Ett steg i rätt riktning!

Förbundet har faktiskt tagit sitt förnuft till fånga och det är bara att fortsätta tävla i sina märkes- och icke - märkessaker fram till 2014. Under den tiden ska de fundera. Smart gjort av SVRF att backa, det uppskattas av majoriteten av de tävlande, jag inkluderad.

Synd bara att de inte kunde backa på licenserna med. Fast det är en seger att de lyssnar på sina medlemmar och ett stort framsteg! Under tiden ska jag glädjas åt att det inte blir så mycket tävlande för mig nästa år så jag slipper oroa mig för alla regler och dyra licensavgifter (;Dagens ridning

Idag blev ytterligare en dag med ridning för hela stallet samtidigt. Det är alltid trevligt! Idag blev det inte banan utan vi var ute i skogen på vår "nya" väg (som vi hittade för ett halvår se och mer därtill...). Det uppskattades av hästarna kan jag säga, vi rider inte där så ofta då den ligger en bit bort från stallet men idag blev det en längre tur i det fina vädret.

Annars hände inget roligare än att Diza höll på att sparka mig. Det var lite förvånande får jag ärligt talat säga. Tur att ponnyn hann reagera för så roligt är det inte att få en broddbeklädd hov i ansiktet. Efter det var jag noga med att hålla ett någorlunda avstånd, även om Index inte uppskattade det lika mycket (;(går)Dagens ridning

Igår var jag och Index nere på banan tillsammans med resten av stallet. Index gick riktigt bra och han var riktigt lyhörd. Han lyssnade på förhållningar och när jag drev på honom bara med en liten enkel hjälp. Sidvärtsrörelserna fungerade riktigt bra! Riktigt skönt att veta att allting fungerar så det bara är att checka av och försöka gå vidare. Slutorna behöver definitivt tränas vidare på bland massor av andra saker. Vi får sträva efter perfektion nu, Index och jag. Hur det nu ska gå?

Nelly och Diza var ytterligare ett ekipage som var nere på banan och Diza gick bättre än hon någon gång har gjort tidigare! Hennes vintervila verkade ha varit välbehövlig och nu verkar det som om en spärr bara har lossnat. I så fall vet jag några som kommer att bli farliga på tävlingsbanorna nästa år!
Nyklippt ponny - igen


Suddig och fin bild på nyklippt ponny som myser under sitt nya täcke. Framförallt slappnar han av efter min hemska behandling mot honom... Nej, jag hade inte tänkt klippa honom en gång till och framförallt inte så här sent men han hade päls som en strävhårig tax och var inte alls fin. Därför fick saxen hugga av honom pälsen igen. Nu är han så fin så (:

Nytt täcke köpte jag åt honom i Växjö igår, jag ansåg att han behövde ett när han skulle klippas igen. Hans andra börjar bli lite väl utslitna. Han har väl haft dem några år nu, typ 4, eller kanske 5...?


En jätte till häst!

Haha, med en sån här bjässe kan man uppenbarligen ta med hela familjen (eller hela länets poliser) på samma häst. Att jag aldrig tänkt på det? En Shire får det alltså bli (;


Eller vad tycks?


Dagens ridning

Idag blev det ett välbehövligt och efterlängtat dressyrpass för mig och Index. Eftersom jag har varit förkyld ett tag och det ordentligt så har jag tagit det lugnt och bara ridit lite lätt i skogen för att Index ska slippa vila. Nu tog jag mig ner till banan idag och förväntade mig en stel, jobbig och envis ponny. Men icke han har så fin så! Jag tränade mest på att få honom att lyssna och vara framme till bettet, inget komplicerat med andra ord utan något som han ska kunna göra i sömnen. Det blev en del sidvärtsrörelser med för att han skulle börja mjuka upp sina något stel bogar litegrann. Överlag gick det bättre än förväntat och jag är helt klart nöjd med honom! (:

När SVRF värnar om sina medlemmar kommer ridsporten att blomma

Ibland verkar det som om det hjälper att protestera, om man tänker på det HÄR.

Nu vill jag veta hur formuleringen egentligen skulle ha varit och om det verkligen var tänkt att det den skulle stoppa alla med Prestigesadlar från att tävla. Eller om deras tvetydiga regel fortfarande ska gälla så att man funderar på om man verkligen bör köra in med bil och transport på tävlingsplatsen, vilka är fullständigt överexponerade av rekam. Skämt åsido. Men visst bör man vara utrustad med bil och hästtransport för att kunna tävla och på all utrustning gällde regeln 3 * 1 cm2 så fort man var inne på tävlingsområdet... Eller hur det nu var SVRF hade felformulerat det, för tryckfelsnisse hade varit framme förstod jag.

