Nytt år!

Med dessa bilder önskar jag er ett Gott Nytt År :)
 
 
 

Tävlingar 2015 del 1

Året börjar lida mot sitt slut och framförallt är tävlingssäsongen slut och då tänkte jag skriva lite kort om varje tävling samt resultat. Mest tävlingar har det blivit med Quini och vårat resultat har också varit varierande, vilket jag tar på mej flera av gångerna.
 
 7 mars lokal hoppning i Jönköping, Lc & Lb med Quini
Våran första riktiga tävling tillsammans och vi är lite "nya" i situationen. Lc:n galopperar vi lätt över och ponnyn tyckte det hela var jättekul, drar med oss en bom i omhoppningen vilket betyder 0+4 fel.
Efter ca 4 tim vänta är det dax för Lb:n och jag tar på mej felen i klassen, mitt fokus var halvt bortblåst och det kände ponnyn. Slutade med två stopp och en rivning.
22 mars regional hoppning Västervik (div 1) Lb & Lb med Quini
Första omgången med laget och i förklassen gör vi en bra runda men får ett retfullt pet i kombinationen som jag tar på mej (dålig väg och dåligt tryck!). 4 fel. Bättre känsla i lagklassen med bättre språng dock gör jag världens miss på sista linjen därav ett stopp på sista hindret, 4 fel. Laget slutade med 4 fel på alla ryttare.
11 april regional hoppning i Vetlanda Lb med Quini 
En runda med bra flyt och där jag kunde inverka bättre än de tidigare tävlingarna, tyvärr får vi med en bom i omhoppningen och resultatet blir 0+4 fel.
 
12 april dressyr i Växjö (div 1) Lagtävlansprogrammet med Isa
Ponnyn var superfin och mjuk på framridningen men inne på banan hittade hon farliga blomkrukor vid varje bokstav. Ridbar travdel och väldigt tittig galoppdel. 56,67% och laget blev 3:a.
 
2 maj lokal/regional hoppning i Grankärr (div 1), Lb & La med Quini
Den morgonen vaknar man i snölandskap, banan består av vattenpölar och framhoppningen är en lervälling utöver det spricker min stövel. Trots det en bra dag, jag får lite snabbt byta klass efter Lb:n och rida lagklassen (La) istället. Lb:n går superbra, överlycklig ponny som får springa på utebana och fina språng. Missförstånd på 12:an därav pet men slutar på 0+4 fel och vinner klassen :D La:n (debut!) börjar lika bra men vi kommer fel till 6:an=stopp, kommer igen men här försvann vår rytm och vi blir uteslutna.
9 maj regional dressyr i Lammhult, La:1 & La:P1 med Isa
I första klassen var hon en aningen spänd för domare men fortfarande ridbar och det mesta funkade. Några småmissar drog ner procenten och vi slutade på 60 %. La:P1 som vi även debuterade, kändes bättre och hon var inte spänd som klassen innan. Högre form och trevlig att rida dock hade vi inte helt fullfjädrade slutor och enkla byten samt några missar som drog ner lite, 57,36%.
 
Forts följer..
 
 

Snöigt landskap

Igår kom snön och den ligger kvar även idag! Hade varit ännu mysigare om den inte halvt töade igår men ljust är det ändå. En härlig julafton är avklarade och fina användbara presenter fick jag.
Quini fick en skogstur med mamma i gårdagens snöväder, kul hade både hon och jag :) Idag fick det bli en runda iskogen igen vilket ingen av oss hade något emot.
Isa däremot fick bytta sin skogsrunda igår mot klippning (vilket hon nog gärna sluppit) så nu är ponnyn fin igen utan en massa långa hårstrån. Idag fick hon komma ut på en skogstur med Johanna och Dilko vilket hon tyckte var väldigt roligt, det blev lite småstuds och bockningar, busponnyn! ;)
Jag filar på inlägg om årets tävlingar som förhoppningsvis snart kommer upp här så ni kan läsa lite kort om varje tävling.
 
 
 

God Jul

 
Önskar Julia, Quini & Isa 
 
 

Veckans mål...

