*rubrik*

Eftersom jag inte har något vettigare att skriva om så kan jag upplysa om att vi har skaffat oss en inneboende padda. Jag vet inte vad han gör i vårt stall men jag har två förslag.

1. Han är självmordsbenägen och gör allt för att våra lata katter ska äta upp honom.
2. Han söker värme och kärlek.

Jag har beslutat mig för att det handlar om en kombination!


Här är han, bild tagen med min kassa mobil så jag bjuder på kvaliteten!

När jag ändå håller på...:

Jag lät kreativiteten flöda när jag skulle värma upp min häst. Index har ju som synes ett välfungerade värmeelement på rumpan därav ländtäcket över bogen. Jag kände mig överintelligent! Tyvärr verkade inte Index tycka att det var en lika smart idé... Han ser lite smått utråkad ut (;


Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan, min kompis red henne oxå, vilket gick bra ! Det gick ganska bra hon var lite stel, men gick loss bra mot slutet. Skänkelvikningarna kändes helt okej, rumpan kom bara efter lite ibland. I traven gick hon bra i mot slutet även galoppen gick ganska bra, hon blev stark ibland !
Skritten, en välbehövlig paus i programmet

Idag har jag efter att ha ridit Index i skogen varit funktionär i Vetlanda på deras regionala dressyrtävling för häst. Eller funktionär, jag var domarsekreterare i två klasser så nu har jag skrivkramp i handen. LA:4 var ju inga problem att skriva, den kan jag ju utantill!

Men sen kom det en Msv C:1, det var en annan sak! Vad var det där för program egentligen? Behöver jag säga att jag är väldigt glad över att jag rider ponnyprogram? Och vad jag fick skriva sen. Jag har insett att skritten inte bara är till för att ryttaren ska vila upp sig till galoppen. Det ska även skrivarens hand göra och det är minsta lika välbehövligt som mina andhämtningspauser efter traven!Dagens ridning

Idag red jag Isa iskogen med mamma. Det blev en härlig tur, Isa var pigg och tyckte det var jätteroligt att gå iskogen ;) Det tyckte jag med så !


Isa :)


En känsla går inte att förklara.

Hittade det här klippet när jag för första gången på ett tag loggade in på mitt Youtube-konto. KM i Vetlanda förra året i LA:1 en ritt som slutade på nästan 73 % (har skrivit fel i beskrivningen...) och räckte till vinst i KM:et!En såndär klockren ritt som man lyckas med en gång på 10 år ungefär, när man känner att allting bara fungerar. En känsla som bara inte går att förklara.


Hoppning

Idag blev det en Pay and Jump för mej och Isa. Hoppade 70 cm, mest för att se lite hur hon var medtanke på hur det gick på förra tävlingen. Men det gick bra, vi hade bra tempo och vi gick felfritt, vilket kändes bra ! På framridningen kändes hon oxå bra, blev bara lite stark ibland. 
Dagens ridning (:

Index: Jag red nere på banan och bytte hans bett till ett tredelat med rörliga ringar + bettskivor. Det gick inte bättre, istället för att bli stark började han att böka med huvudet och gick inte riktigt fram till bettet som jag ville. Det är som att välja mellan pest eller kolera helt enkelt så nästa gång jag rider låter jag lotten falla!

Skrutten: Efter en liten vila satte jag igång honom igen, en tur i skogen blev det tillsammans med mamma och Nelly. Han var jättesnäll men gjorde några glädjeskutt en gång, det blev nog lite väl kul för unghästen (; Vilket iofs inte är förvånade, han är ju bara 3 år!Uppdatering!

Idag, eller ska man vara korrekt igår, blev det en tur i skogen i mörkret för mig och Index. Vet inte varför men jag tycker det är mysigt att rida i skogen när det är mörkt? Det blir en helt annorlunda känsla även om det inte slår en solig sommardag!

Trots att vår blogg är så liten måste jag säga att jag tackar för de positiva kommentarer vi får! Oavsett om det handlar om en i veckan så värmer den (:Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan med mamma, rider ju fortfarande på hacket altså blev det inget dressyrpass. Det blev mest att rida henne lite, galoppen uppskattades mest av henne ;) Detta var sista dagen jag red på hacket iaf, så snart får Isa ett jobbigt dressyrpass !


Isas gamla annonsbild :)
Tänk om, tänk rätt

Fick hem ridsport idag och att det stod om det nya licenssystemet var inte ens förvånande. Förvånande var det däremot att vissa människor uppenbarligen är så pass korkade att de inte kan räkna ut att 500 kr + 200 kr är 500 kronor mer än vad 200 kr är.

Jag citerar: "Vi har kommunicerat det med distrikten och varit överens om att följa RF:s riktlinjer att det inte ska kosta så mycket för barn och ungdomar som vill tävla" - Tobias Mattson

Nej, men låt mig då ge lite svar på tal. Tänk dig själv en vanlig Svensson-familj. Vi har mamma, pappa och 2 barn. Låt säga att båda barnen har privilegiet att ha varsin egen ponny, inackoderad. Mamma och pappa jobbar heltid på två olika industrier. De har två bilar, hus och hund. Föräldrarna är inte intresserade av hästar.

Vad säger då dessa föräldrar när barnen tyst försöker förklara att det faktiskt är så att de vill tävla och tävla på tävling inte P & J? Men då måste de ha licens, både de själva och ponnyn, givetvis vill båda tävla. Föräldrarna sätter kaffet i halsen när de får veta att de har en engångskostnad på 1400 :- att prioritera istället för den välbehövliga reperationen av bilen. Detta innan ens barnen har anmält till tävling utöver det tillkommer alla avgifter för tävlingen som startavgifter och bensin.

Låt säga att barnen dessutom ser att eftersom alla andra rider runt i märkeskläder och visar stolt upp sina JW-hjälmar- och ridbyxor, de nyinköpta Tretornstövlarna (Falsterbo GT, givetvis), snyggt matchat med en Aminokavaj (möjligtvis en Pikeur i dressyrsammanhang), Scapaschabrak och Eskadronskydd, så vill inte de vara sämre.

Är det då meningen att barnens dröm om att få tävla inte ska få gå i uppfyllelse för att ridsporten håller på att bli en rikemanssport där skicklighet mäts i hur tjock plånbok pappa har? Varför inte ha kvar lokal- och ridskolelicensen till samma kostnad och inte kräva licens på lektionshästarna?

Jo, för SVRF vill ha mer pengar och pengar är makt. Makt är vad varenda människa strävar efter och har du makt bryr du dig inte om de barnen vars dröm att bli den nya Malin Baryard krossas lika fort som föräldrarna sätter kaffet i halsen.

Istället för att se till att Sverige får en bra grund med stadig tillväxt underifrån och på längre sikt kunna vara ett land att räkna med i mästerskapssammanhang trampas gräsrötterna ner innan de ens har haft möjlighet att växa upp.

Tänk om, tänk rätt. Låt inte en plånboks tjocklek få styra barns möjligheter att få tävla. Låt det handla om skicklighet och låt framförallt ryttare utan större ambitioner, och för den delen alla unghästar, få möjlighet att tävla på sin nivå. Alla vill inte nå toppen - alla kan inte nå toppen. Låt även i framtiden de som bara vill ha kul få ha det.

Tävling är inte blodigt allvar - särskilt inte när de tävlande är barn. Det viktigaste är inte att vinna det är att ha kul - så låt alla barn, och vuxna, få ha kul på sin egen nivå även i framtiden!


Glöm inte reflexer nu va?

Bara för att alla älskar när jag tjatar körkortsteori, glöm nu inte bort reflexerna på både dig och hästen nu när det bara blir allt mörkare. Man syns faktiskt sjukt mycket bättre! Om inte annat så kan man ju lysa upp tillvaron lite, eller hur?

Jag tänke lite såhär:

Eller för den delen lite mer åt det här hållet:

Om inte annat så gör reflexerna att man syns på bilder som är fotade med en kass kompaktkamera... Bilderna är inte nya precis, om någon undrar ^^


Dagens+gårdagens ridning

Idag red jag Isa i skogen med Nelly och Johanna. Hon var ganska pigg men skötte sej bra iaf. Hon drog lite i galoppen bara !
Igår red jag Isa i skogen med mamma, då var hon lite piggare och tyckte det var roligt att galoppera ;)


Ridning

Igår red jag Isa på banan, det blev ju inget dressyrpass på hacket direkt. Det blev mesta att rida lite och det gick bra ! Hon gillade när vi galopperade, sen ville hon bara trava fort :)


Där konsten tar slut tar våldet vid

Jag hittade den intressanta artikeln Sluta skyll på hästen - och se din egen roll på Hippson skriven av Ida Röök efter en intervju med Kajsa Boström. Vill ni läsa hela kan ni trycka här.

Jag måste säga att den tar upp ett ganska intressant problem. För visst är det väl så att man hellre skyller på hästen än ser sina egna fel? Jag vet själv med mig att jag skyller på min häst ibland. Även om jag är medveten om att felet är helt igenom mitt.

Däremot rycker, sliter och bankar jag inte på min ponny för att han inte gör som jag vill. Efter drygt 5 år med en envis ponny har jag insett att det går inte att med övervåld tvinga honom till någonting. Det är bättre att lirka med honom, inte be men säga till utan att slita, rycka, sparka och slå honom.

Kanske skulle ridningen bli bättre om man slutade skylla på hästen. Frågan är om du skyller på cykeln när den inte stannade i korsningen? Om ryttaren började se sina egna brister kanske inte hästarna skulle springa runt i 150 km/h på hoppbanan och debatten om stilhoppning skulle vara död för den behövdes inte.

I 99 % av fallen är det ryttarens fel, vad gäller den sista procenten skulle jag tro att det handlar om en kombination. Din häst gör inget fel egentligen, den gör precis det du ber om. Tänk på det nästa gång din häst har gjort fel...Uppdatering!

En liten snabb uppdatering från min sida innan jag stoppar ner näsan i körkortsboken igen!

* Jag (övnings)körde transport för första gången i söndags, måste säga att det var ganska häftigt. Och helt annorlunda mot att bara köra bil!

* Jag och Index tog en mysig liten runda i skogen igår, tyvärr var ju inte vädret det bästa även om det aldrig började att regna.

* Iza höll på att slita min axel ur led och spräcka min näsa igår. Jag har nu en förklaring till varför man inte ska leda två uppstressade hästar samtidigt genom en trång grind. Fast det går ju fortare eller hur?Tävling!

Först måste jag säga att min ponny är grym!

Om man bortser från att han inte trivdes i ett gammalt och mörkt ridhus. Vilket inte är så konstigt då jag knappt rider honom i ridhus eftersom vi inte har tillgång till det. På framridningen i ett ljust och luftigt ridhus - precis ett sånt som jag vill ha - gick han kanonbra. Första klassen, LA:1, kan jag ju säga att jag skäms över hur dåligt det gick.

Till andra klassen fick jag lite tips och råd från min tränare som dömde på tävlingen idag (fast inte min klass...). Så det gick helt klart bättre redan från början. Sen försökte jag att hålla kvar det inne på banan och måste säga att jag nästan lyckades. Han kändes riktigt fin och jag var kanonnöjd med ritten! Det måste ha varit en av våra bättre LA:P1:or. Tyvärr, hade inte domaren samma åsikt och jag hamnade på näst sist på 58 %.

Då ska väl tilläggas att när jag känner att något har gått bra så blir jag oftast också placerad eller kommer högt upp. Men men, jag får vara nöjd med att jag fick två 8:or idag, en i varje klass! Och framförallt att han kändes så grym på banan i LA:P1!'Dagens ridning

Idag red jag iskogen med Nelly och Lina som red Mina ! Isa tyckte det var väldigt roligt när vi galopperade så hon bockade då :) Annars gick det bra, lite annorlunda att rida på hacket bara.


Lilla söta pållen idag <3
FaiLbilDer !

Här kommer några FailBilder på Mig & Isa :)


Visst är vi snygga ?

Så här ska det väl se ut ? ;)
Nyklippt ponny!

Nu har min raggiga ponny gått och blivit en välvårdad tävlingsponny. Riktigt trevligt måste jag säga! Nästan så att man kan visa upp honom för folk nu (;

Dessutom gick han kanonbra nere på banan idag, efter att mamma kommit ner och tjatat på mig vill säga...Dagens ridning (:

Det blev skogen idag igen för mig och Index. Och idag kom vi runt hela rundan (vilket vi säkert hade gjort förra gången med men humöret hade ju inte varit på topp...). Betydligt trevligare väder idag tyckte både jag och Index. Även om jag tycker att det börjar bli för kallt. Sommar året runt skulle absolut inte göra någonting! (:Hoppträning

Igår var det hoppträning för mej och Isa, vilket gick bra med tanke på att jag red henne på hackamore (Hon fick sina vargtänder utdragna igår, altså ska jag rida henne 10 dagar på hackamore). Vi fick några stopp, men det var mitt fel med ! Vi hade bana även denna gången, men inte lika lång  uatn först hoppade vi en bana, sedan hoppade vi en omhoppningsbana, men det kändes bra då, lite bättre tempo bland, framförallt i kombinationen.

  


Regn & rusk

Igår blev det en ridtur i det fina vädret. Jag kan säga att jag var glad som tog på mig regnkappan, det var nämligen fint de två första minuterna jag red så jag funderade på om den verkligen var nödvändig. Sedan började det hälla ner och blåsa... Behöver jag säga att det blev en väldigt kort tur i skogen? Index uppskattade nämligen inte vädret utan vände sig om med rumpan mot vinden och tyckte synd om sig själv... (;

Usch för höst! (iaf när det regnar och blåser)Tävlingen...

Någon frågade hur det gick på tävlingen, jag tänkte skriva lite kort om hur det gick. Det gick inte bra i första klassen kom vi till sjätte hindret.

När jag red fram henne till andra klassen kändes hon jättefin, men inne på banan blev hon seg, gick inte fram ordentligt. Vi kom den gången till trean.

Igår red jag Isa på banan vilket sådär, hon gick inte så bra. Men ganska okej ibland, galoppen kändes hon fin i !
Även hästar ska vara försiktiga med vissa kombinationer...

Jag är en snäll människa så när min ponny började bli lite loj p.g.a. att han sätter päls tänkte jag hjälpa honom lite. Oftast är det så att de behöver mer B-vitaminer så jag började ge honom lite Biotin. Det skulle jag nog aldrig ha gjort. Efter 5 dagar flaxade han med öronen och var mer i luften än på marken. Jag funderar på om man kan kalla det fylla på häst?

Han bockade som en idiot när man petade med spöet och hade betydligt roligare än jag kan man säga. Som om inte det räcker har jag pajjat ytterligare en dragkedja på ett par ridstövlar... Nu förstår jag varför det inte är livstidsgaranti på dragkedjorna (;

Nu blir det inte någon mer Biotin för min kära pålles del. Egentligen borde jag väl ha lärt mig vid det här laget att man inte ska blanda en klippt häst med Biotin. Den önskade effekten blir lite väl bra (;Motgång föder framgång

Det är motgångarna som lär dig att uppskatta framgångarna.


Bild från KMet fotad av Emma Toller (vedbande.nu)


Skogen

Igår blev det en härlig tur iskogen på Isa med mamma. Isa var ganska pigg och tyckte framförallt att det var roligt att galoppera ! Vilket jag med tyckte :)
Ridning

Idag var jag och red hos min kompis, på en av deras hästar. Det är oxå en D-ponny, men starkare än Isa ! Vi red en tur i skogen vilket gick bra, ponnyn var ganska pigg. 

Sen när jag kom hem fixade jag lite till tävlingen imon. Och mockade med !

 
Underbart väder!

Helt underbart höstväder ute idag och det firades med två mysiga turer i skogen för båda hästarna. Skrutten red jag tillsammans med Martina och Diza. En lugn liten tur med en förvånansvärt avslappnad och fin skrutt som inte har gått med Diza tidigare.

Index fick klättra och träna rumpmusklerna, det uppskattades inte helt av ponnyn kan man säga... Men ska han kunna samla sig i framförallt galoppen så behöver han muskler. Även om Index har en annan åsikt om detta.Hästbilder (;

Jag var ute och fotade för ett par dagar sedan. Lite snabbt sådär bara för att det var fint väder. Så jag tänkte dela med mig av några bilder. Jag är riktigt nöjd med ett par, resten vet jag inte om jag ska vara nöjd med eller inte...


Jag är ju ingen proffsfotograf direkt men tycker det är kul att fota och om inte annat så gör Svante jobbet åt mig (; Så är bara den stora frågan vilka bilder jag är nöjd med, ganska enkelt att räkna ut tycker jag.


Dressyrträning (:

Min kära lilla ponny har gått riktigt bra ett tag nu och idag var det dags för dressyrträning. På något sätt kändes det inte riktigt lika välbehövligt som det gör ibland (när Index över en natt förvandlats till ett monster...). Jag fick iaf väldigt bra tips för att lossa honom ordentligt i sidorna så att han går ännu bättre. Sedan blev det en massa träning på skolorna. Och där är det typ kortslutning för mig? En öppna kan jag fatta hur man gör men en sluta är ungefär lika logisk som en bakdelsvändning och alla som har testat att göra en sådan vet att de är lika krångliga som en sluta ^^ (Haha). Tror att jag har fattat den där saken nu, efter att jag har testat både min tränares tålamod och pedagogiska förmåga.

Jaja, man kan ju inte vara bäst på allt? Index sköter det åt mig (;Dressyrträning

Idag blev det dressyrträning för Isa och mej, vilket gick bra. I början blev hon lite lång i formen, i både traven och galoppen men det gick mycket bättre mot slutet. Vi tränade mycket på övergångar, trav-skritt-trav och galopp-trav-galopp. Det kan jag säga att det behövdes, då det ofta går för fort innan vi ska sakta av, sedan blir det upp med huvudet. Men det gick bra mot slutet då satt övergångarna bra+att hon gick mycket bättre !

 
Fina ponnyn <3 Bilden är från ivåras :)Skogen

Igår red jag en tur iskogen på Isa med mamma vilket gick bra. Hon var ganska pigg och verkade tycka det var kul att komma ut iskogen !

Även idag blev det en tur iskogen på Isa men med Johanna denna gången. Hon var pigg idag med ;)


Hjälmdebatten...

Det har visst blivit en himla debatt om man ska få rida utan hjälm eller inte. Och om det är okej att storbloggare lägger ut bilder när de rider utan hjälm. Detta efter att Ingrid (dressyrmupparna) la upp bilder när hon galopperade barbacka på en pigg Claudia som bockade.

Ska jag vara ärlig: det är helt upp till henne vad hon gör med sitt huvud. Jag behöver inte bry mig och ramlar hon av då är det hennes problem. Däremot anser jag att det är oansvarigt att lägga upp bilder på Sveriges största hästblogg där hon rider barbacka utan hjälm och hästen bockar. Jag tror att det kan ge signaler som att det är okej att rida utan hjälm. Särskilt eftersom både Linn och Ingrid har blivit förebilder för många ryttare, oavsett om de vill det eller inte. Risken finns att många vill testa samma sak hemma.

Särskilt eftersom man i dagens samhälle till viss del bestämmer graden av kunskap på hur högt man tävlar. Många ryttare rider säkert högre klasser än Ingrid som tävlat lokal LB i år. Även om kunskap inte behöver mätas i hur högt man tävlar. Om bloggarna nu måste lägga upp fina bilder där man rider utan hjälm se då till att poängtera att det här är ingenting ni ska testa hemma.

Dels kommer bloggarna slippa en massa kommentarer om hur oförståndiga de är och så kommer mindre barn att tänka till en extra gång innan de börjar leka med sin ponny och olyckan blir ett faktum.
KM (:

KM idag då, jag red KMet i hoppning. Index och jag fick inte starta i dressyren (uppklassade...). Var riktigt roligt att hoppa iaf! Hoppade en P & J på 70 först som gick kasst. Sedan blev det själva tävlingen, i LD, och shit vad min lilla ponny kan hoppa. Inte nog med att det blev 0+0 vi vann också KMet i hoppning! Min ponny är bara bäst, annars hade han ju inte vunnit ^^


I fall ni nu inte skulle förstå att det är vi så har jag visat det tydligt. Det blir fula bilder om man fotar med manuell fokus utan att fokusera manuellt...

Även ett stort grattis till Julia och Iza (hon har redan skrivit hur det gick) och till Nelly och Diza som fick 0+0 i hoppningen och som även kom 2:a i dressyren!

(Team Bockaberg vann alltså 4 av 5 möjliga placeringar idag, visst är vi grymma?)KM !

Idag var jag och tävlade i Bråttåkra, i KM:et för skogsbygdens hs. Först var det km-hoppningen som gick i Ld, det gick jättebra hon kändes verkligen jättefin, gick fram ordentligt och hoppade bra ! Det blev en dubbelnolla och en tredje placering, vilket jag är jättenöjd med :)

Sedan var jag med i km-dressyren med, som gick i LC:1. Hon kändes fin i dressyren med men vi hade några missar i programmet. Men annars kändes det bra, den förlängda steglängden var inte så jättebra bara ! Det blev 70,35 % och vinst ! Min ponny är verkligen bäst ;) <3


Jag och Isa, prisutdelning dressyren !Dagens ridning

Idag red jag isa på banan med mamma vilket gick bra. Hon kändes fin i traven och galoppen, det känns bra inför i morgon !

