Stipendieutdelning (;

Hm, dagen har fokuserats på att jag, som jag trodde, skrev bort mig på mitt Matte E-prov. Resultatet blir mitt enda G, i hela betyget (Nej, resten är inte IG utan VG och en övervägande del MVG)! Jag SKA minsann få göra ett omprov! Det som fick bort tankarna var lätt dagens stipendieutdelning. Nog för att jag var så nervös så jag knappt kunde skriva mitt konstruktionsprov på morgonen, eller för den delen äta lunch. Men sedan var det faktiskt riktigt kul att stå där och ta emot stipendie och svara (*host*) på Vetlanda-Postens frågor. Trevligt, trevligt måste jag säga!

Framförallt är det kul att få en bekräftelse och en uppmuntran på det arbete som jag faktiskt (otroligt nog) har lagt ner på skolan. För min del räckte det med nomineringen, det visade ändå att lärarna ansåg att jag har gjort ett bra arbete. Att sedan få stipendiet det var bara en väldigt trevlig bonus!Idag (:

Jäkla dackar till att köra bra! Varför värvade inte Vetlanda Darcy Ward för? Det hade varit en kanonförare! Som han kör, det är ju bara en tidsfråga innan har blir världsmästare...! Och så kör han i Dackarna av alla lag? Jaja, de ska minsann bli överkörda av Vetlanda i returen, så det så! Då kräver jag att även THJ och Crump kör som de ska, då kommer inte ens dackarna med Darcy i spetsen ha en chans (; Det var en jämn och spännade match som avgjordes i sista heatet och det är bra! Synd bara att det inte slutade tvärtom i sista!

Annars har jag ridit spänd ponny idag. Ibland är han för jobbig, gick och tittade på några hundkex istället för att lyssna på mig. Hoppade till och sådär... Jaja, jag vet ju allt inte är som det ska med ponnyn så vad kräver jag? Att han ska gå som en klocka varje dag? Vore alldeles för mycket begärt av honom. Det har gått bra för många dagar i rad sa Index och orkade inte med dressyr idag igen... Jag får lyssna på min pålle skippa banan ett tag och gå ner igen när han har blivit stel (;

Trevligt! (:

Haha, det här har jag ju missat!


Kom att tänka på det när jag hittade Diza precis likadant idag. Hon la sig ner idag igen, och rullade. Funderar verkligen på vad det är för korsning på den där ponnyn. Borde vara något med flodhäst iaf (;Jag vill inte kritisera...

Jag ska inte vara kritisk då gesten var väldigt fin. Dock är det svårt att ta artikeln på allvar när den har en ganska allvarligt fel som dessutom återkommer.


Nej, Frick fick tyvärr inte rida på Järvsöfaks dock fick han sitta med i sulkyn när Stig H Johanson körde. Dvs, han körde och red inte. Nu måste jag ändå säga att jag verkligen gillar intiativet till att göra något för en kusk som blev så allvarligt skadad för ett tag sedan! Men snälla Expressen ska ni skriva om det gör det snyggt.Hoppträning

Igår hopptränade jag och det gick riktigt bra :) Vi red fram med att rida som en fyrkant och rida rakt och sedan svänga ibåde trav och galopp. Sedan började vi ett kryss som stog på böjd linje. Efter detta hoppade vi hela denna linjen som var ett räcke och en oxer på böjd spår, vi avslutade med en liten banan. Här kmr det några bilder med ;)


Sjukt farligt va ?Jag älskar matte...

Idag rök mitt betyg i matte E åt skogen men lika glad är jag för det... Eller jag vet inte än men när man känner sig säker på max 2 frågor av 12 så känns det jättebra! Nu får allt det fina vädret ta och muntra upp mig, tänkte springa en liten runda i skogen innan jag följer med på hoppträning.

Skyller mitt eventuellt dåliga resultat på att de hade flyttat den engelska Elite League speedwayen från måndag till onsdag. Inte missar man väl Poole Pirates mot Peterborugh (stavning?) Panthers för att man har matteprov dagen efter?! Nänä, då pluggar man i reklampauserna och det jag hann med kunde jag faktiskt på provet. Resten mindes jag nästan hur man skulle göra (;

Uppdatering

Jag roar mig med skolarbete om någon skulle undra. Ska hinna med så mycket mer än vad jag kommer att göra. Men. Snart är det slut! Så jag ska inte klaga, dock skulle jag vilja göra annat än sitta med näsan i en bok. Det gjorde jag igår. Jag åkte till Vetlanda Motorstadion och tittade på när Eliten körde över Västervik och därmed gick upp som serieledare. Det var roligt (: Sedan har jag tagit hand om pållarna med, skolarbetet får faktiskt flytta på sig för dem!

Fler bilder :)Fotografering (;

Min ponny uppskattade att vara moraliskt stöd åt Iza under fotograferingen...

...jag lovar, okej? Han tyckte det var kul när han fick äta smaskiga maskrosor under de sekunder jag inte hade koll på honom. Så ja, han tyckte det var kul (;Bilder från idag ;)

Idag fotade min snälla syster mej och Isa, här får ni några av dom, fler kommer sen :)Index idag (:


Idag blev det tävlingsoutfiten på och ner till banan med knoppad ponny. Min duktiga hov-fotograf tog sig tid att fota mig och Index.

Anledningen till tävlingskläderna? Jag har dragit på det men tillslut har jag tagit mitt livs svåraste beslut. Index ska säljas och annonsen ska ut på hastnet så fort som möjligt. Jag har bara pratat lite löst om det hela innan men nu har jag bestämt mig. Index är för liten för mig och han förtjänar att komma till en ny liten ryttare som kan ha kul med honom - och som får tävla. Han saknar nämligen att få tävla. Dessutom vet jag inte ens om jag har möjlighet att ha häst under hösten eller inte. För Index är det alltså bättre med en försäljning. För mig är det bättre om han stannar.

Jag får helt enkelt minnas de 6 år vi har haft tillsammans med glädje och hoppas att jag hittar en bra ryttare till honom. För mig är det viktigast att han får ett kanonbra hem! Han får alltså stanna tills jag känner att jag hittat rätt köpare. Så än är han inte precis såld, han är bara till salu.Dagens ridning

Idag blev det dressyr med Johanna. Isa gick bra, i traven kändes hon mjuk och gick fram bra. Galoppfattningarna satt bra, hon slängde inte upp huvudet mer än i några. I galoppen gick hon bra i mot slutet, ibörjan ville hon inte riktigt jobba.Säkerheten först!

Jag vet inte om det är någon som direkt missat att Denis Lynch ramlade av under förra helgens tävling någonstans (har glömt var). Han red med hjälmen i handen, under ett ärevarv, på en pigg häst, med en applåderande publik, tog på sig hjälmen men knäppte inte hakbandet. När han koncentrerade sig på hjälmen såg hästen sin chans och Denis flög av med huvudet före. Han hade tur som klarade sig med några brutna revben.

Samtidigt i Polen flyger en speedwayförare in i ett trästaket med huvudet före. Han hade hjälm (i jämförelse med de hjälmarna är våra ridhjälmar som att ha en mössa på huvudet...), ryggskena och alla möjliga skydd som en speedwayförare kan tänkas ha. Sporten han älskade blev hans död.

Nu går det inte att jämföra sporterna med tanke på fart och hur farliga de är. Även om Denis kontrollerade 600 kg häst kom han inte upp i farter över 100 km/h även när han flög ner i marken. Dock måste jag säga att Denis var fruktansvärt oansvarig. Om han nu ska kasta hjälmen och visa hur otroligt tuff han är kanske han kan göra det hemma när ingen ser? Inte ska man visa sina fans och unga ryttare att hjälmen ska man ha i handen? Oavsett vad han tycker om det räknas även han som en förebild.

Denis hade tur den här gången. Nästa gång kanske turen inte finns där. Som i Polen, nog har förare kraschat värre och bara borstat av sig. Denna gången var det inte så. Man vet aldrig hur en olycka slutar och ibland är det bättre att tänka efter före och åtminstone försöka förebygga de olyckor som kan ske. Speciellt när man håller på med en farlig sport, dit jag räknar ridsporten. Säkerheten ska komma först för alla ryttare, speciellt under internationella tävlingar där ryttarna har möjlighet att föregå med gott exempel. En olycka händer så lätt, för alla.


Dressyr (:

Duktiga jag har dressyrat med båda pållarna idag. Index är kanonfin men tappar bakbenen lite när jag hamnar i någon sorts framvikt och lättar i rumpan. Dumma ovana! Det går inte lättare att rida när man är spänd! När jag tänkte på att sitta ner i sadeln gick det bra. Jag måste komma ner i sadeln, min latmask.

