Idag!

Har roat mig med att jobba idag, trevligt att faktiskt göra något konstruktivt av sina dagar ibland. Sedan åkte jag (och pappa) till simhallen, behöver lite omväxling till mitt springande ibland... Så simmade 50 längder idag och känner mig därmed nöjd med dagen.

Nu har jag roat mig med att se slutet på Robin Hood (2010) med Russell Crowe och Cate Blanchett i huvudrollerna, kul att se en australiensare och en nya zeeländare spela britt ^^ Fast de gör det riktigt bra!


Denna katt..,

Säger bara suck, tror att vår kära katt skulle ha fötts till papegoja istället. Jag har i alla fall inte träffat på en katt som ska sitta på axlarna innan!


Jag är stolt!

Haha, äntligen kom det en fråga på "nöje och media" när jag spelade quizkampen som jag faktiskt kunde! Annars är jag en katastrof på det området... Men det här det kunde jag faktiskt! :)


Kommunikation...

Jag älskar den kommunikation som finns i det svenska samhället... Nu ska min telefonskräck uppenbarligen botas på riktigt för nu har jag ytterligare ett roligt telefonsamtal att se fram emot! Kommer snart inse att telefonlurar inte är försedda med huggtänder, det har dock bara tagit några år.

Annars har jag roat mig med att göra ingenting idag. Om man bortser från den stunden då jag var ute och sprang/joggade. Idag kom jag upp i en sträcka av knappt 5 km i olika tempon, långsamt på vägen dit och ett allt högre tempo på hemvägen. Börjar bli lite tråkigt att springa samma väg hela tiden nu... Men som skogen ser ut nu så är jag ganska isolerad (;

// Johanna

Dagen!

Idag har jag nästan hunnit med mycket!
* Jag har tvättat Charlie
* Öst lite hö, orkade inte bråka med luckan så fixade bara det smidigaste.
* Bytt hästarnas vatten
* Kört ett "brak-pass", dvs kortare styrketräning
* Lagat mat
* Hämtat bilen
* Varit på jägarskola

Hur ska man hinna med fritiden om man inte är arbetslös? Fast måste ärligt erkänna att det blir tråkigt att göra ingenting och då fastnar jag bakom en datorskärm och det blir också tråkigt i längden...

// Johanna


Foton från ihelgen del 2 ;)

Här kommer några bilder till :)
 
 
 

Konstruktiv kritik är lika viktigt som beröm

Jag kanske är hård och orättvis men efter att ha tränat för en hård tränare i flera år, där beröm var ett "såja", och därefter gjort militär utbildning i 3 månader så blir man kanske sådan. Därför reagerade jag när jag var inne på KM:et i dressyr i går. Det var "bra", "det ser jättebra ut", "fortsätt så, hen är kanonfin där" i massor. Inget fel med beröm om det kommer i lagom mängder. Och. Vid rätt tillfällen.
 
När hästen går och studerar stjärnorna är det inte bra. Sedan kvittar det om det är första dressyrtävlingen. För oavsett om nu ekipaget bara tävlat hoppning innan så är det ingen ursäkt till att hästen inte kan kröka på nacken. Det gör inte heller att det ser bättre ut. Jag vet att det för många bara var en kul grej att testa på. Och det säger jag ingenting om, sanningen är den att det har jag själv gjort och hade tänkt göra. 
 
Det jag inte förstår är varför vänner och föräldrar håller uppe något sken av att det ser bra ut? Är det inte bättre att säga till sitt barn eller kompis att "vi tar det som en kul grej gör ditt bästa och ta det som en träning inte en tävling". Att inge falska förhoppningar måste vara ännu värre än att ärligt säga till någon att "nej, det är inte fläckfritt men kul att du vill testa för att se vad du har att träna på". Jag vet själv hur jobbigt det är när man har byggt upp höga förväntningar på sig själv och sin ponny och det blir pannkaka av alltihop. Att uppmuntra och förstärka det här borde, för barnens skull, vara förbjudet. Tänk efter hur det sedan blir för barnet när hen läser domarens kritik? Hur förklarar du varför hen ligger sist när du på framridningen blivit upphöjd till skyarna?
 
