Ute i skogen :)

Jag och min fina kille var ute och lekte i skogen idag.

Han hade skoj och jag hade skoj. Det kan inte bli mycket bättre! Frågan är om jag ska våga göra en repris i morgon? Herr hopp och studs var ju tillbaka efter en veckas vila pga en liten övning så var rätt kul att lattja i skogen :)

// Johanna

Old pics!

Lite gamla bilder från b-ponnytiderna bjuder jag på idag :)
 
Jag och Bollen!
Jag och Mina!
 
 
 
 
 

Myser lite :)


Har det lite mysig såhär i eldens sken en helt vanlig höstkväll! Man ska ta vara på de fina höstdagarna på bästa sätt har jag hört :)

// Johanna

Underbara ponnyn!

Idag fick Isa en tur med Nelly i skogen och hon var så pigg o glad! Oj, vad kul det var att galoppera och fort gjorde man det så gärna också! Sen var man tvungen att studsa lite också om matte sa till att man inte fick springa som man ville hela tiden ;) Det blev en rolig och härlig tur på härlig ponny! :)
 
 
 

Bilder på Sunshine & Isa!

 
 
 

Autumn

Höstiga bilder :)
 
 
 
 

Dressyrtävling :)

Idag så var det dressyrtävling igen men denna gången med div 3 laget så då red jag alltså inte Isa utan den ponnyn jag hade förra gången, Åstratorps Mowitz. Programmet var alltså en LC:1 och det kändes mycket bättre än förra gången! Han kändes så fin redan på framridningen och han var mjuk :) På banan red jag på honom lite innan programmet för att han skulle få lite energi när vi red programmet och det funkade bra, han gick fram mycket bättre och behöll även formen. Sista galoppen och det sista i travdelen tappade vi dock lite men annars jag är nöjd med honom, han kändes mycket finare än förra gången :) Dock tycker jag inte resultatet stämmde med ritten, 62.96%.
Laget blev iaf 2:a denna gången också så vi gick till final! 
Några bilder och filmen från dagen.
 
 
 
 
 

Hemma igen (:

kl. 17:11 ett vrak sätter nyckeln i nyckelhålet till sin lägenhet och stapplar in.
kl. 17:15 datorn startas upp.
kl. 17:30 en maskin tvätt är igångsatt
kl. 17:38 mellanmål är tillagat
kl. 17:43 är äntligen en film vald, dagen till ära blir det Maleficent.
kl. 17:50 blogginlägget klart och soffan äntras.
 
Ja, alltså jag har varit iväg på fest i helgen. Typ en bit härifrån, sådär 25 mil eller något sånt. Så att ja, jag har spenderat några timmar bakom ratten. Fler timmar till att supa. Några till att ligga illamående och tycka synd om mig själv. Ett par timmar till att glädjas över att bakfyllan endast bestod av huvudvärk och lite illamående. Lite tid till att långsamt peta i mig mat och vatten för att återigen bli människa. Så nu är jag sjukt värd att inta soffläge, titta på en film, glömma bort min tvätt, äta gott mellanmål och sova tidigt. God natt! (;
 
 
 

Nyklippt!

Idag så fick Isa gå till frisören då damen började bli rätt långhårig. Hon stog jättesnällt så länge jag inte tog halsen för det var inte kul idag så mamma fick hålla henne då.
 
 
 
 

Varning! Hästtransport på väg

Idag hamnade jag bakom en hästtransport när jag körde hem från jobbet. Vanligtvis är jag en synnerligen förstående chaufför. Ja stundtals iaf... Oftast när det gäller hästtransporter och lastbilar. Det är trots allt sådana där jobbiga fordon som tar plats, är ivägen och som jag själv kör regelbundet. Så det ska rätt mycket till för att jag ska bli sur (okej, en sanning med modifikation det beror givetvis på dagsformen för min korta stubin). Idag var jag på rätt gott humör. Fredag, på väg hem och en rolig helg att se fram emot.
 
