Rösta gärna!

Här är mitt bidrag till Hööks, rösta gärna!

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=7081
 
 
 

Fina pållar!

Här kommer några bilder ;)

Charlie
Ballerina
Isa
Thunder Boy
 
 

På väg tillbaka!

På väg tillbaka till stallet efter ett dressyrpass nere på banan. Jag och Diza är antagligen lika trötta just nu... Även om det är mest synd om min vänsterarm! Satans häst till att sitta fast i vänstersidan, hon var iaf loss när jag red hem (stundtals bör tilläggas ^^)


Busiga pållar del 1 ;)

Här kommer det några bilder på när hästarna busade.
 
Charlie
Thunder Boy
Charlie
Rainman
 
 

Holly

Holly har hittat en ny leksak - muspekaren! Och ännu försöker hon lösa hur hon ska kunna fånga den lille jäkeln.


Ballerina in action!

Fotade lite när mamma tömkörde Ballerina på åkern för någon dag sen, här kommer några av bilderna ;)
 
 
 

Ikea hela dagen lång!

Idag så blev det Ikea och Jönköping hela dagen på min lediga inarbetade skärtorsdag. Blev en mycket trevlig dag med lunch på Ikea med mitt smakråd, aka hov-fotografen, samt en vän som jag inte träffat på väldigt många månader! Med andra ord en mycket lyckad dag även jag nu har betydligt mindre pengar på kontot än när jag åkte på morgonen. Fast det var nog värt det och det blev inte så dyrt som jag tänkt mig och det känns väldigt skönt. Fast det kan bero på att jag antagligen glömde ungefär hälften av grejerna (kändes så)?
 
// Johanna

Underbar dag (:

Med en fläskläpp, blåa knän och en extremt trött kropp kan jag bara säga en sak:
Vi har haft strid idag! Och nog är det faktiskt något med rusandet i full utrustning, pangandet och skrikandet som ger någon sorts form av kick. För visst har jag haft en väldigt rolig dag även om jag är helt slut i kroppen just nu. Springa i skarsnö är jobbigt, det vet nog de flesta, men att göra det med kängor, vapen och stridsutrustning är visst ännu jobbigare. Idag har jag inte dåligt samvete över att jag just nu sitter och chillar vid datorn. Jag har faktiskt varit ute med Whiskey en stund när jag kom hem. Om man säger såhär, det var fan jobbigt! Med det sagt; hur orkade jag GMUn?
 
// Johanna

Dagarna! (:

Kan ju sammanfatta de två dagarna som gått i veckan med följande mening:
Jag har kört lastbil.
Och för att utöka mitt inlägg lite. Det är grymt kul att köra lastbil! Ännu roligare är det ju när man har förarbevis och får köra lastbilen på väg utan övningskörsskylt. Så man kan säga att jag har haft kul på jobbet hittills i veckan. Och i morgon är sista dagen innan det blir lite påskledigt. Gött med långhelg får jag säga. Är ingen morgonmänniska så det är döden för mig att kliva upp vid kl 6. Men var hittar man ett arbete där man jobbar konstant kväll? Just det, de är väldigt lätträknade! Så just nu är målet att bli morgonpigg (hur det ska gå till?)
 
// Johanna

Hästbilder ;)

Här kommer det några bilder på hästarna ;)
 

Rainman
Isa
 
 
 
 

Kattbilder!

Här kommer det några bilder på katterna från helgen.
 
Whiskey

Holly
 
 

Idag ;)

Idag har jag skrittat en tur på Isa med mamma vilket gick bra, hon verkade tycka det var kul att komma ut :)
 
Fina pållen! <3
 
 

Idag ;)

Idag blev det först en tur på Charlie iskogen med mamma vilket gick bra fast han var pigg, vilket märktes lite extra i galoppen. Sen blev det en skrittur på Isa med mamma som gick bra ;)
 
 

Frisering!

Idag så har jag sett till att rainman har fått en välbehövlig frisering! Dock uppskattades det inte lika mycket från herrns sida, han har antagligen kommit in i "hippiefas" där det är alldeles utomordentligt snyggt med långt hår och skägg. Jag kunde efter viss övertalning få honom att inse att det är mycket snyggare att vara välfriserad. Givetvis så tog jag även före/efter bilder. Före överst och efter underst! :)


Hästarna!