Skrutten har jag fått fart på tillslut så han fick springa på ordentligt och jag lät honom inte bli seg eller liknande. Mycket galopp blev det också och jag var noga med att rida på honom en del så att han inte gick med handbromsen i. Jag är nöjd med båda pållarna måste jag säga, de kan gå riktigt bra när jag rider!Tävlinghttp://teamjumpers.se/?p=266Solar sej ;)

Dagens failbild (;


Bjuder på bilden ^^ För alltid kungar på att hoppa!Haha !Snyggt va ?

R.I.P Lee

En bra dag slutade med en smärre chock. Klickade in mig på Expressen, såg en bild på en speedwayförare. En sådan förare som jag känner igen direkt. Sedan läser jag rubriken. "Lee Richardsson avled efter en svår krasch". Då stod det stilla. Är det ett skämt, inte kan väl, nej inte han. Fast jo, olyckan var framme och en av Vetlandas gamla förare kommer aldrig att komma tillbaka till Vetlandas bana för att representera sitt nya lag.

För min del minns jag alla de 5-1 Lee körde in tillsammans med bl.a sin parkompis Ljung. De körde i första heatet och en 5-1 från deras sida betydde att Vetlanda vann. Ofta blev det en 5-1 och nog kan man tacka Lee, och Ljung, för det. De gav den bästa tänkbara starten för laget.

Även om Lee lämnade klubben för ett par år sedan känns han ändå som en Vetlandaförare. Just nu går tankarna till Lees familj, släktingar och vänner. R.I.P Lee Richardsson

Dressyrtävling

Idag blev det dressyrtävling för Isa och mej, vilket gick bra. Hon kändes riktigt fin på framridningen, fick till riktigt bra ökningar ibåde trav och galopp. På banan blev hon lite segare, fast gick ändå bra. Banans underlag var tungt med. Det var andra gången jag red henne på remont med men jag hade det idag och hon gick verkligen bra på det ;) Fick 61,04 % vilket jag är helt nöjd :)
Fina ponnyn <3


Dagen (:

Idag var solen framme och gissa vad? Jag jobbade... Haha, här har man tur kan man säga! När jag kom hem red jag iaf båda pållarna. Duktig som jag är ^^ Index i skogen och Skrutten på banan. De var så duktiga så måste jag säga. Framförallt Skrutten som fick fart på sina ben och travade på riktigt friskt och avslappnat. Jag var riktigt nöjd med honom. Det går framåt måste jag säga vilket känns bra. Han är faktiskt riktigt fin när vi väl kommunicerar och inte lattjar runt på banan i hopp om att allt ska fungera bara för att jag sitter på ryggen..

Härligt väder va? Hoppas på att den där våren skulle vilja komma tillbaka snart. Inte alls kul att lägga dubbla täcken på hästarna och rida med vantar igen! Vad är det här för något? Till på onsdag får det gärna bli fint igen så man kan fira långhelg med fint väder (:

Jag red idag med, Index, i skogen. Tror inte att någon av oss uppskattade det egentligen, men han har fått röra på benen och se något annat än hagen och det borde väl uppskattas?Dagens bild (:


Jag (och Mina) bjuder på dagens bild. Nu fattar jag varför man har hästar att hoppa åt en ^^Hoppträning

Igår var det hoppträning för mej och Isa. Vi hoppade lite mer som en bana, fast vi började med att hoppa fram på ett kryss. Sen hoppade vi två olika linjer och avslutade med en bana. Det gick bra, vi kom lite fel i bland bara.Dagen (;

Idag har jag varit duktig, tycker jag. Har ridit dressyr på Index som inte gick lika bra som förra gången men väldigt bra ändå. Förstår någon hur skönt det är ibland att bara kunna matcha hästen på sina egna villkor utan att behöva bry sig om att det är tävling till helgen där hästen måste gå bra? Tror det är delvis därför det går allt bättre för oss, vi bara rider och tränar på det som inte fungerar utan att få panik för att allt inte fungerar varje gång.

Skrutten fick en lång promenad då det blåste och alla mina moraliska stöd hade annat att göra. Jag tyckte det var att utmana ödet att rida i orkan med en unghäst, utomhus. Vi gick 5 - 6 km istället så han fick röra på sig. Nu har jag skoskav igen, det var vad som hände på den promenaden...Intressant!

Ytterst intressant måste jag säga och absolut något jag kan använda till mitt historia b-arbete. Dagens citat är följande "Anledningen till att ridsporten får mindre pengar är för att det är dyrare att bygga t.ex. en simhall än en ridanläggning". Jasså? Det beror väl på vad man anser att en ridanläggning är?