Sen hamnar jag bakom den där förbannade hästtransporten. De tog det lugnt och försiktigt genom rondellen och jag tänkte att det verkade som en sund förare. Tills de kom ut på riksväg 32. 70 km/h är möjligtvis förståeligt på en smal och krokig väg. Herregud det var vad jag drog upp min ADR-klassade lastbil med släp på de smala och krokiga vägarna i Skåne i för hastighet. Nu är givetvis inte dieseln i mina tankar min bästa vän men jag kör den lika försiktigt som en häst. Råka välta med den och jag ser både min anställning och mitt anseende gå upp i rök. Så nä jag sympatiserar knappast med de som bestämt hävdar att styrfart är lagom hastighet när man kör häst. Planera körningen, håll avstånden och du kan lätt köra 85 km/h. Då drar iaf min bil betydligt bättre - dessutom. Utöver det slipper man en hel del av dessa överstressade människor som glömt bort den enkla matematik som säger att det du ökar i hastighet inte ger någon vinst annat än större hål i plånboken.
 
För det andra: SLUTA SLICKA MITTLINJEN! Och vingla inte som om du vore full trots att hästen står som ett tänt ljus i transporten. Vi snackar alltså om en riksväg. Där mitt betydligt bredare ekipage med marginal får plats - och har vingelmån. I den mån min stadiga, underbara och helt fantastiska lastbil nu går som han är full på vägen. Det brukar oftast, och endast, hända när jag av någon anledning styr med armbågarna eller ett knä. Vilket bara inträffar om jag är i akut behov av att prata i radion. Det var också en sanning med modifikation men nog med utsvävningar nu... I vanliga fall är jag en ytterst seriös chaufför som konstant håller minst en hand på ratten. Så jag kan inte riktigt förstå hur man en vindstilla dag, på rak, bred och fin riksväg är i 1. behov av att slicka mittlinjen och 2. vingla över hela vägbanan? Det ger upphov till irritation och idiotomkörningar. Jag som vill om ser inte om det är fritt utan att vara över i andra körfältet. Samtidigt som jag måste hålla mig långt till vänster och hålla stenkoll på hästtransporten när jag kör om - ifall den skulle vingla på mig. Vilket resulterar i en osäker omkörning och en irriterad förare.
 
Nä, ibland förespråkar jag en utbildning för alla som ska köra hästtransport på allmän väg. Nog för att det är ens bästa vän som står där bak och man vill tänka på sin häst i alla lägen. Men det behöver ju inte gå till överdrift. Så länge man kör stabilt, tänker efter före, gör mjuka inbromsningar, planerar sin körning och tar det lugnt i snäva svängar står hästarna väldigt bra där bak. Vi behöver inte flytta ut vårt daltande med hästarna från stallet och ut på vägarna. Det skapar bara irritation och hästtransporter får dåligt anseende. Något som går ut över oss alla.
 
 
 

Dagen

Idag har jag hunnit med att rida båda hästarna och Isa fick börja med ett dressyrpass. Tycker hon gick rättså bra, energi hade hon men hon omvandlade inte alltid den till något utan blev vissa gånger lite spänd och i galoppen ville hon helst springa. Fast fick jag henne att ta den här energin till att jobba så gjorde hon det bra och kändes så fin :) Vi fick till några bra öppnor/skänkelvikningar.
Ia fick en tur i skogen med mamma vilket hon tyckte var jättekul! Pigg och gald kan man säga, tyckte helst vi skulle galoppera hela vägen när vi ändå hade börjat, typ så ;)
 
 
 

Fler bilder, dressyrtävlingen!

Fler bilder på mej och Isa :)
 
 
 

Sjukt farliga stenar

Idag fick Isa en tur i skogen med mamma och Ballerina vilket gick bra och Isa hade så roligt fast de fick träffa på några hemska saker..
Någon lagt stenar mitt i väg, två stora livsfarliga stenar. Ballerina som gick först fick ta den värsta smällen, att gå fram och förbi dessa monster först. Med lite övertalning från mamma så kunde hon nästan hälsa på dom fast då var det nära att hon blev biten, så genom att ta sig ner i diket och halvt springa förbi dom så var kom hon igenom utan att bli uppäten, puh! Sen var det Isas tur och trots att Ballerina hade kommit igenom helskinade så kunde man ju inte veta om monstrerna tyckte bättre om små bruna ponnyer. Vi kom fram och det gick nästan att nosa på de stora stenarna men man var tvungen att vara redo för flykt, man vet aldrig! Sen genom att springa förbi dom så långt ut som möjligt i vägkanten slapp även hon bli uppäten och hon var tuvngen att visa sin lycka för detta genom att göra ett bocksprång och jag kan säga att jag asgarvade :p Bara så ni vet är våra hästar två töntar fast Ballerina är den tuffare av dom. Ni får ta det på skämt men det var ju så dom reagerade ;)
 