Inte för att verka kritisk men hur ska man kunna ha förtroende för ett förbund som gång på gång gör regeländringar som inte är positiva för någon annan än de på nationell eller internationell nivå, om ens de. När ska förbundet lära sig att det finns ryttare på alla nivåer som tävlar på andra villkor och under andra förutsättningar. När förstår de att det finns ryttare som tävlar på lokal nivå utan sponsorer och med ett snyggt märkesschabrak som har kostat halva lönen? Varför är det den stora grupp lokal och regional ryttare som hela tiden verkar vara de som hamnar i kläm? Lokalryttarna med licensen, lokal och regional med regeln-som-inte-var-en-regel-utan-en-felformulering.

Hur ska vi ryttare ha förtroende för ett förbund som gång på gång beslutar någonting över våra huvud och sedan hånler åt de som försöker protestera? Hur ska vi kunna ha förtroende för ett förbund som tydligt visar att de inte förstår skillnaden mellan elitryttare och hobbyryttare, som inte vill förstå att ridsporten är en sport för alla? Hur ska vi kunna ha förtroende för ett förbund som inte ens inser sina egna brister och säger "ni får ursäkta oss, vi har gjort fel", utan iställer bortförklarar allting?

När SVRF börjar värna om sina medlemmar kommer förtroendet tillbaka och först då kommer ridsporten åter att blomma.Dressyr

Idag red jag dressyr på Isa, min kompis red henne oxå. Det gick bra för oss båda, Isa gick bra i båda varven, hon blev bara lite seg ibland annars kändes hon fin. Skänkelvikningarna gick lite sådär med, vissa kändes bra och andra inte så bra. Det kommer några bilder på Isa och mej från idag med :)
Dagens ridning

Idag red Johanna och jag iskogen, Isa tyckte det var något roligt och var pigg. Hon tyckte det var jätteroligt att galoppera, lite för roligt ibland så sista galoppen precis när vi skulle sakta av hoppar hon åt sidan och direkt efter gör ett bocksprång. Det bocksprånget var inte litet heller så jag åker framför sadlen och håller att åka ner på ena sidan, medans Isa fortsätter att trava. Men jag tar tag om halsen och håller mej kvar, Isa stannar vid en björk med så då kan jag sedan sätta mej upp. Men jag höll verkligen på att ramla av denna gången :P


Det såg nog ut lite som denna gången !


Dagens ridning

Idag har Julia och jag varit ute och lekt med våra ponnyer. Det tyckte det var roligt kan jag säga, så kul att Index var tvungen att sparka när jag höll igen honom och Iza verkade bocka någon gång där bakom. De fick hoppa över två granar med, jag hade hört ryktesvägen att de inte var så stora, det var två giganter! Men de flög över så fint så pållarna och Index tog i ordentligt utan någon tanke på att stanna.

Vi släpp träffa på älgar idag, trots att vi red min och Indexs "älgrunda", att rida där utan att se en älg är konstigare än att se en... Vi träffade på ko med dubbelkalv för ett par dagar sedan då är det tur att ponnyn är älgvan!
TR-ändringar 2012

TR för nästa år har kommit ut nu och det bjöd på lite ändringar. Det jag (dressyrtönt som jag är) reagerade mest på är att man har släppt på reglerna för bett och nosgrimmor. Nu verkar det mesta vara tillåtet där med. Vilket kan vara bra då bett som ska vara bra för tänderna på hästarna tidigare har varit förbjudna. Men sedan fann jag ett intressant stycke som jag inte riktigt förstår, nämligen följande.


Ska detta betyda att mer eller mindre alla saker som har en tillverkares namn skrivet på sig ska bli förbjudna? 3 kvadratcentimter är inte så stort om man säger så.Om jag inte räknat fel har vi här en bit som är 3 * 1 cm (eller 40 * 115 pixlar) vilket blir 3 kvadratcentimeter. Jag får vara glad över att jag är dressyrryttare och slipper alltså oroa mig för mina Scapa-schabrak som jag inte äger ^^ Men jag undrar fortfarande om jag verkligen har läst det här rätt? För då är regeländringen helt sjuk!
Lite mer bilder

Jag tog lite bilder på ett par andra hästar med när jag ändå höll på och tänkte att jag kunde bjuda på några stycken.


Mina och Diza tittar fram (:

Om nu Index älskar kameror och att visa upp sig så tror jag att Mina är ännu värre...

Fast idag visade hon upp en uppsättning med gula tänder som inte sett en tandborste på länge, bara för att hon skulle tala om för Diza att det minsann inte var hon som skulle bli fotad.

Bilden är kass men visst är kontrasten slående? Iza har dubbla täcken och dessutom ett tjockt halstäcke - och fryser - Index har för dagen ett tjockt vintertäcke utan hals och mår som en kung.Snögalopp :)

Idag red jag Isa på åkern, vilket var härligt. Jag kan säga att det inte blev något seriöst ridpass, men både Isa och jag hade roligt ;) Vi tog och galopperade en del och behöver jag säga att Isa gillade det? Det gjorde hon iaf, jag också, hon tyckte att om vi nu ska galoppera ska vi göra det fort ! ´Det blev iaf härligt, jag menar hur härligt är det inte att känna sin ponny galoppera fortare och fortare isnön? :)


Älskade ponny <3 (Bild från isomras)


  
Index idag

Underbart väder och en vacker ponny kan det bli annat än ett bra resultat om fotografen kan använda sin kamera?


Med tanke på att jag var ensam när jag fotade och bara ställde honom lös måste jag säga att resultatet blev väldigt bra. Min ponny är vacker och det bästa med honom är att han är min (:
Dagens ridning

Min kära ponny har börjat springa ifrån problemen... Jag vet inte om det ska uppskattas eller inte? Jag slipper driva men måste hålla om istället. Som att välja mellan pest och kolera (; Annars är det trevligt när han är pigg och glad så jag klagar egentligen inte! Jag måste bara utvärdera dagens dressyrpass en gång till och fundera på vad jag gjorde för fel.

1. Jag skulle inte nämnt för Index att det var OS i London nästa år, han tror nämligen att han kan kvalificera sig till herrarnas sprintstafett.

2. Jag skulle ha önskat mig ett ridhus från tomten mycket tidigare, just nu är underlaget på vår bana kasst.

3. Jag skulle definitivt inte önskat mig snö när den bestämde sig för att bli klampsnö.

4. Jag borde egentligen ha flyttat till ett varmt snöfritt land vid det här laget...

Så nu har jag utvärderat mitt ridpass och känner att det här kommer att lösa mina problem i framtiden!Deprimerande?

Om inte det här är deprimerande:Vad finns det då som är det? Vad skönt det ska bli med lov så att man faktiskt kan vara ute och rida när det är ljust! När det är skola börjar jag 8.30 och slutar 15.30, det är kul det. De ljusa timmarna man vill spendera i stallet de sitter jag i en skolsal tillsammans med några fysikböcker och genomgångar om integraler, derivator och Einsteins relativitetsteori...

Nu ser fram emot ett trevligt jullov och sedan att det snart kommer bli ljusare!


Är vintern på väg, må tro?

Smhi har lovat fint väder på onsdag, en dag då jag är ledig! Frågan är om man inte skulle kunna utnyttja det och försöka fota sin väluppfostrade och raggiga ponny i vinterklimat? Antagligen kommer det sluta som förra gången, jag knäpper några bilder i all hast medan jag hoppas att min ponny inte springer iväg. Man kanske ska vara två? En som håller i grimskaftet och en som fotar?

Det är varken effektivt eller hästsäkert att knäppa loss grimskaftet, ställa hästen på en bra plats och sedan fota. Men asså, jag lovar han kommer ändå bara att springa hem till stallet... ^^

Sovmorgon firad med skogstur

Nu har jag haft min sista sovmorgon på måndagar... Känns lite tråkigt, det är faktiskt ganska skönt att gå upp tidigt på morgonen för att gå ut och rida. Vilket jag gjorde även idag. Index och jag var ute i skogen och lekte, han tyckte det var riktigt roligt att få galoppera i snön (: Just nu har han dock glömt bort att han har två galopper men han kommer antagligen att minnas detta snart igen! Idag brydde jag mig inte så mycket om det utan lät han kul och få busa av sig lite i snön istället.Igångsättning

Nu är Index igångsatt igen, det tror jag nog att han tyckte var roligt. Han sprang på ganska bra kan jag säga. Tror nog att jag har mer träningsvärk än han i morgon... Har nämligen inte ridit en enda liten häst på 1 ½ vecka ^^. Kändes faktiskt ganska konstigt att klättra upp på Index idag (:

Nu hoppas vi bara på mer snö och att det det fryser så vi kan leka i snön på jullovet!Hatt eller hjälm?

Tittade in på tidningen ridsports hemsida och hittade det här:

Det här gjorde mig kluven. Jag använder alltid hjälm och skulle nog inte kunna tänka mig att rida utan. Men. Visst är det ändå snyggt och stilrent med frack och hög hatt i dressyr? Jag är nog dum som tycker att hjälmen förstör istället för att tänka på ryttarnas säkerhet...Var är vintern?

Ännu en dag med dåligt väder, idag snö och snålblåst. Vart har vintern tagit vägen? Det här är som en förlängd höst... Jag hoppas på bättre väder i morgon för då ska Index nämligen sättas igång igen. Det blir nog kul, för hans del ^^ Det får gärna vara snöfritt så jag slipper att brodda, det måste vara världens tråkigaste syssla!Min tanke

Jag har en filosofi, den går ut på följande:

Kommentera aldrig en blogg med något som du själv inte vågar stå för med namn och bloggadress.

Om fler tänker som jag tror jag att Internet skulle kunna bli trevligare. Nej, jag har aldrig skickat en anynom kommentar till en blogg, allt jag har skrivit har jag skrivit under med namn och bloggadress. Dessutom får du lättare respons på din kommentar om du skriver ut bloggadressen. Att skapa debatt antar jag att alla troll vill?


Touchvantar

För dig som är för beroende av din touchmobil finns nu "touchvantar". De är gjorde så att det går att använda mobilen utan att man behöver ta av sig vantarna och frysa om händerna i en kall vinterdag. Jag vet en som borde skaffa sig ett par, någon går nämligen med trasiga vantar i stallet för att kunna använda iPhonen (;


Finns att köpa på Hööks för 49 kr.Lucia

Vårt russ + ryttare gick luciatåg i tisdags:


De var så fina så (: (jag vet att jag är kass på att fota i ridhus, vet inte vad man ska ha för inställningar?)Dagen (:

Onsdagar har varit min lediga dag ett tag, så även idag. Det firade jag med att gå 5 km med Index, som annars vilar. Fast jag tror inte att han tycker det är speciellt jobbigt att promenera lite... Dessutom får han faktiskt se något annat än hagen och stallet, det kan jag tänka mig uppskattas av honom.

Annars så har jag febrilt letat praktikplats och behöver fortfarande hitta en till... Jaja, det borde väl inte vara så svårt, om det vore för att lappen ska vara inne i morgon så (;Pigg ponny!

I måndags satte jag igång Isa, det blev en tur i skogen med vilket uppskattades av ponnyn. Hon var pigg och bockade i galoppen :) Men annars gick det bra.

Igår red jag henne på banan med mamma, det gick faktiskt bra. Hon var inte alls så stel som jag trodde hon skulle vara. Hon var lite stel i vänster varvet i galoppen men det gick bättre sen. Annars gick hon bra lite jobbig i skänkelvikningarna.
Rida bil!

Jag snubblade över en rolig lista "att vara ryttare och köra bil" på en blogg, ni kan läsa den här. Det är löjligt vad jag känner igen mig...

Det är klart att jag smackar på bilen och skriker "kom igen, kom igen", lika mycket till bilen som en önskan över att grannens katt INTE rör sig på vägen just när jag ska ta mig uppför backen hemma (särskilt när den är hal...). Dessutom ropar jag ett "bra" när vår gamla bil tagit sig upp och till katten som hade vett att hålla sig borta från vägen.

Våra bilar blir ofta törstiga och måste därför vattnas någon gång ibland vid macken, problemet är att deras soppa är dyrare än hästarnas vatten... Den nyare bilen är väldigt förtjust över att få sträcka ut ordentligt på raksträckorna och göra av med all energi han har skaffat sig över natten (den är ännu värre när jag är sen, då måste jag ropa "ptroo" till den mer än en gång ^^).

För att han inte ska ta illa vid sig bromsar jag med sätet istället för att slita i honom, dock är det inte lika effektivt. I rondellerna är jag noga med att ställa bilen åt rätt håll och framför allt styra med vikten, lyssnar den inte lutar jag mig lite extra...

