Fler bilder Milla

Hade ju några bilder till på Milla sen kanske 2 veckor tillbaka. Kan säga att det har hänt en del till under den tiden och igår var vi för första gången ute i skogen med mamma, hon skötte sej super! :) 
 
 

Idag blev det dressyrtävling :)

Idag tog jag och Quini oss en tripp till Vartorp för att testa lite dressyr och vi red en Lb:1. Quini var himla fin redan på framridningen, väldigt mjuk i sidorna. Red lite uppmjukande som skänkelvikning vilket inte var några större problem, testade även delar ur programmet och tränade framförallt övergångar! Kan inte säga annat än att hon tog stöd, jobbade och hade en bra form. 
Likadant var det genom programmet, hon var mjuk och lyssnade på mig hela tiden. Jag försökte rida så noggrann vägar som möjligt vilket jag tycker jag lyckades med även om jag lyckades gör den andra volten förtidigt samt gjorde jag sista halten vid G ist för X.. (Trodde verkligen halten var där, smart!). Resten av programmet flöt bra och jag hade en himla fin känsla för Quini jobbade verkligen, inga mer missar och hon var avslappnade. Detta fick vi 67,85 % på trots våra 6 poängsavdrag vilket oxå ledde till vinst :) Så roligt att få det på att papper att hon är fin i dressyren oxå ;) 
Några bilder från dagen här under, fler kommer.
 
 
 
 

Det går framåt

I går fick först Quini ett dressyrpass och hon var väldigt mjuk och fin i slutet. Började passet med mjukgörande såsom skänkelvikning och öppna. Fortsatte passet med tänket att hon skulle vara loss och inte få sin "knyck" i nacken, samtidigt som jag själv försökte att inte använda min hand så mycket. Ett annat fokus var att ställa igenom vänstersidan ordentligt och att hon inte fick komma undan där. Vi fick ihop dess delar och då blev hon faktiskt finare i vänster sidan trots att hon är stelare där! Avslutade med att hon fick trava med längre tygel och sträcka ut halsen vilket hon gjorde kanonfint, bra pass :)
Milla blev också riden igår på banan då och min snälla syster var denna dagen med som stöd samt gav tips/tog några bilder. Det gick bra även med henne, har bara ridit henne 5 gånger och hon var inte riden när hon kom. I början var hon lite spänd då hon gnäggade med några andra hästar som gick en bit i från men sen lugnade hon sej. Vi tränade på gas/broms/styrning vilket hon är duktig på, hon fick även trava en del med samma fokus och vi gjorde tom. någon stor volt i varje varv. Hon börjar söka sej neråt i både skritt och trav nu vilket är kanon! Det märktes att det var lite kallare ute för hon hade mer energi mot vad hon haft innan men det gav mer naturlig framåtbjudning. Skickar med två bilder, fler  kommer :)
Dagen bestod endast av ridning av Quini i det underbara vårvädret med hällregn och 5 grader men regnet behövdes, det har varit sjukt torrt! Det blev iaf en skogstur med mamma och Johanna, så lite trevligt hade vi det ändå och idag fick Quini faktiskt gå på hackamoore vilket hon verkade trivas på. Hon blev inte så stark men sökte sej ändå lite neråt, så det får vi nog allt testa någon mer gång :)
 
 
 
 

Från förra torsdagen och framåt i bilder!

Mycket har hänt på en veckan och mycket har hunnits med att göras, ska försöka få med det viktigaste och sen försöka hålla uppdateringen bättre.
Torsdags morgonen började på ett ledsamt sätt men det var något som jag har vetat om hela våren då det hela hände i januari och därefter har jag inte suttit på hennes rygg. Kommer ett längre inlägg om det hela när jag har tid, lust och ork. 
"En sista gång begrava ansiktet i din mjuka päls och viska ett sista gonatt, ett sista farväl, ett sista jag älskar dig. 
Nu släpper jag dig fri att springa på trapalandas evigt gröna ängar utan smärta. 
Tack för alla år, Tack för alla våra minnen och Tack för allt du har lärt mig! 
Du kommer alltid vara saknad och aldrig glömd, vila i frid Miz Izola ❤"
♥ Saknaden är stor men nu är du en stjärna på himmeln ♥
 
Torsdagen fortsatte ändå med roligare saker och det var skönt att få tänka på något annat, för mitt på dagen kom nämligen en ny ponny som ska bli lite av ett projekt. Så jag blev hästägare till en till och detta är en 5-årig new forest, Åstratorps Milljon. Ett sto e. Wellhouse Willum u. Åstratorps Maggie. När hon kom var hon endast sutten på någon gång och inte mycket hanterad men har ett superbra psyke och är cool samt accepterar det mesta. Nu har vi faktiskt kommit så långt att jag rider henne i skritt och trav på banan, styrningen/broms fungerar rätt bra efter ca 4 gånger på ryggen! Ni får följa med och se vad vi hamnar.
Quini och Milla, lite lika färg va?
 