Får du bara beröm vet du inte vad du ska arbeta på, kan inte utvecklas och framförallt du tar inte till dig av det beröm du får eftersom du får så mycket. Under 3 månader i Skövde minns jag bara en gång när jag fått riktigt mycket beröm. Då hade jag skjutit bäst av hela gruppen. Den gången var det nog befogat att få ett "det ja, Hermanson" tillsammans med ett leende.
 
Beröm alltså det som är bra och ge konstruktiv kritik på resten. Försök helt enkelt att hitta en balans, något jag har svårt med då jag kritiserar mycket mer än jag berömmer. För mycket beröm är lika destruktivt som för mycket kritik, att sväva på rosa moln är lika illa som att tro att man är värdelös. Så glöm inte bort att konstruktiv kritik är lika viktigt som att få beröm.
 
 

Foton från ihelgen del 1 ;)

Här kommer några bilder på Thunder Boy och Rainman ;)
 
 
 

Dagens ridning

Idag gjorde jag som igår, började med att rida Charlie iskogen med mamma (fast en annan runda!), vilket gick bra.
 
Efter det så skrittade jag Isa våran vanliga tur, men vi har börjat skritta lite längre än innan :) Det gick bra fast hon taktade lite på hemvägen.
 
 
 
 

Vilken sötsak (:

Jag vet om att ekorrar egentligen är hemska djur, lite som jag fick jag en gång höra av Nelly. Små, söta och jävligt elaka. Vet inte riktigt vad hon menade med det? (; Men ändå titta vilken sötsak som hittade till vårt fågelbord igår?
Jag adopterar den gärna om den nu skulle sakna familj, jag tror nog att vi skulle passa riktigt bra ihop (:
 
 

Idag ;)

Idag blev det först en tur iskogen med mamma på Charlie, vilket gick bra ;)
 
Efter det blev det en skrittur på Isa, vilket hon tyckte var kul och skrittade på väldigt bra :)
 
Min fina björn (Isa) ! <3
Charlie ;)
 
 
 

KM i Vetlanda

Idag var det KM i dressyr i Vetlanda och jag åkte in för att coacha Nelly. För hennes och Dizas del var det andra dressyrtävlingen i år och de startade LC:1 och LB:1. Nu har Diza blivit riktigt fin och Nelly har börjat hitta knapparna på henne riktigt bra så jag trodde väl på en placering i LC:1 om hon bara tog sig runt utan större missar. Resultatet?
 
LC:1: 67,04 % och vinst!
LB:1: 67,94 % och vinst!
Med de resultaten vann hon även KM:et för ponny! Nu red hon LC:1 som KM-klass och fick därför räkna sitt sämsta resultat till KM:et, att det handlar om 0,9 % kvittar...
 
Jag är en riktigt stolt coach idag kan jag säga! (:
 
 

Vad är skillnaden mellan en häst och en speedwayklubb?

När hästtjejerna skänker veckopengen till Sara Algotsson för att hon ska ha möjlighet att få ha kvar sin nästa OS-häst förlöjligas det i TV4.
 
Kanon%20och%20Kalkon%2011/11-2012
 
När 8-årige Oscar skänker pengar till en speedway-klubb i kris hyllas det. Läs HÄR.
 
Hur ska man tolka detta? Är det okej för killar att skänka sina veckopengar till en krisdrabbad speedwayklubb men inte okej för tjejer att skänka pengar till en häst? Jag trodde att vi levde i ett fritt samhälle där man fick göra vad man ville så länge det inte skadade någon. Vilket det varken gör om du skänker pengar till en häst eller en speedwayklubb. En kalkon till detta klipp måste jag säga, och framförallt till den dåliga researchen bakom.
 
För vad är skillnaden mellan att vilja se speedway i Tallhult eller att vilja se Sara Algotsson Ostholt på Mrs Medicott? Jag ser inte någon men jag kanske inte har samma glasögon som sportjournalisterna...
 
 

Denna reklam... ^^

Och med tanke på mitt föregående inlägg, vad passar då bättre än den här reklamen som verkar finnas överallt?
Fina Lundhags kängor på bilden ju! Synd att jag inte ens med god vilja kan ha storlek 40... Kravet OM jag ska köpa ett par fina vandringskängor är ju att de är svarta och det verkar inte finnas några i storlek för en pygmées fot (; Men visst vore det grymt skönt att slippa ha ont i fötterna eller vara dygnsur när jag har gått en längre sträcka. Stallkängorna var visst inte anpassade för att gå i och gympaskor fungerar ju inte riktigt längre med tanke på hur det ser ut i skogen, de tål nämligen inte vatten (ja, jag testade när jag badade i en bäck i Skövde...).
 