Den var riktigt träffande för att vara ärlig. Även om jag insett att halvhalter inte är någon idé. Jag rekommenderar även "rida cykel"- listan som finns här.


Coachning i ösregn...

Igår var jag coach (vore fel att kalla mig tränare, coachar är nog mer vad jag gör) åt Nelly även på hemmaplan. Annars är jag för närvarnade oanställd tävlingscoach (: Diza har inte fungerat riktigt så jag gav henne lite tips. Efter ett tag gick det mycket bättre och hon fick en fin och avslappnad liten ponny som började använda bakbenen! Med lite träning blir det nog häst av henne med, om de bara kan komma över kommunikationssvårigheterna i galoppen... (;
Det var hemskt väder föresten och det är inte bättre idag. Tror inte man kan vara gladare över att ponnyn vilar (:


Varför inte glädjas åt andras framgångar?

Dagens fråga:

Varför kan vi bara inte acceptera att det finns de som lyckas bättre i livet än vad vi gör? Igår hamnade jag nämligen på en blogg som har för avsikt att mosa alla hästtoppbloggare, alla medel är tillåtna. Vad är meningen med en sådan blogg? Att tydligt kunna visa sin avundsjuka och plötsligt få en anonym möjlighet att kritisera andra på ett sätt som man aldrig skulle kunna göra när man träffar den personen? Jag trodde att man i hästvärlden var noga med att ta hand om varandra och kunde glädjas åt varandras framgång. Att kritisera är inte detsamma som att kränka och att ge konstruktiv kritik när man reagerar på någonting är inte negativt.

När man dels kallar någon bortskämd då personen har fått en massa märkessaker och sedan hackar på någon för att denne råkar ha en billig och skitig grimma till sin häst har man sagt emot sig själv. Varför inte glädjas åt "den bortskämda ungen" som har föräldrar som satsar på dennes intresse? Eller tycka att det verkar fullständigt självklart att man har en billig grimma till hästen i hagen då den, oavsett märke, ändå kommer vara gråbrun på kvällen?

Jag kanske är konstig men jag får en betydligt trevligare känsla när jag läser Ponnypepp, som istället för att hacka och kränka folk faktiskt peppar alla och tar upp allt positivt. Så skulle jag vilja se ridsporten. Glädjs åt framgång och hjälp till efter en motgång.
Halvtid (;

Vet ni vad? I mars har jag haft min ponny i 6 år, det betyder halva hans liv. Tiden innan spenderade hos sin uppfödare. Något jag kom på bara sådär. Jag tror att både jag och Index har utvecklats lika mycket tillsammans. När jag hinner och det är fint väder ska jag ta några bilder på honom uppställd så att man kan jämföra skillnaden mot då. Annars kan jag alltid visa upp lite charmerande bilder på hur illa jag faktiskt red stackaren ^^


Underbara ponnyn i full tävlingsmundering komplett med guldboots (:

Det borde synas lite skillnad på 6 år, annars skäms jag nästan... En sak är att han inte har kvar sin långa fina man (men pannluggen har jag inte rört sedan han kom!). Det var inte kul att rycka av dem kan jag säga! Anledningen: det gick inte att fläta det snyggt och när vi sadlade om till dressyr kom jag fram till att det inte fungerar med lång slängande man (;


Storm nr. 2

Då har vi överlevt en storm till utan några stora skador. Det enda som har hänt efter stormarna är att vi nu har några hinder att hoppa över på vissa rundor, fast det är ingen nackdel så länge de träden ligger bra. Vilket de oftast inte gör men det är en annan sak. De kommer ändå vara borta när jag sätter igång Index igen. Idag ska vi nog ut och gå hade jag tänkt. Han har ju inte fått komma utanför stallplanen på ett tag, stackaren (;Trimmad man!

I tisdags var jag så duktig och trimmade manen på Isa, den blev lite kortare och jämnare. Jag tog kanske lite för mycket, men det är något jag är duktigt på att göra! Annars blev den bättre än innan.

I ondags skrittade jag Isa på barbacka på banan lite ;)


Här har ni skillnaden ;)Nä ja' ä inte bitter ^^

Nu blev det ju inget bragdguld till Rolf-Göran trots EM-guldet iår. Istället gick det till Therese Alshammar och hon om någon är verkligen värd det! Han är trots allt nominerad till Jerringpriset så det är bara att rösta på! Enligt mig är borde han verkligen få det.

