Totilas (:

Han är dösnygg med underbara gångarter, eller hur? Tänk ett föl efter honom, en sån där underbar svart dröm! Fast då får man ju hosta upp 5000 euro per dos, fryst sperma med, + lite andra avgifter. Och det är sämst dräktighetsprocent på fryst sperma. Kul om man måste seminera två gånger... Dvs, lite löst räknat att man nog får räkna med att hosta upp närmare 100 000, minst, per sto (om det nu tar sig första gången).


Fast hästen är det ju inget fel på. Däremot verkar det som om det är flera som är tveksamma till att betäcka med honom. Enligt Blup är det 4 stycken ston (i Sverige, om jag fattat rätt) som är seminerade med honom iår. Vilket faktiskt är sämre än den bästa NF-hingsten som brukar ha mellan 10-15 ston per år. Kan ju tillägga att de siffrorna brukar det skrattas åt i halvblodssammanhang. Om jag nu inte har fattat siffrorna helt fel hade Hip Hop över 200 betäckta ston det år han låg i toppen i betäckningsstatistiken. Nu ska det inte glömmas att de siffrorna kommer hingstarna knappt upp i längre.

Om man nu väntar lite och får se hur Totilas förärver sig kan det nog bli bra. Dock blir siffrorna lite missvisande om det är så pass få föl efter honom, iaf i Sverige. Utomlands har jag ingen koll... Däremot ska det bli kul att följa fölen och när de första fölen börjar visa resultat så får vi se om inte statistiken kan höja sig en bit!







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback