Vem vaktar? Inte jag!

Trötta pållar, rättare sagt 4 av 4 möjliga i den hagen 😊 
 
 
 

Foto Quini

Förra veckan fotade jag ju även Quini och här är resten av bilder (Isa kom med på ett hörn).
 
"Asså det var faktiskt lite tråkigt matte" :p
 
 
 

Utlovande bilderna

Här komme äntligen de bilderna jag fotade förra veckan, soligt väder i alla vackra höstfärger ;)
 
 
 
 

Dagen!

Då har jag genomfört dagens höjdpunkt:

Mer hann jag inte... :/ Men jag är nöjd över att det går framåt. På plan asfalt åtminstone. Något annat verkar ju inte finnas i den här staden. Okej orättvist. Sprang på Svinö förra gången men där finns inget lyse så då hade jag väl slagit ihjäl mig ute i skogen ;)
Nu sitter jag med en inte alls lika rolig grej:

Någon försökte påstå att jag har tenta imorgon. Tur att jag har pluggat och så *host*. Ska bli intressant att se vad kraven ligger på här, har ju bara gymnasium att jämföra med. Om jag känner mig väl förberedd tills imorgon? Nja, men det hade kunnat vara värre! Nu ska jag döda min hjärna med lite sista information innan jag tar och sover länge och väl :)

// Johanna

Igen...

Finn ett fel?
Stackars fina bilen som alltid lyckas vara i vägen. Jag som så fint backade in min bil på parkeringen. Det hade jag inte mycket för. Där stod han helt stilla och oskyldig med mig flera meter ifrån ratten och bom så saknas numer en nummerplåt. Hade ju varit mycket trevligare om påkörande bil satt röven i min dragkrok...

Jaha, det späder på mitt hat för större städer iaf! Och ja, Kalmar räknas som större stad. Det finns liksom mer vägar än en genomfartsled som man kan köra på ;)

// Johanna

1 år med Quini

Idag är det 1 år sen Quini kom till och under den här tiden har vi hunnit med en hel del, underbara skogsturer på pigg ponny, tävlingar och så mycket mer! Kan säga att jag är så glad över att ha den ponny här, hon har en stor personlighet och för mej är hon en bästavän.
Skickar med lite bilder vad vi har gjort under året.
 
Hoppning första gången hemma.
Vinst i kombinations-km:et, tvåa i hopp-km:et (första starten!)
Hoppning i våras.
Vinst i Lb.
Vinst i Kristina Cup och superfin ponnyunder helgen.
Min fina ponny! <3
 
 
 

Sunny day and autumnbreak!

Idag har jag äntligen höstlov och jag lyckades snicka till mej en extra dags ledighet vilket man inte sörjde i detta underbara väder :) En hel del har jag hunnit med under dagen och först blev det en photoshoot med Quini och någon bild lyckades jag trots att jag var själv, Quini suckade lite åt mina idéer :p Sen fick hon en härlig ridtur iskogen som hon verkade uppskatta.
Även Isa har fått en tur i skogen tillsammans med mamma och den var också trevlig!
Skickar med några smakprov från dagen, fler kommer.
 
Vaddå uttråkad ponny?
 
 
 

Tävlingsdag

Känner verkligen att uppdateringen har varit dålig nu ett tag men ska försöka bättra mej, är ju snart höstlov ;)
Idag har iaf jag och Quini varit iväg på hopptävling i Tingsryd och vi startade Lb, La. Första gången inomhus sen i våras men en klass var en bra känsla. Första klassen var Lb:n och i den här är hon fin, flyt till 4:an där vi får ett stopp vilket var mitt fel (Hindret kom plötsligare än jag trodde, stod snett bakom ett längs sargen) så hon hinner inte riktigt se det. På det igen och resten av rundan flyter på med fina språng och bra känsla :) Resultatet blir alltså 4 fel.
La:n är näst på tur och här började vi väldigt fint tills 4:an där blir det stopp. Hindret hade en vattenmatta under som hon inte brukar titta på men på filmen ser det ut som om hon precis innan hindret "shit, vad är det här!". Kommer på det igen och då hoppar hon tveksamt men sen blir det stopp på 5:an=ute. De första hindrena var hon superfin men sen vet jag inte vad som hände, kanske hade vattenmattan en del i det? Jag får ta och analysera filmen så får vi se om jag kommer på problemet.
Några vackra filmbilder skickar jag med :)
 
↑Från La:n och kolla hennes bakben här↑
Lb:n
 
 