Handbollslaget, vilka också var nominerade till bragdguldet, vann ett EM-silver iår, de fick inget bragdguld och gick ut med att det kändes surt! Nu vill jag inte verka överdrivet kritisk men Rolf-Göran vann ändå ett EM-guld, Sveriges första, iår och har redan ett OS-silver från 2008 inte gick han ut och sa att han var besviken?

Jaja, blir det inget pris så får väl Robert Gustavsson göra en favorit i repris "nä, ja' ä inte bitter...". För precis som Tony så har Rolf-Göran varit nominerad till årets manlige idrottare några gånger tidigare. Fast det är ju manligare att sparka på en boll än att kunna få 600 kg häst att göra som du vill (;


Lite bilder (:

Eftersom jag är snäll idag så tänkte jag uppdatera med lite bilder!


Titta! Tillslut lyckades jag med att fota Index lilla smiley, jag har vant mig vid den nu och tycker bara den är söt (:

Såhär glad blir syster när man lånar ut sin fina, välridna dressyrponny till henne (:

Titta vilka fina, och inte alls suddiga, bilder jag hittade från KM:et. Nog syns det väl ändå hur fin min ponny är? (:Ridpass i snöstorm...

Inedx vilar just nu men jag kunde inte hålla mig borta från hästarna ändå. Idag red jag Nellys kära lilla Diza åt henne. Eller jag försökte göra något vettigt av ridpasset även om jag råkade hamna mitt i någon sorts snöstorm. Kändes ju välplanerat... Precis när vi kom tillbaka började det att avta och efter det har inte snöat något mer idag. Morr! Snälla tomten kan du ge mig ett ridhus i julklapp? (:

Om det inte hade varit för vädret hade det säkert gått bättre, nu fick jag istället försöka få ett styck spänd ponny att slappna av i kroppen och söka sig framåt - nedåt. När hon hade lyckats med det gick vi hem, lika blöta och sura båda två.Vila...

Den här veckan vilar Isa, eller tänkte skritta henne några dagar också. Det gjorde jag i måndags, barbacka vilket gick bra, igår tog jag bara in och ryktade henne+ att jag trimmade manen så den är fin nu :) Det är ju härligt att snö har kommit nu med !

 
Snö (:

Det har snöat! Äntligen lite julkänsla, äntligen lite vinter! Och Index vilar. Jag hoppas på att snön ligger, att det kommer mer, som förra året (fast kan inte riktigt lika mycket) så att Index och jag kan få leka i snön igen. Det blev inte så många seriösa ridpass ett tag, vi intervalltränade på åkern och kul hade vi! Tolkade gjorde vi med och det om något ser jag fram emot att få göra igen, det måste vara något av det absolut roligaste man kan göra med sin häst!


Så här kul kan man ha mitt i vintern (: Julia på Index, jag bakom!Det är alltid något

Förbundet har uppenbarligen backat lite på licensförändringarna, vad gäller lektionsryttare. Det går att läsa mer om det här. Uppenbarligen insåg de trots allt orimligheten i det hela. För lektionsryttarna och tur är väl ändå det. Jag funderade nämligen på hur en stackars ridskoleryttare överhuvudtaget skulle ha råd att tävla.

Det är ju ändå tur att alla hästägare har så mycket mer pengar än ridskoleryttarna. Då är det bra att ridsporten är en rikemanssport...Filmen !

Här kmr filmen från dressyren :)
KM dressyr :)

Idag var det KM-dressyr i Vetlanda, jag red det i LB:1 med Isa. Det kändes bra, vi hade några missar, som skritten då gick hon lite sådär. Även mellantraven gick sådär, men annars kändes det bra och det blev 64,17 % och en fjärdeplats i klassen ;) I själva KM:et blev jag inte placerad, men jag är jättenöjd ! :) 


Jag och Isa :)

Min underbara ponny, Miz Izola <3KM i hoppning!

Jaja, även om inte resultaten blev de bästa idag får jag väl ändå dela med mig av dem ^^

Förklass i LD: Jösses vad jag fick stressa, ett varv i galopp på banan hoppa typ två språng och in på banan. Jag tänkte "kul, vi kommer komma till första hindret..." men icke! Det blev ett onödigt stopp som jag tar på mig men runt kom vi och matte var givetvis hyperstolt över ponnyn (: Kan ni tänka er att han höll tempot genom hela banan och inte masade sig runt med benen släpandes som "snälla matte kan vi inte gå ut snart???" idag var det lite mer "jaja, om du insisterar så kan jag tycka att det är lite roligt trots allt!"