 

Ett litet (långt) förtydligande


Jag tror att du har missförstått mig lite där så tänkte förtydliga mig lite.

Det är inte bara avgiften jag irriterar mig på. Bara det faktum att vi hela tiden ska buga och bocka, tacka och ta emot för vi i vår enfald inte vågar göra något annat irriterar mig. Så fort det blir en regeländring accepterar vi svenskar det och knyter näven i byxfickan i hopp om att någon annan ska våga protestera. På det viset kommer förbund m.m. kunna göra vilka sjuka ändringar som helst. Min fråga är snarare vad blir det nästa gång?

Dessutom bör man tänka såhär. Det finns föräldrar som precis har haft råd att betala en ponny till sitt barn. Barnet vill efter att det börjat gå allt bättre och bättre tävla lite smått. Nu är startavgifterna redan från början dyra och på något sätt tror jag att alla avgifter och licensansökningar som krånglar till allting blir ett stort berg för dem att överstiga. Om jag nu har fattat allting rätt ska ryttarna ha en licens för 500 kr och hästen en för 200 kr, dessutom ska ponnyn mätas om den inte är slutmätt man får sedan inte glömma att ponnyn ska ha pass och vara chippad (dock svårt att hitta en häst utan detta). Ett konto ska skapas på TDB, hästen ska registreras, ryttaren ska lösa medlemskap i en klubb för att kunna tävla, pengar ska sättas in på ett TDB-konto, serviceavgiften till SVRF ska betalas varje gång.

Det är först när man får allt det här att fungera när man har tävlat ett par år som man börjar förstå allting. När jag startade min första lokala tävling skrev jag en anmälningsblankett, kryssade i klasserna och skickade till klubben. Jag fick en licensbricka och det jag hade med mig till tävlingsplatsen var vaccinationskort, mätintyg och registreringsbevis. Egentligen ganska enkelt, allting betalades på plats.

Jag tror inte att det här kommer göra det enklare för folk att börja tävla - och ja - jag tror nog att en extra avgift på 500 kr kan avskräcka folk som inte har samma ekonomiska förutsättningar som de som är positiva till förslaget.Vila...

Idag fick Isa vila så jag tog bara in henne och ryktade lite, för hon hade självklart rullat se. Sedan fick klippte jag hovskägget mm. Och mockade åt henne såklart !


Gammal bild på Isa ;)Pang! Där dog ridsporten...

Att ta självmord är väl ändå det bästa sättet att dö på tänkte Svenska ridsportsförbundet när de sköt sig själva i foten. Ni kan väl ändå inte ha missat att vårt kära förbund har kommit på en massa trevliga förslag för licenserna till nästa år?

Förslag som är perfekta för de som har föräldrar med obegränsad tillgång till pengar. Sedan har vi majoriteten som inte har det. SVRF verkar ha missat att Sverige faktiskt inte är jämlikt. Det finns klasskillnader i vårt underbara land precis som i alla andra. Det finns alltså de med föräldrar som dels inte har intresse för hästar och dessutom inte har råd att satsa allt på sitt/sina barns tävlande.

Då kommer SVRF på det geniala förslaget att lokallicensen ska tas bort. Istället ska man få tävla på samma licens på alla nivåer, den kostar 500 kr. Vilket betyder att man behöver betala 300 kr mer, bara för sin ryttarlicens. Sedan ska hästen ha licens med, en årlig avgift på 200 kr ska läggas på det här. Fortfarande har jag inte fattat om man behöver betala den här avgiften om hästen redan har licens.

Jag citerar anledningen till den här licensen, direkt på SVRFs hemsida "Utan licens finns ingen möjlighet att särskilja hästar/ponnyer med samma namn". Nej, jag vet det. Det är därför hästarna har registreringsnummer och har haft i några år. De brukar användas för att skilja på hästar med samma namn, annars skulle avelsföreningarna ha smärre problem vid det här laget.

Så snälla SVRF lägg ner det här, ha kvar lokallicensen kräv ingen hästlicens och tänk. Allas föräldrar är inte VD på Volvo, vissa av dem är fabriksarbetare på samma företag.

