Dagens ridning

Idag blev det ridning i skogen på Isa med mamma. Hon var pigg och verkade tycka det var roligt att gå i skogen, bockade tre gånger på raken när vi galopperade så ! :)  Jag red henne på hacket idag med vilket gick bra.


Kvarka?!

Visst blir man väl ändå lite förvånad när man läser något sånt här?:


Jag menar Landsbro, det är ju en grannby... Och kvarka i kommunen igen? Det här är andra stallet i år där man har konstaterat sjukdomen. Sadlar...

Idag blev det att prova Isa sadlar som inte har legat helt bra. Vi fick altså veta att hon flyttade sadlen, så den ligger snett. Det har gjort att hon typ är lite insjukningen vid manken på ena sidan. Det har även gjort att sadlarna är snea, hon ska ha en padd under sadlarna och så ska dom fixas !


Vädret är bättre än underbart!

Självklart passade jag och Johanna på att rida ut på en mysig skogsrunda i skogen med våra ponnys, blev väldigt mysigt med mycket prat:) och prata för mycket kan man väl inte? Nää då...
Skriver mer om hur min träning igår gick senare!


Bilder från idag (:

Och här kommer utlovade bilderna. Orkade inte redigera fler, dessutom är det inte så jättekul att se en häst som galopperar över ett hinder ^^


Dagens outfit på Index var då:
Lindor: Gekås Ullared (de nya)
Schabrak: Köpt på Charlies iaf ^^
Ländtäcke: Tja, "segertäcke" efter 3:djeplatsen i Div. I
Sadel och träns: Prestige Golden Star & Lyckås

(Givetvis ångrar jag att jag inte tog mina gråa Tretorn och en grå tröja...)

Det var bilderna på Index, fortsätter med Skrutten.

Dagens outfit på Skrutten är då nästan likadan som Index.
Träns: Zaldi
Skydd: Equigard

Och det var allt! (:Dagens ridning

Idag red jag Isa i skogen, vilket hon verkade tycka var roligt :) Hon var pigg, i galoppen typ stutsade hon och när jag skulle sakta av till trav bockade hon ;) Hon drog lite med, taktade i nerförsbackarna, smart häst ! Men annars gick det bra.

  

Förtydligande...

Slutade tidigt idag och bara för att jag har en snäll kompis med moped så fick jag åka med henne hem (: Därför har jag redan hunnit rida (hoppa) båda pållarna och Martina var snäll och fotade. Tänkte lägga upp ett inlägg med bilder senare! Pållarna var riktigt duktiga iaf, Index gick kanonbra! Tror att han har saknat att hoppa, även om han aldrig kommer att erkänna det ^^

Egentligen vet jag inte hur mycket anonyma personer har med mitt liv eller hur mycket jag vill hänga ut mitt liv över Internet. Men eftersom det inte är någon hemlighet att Skrutten ska säljas tänkte jag att kunde förklara för våra få läsare varför. Så jag hoppas att mitt svar har förklarat det mesta, mer vet jag som sagt inte om jag vill skriva ut till personer jag inte känner... Däremot kan jag glädja "J" med ett lika luddigt svar som dennes namn: Jag vet inte!

Och jag menar inget illa eller så, jag svarar gärna på frågor från läsare men jag ser gärna att personen inte är anonym. Tror att det flesta skulle tycka samma sak.


Om Skrutten

Hm, vet inte vad jag ska skriva egentligen. Jag red Index i skogen igår och det tyckte han nog var kul. Idag red jag inte då jag kom hem sent och det var mörkt ute.

Och eftersom jag fick frågan. Ja, Skrutten ska säljas och det bara för att jag inte vet var jag hamnar efter studenten samt att jag inte känner att jag trivs helt med honom. Varför låta en bra och väldigt trevlig häst dra i hagen när han kan få det så mycket bättre hos någon som älskar honom? Så det här är bäst för både honom och mig. Dessutom känns han för stor för mig, för mig är en häst på mellan 150-155 cm helt perfekt. Skrutten är 163 cm, vilket jag tycker är för stort. Även om han känns liten i jämförelse med Ballerina, fattar inte hur mamma klarar av en så stor häst? (förklaringen kan väl till viss del ligga i att jag höjer stiglädrena 6 hål efter att hon har haft sadeln...)LYCKA!