Igår blev det vårruset för första gången i Jönköping vilket var väldigt roligt! Trodde inte alls att det skulle gå så bra som det gjorde men jag tog mig runt 5 km på 26,28 så jag är faktiskt nöjd :) Kändes dock lite konstigt att vara utan häst ;)
 
Lite av vad min vecka bestått av, givetvis har det var underbara skogsturer/bra dressyrpass med Quini samt en hel del stacketsättning som behövs nu på våren. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att göra en höna av en fjäder

Jag vet inte om det liksom har undgått någon att det har varit en liten debatt om ryttarkroppar. Personligen är jag väldigt kluven till debatten. Å ena sidan var inlägget som skapade debatten klumpigt formulerat och gjort för att misstolkas. Å andra sidan är det ungefär lika schysst som vilken mobbing som helst att skapa ett drev mot personen ifråga. Vi lyckas alla med en groda ibland men för den sakens skull behöver man inte köra på taktiken "mobba mobbaren för att hen mobbas". Jag betvivlar starkt ett en enda av dessa stora bloggare har klarat av att ta sig till toppen utan att provocera. 
 
Dessutom håller jag delvis med i första inlägget. Jag som har alltid har haft häst hemma i en skyddad miljö har aldrig märkt av någon form av utseendehets. Att jag inte kan svara för allas upplevelser är en helt annan sak. Men det chockade mig när jag fick veta att ryttare mår så pass dåligt över sin kropp, sin vikt och sin längd. Jag var inte heller glad när jag började växa ur ponnyn men det innebar inte att jag började banta. Kanske för att jag förstod att det var naturligt. Jag har också råkat kommentera att vissa ryttare borde skaffa sig större hästar. Men då har det handlat om stora ryttare med betoning på stora och hästar i storlek med Index, som jag är för stor för (För övrigt förstår jag inte varför man inte kan skaffa häst efter sig själv? Det gäller givetvis inte bara storlek utan även ex. utbildning och temperament). Jag har dock aldrig viskat, tisslat och tasslat om det på tävling. Däremot har jag kommenterat hästens form och ryttarens ridning. För mig är alltså det här ett ickeproblem och jag tycker det är fruktansvärt tragiskt att utseendehetsen har tagit sig in i ridsporten vilken tidigare varit en fristad.
 
Men jag personligen tror att det här är något som dels kommit utifrån samhället i stort men också från våra bloggare. Tyvärr drivs faktiskt de största hästbloggarna av snygga och smala tjejer, att de sedan är unga, duktiga och otroligt drivna är en annan grej. Det är inget personligt mot dem men jag tror att deras inlägg faktiskt påverkar mer än man tror. Skriver de att de är ute och springer och sedan lägger upp en bild där de antingen poserar smala och vältränade eller visar den nyttiga frukosten så påverkar givetvis det. Lägger du därefter till att för att lyckas måste man träna även sin egen kropp så skapar du ett ideal och ett krav. 
 
Jag vill inte påstå att det hela beror på några få bloggare, det handlar om ett samhällsproblem. Men jag tror inte att man ska ignorera bloggares makt och påverkan. Framförallt så har de väldigt lätt att sprida sina budskap och har fler idoler än många i ryttareliten. Vilket betyder att det spelar mindre roll att ryttareliten kommer i alla kroppsformer än ett några bloggare håller sig till gällande norm när det gäller vikt, träning och kost.
 
 
 

Dagen har bestått av:

Hopptävling i Gislaved sista omg med div 1 laget.
↓Förklass Lb, 0+4 fel och superfin ponny som var reglerbar men ändå pigg! :) ↓
 
Lagklass, La- Supersvår bana med mycket tekniskt men vi tog oss runt med en bra känsla även om vi drog med oss 2 bommar och ett stopp= 12 fel. Alla i laget tog sig runt banan och alla gjorde grymt bra prestationer, vilket gjorde att vi slutade 2:a för dagen och i serien! :) Bästa Vetlandalaget och en väldigt lyckade, rolig dag :D
 
Till sist ger jag min ponny en stor guldstjärna, hon var grym idag ♥