Men jag läste någonstans på Internet att gummistövlar skulle vara jättebra att gå kortare sträckor i när man vandrar och mina turer i skogen är nog av lagom längd. Jag är dessutom stolt ägare av ett par hela gummistövlar så jag har nog för stunden löst mitt problem. Nästa problem är att jag kommer frysa tårna av mig om jag ska gå i ett par gummistövlar där jag bara kan ha en strumpa mitt i vintern. Fast med tanke på vintern hittills så behöver jag ju inte direkt oroa mig än på ett tag... (;
 
// Johanna

Marsch (:

Idag så körde jag ett marschpass för att inte tappa så mycket av min nya kondition och styrka. Jag packade därför en ryggsäck med 10 kg böcker och gick ut i skogen i en timma. Hur långt det blev vet jag faktiskt inte men jag höll ju inget överdrivet tempo precis... Jag fokuserade mer på att gå i ojämn, snårig terräng och i mycket backar. Dock så kom jag fram till att jag behöver ett par skor som inte läcker in vatten om jag ska gå i blött gräs + ett par som är stabila även i skaften. Dessa kriterier uppfyller inte mina stallkängor, så nästa gång tar jag och marschar i gummistövlar! (;

// Johanna

Dagen!

Idag har jag:
* Gått med Rainman, vi gick en ny runda och han skötte sig jättebra trots att han träffade kor och diverse andra grejer för första gången i sitt liv.
* Promenerat 5 km. Och det bästa! Jag kände ingenting i min höft eller ljumske under hela den tiden jag var ute och gick! Äntligen har kanske muskelinflammationen börjat ge sig! (:
* Packat upp mina sista saker och så smått fortsatt att städa upp i mitt rum. Det är inte bra att inte ha något att göra under dagarna.
* Slappat, läst och gjort ingenting ^^
* Jag SKA snart iväg på jägarskola, andra gången blir det nu och det är faktiskt intressant. Saknar dock den militära disciplinen en del... 
 
// Johanna

Charlie!

Jag tänkte skriva lite om Charlie, han är en korsning halvblod/b-ponny, e. Camaro M u. Cindy Crawford. Han är 5 år och inte mycket riden, han är hoppad med ryttare två gånger ;) Jag ska iaf ha honom och utbilda !
 
 

Dressyrträning ;)

Idag blev det dressyrträning med Charlie, vilket gick bra. Det var att bra att få lite tips om hur jag skulle rida han och så. Han funkade bra, det var mest galoppfattningarna som inte gick så bra ibörjan, men dom funkade bättre sen ;)
Här kommer det två bilder från idag!
 
 
 

Nästa station: Vetlanda

Har varit inne i Vetlanda och köpt lite grejer idag. Jag letade egentligen efter ett par Lundhagskängor i svart och storlek 38/39 men det fanns givetvis inte... Istället blev det en vinterjacka och lite förvaringsboxar och liknande till att skräpet i mitt rum. Tyvärr glömde jag att ta en före/efter bild men är riktigt stolt över hur fint mitt rum blev!

Nu ska jag ut i stallet och hjälpa till med att lasta Charlie, Julia ska nämligen iväg på träning!

// Johanna


Miljöträning Rainman

Vi var nere på banan under gårdagen och hade lite miljöträning för första gången. Jag hade ställt upp en stol med en "flagga" över samt lagt ut en presenning och ett plastband. När vi kom ner var han ganska spänd men lugnade ner sig riktigt fort. Efter att vi tittat på stolen, vilken han välte, så lufsade han mest efter mig. Plastbandet buffade han mest på och försökte tugga på, på flaggan hittade han pinnen och lekte med den tills han tröttnade. Presenningen klev han på. Det enda han reagerade på under tiden, om man bortser från när han precis kommit ner, det var när det prasslade till i presenningen. Jag vet inte vad det var med just det ljudet men det gillade han inte. Att det fladdrade i flaggan gjorde ingenting då den inte lät. Jag testade även att vifta lite lätt med flaggan runt honom, peta på honom med den och lägga den på honom. Det var han lite skeptisk till i början men accepterade det sedan utan problem.
 
Jag är väldigt nöjd med hur bra han betedde sig nere på banan och nu vet jag vad vi ska öva på! Nästa gång ska vi träna på saker som prasslar och fortsätta träna med flaggan. Index red jag med flaggan över hans huvud och jag har väl ett på lite längre sikt ett liknande mål med Rainman, samt att han inte behöver bli rädd för saker som prasslar. För att vara en åring får jag ändå säga att han är otroligt snäll, och framförallt trygg i sig själv! Han resonerar att när han har hälsat på en sak så är den inte farlig efter det.
 
 
 

Modig: en recension

Eftersom jag råkar ha en liten förkärlek för fantasy samt animerade filmer så har jag väntat på ett tillfälle att titta på Modig. Det tillfället kom idag och jag kan bara säga att filmen uppfyllde mina förväntningar! Senast sedda animerade film var Trassel och jag måste säga att Modig slog den med hästlängder.
 
 
Där Trassel var den typiska Disneyfilmen med en prinsessa i nöd som givetvis behöver räddas av en prins (eller nåja, den snyggaste tjuven jag sett på en film) är Modig motsatsen. Huvudpersonen Merida är en tjurskallig dam vars hobbyer är att rida och skjuta pilbåge (vilket hon är en jävel på!). Hennes mor gör allt för att stöpa om denna pojkflicka till en riktig prinsessa utan att lyckas. När modern sedan bestämmer att Merida ska giftas bort tar hon inte det som prinsessa bör. Nej, hon ser till att välja utmaning till bågskytte och vinner sedan tävlingen. När detta inte hjälper för att få modern på andra tankar då rider hon till skogs och finner en häxa som lösning på problemen. Om nu häxan löser Meridas problem på bästa sätt, det kan diskuteras...
 
Det här är Pixars första film med en tjej i huvudrollen (Trassel är en Disneyfilm) och de gör den bra! Istället för att välja Disneys spår med flickor i nöd gör de en Ronja Rövardotter i skotsk medeltidsmiljö. Merida behöver inte någon prins som står vid hennes sida, hon klarar sig själv. Filmens budskap är tydligt "flickor ska ha samma rätt att välja sitt öde som pojkar". Och ja, vad kan vara mer passande än det i ett samhälle där ordet hen och orakade armhålor i TV väcker mer debatt än rasister i riksdagen?
 
 
 

Idag ;)

Idag har jag först ridit Charlie en tur i skogen med mamma och Anna-Lena. Det gick bra, han skötte sej ;)

Sedan skrittade jag en tur på Isa med, vilket gick bra :)

 

Igår :)

Igår var jag ute och gick med rainman. Man kan säga att han visade lite mer humör än tidigare. Men vad kräver man av en åring? Han kan ju inte bete sig som om han vore 20 och har ålderskrämpor... Idag ska vi ner och miljöträna på banan, det ska bli kul att se hur han beter sig! Han är nämligen väldigt trygg i sig själv och bryr sig inte så mycket om "farliga" saker.

// Johanna


Tänk inte...

Så då har jag sett alla Twilight-filmerna. Den sista var nog bäst tror jag, med det inte sagt att den var bra. Du ska helt enkelt inte se Twilight om du råkar tänka lite och kritisera. De stereotyper som fanns i denna filmen var ju bara löjliga att se. Ryssarna och araberna var de enda som inte kunde prata flytande engelska. Dessutom var ryssarna de enda som ville starta krig medan amerikanerna gjorde allt för att få till en fredlig lösning. Nåväl, så har jag också hört att det fungerar i världspolitiken...

Men, men om man nu bortser från det och ser på filmen från hur pass bra underhållning det var så är den helt okej. Kul att se att Kristen Stewart hade tränat in ett ansiktsuttryck till så jag räknade nog till 4 olika miner, under 2 timmar. Dock såg Robert Pattinson istället ut som han skitit ner sig men man kan ju inte få allt här i världen (;

Nästa film jag ska se på bio är The Hobbit och om Peter Jackson har misslyckats med den filmen då är inte jag det enda Tolkien-fanet som blir besviket!