Om jag klarade veckans mål? Klart jag inte gjorde! Idag skickades alla uppgifter in, inte för att jag på något vis är nöjd med dem. Men de är inskickade. Är väl inte värre än att jag får komplettera... Dessutom skickade jag in min del till vår labbrapport och med det tänkte jag mig nog faktiskt lite julledigt. Får jag typ massor av tid över (som om det skulle hända när man har häst och renoverar hus) så tänkte jag fortsätta pluggandet lite. Har både tenta och dugga v.2 + att ytterligare två arbeten ska in. Fullt upp alltså. Varav jag precis förstått att båda två visst var enskilda arbeten. Jaha, då var det fullt upp under julen också. Eftersom jag har en fruktansvärt bra förmåga att skjuta upp saker och ting är det nog bättre att ta tag i det hela direkt och sedan andas ut när jag är klar. 
 
Dags att grotta ner sig i analyser och statistik igen. Något God Jul blir det inte än från mig, bättre att jag jobbar på istället.
 
// Johanna

Dagen :)

Min dag har bestått av att försöka komma ikapp med plugget. Insåg att nej det var inte sååå himla smidigt eftersom jag är på vecka 47 och det är 51 nu. Ehm ja, jag tror att jag börjar få ordning på alla flödesscheman. Eller helt ärligt jag är nästan klar med 2 av 4 uppgifter. Alltid något? Men fortsätter jag att gräva ner mig i det här resten av veckan så lär jag ha skickat in det på söndag. Det är åtminstone veckans mål.
Jag och Dilko tog en mysig promenad i solen så att jag kunde komma bort från allt vad plugg hette ett tag och få lite frisk luft. Japp, han har kapson och rätt hårt spänd tror jag. Typ det enda som får mister pigg att lyssna på mig när han beslutar sig för att flyga iväg i sina språng. Träns är detsamma som att be honom sticka... Idag var han dock en ängel trots möte med älgar!

// Johanna

We-träning i bilder

Ringa i klockan och rygga ut, inga problem!
Öpnna grind, kan tyvärr inte svänga runt och stänga än då hon blir rädd men öpnna funkar :)
Slalom runt hinderstöd, först i trav↑ Sedan i galopp↓
Ett försök att få små bågar även i galopp.
Åtta runt tunnor denna gången i galopp.
Sist har vi riddare Julia och hennes riddar häst Isa :p Häst var först lite skeptisk men accpterade det hela sen och vi tog den faktiskt nästan i trav sista gången ;)
 
 

Free

♥ Some days I miss this pony and sometimes I will relive this again ♥
 
 
 

En härlig dag

Dagen har bestått av två härliga rundor i skogen på bägge ponnyerna. Isa var först ut och hon sprang så gärna runt i skogen, lite var man allt tvungen att takta. Quini kom ut som nummer två och att springa i skogen gjorde hon väldigt gärna men hon var ändå väldigt fin och reglerbar trots att hon var pigg :)
Ska se om jag imon hinner sätta mej och redigera bilder från we-träningen samt skriva några inlägg för egentligen har jag en del ideér och skrivlust ;) Ett smakprov får ni på bild iaf.
 
Ringa i klockan, inga problem!
 
 
 
 

Alla dessa krav...

Normalt sett hade jag nu suttit djupt nedsjunken i en föreläsning och skrivit så att fingrarna blöder. Men på något vis så kände jag att jag är värd en riktig semester. Inte för att jag på något vis är i fas med plugget. Det vore antagligen årets lögn. Men för att jag snart går på en välförtjänt julledighet och då har tid så det räcker och blir över till lite plugg. Jag kan i ärlighetens namn inte direkt påstå att jag har lagt ner min själ i pluggandet. Det har varit en bisyssla på helger och lediga dagar (ja och så skrev jag en hemtenta på högvakten). För er som nu är sugna på resultatet så kan jag meddela att jag med marginal har varit godkänd på allt.
 