Här kommer det några bilder på hästarna med ;)
 
Rainman :)
Ballerina ;)
Isa <3
 
 

Bättre snöröjning önskas!

I går morse tog jag glatt min bil upp till jobbet för att pendla mina 5 mil upp till Ing 2. Det snöade och blåste. Vägarna var snorhala, någon snöröjning eller saltning var det inte tal om. Under dagen så stack jag ut näsan när det absolut behövdes. Annars såg jag till att hålla mig inne i värmen på kompaniet - vilket var hela dagen bortsett från uppkörningen. Sedan körde jag upp. Då var minsann vägarna finare än någonsin! Det var saltat, det var plogat, det var så att man såg den underbara svarta asfalten på flera ställen.
 
Sedan skulle jag hem. Det var snorhalt, det blåste, det snöade och jag var glad över att bara ha 5 mil hem. Är nästan hemma och tror att en lastbil har fastnat i en backe. Vänder på 31:an och reflekterar över att jag inte får något möte? Kör en annan mindre väg, som var betydligt halare än den hyfsat fina riksvägen jag vände på. Kommer till korsningen ut mot 31:an, där står räddningstjänsten och säger att vägen är avstängd. Ett stycke långtradare hade nämligen fått problem och ställt sig tvärs över vägen - 31:an är blockerad i båda färdriktningarna. Jag vänder - igen - och letar reda på en ännu smalare väg. Samtidigt tackar jag mig själv för min goda lokalkännedom. Håller ett antal gånger på att köra av vägen för att den var svinhal och jag har förhållandevis dåliga däck ock saknar abs-broms. Halkar mig tillslut hem, efter den dubbla körtiden. Får sedan höra att även min flyktväg stängts av och jag glädjs över att jag hann över.
 
Nå, vad jag vill komma med det här (mer än skriva av mig). Hur kan sedan entreprenörerna som sköter snöröjningen påstå att denna är bra?! Det kan den väl inte vara? Nog för att jag har märkt att civila lastbilar har vissa begränsningar. Men. De har ett fruktansvärt bra bromssystem! Nu såg inte jag olyckan men jag tror att chauffören gjorde allt för att undvika en olycka och jag är dessutom ganska säker på att den hade blivit lättare om vägen varit saltad och inte som att köra på en skridskobana!
 
Så, snälla, rara entreprenörer ta hand om vägarna och framförallt riksvägarna! Och ta hand om dem när det behövs - dvs morgon och eftermiddag/kväll när alla arbetare åker till/ från jobbet eller när man åker på andra aktiviteter på kvällarna. Att vägarna är fina mitt på dagen spelar inte så stor roll för majoriteten. Hur många olyckor ska det behöva ske innan snöröjningen hamnar på en bra nivå? Anpassa hastigheten har jag hört till leda och det är inte ens ett argument. Jag ska inte behöva köra 30 på 90-väg för att ha anpassat hastigheten efter rådande väglag!
 
// Johanna

Busig Holly ;)

Här är det en busig Holly som tyckte det var jättekul att springa :)
 
 
 

Fastnade nästan hemma...

Kan väl sammanfatta mina dagar den här veckan (hittills):
Skrev körkortsteori i måndags - godkänt
Körde lastbil i vetlanda igår och skrev teorin till jägarexamen. Godkänd på teorin.
Körde upp för förarbevis idag - godkänd och har nu militärt förarbevis för lastbil!
Körde 2 mil extra för att ta mig hem idag till dubbla tiden. Lastbil som stod på tvären över 31:an och stoppade trafiken åt båda håll. Snurrade runt på diverse vägar för att tillslut hitta hem. Kändes lite surt när jag var 5 km från ytterdörren. Men, men jag kom ju hem! Annars önskar jag att lastbilarna vore mer anpassades efter vårt svenska vinterväglag. Sedan gjorde det ju inget om snöröjningen på riksvägarna var bättre! Idag var det snorhalt...

// Johanna


Busig ponny!

Min lilla ponny tyckte hon skulle busa lite, här har ni dom chamerade bilderna ;)
 
 
 

Katterna!

Några bilder på katterna ;)
 
Cisan ;)
Whiskey :)
 
 

Failbilder

Sen blev det väl lite väl roligt också. Så här kommer även lite "failbilder" från helgens övningar (;
 
 
// Johanna

Idag!