Elitseriepremiär!

Årets elitseriepremiär för Elit Vetlanda gick av stapeln idag. Gissa vem som stod och frös händerna av sig på Vetlanda motorstadion? Jag, givetvis. Det blev faktiskt en jämn och spännande match som slutade med seger för Vetlanda! Ett plus är givetvis att det faktiskt var flera omkörningar idag, Vetlandas speedwaybana är ju känd för att vara en travbana fylld av Följa-John-Speedway. Idag var det inte lika mycket av den varan (;

En stor diss går dock till alla dessa "läktarkommentatorer". Jag har inget intresse av att veta hur dåliga ni tycker att förare, lagledare, banor, funktionärer eller cyklar är. Det är fruktansvärt irriterande att höra en massa skit om allt och alla. Ett tips, ibland är det bättre att vara tyst och inte säga allt man tänker! Jag tror inte att personerna själva skulle uppskatta att få samma skit slängd på sig bakom ryggen. Dessutom tycker inte jag att man ska uttala sig innan man kan bättre själv. Och köra speedway tror jag inte en enda av dessa kommentatorer kan! Så var tysta och sprid en trevlig stämning på stadion. Ännu bättre vore det om ni verkligen fullföljde ert hot och blev Dackesupporters. Det enda bra som finns i Måilla är Darcy Ward så lite mer skit gör väl inte så mycket? (;

Förövrigt, ang. läktarkommentatorer det samma gäller givetvis för ridsporten!

Dressyr (:

Dressyrade med min kära lilla ponny idag med. Han är så himla fin just nu! Åh, förstår för närvarande varför jag tvekar på när han ska säljas. Säljas ska han dock, snart, tror jag... Oavsett vad så vi verkligen börjat förstå varandra tillslut. Sådana jobbiga saker som skolor, enkla byten och förvänd galopp sitter helt klockrent. Idag var han dock inte helt samarbetsvillig i skolorna vilket enkelt förklarades med att han sprang med benen i kors och ville kissa... Suck på honom ibland.

Tror jag ska slänga på honom kandaret någon dag när det är fint väder och jag har fotograf. Det känns som om vi båda har mognat ordentligt sedan sist det användes. Och ja, jag är lite dum som vill slänga in en massa skrot i munnen på min ponny. Men känslan när de går bra på ett kandar kan inte jämföras med ett tränsbett!

Lina & Mina :)

Idag kom Lina och hoppade Mina, båda var duktiga ;) Jag har några bilder från det med som ni ska få se ;)
Dressyr (:

Idag blev det dressyr för Index del. Han gick kanonbra när jag fått loss honom. Väldigt mjuk och fin i munnen, lyssnade kanon på alla hjälper och kändes riktigt fin! Den förvända galoppen var riktigt stadig idag, den har inte riktigt fungerat som den brukar ett tag. Även de enkla bytena gick bra, det enda var väl att det kändes som om han tappade takten i slutorna. Men slutor är också vårt (läs: mitt) stora hatobjekt så det vore konstigt om de gick allt för bra. Dock så är de betydligt bättre än vad de har varit så jag ska nog kunna lära mig att gör dem helt korrekt.


Bild från hoppningen i tisdags.Fysikprov...

Har precis klarat av det sista fysikprovet någonsin för min del. Tror mitt betyg sänktes där kan jag säga. Gissade på typ 90 % av uppgifterna och de andra hoppas jag att jag har rätt på! Känns bra... Får hoppas att mina tidigare resultat uppväger det hela!

Idag blir det nog lite dressyr för min lilla ponny när jag kommer hem. Skrutten vilar då han tränade för tränare för första gången igår.


Varierad träning

Varierad träning för unghäst:
Lördag: Tömkörning
Söndag: Skogen
Måndag: Dressyr på banan
Tisdag: Hoppning på banan
Onsdag: Vila
Denna vecka känns det verkligen som vi har lyckats variera träningen ordentligt för Skrutten. Kanonbra för en unghäst att få omväxlad träning (:

Mina igår :)

Jag longerade även Mina igår, då fick hon ha lite kul med och fick hoppa lite. Hon tyckte det var kul ;)
Dagens ridning

Idag blev det lite hoppning för oss, Isa och jag hoppade mest lite lägre. Hon kändes fin, hoppade bra ;) Ni får själva se, det kommer några bilder med :)

Fina ponny <3Idag!

Söta ponnyn idag (:


Med andra ord: vi hoppade idag, så många hästar vi bara har kunnat ^^