 

Fler bilder på Dilko (:

Lite fler bilder på mig och Dilko sedan i söndags. Julia roade sig ju med att försöka ta fina bilder i solnedgången och jag tyckte att hon lyckades riktigt bra (:
 
 
 

Ridning av Dilko

Som sagt red jag Dilko lite i går, vilket jag får säga var trevligt. Han lyssnade väldigt bra på de flesta hjälperna och fick härlig gång när man fick fram honom ordentligt :) Dock var gången lite annorlunda mot var jag är van vid men den är mjuk iaf ;) Så jag tycker det gick bra, ni får några bilder också.
 
 
 

Dressyrtävling :)

Idag var det alltså dressyrtävling för mej och Isa, vi red en LB:1 och en LA:1. Framridningen till första klassen (LB:n) var hon lite tjabbig ibörjan och ville inte riktigt jobba och jag gick inte riktigt på henne ordentligt. Men sen så, när jag verkligen red och hade sagt till henne, då jobbade hon! Programmet gick väl ändå ganska bra sen, lite missar från min sida med men hon gick rätt så bra iaf ;) Slutade med 61,38%. Till andra klassen var hon mycket finare redan på framridningen (eller ibörjan tjurade hon lite!). Jag tycker även att programmet kändes bättre den här gång, hon kändes finare, blev bara lite stark i galoppen annars fin :) Sen hade vi våra missar och det blev 58,55%. Jag är iaf nöjd med min ponny men inte alltid med min ridning.
Här får ni några bilder som min duktiga fotograf (syster) har tagit, fler kommer under veckan!
 
 
 
 

Dilko idag (:

Då har jag röstat i mitt första val! Kan väl säga som såhär att jag hade önskat att min röst hade räknats mer än en gång. Så höga procent som SD har nu ger mig kalla kårar. Vi får väl se var det hela slutar.
 
Jag och Dilko var uppe på åkern och hade lite kul idag iaf! Var ju tvungen att ha lite kul efter den betungande uppgiften att lyfta röven ur stolen och ta sig till vallokalen. Det var ett skämt, med det här höga valdeltagandet behöver man knappt göra sig lustig över soffliggarna (; I vilket fall så fotade Julia oss och red även Dilko lite själv. Det såg riktigt bra ut så jag håller tummarna för att hon har kommer ha tid till att motionerna honom när jag är på alla övningar i höst. Mitt schema för hösten var lite mer fullspäckat än vad jag hade tänkt mig kan man väl lite snällt säga. Så operation fjäsk pågår för fullt. Och med tanke på att min kära syster var den som lyckades rida fram Dilkos megafin trav medan jag suttit och svurit över att han inte riktigt gick fram så klarar hon ju dessutom av honom bättre än jag... (;
 
Här kommer lite bilder!
Och en liten bild på min kära syster också (:
Jag växlar ju mellan att rida på olika åkrar förnärvarande, inte helt optimalt men jag får iaf en massa gratis energi! Bara som ett tillägg jag är fullständigt medveten om att min tjocka lilla gris behöver banta...
 
 
 
 

Partiledardebatt...

Nämen så trevligt att fira helgen med en förkylning från helvetet. Eller från en manlig kollega. Men som alla vet så är de manliga förkylningarna värre så rent logiskt sett måste det virus jag dragit på mig vara värre än vanligt? Oavsett så är det grymt tråkigt att vara sjuk. Har knappt gjort något vettigt alls idag. Nu så tog jag en Alvedon, eftersom jag inte orkade stå upp under tiden jag skulle koka pasta, så nu börjar jag må bättre. Perfekt inplanerat av den här kära lilla förkylningen må jag säga. Nog för att jag inte vill betala en karensdag i onödan men jag gör hellre det än är sjuk en helg.
 