Mer om hoppträningen

I onsdags var jag alltså på hoppträning med Quini vilket var första hoppningen inomhus på flera månader (Senaste  gången var i april!). Själva träningen gick sådär, vi började med att hoppa fram på två småhinder där vi skulle få olika antal galoppsprång. Att få in 7 var inga problem men när vi skulle ha in åtta=typ omöjligt.. Tyckte jag kortade men inte tillräkligt eller sista gången fick vi 7,5 iaf. 
Sen hoppade vi lite olika linjer och vissa delar här gick bra medan andra blev det stopp eller för nära (många gånger mitt fel!). Fick inte till några bra distanser och ville ha lite mer framåtläge hos Quini, kort och gott så kan man säga om träningen ;)
Jag lyckades ju även köra själv med kompis som sällskap och förutom att en lastbil låg nästan i transporten en bit på hemvägen (körde 80) för att sedan köra om precis innan ett samhälle gick det hela bra. Dock var jag något irriterad på lastbilen, hur tänker man egentligen? Om jag skulle bromsa hade han inte hunnit stanna så jag fattar inte hur svårt det kan vara att hålla avstånd? 
 
↓Fler bilder från träningen↓
Ponnyn hoppar fint, vet dock inte vad min sits ska likna? Livräddningsstil? :p
 
 

Några bilder från hoppträningen

I onsdags var jag iväg och hopptränade med Quini denna gången inomhus, vilket hade lite blandat resultat.. Iaf är jag lite stolt för jag körde själv både till och från träningen (mamma var inte med!) men jag hade sällskap av en snäll kompis vilket gjorde resan mycket trevligare och så fotade hon lite;) Mer info om träning och lite annat kommer imon, nu orkar jag inte skriva så ni får bara några bilder :)
 
 
 

More pics

 
 

Pics

 
 

Moonlight

Moon, high and deep in the sky
Your light sees far,
You travel around the wide world,
and see into people's homes.
 
 
 

Helt underbart väder!

Alltså de senaste dagarna har det varit så himla fint väder, sol och typ 17 grader vilket betydde att jag igår red i bara en långärmad tröja :) Förövrigt hade jag och Quini det jättehärligt i skogen, hon var pigg o glad.
Idag har Isa fått komma ut och åka, vi var nämligen på Working Equitation-träning (smidigt när Johanna ändå skulle dit!) och jag får lov och säga att hon skötte sej bra ändå ;) Inte för att hon började med att visa sin bästa sida då hon fick syn på blå tunnor som matte sa att hon skulle hälsa på, då blev det lite småresningar samtidigt som man snurrade åt andra hållet.. Sen gick iaf själva träningen bra, vi kunde öppna grind men inte riktigt stänga (hon tyckte repet var läskigt när det blev hängande mot henne). Vi stannade jämte ett bord med vaxduk och jag lyfte upp en kaffekanna medan Isa stod still, red volter runt de blå tunnorna och så red vi in mellan två bommar med hinderstöd framför och plingade i klocka, backade ut. Dessa delar gjorde hon superbra och sen red vi som en banan med alla hinder i slutet och vi klarade nästan allt (kunde dock inte stänga grinden). Som avslutning fick Isa ha kul, det stod nämligen några låga hinder på utebanan och då träningen inte var så jobbig så tog vi och skuttade över dom två gånger :)
Quini har också blivit riden idag och hon fick ett dressyrpass vilket gick bra. Hon hade fin form, var mjuk i sidorna och jobbade bra i båda varven även om vänster var lite jobbigare. Kändes som om hon jobbade bra med bakbenen och ryggen precis där jag vill ha henne, så ett bra pass ;)
 
Har hunnit med att fota under dessa fina dagar och bilder kommer under nästa vecka, här är ett smakprov från idag. Bilden hade varit ännu finare utan gräset!
 
 

Äntligen hemma!

Sådärja, då är jag hemma igen. Glad och nöjd. Eller ärligt talat trött i skallen. Jag hatar större städer än byn jag bor i. Punkt slut! Jag har virrat omkring med min bil i Kalmar så att halva befolkningen där flyr när de ser den. Försökt att navigera mig fram men saknat kartläsare, snurrat några extra varv i en rondell. Kört i 40 på 70-sträckorna. Paniksvängt.

Men mest svor jag när jag skulle hem. Skyltningen var bedrövlig och mest var jag sur över att jag fortfarande inte hittar. Öland? Eh, nä dit ska jag inte! Malmö? Knappast! Halmstad? Fel håll. Norrköping låter lovande. Nähä, det var E22 den ska jag inte på. Satan nu ligger jag i fel fil. På väg mot Malmö alltså. Bara att svänga av igen då. Fortsätter en bit. 31 Vetlanda. Jahaja, ja men då är det väl bara att växla upp och köra. Vad jag lärt mig i veckan? Att jag behöver en GPS. Sen var det kanske lite småsaker på skolan också men det är inte så relevant i sammanhanget ;)

Men fint var det! Åtminstone ute på Svinö. Som jag sprang ett extra varv runt. För att jag inte hittade. Men, men omgivningen var ju som tur var som gjord för det!

// Johanna