Med det här vill jag inte slå mig för bröstet och tala om hur enormt duktig och förbannat smart jag är - för det är jag inte, Jag är inte alls någon övermänniska. Däremot så hatar jag den där hysterin det har gått i pluggandet. För det är precis vad jag vill kalla det. När det ska pluggas i veckor innan ett prov, hela boken ska kunnas utantill helst både fram- och baklänges. Min självdisciplin vill bara spy på sånt. Om jag har öppnat boken tidigare än två dagar innan provet/ tentan då är jag ute i allt för god tid. Det handlar väl enbart om att lära sig det som faktiskt är relevant? Måste man vara så fruktansvärt duktig hela tiden? Kan man inte släppa på kraven lite ibland?
 
Vi har väl ändå tillräckligt med krav på oss. Det är inte så att vi behöver ytterligare ett krav att leva upp till. Jag säger inte att man ska strunta i sin utbildning. Hade jag levt efter den principen hade jag snart haft tre vinklar på mina kragspeglar och krävt att mina kollegor titulerade mig Sergeant. Så är det inte. Istället sitter jag på ett studentrum i Kalmar efter att ha tagit ledigt från mitt jobb så att jag kan skaffa mig den där utbildningen alla tjatar om. För det är ett krav vi alla har på oss. Att utbilda sig, göra karriär, tjäna pengar, få karriären att gå ihop med familjen. Utöver det ska du vara stylad och snygg, trevlig och rolig, umgås med dina vänner och träna för att få den där perfekta kroppen.
 
Det finns krav från samhället så att det räcker och blir över. Inte behöver vi väl pusha varandra utför kanten i jakten på ännu fler krav? Vi behöver inte sitta på ett kafé med en latte i högsta hand och plugga till tentan om en månad. Vi kan likaväl inse att ibland så räcker det gott och väl med att vara lagom. Frågar du mig är inte lagom att plugga alla dygnets vakna timmar. Det är att plugga så pass att man inte känner ångest eller press utan är nöjd. Nu kanske alla som pluggar på detta vis faktiskt är nöjda och glada men min erfarenhet säger mig att de är nervösare än jag, prokrastinationens okrönte drottning, inför ett prov eller tenta vilket faktiskt betyder att vi har ett problem. Och det ligger i de krav vi har från både samhället och oss själva. Ibland är det bara skönt att släppa på alla krav och bara vara.
 
Vilket är precis vad jag gör nu! Så nu ska jag fortsätta njuta av tillvaron och lyssna på låtar som "På lantbrukare Perssons gård". Som motpol till dagens skräniga pop så har vi här dagens låttips, har ni inte lyssnat på Björn Afzelius rekommenderar jag det.
 
 
 

Återgått till det normala

Andra advent är avklarad och helgen har endast bestått av blåst och ännu mera blåst. Tanke var att sätta igång Quini i lördags vilket ponnyn hade en åsikt om, hon tappade nämligen en sko i fredags.. Så den dagen blev det klippning av lurvig ponny och under helgen blev det små promenader så hon fick göra något. Igår fick hon komma igång då hovslagaren kom och snodde om henne, tyvärr fick det bli på banan då jag inte hade sällskap och var mörkt ute 😔 Men det gick bra ändå, vi tog inte direkt ett seriöst dressyrpass utan lite jobb på pigg ponny!
Isa har däremot fick en full helg med en jobb, i lördags en skogstur med mamma vilket hon tyckte om 😊 Söndagen betydde alltså we-träning igen och Isa skötte sej superfint! Vissa saker gjorde vi förra gången men rida med "lans" var nytt och efter lite tvekan accepterade hon det utan problem. Vi avslutade med en bana och där fixade vi de flesta delarna fint. Får se om det fanns några bilder på oss oxå, isf kommer dom.

Under förra veckan hann jag även med att handla de flesta julklapparna vilket är väldigt skönt, utöver det träffade jag en kompis, trevligt! 👍

 Nyklippt ponny!

 

 

 

// Julia


WE-träning

Idag har Dilko och jag varit iväg och tränat på vår nya favorit: WE-träning! Vi var nog lika nöjda och glada när vi åkte därifrån. Dilko tycker det är en synnerligen rolig träningsform och hans matte håller med helt och fullt!

Vi idag. Kommer kanske fler bilder när jag har tid att fixa dessa!

// Johanna