Tittade lite på en partiledardebatt idag. Typ vad jag orkat med. Att lyssna på käbbel och pajkastning till höger och vänster. Givande. Eller inte direkt överhuvudtaget egentligen. Jag gjorde ett försök till att förstå vad partierna faktiskt ville. Det gick sådär. Jag vet att de inte vill att deras motståndare ska vinna. Japp, det var som sagt en ytterst givande debatt. Älskade dock när Jonas Sjöstedt kallade Jimmie Åkesson för stort integrationsproblem. Det var det bästa den timmen jag orkade med. Resten, tja det gav inte så mycket. Kan inte partiledarna bara sluta kasta skit på varandra och helt ärligt bara svara på en enda lite fråga? Det kan väl knappast vara för mycket begärt. Uppenbarligen är det visst det i dagens Sverige. Inte konstigt att SD går framåt. De har trots allt ett svar på varenda fråga som de får "Det är invandrarnas fel". Vilket i och för sig är ungefär lika givande som "Det är alliansens fel" kontra "Det var under socialdemokraternas regeringsperiod det här förstördes". Det är inte direkt underligt att det är så pass många som fortfarande inte har bestämt sig för vad de ska rösta på.
 
Vilka tur att det finns ett par valkompasser att göra när man inte vet vad man ska rösta på! Resultatet för mig blev V i topp och SD i botten. Om det betyder att det är vad jag kommer rösta på är en helt annan sak. Just nu känner jag att blankrösten är den som håller med mig till fullo!
 
 
 
 

Härlig tur i skogen!

Som ni ser blev det en tur i skogen med mamma på Isa och ja, den var härlig förutom att älgflugrona anföll oss. Annars var Isa glad och tyckte andra galoppen där man fick ladda i en svängen var jätterolig :) Sen visade hon att hon visst kunde göra en bra ökad trav, hon längde riktigt bra! 
 
Finisen! <3
 
 

Min nya kärlek (:

Tjoho, nu har jag bestämt mig för att sluta tjura. Sluta tänka på mina snart trasiga höfter och njuta av helgen först. Innan jag typ ska gå tills jag stupar. Eller vad nu nästa veckas övning har att bjuda på. Den som lever får se. Har dock insett att hösten kommer vara hysfat fullspäckad för min del. Och att jag definitivt borde lära mig att strukturera upp mina kvällar bättre. Inbillar mig att det skulle göra mig till en trevligare person på morgonarna.
 
Nu tänkte jag gå och lägga mig, sova länge och ändå se till att jag hinner med allt i morgon. Typ rida Dilko, plocka svamp och plugga körkortsteori.

Och jag är seriöst kär i mina nya skor! De var verkligen helt sjukt snygga i verkligheten! Dock gav de mig världens skoskav men, men de lär nog bli hyfsat sköna när jag gått in dem. Enligt min erfarenhet av kängor så blir de bättre ju mer man går i dem. Nu sträcker sig min erfarenhet till mina Lundhags Contessa men de kan jag både gå milen och springa halvmilen i utan att få ont i fötterna (:
 
// Johanna

Dressyrträning

Imåndags tränade jag alltså dressyr med Isa, vilket gick riktigt bra! Fick mycket tips som jag verkligen behövde och som fick henne att gå bättre, hon kom ihop mer och jobbade verkligen. Sen tyckte damen det var lite jobbigt om hon skulle ställa sej ordentligt eller korta galoppen. Annars var ponnyn så duktig :)
 
// Julia

Hehe ;)

Hehe, kan inte låta bli att älska den här skylten:

På väg in på Ränneslätt, skjutfältet i Eksjö. Japp, humor på låg nivå! Alla vet väl att vi som jobbar i försvaret egentligen bara är vuxna människor som inte växt upp utan fortfarande leker krig ;) Idag var det dock inte mycket lek ute på fältet. Backintervaller. 7 gånger i mördarbacke. Med kängor. OBS! Mitt fel! Glömde skorna hemma... Nu ska jag ta en powernap innan jag cyklar upp och tar hand om min häst!

// Johanna

Ännu mer teori...

Hm, alltså om någon hade frågat mig för drygt 2 år sedan vad jag skulle göra nu hade jag väl knappast svarat pluggat lastbilsteori... Och just nu gör jag verkligen allt för att få min obefintliga självdisciplin att lyssna på hjärnan och intresserat läsa ytterligare om alla regler som gäller för tunga fordon. Går väl sisådär! Så tog ett uppehåll, enbart för att läsa på lite vanlig körkortsteori. Kan jag väl inbilla mig själv, kanske. Min pluggteknik har ju alltid varit helt gudomligt bra och strukturerad. Därför kan nog de allra flesta som känner mig räkna ut att jag eventuellt kanske snart ska börja med lite körkortsprov.
Världens absolut intressantaste bok! Dags att återgå till läsningen om alla regler, undantag och annat intressant som jag behöver lära mig. Läs: Fräscha upp minnet på. Man får ju inte glömma att jag faktiskt har fått framföra militära lastbilar med släp ett tag... Ehm, så jag kan ju det här??? (;
 
// Johanna

DM

Det var distriktsmästerskap i Småland i helgen och jag kollade in resultaten nu. Om inte jag såg fel så korade man inte ens en distriksmästare i kategori C (i dressyr givetvis)! I både kategori B och D var startfälten så pass små att man bara kunde dela ut ett guld. Detta trots att man sedan jag tävlade har gjort det enklare och har nu en liten och en stor runda. Vilket är kanonbra!
 