Nu kommer jag kunna vara mer aktiv i bloggen, blogg.se har ju fixat en app! Åh detta känns bra! Hoppas allt är bra med er :) // Nelly och diza :D


Hackamore

Idag red jag Isa i skogen med Johanna och mamma. Jag red henne altså på hackamore, vill testa lite hur hon kändes på det och så. Jag tyckte att hon kändes helt okej på hackamore, hon blev inte starkare. Det kanske inte såg helt bra ut men det var första gången jag red på hackamore, vet inte om Isa har gått på det innan eller om det var första gången för henne med ! Hon var ganska pigg igår och typ småbockade en gång :)Lite bilder...

Och så tänkte jag att det vore lite trevligt att se lite bilder från när vi släppte ut hästarna i en ny hage. Man lyckas ju med att fånga några roliga skutt ibland och ett par fick jag med på bild även idag.


Och det var de bästa bilderna jag tog. Eller de som jag fastnade för...Skogen !

Idag blev det altså en ridtur i skogen på Isa med mamma. vi red en väg som vi inte hade ridit på länge, så hästarna tyckte det var roligt ! Hon gick ganska bra och var ganska pigg :) 


Några bilder på Isa idag ;) 

Lilla tjockisen ! 

Dagen, i bilder! (:

Jag gör ett litet inlägg med halva min dag i bilder. Alltid trevligt särskilt eftersom jag blev riktigt nöjd med ett par stycken!


Jag följde med Nelly som tävlade dressyr idag. Idag var vi i Vartorp hos deras ridklubb och förutom att de hade en anläggning som låg helt underbart var tävlingen även väldigt välarrangerad! Helt klart en tävlingsplats att rekommendera!

Inne på banan, måste säga att ridhuset var väldigt ljust och fint!

Bra gick det också! Nelly vann LC:2an - givetvis tack vare att jag är en så kanonbra coach (;

Vi träffade även Nellys gamla foderponny och hans nya fodervärd. Alltid kul då han trots allt stod i vårt stall i nästan ett år.

Jag fick även testa Svantes "äldre tvillingbror" (en annan D5000 för er som inte förstod), han har ett större objektiv och nog blev både jag och Svante lite avundsjuka...!

Avslutningsvis fick Nellt agera fotomodell i de vackra omgivningarna.

Gården hade gångavstånd till en sjö, vilket jag inte alls vill ha eller så...

Det var allt för idag! Och ett stort grattis till Nelly, givetvis.Dagens ridning

Idag blev det banan på Isa med Nelly. Det gick väl ganska bra, traven kändes iaf bra även galoppen ! Skänkelvikningarna gick väl lite sådär... Hon gick bra när jag travade av henne med ;)

Mina körde jag en sväng, tanten sprang riktigt fort i dag ! :)


dm...

Säger helt enkelt ingenting så har jag ingenting sagt. Frågar ni så kommer jag inte svara heller. Vill ni veta hur det gick? Googla, eller något... Fast det går nog att räkna ut utan hjälp av Google...Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan med mamma. Det gick väl sådär.... Hon gick iaf bra i traven i slutet, galoppen med :) Skänkelvikningarna i skritt kändes med bra. Hon fick bli lite friserad efter ridning med, typ hovskägget, öronen och skägget ! :)

Dagens ridning ;)

Igår blev det altså Ullared där jag köpte en del saker, såklart hästsaker med ;) Tänkte att jag skulle visa en bild på det jag köpte !Grimma till Isa (mest som hon ska ha ihagen)
Svarta stigläder, då mina andra har gått sönder !
Ansiktsborste till Isa :)
Sist ridbyxor till mej

Idag red jag Isa en tur iskogen med mamma och Nelly. Det blev en härlig tur, som både Isa och jag gillade ! :)

 
Isa i den nya grimman, hon har lera i ansiktet för jag tog den innan jag ryktade !


DM!

Index och jag ska rida DM i dressyr till helgen och jag måste säga att jag är lite besviken på antalet starter. När anmälningstiden gick ut var vi 3 anmälda C-ponnyer. Nu när jag tittade på startlistorna så hade de skrapat ihop 5 stycken. Det är ingenting egentligen och det går inte ens att dela ut alla DM-medaljer då vi är för få anmälda. Riktigt dåligt!

Fast sen går det inomhus och förra helgen var det första omgången i elitserien. Inte konstigt om det inte blir så många starter? Tråkigt i vilket fall, även om det är kul att jag slipper vara enda C-ponnyn och bli ihopslagen med kategori D...

Nä, det värsta är väl att det visar vilken dålig tillväxt av dressyrryttare det är. Eller är kategori C utdöende? Jag vet inte, inte kommer jag kunna märka av någon skillnad heller då det här är mitt sista år på ponny.

Haha, blev ett onödigt långt inlägg men nu har jag skrivit av mig lite. Alla dressyrryttare på kat. C (som är sämre än mig) anmäl till DM:et i Småland!Idag: Ullared!

Min lediga dag har spenderats i Ullared. För en gångs skull köpte jag inte på mig en massa onödiga saker (håller på att ta körkort och det kostar pengar kan jag lova...). Lite saker blev det, givetvis en del hästgrejer. Även om jag idag verkligen försökte hitta godbitarna bland all skit.


Det här blev det iaf:
* Ett schabrak i svart med mörkgrå kant och svart/röd passpoal
* Hyfsat matchande fleccelindor i mörkgrått
* En ny grimma till Index, knallig färg givetvis!
* En reflexväst - vi går mot höst även om inte jag vill veta om det...går+dagens ridning

Idag blev det dressyr med mamma. Det gick lite sådär, det gick bra i början och slutet, resten gick inte så bra direkt. Hon gick ner för långt, och ville inte ställa sej ordentligt. Likadant i galoppen, men det gick bättre mot slutet då fick jag upp henne !

Igår red jag altså Isa i skogen med Nelly och Johanna. Det gick bra förutom att Isa fastnade i en del grenar då...

 Gårdagen...

Hann med ganska mycket igår då jag hade sovmorgon och tog en senare buss in.

Började dagen med att rida Skrutten, vi mötte sopbilen... Den chauffören vet inte vad hänsyn betyder. Vi klantade väl till det båda två dock. Skrutten travade bara lite åt sidan och det förstår jag. Tror att jag kan säga att han är trafiksäker?

Index red jag i skogen med Julia och Nelly. Det gick väl bra, om man bortser från att Iza inte kunda lyfta på fötterna utan fastnade i varje gren hon såg.

Sedan avslutade jag med klippa Index så han är numer välvårdad ponny utan raggig päls. Riktigt skönt!Fler bilder från igår !
Jag och Isa ;)


Titta på min stjärna inte på mej !


<3Ridhusbilder från idag (:

Julia var ju, som hon skrev, på Pay & Jump idag och då red jag Index i ridhuset efteråt. Han gick kanonbra! Kul att veta innan DM:et, vi får se hur det går. Jag ville rida honom ett par gånger i ridhus innan iaf så att han "vänjer" sig. Vi har ju inget ridhus hemma så det blir väl en omställning för honom kan man lugnt säga (;

Jag bjuder på lite halvkassa ridhusbilder!


Index bestämde sig för att det var jobbigt att öka... ^^

Som om det är ett problem för honom?

Det var allt, ska bara försöka hitta bättre inställningar för fotografering i ridhus ^^Pay & jump

Idag red jag en pay and jump på Isa, 70 cm mest som träning. Det gick bra, vi gick felfritt :) Vi kunde haft lite bättre tempo och så kom vi fel på en del hinder också, men det var ju ett tag sen vi hoppade med. Ni får film här så får ni se själva.

Dressyrtävling

Idag var det altså dressyrtävling som Johanna har skrivit redan.

LC:1: Framridningen kändes bra, hon gick bra. Programmet gick bra hon tyckte bara att domaren var lite farlig (det syns på filmen att hon är spänd), så efter uppridningen är hon lite spänd, men hon gick förbi. Resten av programmet gick bra, bara några småmissar. Det blev 62,59 % och vinst !

LB:1 Framridningen gick bra denna gången med, hon blev bara lite pigg i galoppen. Progammet gick bra, men vi hade endel missar, mest i galoppen då det blev en avsaktning i den andra snett igenom. Första snett igenom fick vi en jättedålig avsktning. Men det kändes bra annars och det blev 63,79 % och en tredje plats :)

Jag kan bara säga att min ponny är bäst ;)


Underbara ponnyn <3Filmerna :)
Dagen i bilder! (:

Tävling idag som sagt och visst gick det bra för vårt lilla stall. Kolla in bilderna så lär ni förstå vad jag menar (:


Nelly och Diza, framridning

"Poträttfotografering", Julia och Iza

Julia och Iza, framridning

Underbar snygg ridhusbild på Nelly och Diza från LC:1an

En minst lika snygg på Julia och Iza från samma klass

Prisutdelning LC:1, Julia och Nelly som 1:a och 2:a och de tog därmed båda placeringarna!

Nelly och Diza - efter prisutdelning

Givetvis blev det fotografering efteråt!

Den här bilden känner jag mig inte skyldig till men Julia och Iza tog även en 3:dje placering i LB:1!

För mig och Index gick det väl inte lika bra, han var spänd efter att inte har gått i ridhus på lång tid men slappnade av mot slutet på programmet och vi avslutade det hela med två 7:or! Några bilder har jag inte heller i skrivande stund.Min kreativa dag!

Tänkte dela med mig av min kreativa sida, vilken jag har överanvänt idag. Dels så finputsade jag Julias (eller jag menar mammas...) klippning på Iza med en glad smiley gjord på frihand. Därför kan det se ut som om jag var full när jag gjorde den (fredag och allt ni vet ^^)


Givetvis lät jag Svante ta en egen bild bara för att han inte ska känna sig utanför!

Sedan blev att knoppa Index till tävlingen i morgon, Flyingeknoppar givetvis! Har precis fått hjälp att göra dem och är överstolt.


Index snygga knoppar (:

Nu ska jag sova ifall jag ska klara mig på bara den Red Bullen jag har i kylskåpet och inte behöver köpa några till!Klippning

Idag klippte vi altså Isa, jag säger vi för att det var mamma och Johanna som klippte henne ;) Det blev en helklippning detta året och en glad smilies på rumpa som Johanna gjorde. Isa var snäll fast hon gillar inte riktigt när man är på halsen.


Här har ni en bild på hur hon ser ut ;)


Såhär såg det ut förra året ;)Stilhoppningsdebatten...

Ni har väl inte missat debatten om stilhoppning i SM? Om ni har det så kan ni läsa det senaste steget:Nu startas en namninsamling mot stilhoppning, visst börjar det nästan gå lite väl långt?

Motståndarnas starkaste argument är att domaren inte kan göra en subjektiv bedömning på så kort tid. Sanningen är den att det kan inte dressyrdomaren heller. Nästa steg inom dressyren ska isf vara en automatisk poängsättare, för att domaren är subjektiv i sin bedömning. Om nu Ponny-SM i hoppning var orättvist bedömt kommer alla dressyrtävlingar alltid att vara det. Inte är det någon som startar en namninsamling för det (även om man skulle vilja ibland...)

Ett annat argument är att det är försent med stilhoppning i SM, det ska finnas redan tidigare då ryttarna på den nivån redan är så duktiga. Nu tycker jag faktiskt att man ska vara lite ödmjuk, det finns ingen färdigutbildad ryttare. Man lär sig hela livet, är man då mellan 10- 18 år då lär man sig framförallt väldigt mycket! Stilhoppning på den nivån är helt klart något positivt för hoppningen!

Jag kan ärligt säga efter egna erfarenheter att stilhoppning även på SM-nivå behövs. Om det nu är så att ryttarna är så duktiga på den nivån skulle de inte behöva rida in i ridhusväggar eller slita sönder munnen på ponnyn för att den ska stanna. Och det har hänt, på nationell nivå i en MSV A. Kvalklassen till SM om jag inte minns fel.

Nej, debattörerna skulle tjäna på att vara lite ödmjuka. Glädjs över förändringen men se till att det blir vissa justeringar. I utomhus-SM tog den för lång tid och blev för avgörande. Men med justeringar så tror jag att det här på lång sikt kommer att gynna svensk hoppning!Dressyrträning (:

Idag blev det dressyrträning för min och Index del. Behöver jag säga att det gick bra? Helt underbart att ha en tränare som bara får allting att fungera på ett kick! Inga problem med att han var stark eller något liknande, allting bara fungerade! Nu vet jag iaf vad jag hade missat och varför han inte lossade helt. Ska försöka hålla i det här nu!

(och att allt fungerade var väl en överdrift, jag kan inte göra bakdelsvändningar...)Dressyrträning

Idag blev det dressyrträning för Isa och mej ;) Hon gick bra, till och med skänkelvikningarna i trav gick bra ! Hon kändes bra i både traven och galoppen, hon gick jättebra när jag travade av henne efterråt :)

Mina körde jag en sväng, hon verkade tycka att det var roligt att få komma ut ;)


Dagens ridning

Idag blev det en tur i skogen för Isa och mej. Hon var ganska spänd för vi var ensamma men hon gick fram utan att iaf ;) Hon var ganska pigg med och tyckte det var roligt, absoult att få galoppera :) Men hon gjorde inget så det gick bra !

Mina fick sej en behövlig rykt ;)


Teamet på tävling ^^

På lördag åker vi iväg för en lokal dressyrtävling, allihop. De preliminära startlistorna har kommit ut nu och kan ni tänka er vilken tur vi har haft i startordningen? Nelly startar först i en klass, jag först i min enda (inte förvånande dock då Index är den enda C-ponnyn och klubbarna verkar inte kunna läsa TR...), Julia som tvåa i en (hon ska vara glad!), den som startar längst ner är Nelly som har lyckats med att få starta som 5:a i sin andra klass.

Så många är vi inte ens i min, haha! Jaja, det ska bli kul iaf. Sen får vi väl se hur det går. Vet inte om någon av oss har så stora krav egentligen? (eller jag då, den är ju lokal trots allt...)


Ingen ridning idag...

Jag borstade bara av mig lortgris till ponny som hade hittat den värsta lerpölen i hagen. Så fixade jag till så att han kunde komma in i natt, gav honom mat och sådär...

Sen drog jag till Vetlanda och kollade på SM semifinal i Speedway istället (: (najjs men kallt!)Titta vilken fin bild jag hittade från NF-SM? Vi rev det här hindret om ni ville veta, fast med bakbenen då ^^


Skogen...

Idag blev det en härlig tur iskogen på Isa med Nelly. Ponnyn skötte sej jättebra, verkade tycka att det var roligt att komma ut i skogen ;) Om vi hade sluppit älgflugorna hade det varit ännu bättre ! Men annars gick allt bra :)

  

Dagen (:

Index och jag tog ett långt konditionspass i skogen och det gick väl hyfsat. Vet inte varför han har blivit så stark i galoppen? Det funkade ibland och sedan blev han sådär härligt stark i nacken och ingenting fungerar. Mer dressyr kanske? Där han verkligen lossar i galoppen för det gör han inte nu!

I vilket fall är jag glad då jag hann hem precis innan det började regna och blåsa. Nu tror jag att min ponny är minst lika glad som kan mysa under sitt fleccefodrade täcke i natt (:

Nu ska jag sova till ljudet av blåsten, hur det nu går ihop?Duktiga ponny !

Idag red jag på banan på Isa och hon gick riktigt bra :) Övergångarna mellan trav och skritt satt bra, fick bara några missar på några. Skänkelvikningarna var dom ända som inte gick så jättebra, men dom gick ganska bra, iaf i skritten ! Galoppen var hon först lite stel i men sen gick hon helt kanon ;) Red även igenom ett program, det kändes också bra, fick bara några småmissar, så det känns bra inför lördag :)


Min stjärna <3 Bilden från i våras !  Dagen (:

Red båda hästarna idag. Det gick väl bra även om det var så fruktansvärt kvavt ute att det mer eller mindre rann svett om båda två (+ mig själv)...

Skrutten klättrades med Julia, han tyckte nog det var ganska jobbigt även om det var väldigt bra träning för honom.

Index red jag på åkern och han var helt grym. Fortfarande lite stark i yttertygeln men han ändå helt underbar (: Vi ska bara träna på det där med att lyssna. Annars funkar allting kanon! Underbara ponny <3

Fan, att allt ska vara så komplicerat?Går+dagens ridning

Igår red jag en runda i skogen på Isa, tillsammas med Johanna och Nelly. Det blev en härlig tur på en vägen som det var ett tag sen jag red på ;) Isa tyckte altså också att det var roligt att gå på den vägen !

Mina red jag i skogen, vilket hon tyckte var roligt ;) Hon var pigg, framför allt på hemvägen. Då var det jätteroligt att galoppera ;)

Idag red jag Isa i skogen med Johanna och skrutten. Vi klättrade lite, i både skritt och trav, vilket gick bra.

Tog några bilder på hästarna igår, ni får en av dom ;)

Dagens ridning (:

Det blev en tur i skogen för alla bloggande stallmedlemmar, dvs. jag, Julia och Nelly. Index var supernöjd med att han fick springa först i skogen, jag tyckte väl att det var ungefär lika kul. Vi tog oss ut på en väg som det var ett tag sedan allihop red på. Dessutom är den mysig och leder ner till en badplats som tyvärr för närvarande är barrikaderad av båtar ):

Trevligt var det, i morgon blir det att knacka loss Index lite igen. Han har hittat på en idé om att yttertygeln är hans och absolut ingen annans! Får se om jag kan muta honom till att få låna den under ridpasset.Bilder från idag (:

Jag tog några bilder idag så jag kan ju alltid dela med mig av resultatet! (:


Det var alla. Lurvas fick komma med på hörn med.
byter bett gör man inte varje dag.

helst sjukt men jag tänkte faktiskt börja blogga här igen :)
ni har saknat mig va? haha!
har hänt mycket saker, så har inte hunnit med att blogga, livet är ju faktiskt mycket än en blogg på internet! Men nu ska vi inte tjabba om de. Igår red jag Diza påbana med mitt tvådelade bett med stora "lösa" ringar. Hon funkade kanon. Hon trampade verkligen under sig och lyssnade riktigt bra, då blev nelly stolt på sin ponny :)
Idag red jag med johanna och julia i skogen. Diza va pigg men snälll. Blev lite stark ibland för jag red med de två delade idag ocskå och de är ju svagare. Men jag tycker att hon funkar bra på de. Hon lix omvandlar sin energi till något positivt vilken hon inte alltid gör med de tredelade. min häst är bäst.Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan med Johanna. Det gick bra, hon gick iaf bra i skritten och traven, skänkelvikningarna i traven gick väl sådär men fick till någon. Övergångarna mellan skritt och trav och tvärtom satt bra :) Däremot inte dom från galopp till trav, likaså gick hon inte jättebra i galoppen men bättre mot slutet !

 

Dagens vill ha! (:

När jag ändå håller på med någon slags "vill ha-lista" så kan jag ju visa lite andra saker också.


Det här hade nog inte Index tackat nej till då hans ofodrade regntäcke inte tål väta. Därför tvingas han nu att använda ett fleccefodrat hela tiden...Älskar typ JW-byxorna med logga på sidan. Någon gång när jag har råd (vilket säker inte kommer ske förrän de inte säljs längre) ska jag köpa ett par!


Prisskillnad?

Tittade runt i lite nätbutiker eftersom jag ändå inte har något bättre för mig. I vilket fall hittade jag en mössa som halvt om halvt råkade kära ner mig i. Tills jag insåg att den kostade 549 kr (får ju ett par ridbyxor för det)... Fast sen så är det ju en Kingsland också!


Men visst är den najjs? Insåg att den vita skulle bli skitigt för fort, en smutsbrun är väldigt praktisk.

Sen tänkte jag att jag kunde kolla in lite billigare alternativ och hittade den här för 79 kr på Hööks.De är ju inte helt likvärdiga direkt men det är två stickade "tofsmössor", antagligen med lika stor garnåtgång och arbetskostnad. Kingslandmössan är ju givetvis snyggare men jag förstår inte hur det kan vara en sån enorm prisskillnad på två om inte helt så ändå hyfsat likvärdiga produkter?

(Sen måste jag ju säga att jag hellre hade valt Kingslandmössan, kanske är därför de kan ha så höga priser?)

Jag får väl helt enkelt sticka en egen, även om garn är dyrt tror jag inte jag behöver betala 549 kr för det! Kan ju alltid skriva dit Kingsland på den med, bara för att liksom...!


Dagens ridning (:

Idag blev det en tur i skogen för att "rensa skallen" lite efter skola och körlektion.

Vi kom ut ganska sent så det hann visst mörkna men det kan ju alltid vara mysigt. I vilket fall så tränade vi på att tvärnita när vi råkade möta två rådjur, get och kid. Annars var det en lättare galoppträning som gällde och det gick bra även om Index inte alltid ville lyssna på mig... Pigg och glad var han iaf!Dagens ridning

Idag red jag Isa i skogen med mamma. Det gick bra, hon var ganska pigg :) Hon gick faktiskt bra och tyckte det var roligt att komma ut i skogen ;) Men människor är sjukt farliga tyckte Isa...

Mina körde jag en sväng, hon sprang på riktigt bra även på vägen ner ;)Dressyr...

Idag blev det ett dressyrpass med Isa. Det gick ganska bra, hon kändes fin i traven och övergångarna satt riktigt bra ! Galoppen gick hon inte så jättebra i, men bättre mot slutet. Övergångarna från galopp till trav var inte jättesnygga kan jag säga. Men förövrigt gick hon bra ;)Svamptur (:

Jag och Index tog en promenad idag. Det blev inte den rundan jag hade tänkt mig men det blev bra även om vi gick samma väg tillbaka igen. Jag hade tänkt att jag skulle plocka upp de svampar vi missade när vi red, det hade räckt till en kantarellmacka och inte så mycket mer. Nu sprang jag på två fina svampställen och kom hem med en halv kasse... Jaja, det var trevligt det med - tyckte Index som fick beta i diket under tiden!Dagens ridning

Idag red jag på banan vilket gick ganska bra, hon jobbade bättre med höger sidan men bra även i vänster. Hon gick fram ordenligt idag och trampade under sej :) I galoppen ville hon gärna gå på lite för mycket men det gick bättre mot slutet, hon var iaf pigg ;)


Ovisad bild ;)De 3 värsta/roligaste...

...avfallningarna jag har lyckats med.

1. Med min shettis, jag var inne i någon sorts "kan själv-period" och skulle minsann visa att jag kunde trava uppför en backe utan ledare. Tja, min shettis sprang i väg och sedan gick det ännu fortare innan hon svängde lite häftigt och jag ramlade av i en snödriva vid en bergknalle.

2. Jag tävlade en ungponny, skulle ta ett paket eller liknande som rasslade. Ponnyn blev livrädd och skenade, hoppade en oxer bakifrån och bockade sedan som en idiot innan han svängde för ridhusväggen. Jag svängde inte... Jag var ganska nära att ramla av i väggen.

3. Skulle hoppa en trippelbarr med Index, jag reste mig upp för tidigt och glömde att ta tillbaka honom innan hindret. Förväntade mig att han skulle hoppa, det gjorde han inte. Det blev en tvärnit, vi kraschade hela hindret och Index blev livrädd och slängde sig runt. Men jag satt kvar ett tag innan jag mer eller mindre hoppade av och landade på fötterna.

Har bloggtorka om ni undrar så försökte hitta på något att skriva om ^^Dagens ridning ^^

Tja, det blev en soft tur i skogen för mig och Index. Vädret var ju inte så lysande direkt. Jag är snarare stolt över att vi tog oss ut och inte stod med ryggen/rumpan mot regnet och tyckte synd om oss själva. Fast så var vi ju välpreparerade med.

Index hade fleccefodrat ländtäcke som tål väta och jag militärregnkappa. Blöta blev vi egentligen inte. Dessutom verkade det som att vi stängde ute älgflugorna, ingen nackdel precis! Jag hittade bara dryga tio, ingenting mot Julias 160+...


Regn, regn...

Idag fick Isa vila (inte pga. regnet) men jag tog in henne så hon fick torka iaf. Det tyckte hon nog om för hon fick täcke på sej sen med :)

Mina longerade jag lite, så tanten fick lite motion och när jag gjorde det regnade det faktiskt inte alls mycket !Dagen! (;

Idag red jag och Nelly ihop då vi var ensamma i stallet. Najjs iaf, vi hann både miljöträna, hoppa och rida dressyr på ett pass. Snacka om att effektivisera eller? I vilket fall så var våra ponnyer duktiga, tkr jag! Sen blev det en massa snack och blom/växtplockning.

Helt enkelt en trevlig dag som slutade med speedway och vinst för Elit Vetlanda. Kan inte bli så mycket bättre ^^Hjälp dem, snälla?

Visst är den här ändå obetalbar, även om den inte slår klassikern "skivad kalv lever med kul potatis" eller den mindre kända "häst skjuts, 15 kr".Jag menar tänk på de stackarna som faktiskt letar efter en region mellan Sverige. Tänk er själva, springande på norska gränsen i hopp om att finna drömhästen. Men icke, det de hittar är en övergödd fjording och en skidåkande norrman med randig toppluva. Nej, sånna hemska minnen vill jag helst bespara andra.

Så eftersom det faktiskt finns något som heter Mellersta Sverige så funderar jag på om jag ska ge hastnet ett diskret anonymt tips. Eller om jag helt enkelt ska strunta i det och - så här i särskrivningarnas tid - låta alla andra skratta åt denna underbara miss.


Dagens ridning (:

Index: Hela stallet tog en tur i skogen på våra "nya väg", dvs den enda som inte är helt uttjatad... Kul iaf! Vi plockade en del svamp med, de bara stod ju där och väntade på oss... Det blev en halv ICA-kasse, tur att jag slapp rida med dem på vägen hem.


Nu bryter jag trenden, en icke hästig bild som dessutom är oredigerad!

Skrutten: Japp, jag red faktiskt honom idag. Har inte orkat med två hästar annars den här veckan med tanke på förkylningen. I vilket fall så gick han kanonbra i vänstervarvet. Höger kan ju diskuteras, vet inte varför det inte funkar? Ska ner i morgon igen och försöka få honom att lossa.
Ridning+körning

Idag red jag Isa i skogen med mamma, Johanna och Nelly. Det gick bra, hon gick ganska bra och tyckte det var roligt att komma ut i skogen ! :) Efteråt tunnade jag ur hennes man lite, hon är jättesnäll när man gör det och står oftast och sover ;)
Mina körde jag, hon sprang på riktigt bra tanten :)


Det finns inga lynnesfel bara dålig hantering...

Jag tror att de flesta här har sett Ponnyakuten, ett kanonbra program där ponnyryttare får möjligheten att utvecklas och samtidigt få hjälp med sina problem. Oftast är det lastningsproblem men även hästar som går till attack i boxen eller springer över sin ryttare.