Jag bjuder på en hypersnygg "filmbild" oxå, bara för att lätta upp stämningen lite (;

KM-klass LC: Vad säger man? Första hindret var blått och den färgen har en negativ inverkan på både mig och Index, mest mig antar jag. När vi väl kom över det hindret gick det jättebra till hinder nummer 8, samma som vi stannade på i LDn, sen var det KM:et slut... Fast jag är nöjd med Index ändå, jag tror faktiskt inte att han har gått så bra i ridhus på flera år och han har nog aldrig haft det tempot och flytet. Han kan inte rå för att min kondition är under all kritik så jag inte orkar hålla om honom ordentligt... (;

Istället säger Index och jag grattis till Vetlandas nya klubbmästare i hoppning!När kunskapen tar slut tar våldet vid...

Hm, jag blev lite fundersam efter att ha läst det här eller rättare sagt kluven. Du ska inte få använda ditt spö annat än i situationer som kan bli farliga. Var går den gränsen? När hästen håller på att vägra på ett hinder som skulle betyda att ryttaren kan ramla av? Eller när din häst sparkar åt en skänkel som teoretiskt sett skulle göra att du ramlar av? Om hästen reagerar på något farligt i vägkanten och far ut med rumpan i vägen samtidigt som en bilist närmar sig? Egentligen är alla situationerna farliga på sitt sätt och en lätt korrigering med spöet skulle i de fallen faktiskt kunna hjälpa även om det inte är en självklarhet.

Men är de farliga eller självförvållande eller onödiga? Det är frågan och jag anser att gränsen för spöanvändandet borde gå vid ens eget samvete. Man vet när man har slått sin häst för mycket, givetvis känns det fel bara man petar på sin bästa vän. Har man inget samvete ska man inte heller ha häst.

Dessutom känns det som om man struntar i de viktigaste problemen. Jag tror nämligen att ett konstant hamrande med sporrarna (läste om en dressyrryttare som hade sparat pälsen vid sporren när hen klippte hästen för att denne inte skulle få sår där) är värre än vad ett pet med spöet är. Med tanke på att en häst känner en fluga som går på kroppen lär den definitivt känna när man bankar och bankar och bankar med sporren.

Det känns som om de börjar i fel ände. Att korrigera hästen är inte en bestraffning oavsett om det handlar om ett spö eller en sporre, båda kan missbrukar precis lika mycket. När de ändå håller på bör de fundera på hur de ska ta tag i problemet med rollkur och den sorts bestraffning med slitande i tyglar som pågår. I jämförelse är en nog så sparkande och slående ponnyryttare ingenting eftersom domaren sätter en gräns. På elitnivå finns inga gränser.

Ska reglerna göras om bör det vara från grunden. Behöver man små "plattor" med päls på hästen bör man inse att det finns brister i ridningen (jag använder sporrar på Index endast på tävling eftersom det är en regel, annars behövs de inte) likaså om man blir rasande över det här förslaget. Hästarna är ändå våra vänner, det kanske även ryttare på elitnivå i alla dicipliner ska tänka på?Hoppträning

I onsdags var det hoppträning för mej och Isa! Det var terrängträning inomhus, vilket var roligt vi hoppade bla. en häck och spets. Det vi började med att göra var att korta lädrena till typ jockeyläder och sedan fick vi galoppera runt ibåde vänster och högervarvet. Det var jätteroligt, både jag och min häst hade samma åsikt, Isa visade att hon hade fullblod i sej och drog som bara den på långsidorna, jag kan säga att det gick fort :) En långsida i början var väldigt rolig, så rolig att man var tvungen att bocka lite ;) Sedan när vi hoppade då, vi hoppade på ett räcke, sedan tog vi två räcken som i en kombination fast snett! Sedan hoppade vi även än typ coffinhinder så räcke, vattenmatta, räcke. Vi tog sedan en bana på alla hindrena som vi hoppade två gånger. Vi hoppade ett smalt hinder också, det är som en halv bom.


Ett sånt här hinder (fast utan hinderstöd).

 

Idag...

...hinner jag inte med att blogga utan sticker ner näsan i min fysikbok igen. Ser ni ett vrak som rabblar Einsteins relativitetsteori kan ni ju alltid hälsa, alternativt väcka mig!