Två tävlingar på två dagar

Den här helgen har bestått av två tävlingar för min och Quinis del, igår dressyr i Vetlanda och idag hoppning i Nybro. Utöver det hann vi med en hoppträning i tisdags= fullspäckad vecka!
 
Hoppträning i tisdags- Vi hade mycket fokus på lydnad och började med att rida över cavaletti där fokuset låg att hästarna skulle behålla samma lugna tempo. Sen fick vi rida galoppbom med 2 galoppsprång emellan och få in en bra rytm. Jag fick sedan avsluta med att hoppa lite,började då med galoppbommarna och forsatte med lite kluriga linjer. Tycker träningen överlag gick bra, hon hoppade fint och jag hade en bra känsla med distanser och sprången. Några stopp fick vi när vi kom lite väl fel men nöjd med träningen :) Skickar med samma filmsnut som igår.
 
Dressyrtävling LB:1- Vi åkte in till Vetlanda mest för att testa och se hur det gick och det gick ändå hyfsat. Tyvärr  är hon lite ostadig i formen och det jobbar vi på så och sen kunde jag haft bättre vägar. Galoppen var den delen som hon kändes finast i och där hade hon bra form och matte red, dock fick vi byten i galopp snett igenom. Så en del missar och lite att träna på, så vi slutade på 53,57%. Några vackra filmbilder från det fin regnvädret!
 
Hopptävling LB & LB+5- Den här dagen var knappast våran bästa och vårat resultat är därefter. Första klassen, LB kändes hon ofokuserad och osäker i. Vi fick inga distanser och det gav ett resultat i ute på 4:an.. Så det var bara att tagga om till LB+5 och här gick det åtminstone bättre och bättre känsla. Lite osäker även i denna klassen men jag satte upp ett bättre tempo och försökte hjälpa henne mer. Så hoppade bra gjorde hon, dock fick vi 2 stopp+tidsfel=15 fel. Fast jag är nöjd att vi kom runt grunden och att känsla var betydligt bättre än klasen innan. Nu får vi båda helt enkelt träna vidare och ta nya tag! 
Filmbilder från andra klassen, här hoppade hon bra :)
 
 
 
 

Veckan

Den här veckan har jag hunnit med både en hoppträning och dressyrtävling med Quini. Kommer skriva mer om resultatet i mon men skickar med film/bild från hoppträning där hon kändes väldigt fin :)
 
 
 

Fler bilder

 
 
 

Mycket att göra!

Det är helt sjukt vad tiden går fort, den här veckan har jag hunnit med massor. Några delar vad jag gjort:
 
  • Uppskrivning för B-körkort i måndags, godkänd! (Fyllde förra helgen)
  • Uppkörning för B-körkort i onsdags, godkänd och lycklig tjej :D
  • Treårstest med Thunder Boy igår
  • Dressyrtävling med Isa idag, div 1 sista omg.
  • Och så hann jag köra en bit med transporten idag också, vilket gick bra.
Händelserik vecka och jag är nöjd med dagen, Isa gick bra och lagklassen (LA:P1) fick vi till riktigt bra. Hon lyssnade och hade fin form sen har vi lite att jobba på men väldigt bra program :) Sen slutade laget på en 2:a plats i serie vilket var jättekul! :) Bilder från dagen kommer både idag och i veckan.
 
 
 
 

3-årstest!

Idag var det dags för vår 3-åring att åka ut på sitt livs äventyr. Den stora dagen D har ju närmat sig med stormsteg och idag så klev han in i transporten för att åka till Tingsryd på 3-årstest.
Såhär stilig var han när han visade upp sig idag. Resultatet? 45,5 på hoppningen med Klass I och 44,5 på dressyrförmågan. Ett halvt ynka poäng ifrån dubbel klass I, vilket var det enda som var lite surt med dagen. Jag måste skaffa mig längre ben... Tyvärr kunde jag inte få honom att visa sin trav ordentligt (vilket till viss del kan bero på att senaste gången jag gick på honom när jag visade honom i trav så låg jag i gräset och hyperventilerade och trodde att jag brutit armen...).
Ett godkänt ridprov klarade vi galant av också. Vänligen ignorera mig på bilden, jag antar att mitt blundande tyder på att jag litar helt och fullt på hästen... Han hade iaf inget emot att vi gick in i ett för honom helt okänt ridhus och red runt lite. Kommentarerna på det hela var "positiv och harmonisk häst. Väl visad" (+ lite till som jag inte kommer ihåg). Det tyckte jag var roligt, överlag var de faktiskt väldigt positiva över vår lilla häst vilket givetvis är väldigt roligt. När vi dessutom kan åka hem med en Klass I-rosett så är man rätt nöjd med hästen.
Lite fina bilder blev det på honom också. Väldigt sur över att syster lyckades kapa stackars hästens öra på sista bilden...
 