// Johanna

För jag är glad idag! :)

Kom precis in från ett träningspass när min blivande plutonchef ringde och erbjöd mig en tjänst som trossoldat på ing 2! Jag tackade ja och har nu jobb i minst 6 månader, hur underbart är inte det??
Eller okej jag ska gå igenom en registerkontroll också men senast jag tittade efter så har jag inte dödat ngn ^^

På väg ut på ett träningspass i hemmagymmet (skogen + stallet)

// Johanna

 

På promenad

Jag och Rainman, vår åring, har börjat gå ut och gå i skogen. Dels för att jag vill ha sällskap men framförallt för att det är bra träning för honom. Just nu håller vi på att fokusera på att lyssna på mig och göra enklare kommandon. Så som stanna när jag stannar, gå när jag går och backa när jag vill det. Allt utom att backa fungerar kanon och backar det gör han men något motvilligt. Men det tränar vi på! Och det är en smart häst, efter första gången förstod han att han skulle stanna när jag gjorde det och när jag var ute med honom igår, dvs andra gången, så satt det klockrent! 
 
Så vi fortsätter att träna på efter någons sorts "varannan dagsprincip" vilket betyder att han få gå och irritera Diza hela dagen idag för att följa med mig ut i morgon och göra av med lite energi. De två första gångerna har vi gått 3 km ungefär men det ska vi öka succesivt. Just nu tycker jag det har varit viktigt att han blir trygg i skogen och inte stressar upp sig. Redan igår var han riktigt lugn så jag måste säga att jag är positivt överraskad över hans psyke!
Rainman på väg ut på promenad. Ja, jag har hingstkedja på honom men det är en säkerhetsgrej enligt mig om man ska ut och gå med en unghäst. Jag har trots allt bara grimma på honom och man vet ju aldrig vad de hittar på och då känns det tryggt att ha den.
 
 
 
 
 

Seriöst?

Kan någon tala om hur den här hästen har lyckats? Jag menar nog för att de gärna grisar ner sig men hela ansiktet? Borde få betalt för att rida henne när hon ser ut såhär... ^^
 
// Johanna

Ihopsläppning :)

Isa och Charlie ihopsläppning ;)
 
 
 

Charlie!

Idag har jag ridit denna ponnyn, Charlie. Ni kanske undrar varför, mn det kommer någon gång i veckan då jag inte hinner skriva om det idag ! Ridpasset gick iaf bra för att vara första gånfen här :)
 
 
 

Isa :)

Igår red jag Isa på vår vanliga skrittrunda, vilket gick bra ! :)
 
Fina pållen ! <3
 

"Skyttetävling"

Vi sköt i onsdags, mest för att fördriva tiden. Våra befäl tyckte dock att vi skulle göra något som var relaterat till vår utbildning så vi åkte ut till Lövsjötorps skyttecentrum och sköt från 300 meters vallen. Ganska långa avstånd med andra ord.

För mig gick det, efter inskjutningsrundan, riktigt bra! Jag var den enda som satte alla tre skotten i figuren och inte bara på tavlan, samt kom tvåa totalt. Befälen hade fixat fina priser hälsade de. Och tja, jag får väl säga att det nedan inte är mycket värre än alla hederspriser jag har fått på diverse hästtävlingar...

// Johanna


Rejsat i skogen (:

Idag så lånade jag Diza av Nelly eftersom hon ändå inte var hemma och följde med mamma ut i skogen. Vi rejsade runt ganska bra och jag kan väl säga att hästarna hade lika roligt som vi. Uppenbarligen är det väldigt roligt att springa fort i uppförsbacke och göra av med energi... Vi var nöjda och glada alla fyra när vi kom tillbaka och det är väl det viktigaste (; Diza var dock lite trött mot slutet...
 
 
// Johanna

MUCKAT!!! :)

Idag så har jag efter 3 jobbiga, intensiva, roliga och helt underbara månader äntligen, med visst vemod, muckat! Jag kommer att sakna alla de människor jag träffat under GMUn men ändå är det skönt att det är över. Nu får vi se vad som händer i framtiden. Som min kära fänrik skulle ha sagt: "den som lever får se". Ett citat som, uppenbarligen, passar i de flesta situationer.

// Johanna


Idag :)

Idag blev det en skrittur på Isa. Detta gick bra fast vi träffade på två söta små rådjur, men Isa brydde sej faktiskt inte ;)
 
 
 
 

Säljes !

Mörkblå mountain horse väst str: Junior XL. Knappt använd som ny ! Pris: 250 kr
Om du är intersserad mejla mej: mina.love97@hotmail.com 
 
 

Jag och Ballerina

I söndags blev det istället Ballerina som fick stå ut med mig. Om man bortser från att hon var rejält spänd den första kvarten så gick det riktigt bra sedan. Jäklar vilken gång hästen har alltså! Kan ju inte ens sitta ner i hennes ökade trav... Struntar man i det så måste jag säga att det går allt bättre.