För alla med samma åsikt som jag: det finns en grupp på Facebook För oss som är emot de nya licensförändringarna inom ridsporten 2012Hemma igen

Nu har jag kommit hem efter två dagar i Stockholm tillsammans med alla underbara tekniktreor (: Det förklarar min uppdatering skulle jag tro. Har inte haft tillgång till ngn dator (inte för att jag har haft ngt intressant att skriva heller för den delen)... Hittar nog på något roligt att skriva om i morgon, tror jag.Dagens ridning

Idag blev det bara en liten runda på Isa med mamma. Det blev bara lite skritt och trav, för hon gick ganska hårt på hoppträningen igår. Men jag tänkte att det var ganska bra att hon fick röra sej för musklernas skull.

Hoppträning

Igår var det altså hoppträning för Isa och mej, vilket gick bra. Hon var pigg, framförallt när vi red fram, hon blev lite stark då. Vi hoppade bana igår, först hoppade vi en bana sedan hoppade vi den igen direkt efter så det blev ganska många språng. Jag fick hoppa banan först med och jag var så duktig att jag glömde banan med, så jag red fel två gånger ! Men hon kändes fin, hoppade bra, en del hinder kom vi fel på men det var mitt fel, ni får själva se hur det såg ut på filmen. Men jag tyckte det gick bra med tanke på att det var ett tag sen vi tränade :)


Ni får en filmbild med. Jag och bästa ponnyn <3
Ridning

Igår red jag iskogen på Isa. Det bli lite skritt-travklättring, som gick ganska bra fast hon var spänd för det blåste ut. Hon gick och töntade för den del saker med men annars skötte hon sej.

I kväll taggar vi hoppträning, skrev om hur det gick ikväll eller i mon :)

 

Var tog hänsynen vägen?

Jag vill kunna rida på en väg utan att behöva ha blinkande skyltar med texter som "VARNING! Unghäst, ej trafiksäker", eller "OBS! Reagerar på motordrivna fordon". Min dröm kommer att gå i uppfyllelse den dag förarna av de motordrivna fordonen förstår att hästar är flyktdjur och minst lika oberäkneliga som en älg. Vilka de allra flesta förare har mer än respekt för.

Tänk då efter före någon gång! Kör inte förbi en grupp med hästar i 70 km/h i timmen om du har en släpvagn med fladdrande pressenning. Eller kör inte som en idiot på en väg när du mötte en häst ner på vägen upp. Hur ska du veta var ekipaget har tagit vägen? När hästen dessutom tydligt reagerade förra gången kanske man kan räkna ut att den inte gillar när sopbilar dånar uppför en backe i en alltför hög hastighet.

Ja, jag och Skrutten mötte sopbilen igen och jag är lika arg idag!


Back on track!

Back on track igen! Eller så känns det iaf efter dagens ridpass nere på banan med Index. Efter en dipp, passande nog, precis över DMet verkar det som att vi är tillbaka igen. Det var ett tag sedan han gick såhär bra! Allting funkade och han var inte alls stark i munnen som han lätt blir när han inte är framme till bettet. Riktigt nöjd med min lilla ponny :')Dagens ridning

Idag red jag Isa på banan med Johanna. Hon gick väl lite sådär, hängde lite i tyglarna och tjafsade lite. Skänkelvikningarna gick väl ganska bra, hon kändes ganska bra i traven i slutet efter galoppen. Galoppen gick lite sådär, bra ibland.Bilder från idag!

Eftersom det var underbart väder även idag så tog jag fram kameran och gick ut och fotade. Efter ett tag insåg jag att jag behövde en modell och tog med mig en motvillig Index. Som egentligen älskar att visa upp sig så inte ska han klaga. Det största problemet? Älgflugorna anföll i flock...


Börjar med en bild på de stora hästarna (:

Tänk om jag hade fått bättre fokus på huvudet :(

Sen flyttade vi på oss, på grund av älgflugorna...

Ni ska veta att det inte är så lätt att fota en häst ensam, mitt ute i skogen och dessutom lös. Jag vet ju inte om han får för sig att springa hem eller liknande. Däremot blev mina bilder mycket trevligare när jag hittade ett väldigt fint motiv (:
Pigg ponny !

Idag red jag Isa iskogen med Johanna, mamma och Nellys mamma ! Isa var riktigt pigg idag, när vi galopperade och när vi skulle sakta av sen sparkade hon först jättehögt, sedan tog hon värsta bocksprånget. Sedan höll hon på att takta ;) Ni får några bilder som jag tog igår och idag :)


Isa igår ;)Rainman :)