidigt som jag själv försökte att inte använda min hand så mycket. Ett annat fokus var att ställa igenom vänstersidan ordentligt och att hon inte fick komma undan där. Vi fick ihop dess delar och då blev hon faktiskt finare i vänster sidan trots att hon är stelare där! Avslutade med att hon fick trava med längre tygel och sträcka ut halsen vilket hon gjorde kanonfint, bra pass :)
Milla blev också riden igår på banan då och min snälla syster var denna dagen med som stöd samt gav tips/tog några bilder. Det gick bra även med henne, har bara ridit henne 5 gånger och hon var inte riden när hon kom. I början var hon lite spänd då hon gnäggade med några andra hästar som gick en bit i från men sen lugnade hon sej. Vi tränade på gas/broms/styrning vilket hon är duktig på, hon fick även trava en del med samma fokus och vi gjorde tom. någon stor volt i varje varv. Hon börjar söka sej neråt i både skritt och trav nu vilket är kanon! Det märktes att det var lite kallare ute för hon hade mer energi mot vad hon haft innan men det gav mer naturlig framåtbjudning. Skickar med två bilder, fler  kommer :)
Dagen bestod endast av ridning av Quini i det underbara vårvädret med hällregn och 5 grader men regnet behövdes, det har varit sjukt torrt! Det blev iaf en skogstur med mamma och Johanna, så lite trevligt hade vi det ändå och idag fick Quini faktiskt gå på hackamoore vilket hon verkade trivas på. Hon blev inte så stark men sökte sej ändå lite neråt, så det får vi nog allt testa någon mer gång :)
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback