Pållarna!

Här kommer det några bilder på hästarna ;)
 
Russin!
Isa ;)
Isa och Russin ;)
Dilko :)
 
 

Only the Good die young

Ibland går ödets stigar inte i den riktning som vi har tänkt oss. Ibland svänger de i helt fel riktning. Ibland tar det emot att säga att det finns en mening med allt. Men ödet valde åt oss och vi får förstå att denna vackra varelse inte hade en plats på den här jorden. Vi hade en ängel till låns. Men ängeln har fått komma tillbaka till sina evigt gröna ängar och slipper smärtan som finns på den här jorden. Nu viskar vinden Du är fri till Rainman samtidigt som den får hans långa, ostyriga man att flyga lika mycket som han själv flyger fram över ängarna i Trapalanda.
 
 
Rainman 2011-2013
 
And now the party must be over
I guess we'll never understand
The sense of your leaving
Was it the way it was planned?

Dressyrtävlingen igår ;)

Igår var jag alltså och tävlade i Vartorp med båda ponnyerna, red en LC:2 med Isa och en LB:1 med Russin. Om vi börjar med Isas resultat, hon kändes fin på framridningen dock lite för mycket framåt i galoppen. Inne på banan så töntade hon sej som vanligt för domaren först men blev bättre efter att jag hade ridit runt där några gånger. Programmet gick bra, lite dålig avsaktningar till skritt men resten flöt på riktigt bra! :) Blev 64,46 % och bästa procenten, dock var vi bara två d-ponnyer och ihop slagen med två b-ponnyer, så det blev bara som en clear round klass. Med Russin gick det också bra, han kändes fin på framridningen, gick fram och hade bra form. På banan var han också fin, hela travprogrammet gick jättebra han kändes verkligen fin! Sen kom vi till galoppfattningarna och dom tyckte han inte var lika roliga,så i första studsade vi i början och andra slängtravade vi in i och sen korsgalopp. Så det sänkte ju poängen lite men han kändes riktigt fin förövrigt, så vi fick 57,93 % och ett poäng i från att vinna klassen. 
 
Det kommer lite bilder från framridningen här under, om ni vill se filmerna så får ni kommentera! ;)
 
 
 
 
 

Dressyrtävling!

Idag var jag på dressyrtävling med båda ponnyerna, vilket gick bra :) Mer om det kommer imon, både resultat och bilder.
 
// Julia
 

Äntligen lördag! (:

Då har man äntligen jobbat klart för den här veckan. 6 dagar i rad är lite väl ansträngande måste säga. Men nu blir det allt till att fira min 11 dagar långa ledighet. Har redan börjat firande med några avsnitt Breaking Bad, vindruvor och Marabous digestivechoklad! Nu får det bli att pallra sig upp till stallet och mocka samt se till Dilko och sedan avslutas den här lördagen med att fjäska till sig lite mat innan jag ska sova ifatt alla mina missade sovtimmar från veckan!
 
Som en parentes, om mitt underbara, älskade smartmodem hade fungerat som det ska hade min kväll varit helt lyckad... Tack för den stundens ilska Telia!
 
 
 

Treårstrots...

Jag tycker om min trotsiga treåring! Idag skulle vi rida ensamma i skogen, något vi har klarat av alldeles utmärkt en hel sommar. Men idag så skulle Dilko minsann tala om för mig att han inte alls ville gå själv. Så vi vände, vägrade lyssna, backade och lekte bulldozer i dikena. Tills jag insåg att om jag slutade slita i höger tygeln utan såg till att kunna vända för vänster och ge ett litet rapp med spöet på rumpan så blev det strax massor av beröm för att han gick åt rätt håll igen.

Annars så hade vi skoj i skogen, släppte honom helt i galoppen uppför en backe - det uppskattades! - och han var riktigt, riktigt jävla underbar stundtals i traven. Vilken häst jag har trots allt!

// Johanna


Trötter?

Haha tror ni Russin är trött? ;)
 
 
 
 

Fotografering ;)

Fotade lite förra veckan, här kommer lite bilder.
 
 
 

Pållarna!

Några bilder på Isa och Russin :)
 
 
 

Dagen!

Idag red jag först Isa på banan. Hon gick bra, kändes mjuk och fin. Tränade några övergångar och dom satt också, någon gång tog hon upp huvudet lite. I galoppen var hon pigg och tyckte "jippie matte vi springer" ;)
Sen red jag Russin i skogen med mamma och han verkade tycka det var roligt att komma ut i skogen och var pigg :)
 
 

Gårdagen (:

Igår blev det mycket för min lilla häst. Först fick han stå och lyssna på klippmaskinen när vi klippte Russin, den brydde han sig inte nämnvärt om. Sedan så blev det att åka iväg på dressyrträning. Första gången jag körde iväg med honom och första gången jag drog med min bil. Premiärturen gick alldeles utmärkt. För att vara första gången jag var ute med Dilko så måste jag säga att han skötte sig exemplariskt. Han var lite svettig när jag lastade ur honom men var lugn och stirrade inte runt. Sedan blev det lite träning där jag fick en hel del tips på hur jag ska fortsätta med honom. Känns kanon då vi kört fast lite det sista. Nu så vet jag lite mer hur jag ska fortsätta så nu är det bara att fortsätta jobba på! Sedan blev det att åka hem igen och då var han inte alls lika stressad och inte det minsta svettig efter resan. Men han traskade så glatt in i transporten båda gångerna så rädd för den är han inte. Och jag har nog aldrig kört så försiktigt i rondeller och korsningar som jag gjorde igår så jag hoppas att jag gett om honom goda minnen från även den här resan (:
 
 
 

Mycket!

Igår red jag Isa på banan, vilket gick bra. Hon var dock lite stel i början men efter galoppen kändes hon riktigt fin och pigg! I galoppen drog hon rätt bra och hade jätteroligt ;)
 
Idag har vi först klippt Russin, min snälla syster klippte medans jag matade med äpple eftersom vi inte visste hur han var att klippa heller. Fast han var jättesnäll och stog still hela tiden, duktig! :) Sen var det träning för Cristina med Russin, vilket gick lite sådär. Vi tränade mycket på att få fram honom bättre men också på övergångar, han gick fram bra när jag red lätt och även i galoppen. Övergångarna hoppade han i gång lite men vi fick till en del som var bra. Dock höll han på studsa en del i traven sen, skulle bara galoppera och studsa men fick honom att trava sen iaf.
Till sist red jag även Isa en tur i skogen med mamma. Hon verkade tycka det var roligt och var pigg! :)
 
 

Miljöträning :)

Jag vet inte om jag sagt det någon gång men: Jag älskar min häst! Det blev som sagt lite miljöträning nu på kvällen och det klarade han av galant. Plastband var löjligt, presenningen var en leksak likaså blev flaggan det när matte var social och inte hade 100 % uppmärksamhet på herrn. Det som inte var skoj var när flaggan skulle läggas över huvudet. Det ska vi alltså träna vidare på, precis som med det där paraplyet jag glömde hemma. Bortsett från det är det här antagligen den coolaste häst jag har träffat. Är man bara 3 år gammal kanske man ska ha lite att jobba på till nästa gång också? För det bör tilläggas att jag fick lägga flaggan över öronen och dra den över huvudet mot slutet - något som var otänkbart i början. Men vi ska jobba vidare på det här - helt klart! :)


Buffy är slut! :(

Då var Buffy slut. 7 säsonger (145 episoder) senare så får jag säga att det här var nog ett av de sämre avsluten på en serie jag har sett. Givetvis bortsett från Game of Thrones avslutning på säsong 3, fast de håller till skillnad mot Buffy på med en säsong till. Jag förstår inte poängen med att bygga upp en massa intriger på det personliga planet för att sedan lösa säsongens stora problem och då stå där med en massa lösa trådar? Jaja, de ska inte tro att jag kommer köpa serietidningarna. Så beroende är jag inte av en serie. Jag fantiserar ihop en avslutning som jag vill ha det och så var det slut på det problemet. Tacka vet jag slutet på Harry Potter, eller Sagan om Ringen, så tycker jag att alla serier och filmer kan sluta. Inga mera frågor man vet hur det gick. Hade det inte varit för att min dator är helt knäpp så hade jag haft ett Sagan om Ringen-maraton för att slippa känslan av att något är oavslutat.
 
Äsch, nu ska jag sluta klaga på alla regissörer och gå upp till Dilko och testa på lite miljöträning!
 
 
 

Ullared!

Idag så var jag ledig så jag kunde följa med familjen till Ullared (älskar mitt jobb för att jag kan ta ledigt lite när jag vill). Nu hade det ju rent ekonomiskt varit betydligt bättre om jag arbetat istället. Men, men nu har jag gjort av med en massa pengar på saker som jag i varierande grad var i behov av. Nedan ser ni de hästgrejer jag köpte. Ganska mycket kläder då alla mina "hästtröjor" plötsligt blivit för små... Dilko fick lite nya saker oxå så jag hoppas att han blir nöjd med nytt schabrak, nya skydd, hästgodis, mineraler och skimmelschampo (tänkte försöka skaffa mig en vit häst några minuter...).


Russin & Isa ;)

Del 2!
           

Puts och mer puts...

Idag har jag gjort följande (se bilden nedan), putsat mina kängor. Observera skillnaden före och efter! Jodå, jag har gjort annat än det på jobbet oxå - lovar. Nu blir det iaf mat innan det blir att åka på sm-final i speedway :)


Unghingstarna!

Här kommer det några bilder på unghingstarna som jag tog för ett tag sen ;)
 
 
 
 

Pigg ponny!

Idag red jag Isa en runda i skogen med mamma. Hon var pigg idag och verkade ha väldigt roligt! Först kom vi i kurva som är rätt skrap, (man svänger av från en väg till en annan) där travade vi men hon tyckte den var jätterolig och flög upp i ett rejält bocksprång, jag var väl inte så med på det, haha! ;) Sen i första galoppen var hon också tvungen att bocka en del i början när vi fattade, rätt höga då med ;) Roligt verkade hon ha iaf :)

Russin & Isa ;)

Fotade Russin och Isa förra veckan, Russin var bättre fotomodell än Isa kan jag säga ;)
 
 
 
 

Dressyrtävlingen igår ;)

I går var jag som sagt på dressyrtävling I Sävsjö och hade med båda :D Isa red jag en LC:1 med och Russin en LB:1. Om vi börjar med Isa så gick hon bra på framridning, tyckte nästan galopp var lite väl rolig och drog ganska bra då men efteråt gick hon fram ännu bättre i traven och kändes riktigt fin! Väl inne på banan töntade hon sej som vanligt lite för domaren men efter att ha gått förbi några gånger så brydde hon sej inte lika mycket. Hon skötte sej jättebr genom hela programmet, lyssnade bra och var framme bra och det blev en andraplats på 64,44%. Är verkligen supernöjd med henne, då hon inte har tävlat på typ 1,5 år och har vilat en stor del där :)
 
Russin då, han gick verkligen superbra på framridningen, har knappt känt honom så fin! Han gick fram bra och vilken gång han fick i traven. I höger galoppen fick jag också fram honom riktigt bra, kändes så mjuk och fin. Väl inne på banan så blev han antaligen lite spänd och blev seg. Programmet gick lite sådär, han gjorde vad han skulle och gjorde det bra men gick inte fram ordentligt, sen fick vi en miss i en galoppökning då han studsade och sen fick korsgalopp så det drog ner poäng mer. Vi slutade på 58,62% och han var duktig, han är ju faktiskt bara fem.
Här kommer filmen på Isa och mej och lite bilder från framridningen!
 
 
 
 
 
 

Dagens ridning (:

Idag var en sån där dag när ridningen gick alldeles för bra! Helt plötsligt fungerade allt som vi brukar ha lite problem med och Dilko var så himla lyhörd och fin. Behövde knappt nudda med skänkeln så gick han fram. Sedan så orkar han inte bära upp sig hela ridpasset igenom men det kan man väl knappast kräva av en 3-åring heller, inte eftersom han gärna går i en högre form av sig själv. Han känns inte alls bra när han blir låg i formen utan känns som om han lägger all vikt på frambenen och bara hänger i handen. Idag var han inte sådan utan hade energin till att bära upp sig istället och blir då otroligt mjuk i handen och väldigt stadig. Jag är riktigt nöjd med min lilla pålle idag och ångrar att jag inte hade med mig fotograf ner (fast har jag någon gång haft med fotograf de passen som gått som bäst?). Jag håller tummarna för att det här håller i sig till dressyrträningen i veckan!
 
 
 

Dressyrtävling!

Idag var jag på dressyrtävling med båda! Första tävlingen för Isa på 1,5 år typ, och vi kom tvåa i LC:1, duktig ponny :) Russin gick med bra men dog lite på banan. Mer updatering kommer imon med bilder och film ;)
 
 
 
 
 
 

Whiskey och alkohol ;)

Så, då var jag hemkommen från Skövde och ser nu fram emot att få komma tillbaka till ing 2 igen. Jag passade dessutom på att utnyttja den där siffran 20 som jag precis åldrats till och köpte sprit helt lagligt från Systembolaget. En sån där grej som är kul att göra när det precis blivit lagligt! Whiskey visade givetvis direkt intresse för påsarna och vad annat kan man säga än att det ligger i namnet? ;)


Ridning!

I onsdags red jag Isa på banan. Det gick ganska bra, hon var rätt mjuk och framåt! Hon tog kanske galoppen lite fortare än vad jag hade tänkt mej, haha! ;) Vi hamnade mitt i en regnskur med, började innan jag red ut och slutade typ när jag kom tillbaka, lyckat!
 
Igår red jag Russin på banan med Nelly. Det gick sådär, han gick och gapade en del och blev stark. Han gick ganska bra i galoppen och efter galoppen iaf.
 
Smakprov på en bild från idag! Fina ponnyer <3
 
 

Benzin!

Fick två bilder på Benzin förra veckan, som jag tycker blev riktigt fina ;)
 
 
 
 

Saker som är till salu!

Här kommer några grejer som jag ska sälja, melja till: mina.love97@hotmail.com vid intresse.
 
Orangerutigt innetäcke med 300g fyllning storlek 125 cm säljes. Inte mycket använt så i fint skick. Insytt vid manken men kan sprättas bort vid behov. Köparen står för ev. frakt.
Svarta stövelskaft säljes med resår vid dragkedjan, höjd: 44cm och bredd: 32cm. En del använda men i fint
skick, säljes endast då dom inte passar längre. Köparen står för ev. frakt.

Isa!

Här kommer två bilder på Isa ;)
 
<3
 
 

Ridning igår och idag ;)

Igår red jag först Russin på banan. Han gick ganska bra var lite stel i början och blev lite stark. Han gick bättre sen mot slutet, galoppen kändes fin. Red mycket övergångar vilket han gjorde bra, slängde inte upp huvudet eller blev stark. Efter galoppen fick jag fram honom riktigt bra i traven!
Sen red jag Isa en tur i skogen med mamma och Johanna. Hon var pigg och verkade ha kul iaf, framförallt galoppen på hemvägen ;) 
 
Idag red jag Russin en tur iskogen med mamma vilket gick bra och han var pigg! 
 
 

Klia varandra!

Isa och Russin tyckte det var jätteskönt att klia manke och svans!
 
 
 
 

Helgen :)

Då var det dags för sista veckan med veckopendlande till Skövde. Ska faktiskt bli skönt att slippa just den biten. Annars så följde min helg sitt mönster. Jag red Dilko fredag och söndag, båda dagarna blev på mjuka vägar i skogen. Det gick bra men det känns på honom att han inte tycker om hårdare underlag, på tisdag ska han få skor bak så hoppas att han slipper vara så öm i fötterna efter det.

Annars så blev det jobb även i lördags då ing 2 ordnade regementets dag och sen på kvällen så var det fest för hela regementet. Det blev med andra ord en heldag i Eksjö och efter att ha varit uppe i 20 timmar i sträck var jag ganska trött... Så jag ska passa på att sova ikapp några minuter på tåget upp till Skövde nu :)

// Johanna


Tävling!

Är med och tävlar!
 
 
 http://dressyrmupparna.se/vinn-ett-amigotacke/50874#comment-193129
 

Ridning!

Igår red jag Russin i skogen med Johanna. Han tyckte det var kul att komma ut och skötte sej bra fast han gick först ;) 
Idag red jag Isa på banan med mamma. Hon var lite stel i början men gick mycket bättre mot slutet, var mjukare och gick fram bättre. Galoppen tycker hon är roligast och ska helst dra lite ;)
 
 

Hoppträning bilder!

Här kommer bilderna från igår ;)
 
 
 
 

Samma gamla, samma nytt

Jag har varit borta i en vecka och haft annat för mig än att lusläsa bloggar. Plötsligt fick jag tid för det igen och mötte samma gamla diskussion hos en bloggare. Hen är så stolt över vad hen har lyckats med i sitt liv, med rätta bör tilläggas. Men ger det en samtidigt rätten att klanka ner på andra människors val av yrke? Ger det en rätten att tala om att man tycker att yrken som undersköterska och lärare är något som bara är accepterat i mellanmjölks-Sverige men egentligen är något man kan sparka på så fort man behöver en syndabock. Ska man verkligen skriva sådana saker när man försöker peppa ungdomar till att lyckas med sina egna liv? Ibland märks det att hen inte är så gammal som hen tror. Resonemanget är för mig löjligt, om det är någon som verkligen behövs i det här landet är det undersköterskan som varje dag tar hand om oss när vi är som svagast och mest behöver det, eller läraren som varje dag sliter sitt hår över sina arbetsvillkor men ändå går till arbetet för att utbilda nästa generation. Den som inte behövs här det är bloggaren. Vi har klarat oss utan bloggare i många år och visst är det kul att föra en "dagbok på nätet" men det är inte jordens undergång om alla bloggar skulle försvinna över en natt.
 
Skulle våra undersköterskor och lärare göra det då skulle jorden gå under för de om några ser till att vårt land faktiskt fungerar och gör så mycket mer än vad vi tänker på. Så varför envisas den här bloggaren med att varje gång det är dags för en provoaktion att klanka ner på underbetalda arbeten med lågstatus? Det ger reaktioner, folk blir provocerade. Jag trodde vi hade kommit längre än så. Jag trodde att bloggaren stod för nolltolerans vad gäller internetmobbing och framförallt trodde jag att hen stod för att peppa alla till att må bättre och förverkliga sin dröm. Det gör man inte genom att konstant klanka ner på två stora yrkesgrupper bara för att man tycker att det är kul att provocera. Då behöver man fortfarande mogna i sitt beteende och sluta med sin dubbelmoral. Vi har alla olika mål i livet och oavsett vad det är tycker jag att man ska stöttas för att nå den drömmen.
 
 
 

Hoppträning!

Idag var det hoppträning för mej och Russin vilket gick jättebra :) Började med att rida fram då och sen hoppade jag lite olika hinder innan vi hoppade en bana. Vi hoppade då en kombination som gick sådär i början, vi hade ganska bra tempo in men första hindret var ett räcke med en "mur" under vilket han tyckte var lite läskig. Så vi fick sämre tempo och kom nära in vilket gjorde att vi kom väldigt dåligt till andra hindret och hoppade typ stillastående. Därför hoppade vi om den några gånger men fick till det bra till slutet. Hoppade även två olika vattenhinder innan banan och dom bryddes han sej inte om utan hoppade!  Sen tog vi en bana där dom här hindrena var med (fler hinder oxå!) och första gången vi tog den gick helt okej, fick lite dåligt tempo ibland, kom lite nära vissa hinder och lite dåligt flyt. Sen tog vi den en andra gång och då flöt allt på hur bra som helst, bra språng, rätt avstånd, bra tempo ;) Supernöjd med ponnyn, bilder kommer imon! :D
 
 

Jobbiga älgflugor!

Idag red jag Isa med mamma i skogen. Hon var pigg och irriterad på älgflugorna så hon gick och taktade rätt mycket och svansen var knappt still under hela tiden. Så det var jätteroligt att fatta galopp, då var man tvungen att typ småbocka lite :) Förutom älgflugorna var en härlig tur! 
 
 
 

Helgen :)

Vad har hänt den här helgen? I fredags red jag dilko i skogen tillsammans med mamma och ballerina. Sen var jag på Eksjö stadsfest på kvällen, var ju tvungen att se syster sol! I lördags vilade dilko så då tog jag bara in och ryktade honom samt jobbade honom lite från marken. Igår red jag på banan, han kändes sådär. Tror att det får bli ett par skor bak för han känns lite öm och vill inte riktigt sätta under sig. Och så letar jag med ljus och lykta efter en Wellington Elite så att han kan få en ordentlig och utprovad dressyrsadel.

Nu sitter jag, efter en strulig morgon, på tåget mot Skövde för ytterligare en veckas utbildning :)

// Johanna


Två ridna!

Idag började jag med att rida Isa på banan med mamma och Johanna. Hon gick bra fick fram henne riktigt bra efter galoppen men hon gick fram bra innan med. Sökte sej neråt i galoppen idag med vilket är bra :)
Sen red jag Russin i skogen med Nelly. Testade att rida han på hackamore idag då han gärna gapar ibland. Jag tyckte det gick bra iaf men det är inget jag kommer rida på så ofta direkt men ville iaf testa! 
 
// Julia