Några bilder från dagen, jag är ju inte så van vid att rida en så pass stor häst som synes. Dock antar jag att jag måste börja träna på detta!
 
// Johanna

Jag är godkänd!

Sådär, då är det officiellt mer eller mindre att jag har en godkänd gmu! Dock har jag lite att arbeta på men jag är godkänd. Så även om jag har arbete eller ej efteråt så har jag en godkänd gmu att skriva in i mitt cv. Och ja, det är jag stolt över! För att vara ännu tydligare: jag är jävligt stolt över att jag klarade det med ganska så fina vitsord dessutom :)

// Johanna


Jag, i uniform (:

Och så här cool är jag i min uniform, dagen till ära iklädd skalplaggsjackan. Måste säga att syster tog en väldigt fin bild bland höstlöven. Problemet kamouflaget fungerar liksom inte riktigt lika bra höstmiljö som det gör under sommartid när löven är gröna... Men Svante har gjort ett bra jobb och tog en förhållandevis bra bild och framförallt en av bättre kvalitet än de som vi tagit i fält. En Nikon D5000 med 55-200 objektiv är inte riktigt något man springer runt med i skogen så jag har ju fått överleva bilder från några pissiga digitalkameror alldeles för länge (;
 
// Johanna
 

Jag och Diza

Jag red Diza i lördags och tvingade med milt våld min kära syster att fota mig. Här är ett fåtal bilder från den dagen.
Förövrigt så har Diza världens coolaste klippning på rumpan! Är lite smått avundsjuk på att jag inte kan klippa sådana grejer, det ligger liksom inte inom ramen för vad som är estetiskt möjligt för mig. Runda kanter och smileygubbar ja men fjärilar, blommor och solar? Nja, där går definitivt gränsen!
 
// Johanna

Idag ;)

Idag blev det en skrittur på Isa med Johanna, vilket gick bra :)
 
 
 
 
 

Clinic

Idag var jag i Vetlanda och tittade på clinic med Eamon Hickey. Det var riktigt intressant att se! Han arbetade med 2 stycken unghästar på 2,5 år som han aldrig sett innan och som var så gott som ohanterade. Med tanke på den kommunikation han fick med dem syntes det inte att de var ohanterade unghästar överhuvudtaget! Så lugna som de var så kändes det mer som om de var ridskolehästar.

Häst nummer två med ryttare för första gången, här i grimma och utan sadelgjord.


Det var helt underbart att se hästarna så avslappnade och trygga samtidigt som det syntes att Eamon litade på dem. När han ställde sig upp på en häst, utan sadelgjord, som inte haft ryttare innan då blev jag imponerad. Nu vet jag att jag har en hel del att lära mig samtidigt som jag har fått en hel del bra tips och idéer på hur man ska arbeta med unga hästar och hästar överlag.

// Johanna


Sista helgpermissionen!

Underbart, for idag hem på min sista helgpermission under gmu! Och när jag kommer tillbaka har jag bara några dagar kvar innan jag muckar. Att jag sedan inte har en jävla aning om vad jag kommer göra efter gmu är ju en annan sak... Just nu lever jag för stunden och sitter alldeles för löjligt nöjd och klappar på min nya fina iPhone. Jag bestämde att jag behövde en fin present för avklarad gmu, dock blev den här lite tidig (;

// Johanna


Bilder ;)

Här kommer några bilder som jag fotade för ett tag sen ;)
 
Ballerina ;)
Thunder Boy :)
Benzin ;)
 
 

Ge aldrig upp!

Jag har överlevt! "Aldrig ge upp" är numer ett minne blott. Positivt eller negativt vet jag dock inte, men jag kommer inte glömma bort den på en lång tid framöver. Nu blev min vecka ute i de värmländska skogarna lite avslagen då jag drog på mig en skada i höften samt en muskelinflammation. Jag klagar dock inte eftersom inte Värmland visade upp sig från sin bästa sida hela tiden och min skada gjorde att jag kunde torka i ett tält när min pluton var ute i rusket. Mer om min vecka kommer kanske när jag kommer hem ;-)
// Johanna