Resten har nog tyvärr försämrats sedan den gamla goda tiden när jag tävlade ponny. För det första så har man valt att lägga DM:et i Vaggeryd-Skillingaryd. Vilket med sådär 99 % säkerhet berodde på att det inte fanns någon annan arrangör. Det kan jag väl acceptera. Jag red DM i Nybro och Tranås, det är liksom inte heller direkt i mitten av Småland. Visst var det spridning varifrån ekipagen kom men antingen så har vi inte längre några dressyryttare från Öland och Kalmar. Eller så ville de inte åka så långt. Vilket är dels väldigt tråkigt då DM trots allt är något av de mest prestigefyllda du kan rida om du inte kommit upp på SM-nivå.
 
Problemet var väl kanske att man valde att lägga det hela som en två-dagarstävling. I början av september. Klart att meeting är kul. På sommaren. När alla har semester och lov. Det här är trots allt en tävling för de som hamnat på regional nivå - på väg uppåt eller hittat sin maxkapacitet. Nog för att alla ryttarna har stöttande föräldrar men jag betvivlar att det var en enda av ryttarna som kom inglidandes i en hästbuss värd ett antal miljoner och lastade ur Stjärnan iklädd dyrare utrustning än vad en vanlig ponny kostar. Det var en tävling var för vanligt folk.
 
Nu fanns det visst andra klasser att rida utanför DM-klasserna. Men det går ändå inte att komma ifrån att det fortfarande handlade om två klasser i DM:et. Precis vad man i vanliga fall rider på en tävling. Så varför krångla till det? Då går det alldeles utmärkt att ha ett DM över en dag. En dag att åka, mindre kostnader. En dag att tävla, mindre kostnad för anmälningsavgifter då man slipper en eventuell förklass.
 
Och visst det hade kanske tagit sin lilla tid om man nu ska ha både en stor och en liten runda. Men det är väl bara att se till att det blir en arrangör som kan låta det hela gå på två banor. Och med tanke på de imponerande startfälten så kan knappast de båda dagarna ihop tagit längre tid än vad en vanlig lokal dressyrtävling tar. Vilket är skamligt för ett DM.
 
Jag och Index på DM 2011. Jag har aldrig ridit så dåligt någon gång och har aldrig varit så sur på mig själv heller. Eller jo KM samma år när jag missade ett brons på att jag inte kunde räkna skrittsteg i ett enkelt byte...
 
 
 

Hopptävling!

Idag blev det hopptävling med Ia för att se hur hon funkade , hoppade bara en klass, en Lc. Framhoppningen var lite sådär, fick till något bra språng iaf och för övrigt funkade det. På banan tyckte hon det var jättekul och bara ja, jag får hoppa! Så det en blev en dubbelnolla och en tredjeplacering vilket jag verkligen är supernöjd med, hon funkade bra och hoppade bra, ett plus var då att bli placerad :) Det var ju våran första tävlingen också och jag har bara ridit henne en månad! Ni får filmen och några bilder från dagen med ;)
 
 
Duktig ponny :)
 
 

Tung läsning!

Världens mest intressanta bok:

Det enda som är bra med den är det fyndiga namnet. För nog är boken tung, tungläst och handlar om tunga fordon. Fyndigt. Lite så mina tankegångar går under ytterligare ett allt för intressant kapitel. Har glömt bort hur mycket det var man skulle kunna...

För jag har ju fyllt 21 nu. Typ idag. Och firar det med huvudvärk och illamående. Ja det var ytterst välplanerat att ha fest på regementet igår... I vilket fall så är det dags att plugga så att jag snart, förhoppningsvis, kan stå där med ett CE-kort och säga jag klarade det.

Nu tillbaka till boken för att liksom lindra huvudvärken... ;)

// Johanna

Rubrik?