 
 
 

Jo, det kan bli så ibland...

På jobbet idag: "vilket stort blåmärke du har, Hermanson". Med påföljd att alla runt bordet intresserat studerade min arm. Eftersom jag utan att tänka mig för sträckte på mig...

Hehe. Jo alltså det kan bli så om man leker med hästar på några hundra kilo. Speciellt om häst i fråga är 3 år gammal, tycker att livet är en fest och älskar att ha fått en lekkamrat. Att vi kanske hade lite delade åsikter om vissa saker är ju en annan femma. Typ som att spark med liten visare inte ingår vid visning av häst för hand...

Men tro det eller ej! Tack vare mitt säkerhetstänk hade jag hjälm på huvudet och stängt till ridbanan. Vilket inte hade behövts eftersom häst förvånat kom travandes mot mig och undrade vart jag tagit vägen (Kan man bli sur på honom då?? Nej!) Och sparken tog ju arm/skuldra inte skallen ;)

// Johanna

My beautiful horses!

Vackert väder, hästar och bakgrund. 
 
 
 
 

Bilder från dagen :)

Lite bilder från dagen vilken mer eller mindre enbart har spenderats i stallet. Med start i att fylla på vatten åt hästarna. Thunder boy och sunshine, då framförallt den förstnämnde har hittat en alldeles ypperligt rolig ny leksak.

Det roligaste som hände i hagen den dagen!
Därefter följer vallning av traktor. Är det det här som kallas trafiksäker häst? ;)

// Johanna

Resultatet

Igår var alltså jag och Isa på dressyrtävling i Lammhult, vi red LA:1 och LA:P1. Till första klassen hon hade hon inte riktigt trycket bakifrån men med lite hjälp och mycket ökning/minskning på framridningen blev hon superfin! 
Inne på banan tittar hon lite på domare och blir något spänd som håller i sej hela programmet. Hon var ridbar och vi fick till det mesta, endast lite tönt vid domare som drog ner poängen och några andra missar som ryggningen. Förövrigt kändes hon rätt så fin, slutade på 60 %.
Framridningen till andra klassen kändes hon grymt fin, så mjuk och lyssnade på mej samt kom upp i formen och fick med bakbenen. Vi fick till några bra enkla byten, öppnor och en fin mellantrav :)
Den här gången är hon inte spänd på banan utan det går att rida henne och det mesta flyter på bra i programmet. I slutorna tappade vi ställningen lite och vi fick inte till de enkla byterna. Annars tycker jag Isa kändes fin att rida, hade en högre form och hyfsat samlade gångarter. Så några missar och annat som vi behöver träna på drog ner poängen lite ( vi fick ihop 57, 36%) men det var första gången så jag är nöjd :) 
 
 

En häst kommer lastad!

Här ser ni enda anledningen till att jag inte har ett prestations- och tävlingsavlat halvblod.
De är alldeles för stora. För en person av min knappa längd krävs en behändig häst. Gärna lite drygt 1.50 m. Väldigt exakt Dilkos höjd med andra ord.

// Johanna


Dressyrtävling

Idag har jag och Isa varit i väg på dressyrtävling där vi red La:1 och debut i LA:P1. Ponnyn kändes fin fast vi hade våra missar som drog ner poängen lite. Mer om resultatet kommer, ni får iaf med några bilder från dagen :)
 
 
 
 
 

Jag tror minsann att vi daltar med våra hästar...