Har ni tänkt på att problemen allt som oftast löser sig. Hästen var inte knäpp i huvudet - istället visade det sig att den orutinerade ryttaren inte visste hur h*n skulle hantera sin ponny. Jag tror inte att de här små ryttarna är de enda som inte vet hur man hanterar hästar.

Det verkar som om de flesta har svårt att säga "nej". Jag har sett några typexempel på det. Med det menar jag inte att man ska slå hästen när den gör fel. Det jag menar är att om nu hästen bits eller liknande ska man inte säga "men lilla hästen så får du inte göra" utan "NEJ!". Man sätter en gräns och säger att vi är vänner men nej jag tolererar inte att du biter mig.

Ta ett föl som exempel visst är de bedårande när de nafsar i kläderna, kliver på dig och vill gosa. Fölungen kommer att växa och när du sedan har en häst på över 160, skodd runt om, som ska kliva på dig och bita i kläderna är det inte lika mysigt. Sätt då istället en gräns från början. Det räcker med ett "nej", inte att du slår.

Du har igen så mycket på det och slipper de där kamperna varje dag, rädslan för att bli översprungen eller biten av en häst med lynnesfel. Egentligen finns det inga lynnesfel bara dålig hästhantering. Om en häst är aggressiv så får man helt enkelt fråga sig hur dennes uppväxt var. Sattes inga gränser? Eller blev den slagen? Det sista är inte lika troligt som det första.

Jag tror inte man ska vara så snabb att skylla problemen på hästen. I de flesta fallen är det faktiskt ryttarens fel, så varför kan inte det gälla även från marken? För er som inte vågar säga "nej", era hästar kommer inte att ta illa upp. Nästa gång ni är rädda för att säga ifrån kan ni ta er en titt på hur hästar beter sig i hagen.

Ledarhästen är allt annat än snäll mot sin flock om den inte uppträder som ledarhästen vill. Tänk på det för det är ni som ska vara ledare för hästen. Inte tvärtom, det är först då du får en häst med "lynnesfel".Dagens ridning

Idag red jag Mina på banan med mamma. Det gick faktsikt riktigt bra, hon var inte alls så stel som jag trodde. Hon gick till och med bra i galoppen (en liten bit), i traven gick hon också bra gick i mot lite ibland bara. Skritten gcick inte så bra i början men mycket bättre mot slutet :) Så jag är nöjd med tanten !

Isa vilade i dag så jag borstade bara lite på henne, sen trimmade jag manen och lite med...Dagens ridning

Index: Kan ju inte påstå att jag är nöjd. Han var stel, jag blev stum i handen, han blev arg. Jag blev också arg och kom sedan på att det inte hjälper att skälla på honom. Det kändes bättre mot slutet. Vi ska ner på banan i morgon igen och hoppas att vi har banan för oss själva. Så att jag kan koncentrera mig helt på Index och inte min omgivning... Dålig ovana jag har (;

Tror att jag blir både stressad och pressad när jag vet att allt vi har snart kommer att ta slut snart, alldeles för snart. Jag vill så mycket och då blir det bara fel, bättre att göra det man kan och göra det bra än att hoppas att man ska kunna göra underverk på en dag, eller hur?

Hur sätter man pris på och säljer en vän, sin bästa vän...?
Tanten fick motion...

Idag red jag först Isa på banan med Nelly. Hon gick ganska bra, skänkelvikningarna kändes bra. Övergångarna gick lite sådär men dom flesta gick bra utom dom från galopp till trav ! Men i galoppen gick hon faktiskt riktigt bra, om man jämför med förra gången...

Sedan red jag även Mina i skogen med vilket gick bra, förutom att vi blev uppätna av älgflugorna... Plockade 3 st från håret efter ridturen. Men hon skötte sej, tyckte bara att vi skulle vända tidigare än jag.


Se & jämför (:

Eftersom jag inte har så mycket bättre för mig kan jag visa två videoklipp som jag hittade på youtube. Ett från 1960 och ett från i år. Tycker det är ganska kul att jämföra olika ridstilar. Vet inte om ni har samma intresse som jag.


Där har vi då ritten från 1960. Så fortsätter vi med nästa ritt.


Ni kan ju aldrig gissa vem ryttaren är eller varför jag valde henne va? Det är ju ganska allmänt känt att hon håller på med rollkur...

Jag måste ju säga att de inte var så kassa på att rida för 50 år sedan, tycker nästan att de var bättre då, på ett sätt. Nu går det ju inte att jämföra gången på hästarna precis, att aveln har gått framåt syns ganska tydligt skulle jag vilja påstå.