Jaha, dennna veckan har rullat på och gått lika fort som alla andra och inte bra uppdatering har det varit. Kan skriva lite om hur veckan har sett ut med hästarna, Isa- I tisdags hade vi ett kanonpass på banan, hon gick så sjukt bra :) Mjuk och jag fick fram henne från början och då gick det nästan för fort sen :p Nädå, hon trampade på bra och gjorde bra skänkelvikningar, härligt! Igår blev det en tur iskogen med mamma som gick bra och hon tyckte var kul.
Ia- Fick en tur i skogen tillsammans med Nelly och hon var så pigg och glad, galopperade så gärna :)
I onsdag fick hon ett bra pass på banan, lyssnade på mej och gick bra. Fick till helt okej galoppfattningar och hon var så avslappnad och fin när jag travade av henne!
Idag blev hon longerad och där var hon fin ;)
 
 

Beautiful pony!

 
 

Jag kapitulerar!

Jag får erkänna för mig själv att jag kapitulerar. Jag ger upp. Okej, alla barfotaivrare ni har rätt på en punkt. Min häst har fått helt otroligt fina strålar på alla fyra fötterna efter att ha gått utan skor ett tag. Att han sedan är så öm att han inte kan gå på grus är väl en helt annan sak. Strålarna ser väldigt bra ut. Fötterna med, faktiskt. Bortsett från att de är så nedslitna att han går helt på sulan. Vilket beror på att han har varit skodd. Jag vet det. Fullständigt medveten om faktumet att sömmen har slitit sönder hans hovar så till den grad att det inte går att slå dit några skor längre. Men jag får däremot säga att det är kanonbra med skor när de sitter som de ska och allting är perfekt. Dilko kan gå på alla underlag, får ett otroligt undertramp och trivs väldigt bra. Med en sådan här sommar där hovarna typ torkade sönder trots envis behandling med matolja är de inte riktigt lika bra. Jag vet.
 
Så, nu hoppas jag att Dilkos hovar växer fort. Av två anledningar. Ett: Han slipper vara så öm. Två: Då kan jag slå på skor igen. Ja, hade det nu varit så att han hade kunnat gå utan skor hade han fått det. Faktiskt. Men jag kan inte tänka mig att rida min häst med boots i ett år för att ha någon sorts form av tillvänjningsperiod. Alternativt trampa sönder alla våra åkrar... Det blir skor på så fort det går. Under tiden så glädjs jag över att min häst nu är en lycklig häst med hovar som fungerar precis som de ska. Bortsett från att han endast kan gå på gräs då... Man måste ju se det positiva i det hela!
 
 
 

She makes my day

Idag har Isa fått en härlig tur i skogen tillsammans med mamma och Ballerina. Isa tyckte det var kul och likaså jag. Vi tog en så härlig galopp uppför en backe och alltså den ponnyn är underbar, bästa Miz Izola <3
Här får ni några fina bilder som Sophie Gudmundsson tog på oss när vi tävlade i Braås (finalen div 2), fick en hel del bilder så fler kommer och bilderna var så fina :)
 
Min fina ponny! <3
 
 

På väg mot nya mål!

Dilko är på väg att bli inkörd! Eftersom han ändå inte har några skor så måste jag ta det lugnt med ridningen och kan bara rida på gräsvägar. Därför bestämde jag mig för att ta tag i inkörningen av min lilla pålle. Hittills har det gått över förväntan! Hoppas på att det håller i sig så får jag se om jag vågar spänna för honom framför en vagn innan snön kommer.


Så duktig så! Andra gången vi var ute idag och han drar bildäck med cementsäck som han aldrig har gjort något annat :)
 
// Johanna

Hoppning och lite annat!

I lördags så hoppade jag Ia vilket hon tyckte var jätteroligt och jag med :) Drog så gärna på och studsade lite innan hindrena vissa gånger men hinderna flög hon så gärna över. Så det var ett bra pass, hon hoppade bra det var vissa gånger vi hade lite delade åsikter om tempot. Så vi hoppade en liten banan på typ 80 cm vilket inte var något problem :) Ni får med några halvbra bilder då smarta jag inte hade ändrat inställningen på kameran från manuellt till sport...
Isa blev också riden i lördags men hon fick sej en liten längre tur med mamma. Hon tyckte det var kul då vi inte rider den rundan så ofta heller! Fick vissa att hon var fullblod i en av galopperna med då vi startade typ från skritt, stenkul tyckte Isa :D