Och vi som knappt låter våra älskade små hästar titta på snö för att de kan överanstränga sig. Broddar dem så mycket det går, klär in dem i bomull och vågar med hjärtat i halsgropen skritta hästen när det kan tänkas finnas snö på marken. Jag säger inte att det är rätt att rida såhär heller:
 
Men helt ärligt. Vad har hänt med vår avel? Räck upp handen ni som har en häst som skulle klara det här? Just det... Så den stora frågan? Är hästarna totalt sönderavlade eller är det vi som är mesiga? Jag röstar för en kombination! För helt ärligt nu. Är det någon som tror att man kastade ut hästarna på den här rundan för att man ville bli av med dem? Jag tror, utan belägg, att det ligger alldeles för mycket träning för att få hästarna till det här för att det skulle vara värt att riskera livet på dem.
 
Och plötsligt känner jag att rida en 3-åring i skogen är lite, men bara lite, löjligt att vara nervös över. Bara som jämförelse liksom...
 
Som försvar. Jag har inte den här träningen i botten...
 

Nåja, nog för att det är en uppvisning. Men mycket av det här är ju rena cirkuskonster för oss idag. Medan det under tiden som kavalleriregementena var beridna faktiskt var något som uppenbarligen tränades...
 
Nähä, nu är det nog allt dags för sängen!
 
 
 
 
 

Denna katt...

Såhär ser det ut när sängen ska försöka bäddas hemma...

Whiskey har hittat en ny leksak och det inkluderar allt i sängen.

Annars så har jag ridit Thunder Boy idag. Gick jättebra bortsett från att jag inte kan få min kropp att sätta sig på höger sida. Stackars kraken fattar ju fel galopp pga mig :/ Ska försöka träna bort min oliksidighet. Struntar man i mina problem så går hästen sjukt bra och går från klarhet till klarhet. Kul att ha något annat att göra än att rykta och promenera sin egen häst :)

// Johanna

Hopptävlingen igår

Igår var alltså jag och Quini i väg på hopptävling i Grankärr, trots att man vaknade i ett snölandskap blev det en bra tävling ;) Som tur var det ingen snö däruppe och inte heller regnade det under dagen, dock bestod banan av vattenpölar och framhoppningen var en lervälling. Vi hoppade iaf en Lb och sen debut i La då jag fick vara med och rida i laget :) Skulle egentligen ridit Lb+5 men blev ändring och jag fick vara med i div 1 laget istället. Det hela börjar bra när jag tar på min ena stövel= sprucken dragkedja.. Så i första klassen red jag med den sprucken och i till andra klassen fick jag tipset om att vira plastfolie runt stövel och det funkade bra.
I Lb:n var hon superfin, vi hade bra tempo och fick bra distanser samt bra språng :) Så hela rundan flöt på tills 12:n där hon inte riktigt lyssnar och hoppar försent=ett pet. Men då jag var enda nollan i grunden vinner vi och jag är nöjd med rundan för övrigt :D Behöver jag säga att hon älskade ärevarvet?
Sen är det alltså debut i La:n och jag rider sist i laget och våran runda börjar verkligen jättebra, hon hoppar superfint och vi kommer bra på hindrena. Dock kommer vi fel till 6:an=stopp och sen rider jag igen, kommer rätt men hon vill inte så där blir vi uteslutna. Det känns som hon blir lite osäker andra gången samt ligger anridningen i en vattenpöl och vi kom ur vår rytm. Tar iaf ett hinder till innan jag går ut och det hoppar hon bra. Så det är bara att träna vidare och som sagt var hon superfin tills 6:an (och resten av dagen!). Tyvärr hade laget inte turen på sin sida och slutade 6:a men alla hade fina rundor.
Några bilder från dagen.
Min fina ponny! <3
 
 

Tävling idag!

Hopptävling för mej och Quini idag, vilket ledde till vinst i Lb:n och debut i La (var med i div 1 laget) tyvärr kom vi bara till 6.an men så bra känsla tills dess, bägge klasserna med en sprucken stövel! Händelserik dag men mer om tävlingen imon, nu *snark* :)
Bild från dagen.