Idag har jag bara skrittat en tur på Isa med mamma i det härliga väderet ;) Hon skötte sej ganska bra .
Resten av dagen har tillbringats hos en kompis, vilket var kul :) Jag har även pluggat lite fysik som var extremt "jätteroligt".
 
 

Världens sötaste katter!

Världens sötaste katter! Whiskey och Holly ligger och kramar om varandra i soffan med Cisan som ryggstöd :)


Idag ;)

Idag red jag först Charlie en tur iskogen med mamma, vilket gick bra och han tyckte det var kul ;)
Sen blev det en skrittur på Isa med mamma som också gick bra :)
 
 

Jag och Diza (:

Idag fick jag äran att låna ett stycke häst så jag bestämde mig för att jag och Diza skulle ha lite roligt. Det kan jag väl säga att jag lyckades med. Dessutom var min kära syster snäll och fotade oss och i det underbara vädret så kunde det inte bli annat än fina bilder! Och vad är roligare än att galoppera på en snöig åker?
 
 
// Johanna

Helg igen!

Det är helg igen! Och jag är givetvis fruktansvärt glad över att jag slipper stiga upp i ottan hela två morgonar på rad! Annars så? Jo, det är svinkallt ute min motorvärmare har bestämt sig för att det är perfekt att strejka vid 15 minus, jag glömde nycklarna till skåpen hemma idag, har därför inte med alla mina körkortsböcker med mig hem och kunde dessutom inte gymma då jag inte kom åt mina träningskläder. Annars så får jag säga att min dag har varit bra! Snörade på mig kängorna och sprang en liten bit i skarsnö istället, typ döden för mina ben, körde lite styrka i stallet sen. Så jodå, jag fick min träning ändå.
 
Nu så ska jag fundera på hur jag ska lägga upp min pluggstrategi inför de för många prov jag har nästa vecka (förarbevisteori, jägarexamen och uppkörning med utökad säkerhetskontroll). Det bästa är ju att min nervositetsnerv kommer ha hunnit strejka till uppkörningen så jag kanske (OBS!) slipper kugga, i alla fall p.g.a. onödig nervositet.
 
// Johanna

Gammal musik?

Jag ramlade över begreppet "gammal låt" för ett litet tag sedan. Givetvis kunde jag inte låta bli att reagera och reflektera över det. För det första. Kan en låt bli gammal? Är det negativt att lyssna på gamla låtar?
 
Med tanke på hur begreppet används verkar det inte bättre. Man ska följa trenden vad gäller allt, även musik. För det vet ju alla att låtar blir uttjatade och tråkiga efter ett par månader. Och ja, det är väl i sak sant eftersom de spelas sönder på radio. Men att det skulle vara negativt att lyssna på en gammal låt? Nej, det handlar enbart om den individens musiksmak. 
 
Sedan är frågan vad är en gammal låt? För mig är det inte låten som är 1 eller 2 år gammal. Det är ny musik och inget annat. En gammal låt är, säg en låt från 80-talet. Det mesta som klassas som "gammalt" är inget annat än förra årets top hits. Och att säga att det är gammalt, dåligt och tråkigt betyder bara att man följer trenden och lyssnar på det som är "inne" just nu. Vilket med andra ord betyder att man inte alls gillar en viss artist utan bara det faktum att den är populär just nu.
 
Jag har tröttnat på den till största del dåliga pop som är nytt och fräscht just nu. Favoriterna är istället Queen, Kapten Röd, General Knas och diverse andra artister som inte längre har, eller aldrig har haft den stjärnstatus som andra just-nu-populära artister har.
 
Ett stycke underbar 80-talsklassiker som fortfarande fungerar alldeles utmärkt om man vill lätta lite på stämningen!
 
// Johanna
 

Bilder, Thunder Boy ;)

Här kommer det några bilder på Thunder Boy :)
 
 
 
 
 

Ibland är jag duktig (:

Okej, jag känner mig duktig idag så visst är det då läge för att skryta lite?
 
Jag var med på kompanifysen idag, inget konstigt förutom att det var 15 minus, och sprang 7 km - utomhus. Nu tycker jag att jag är värd en klapp på axeln! Varför? För att jag tvivlar på att jag någon gång under mitt liv har sprungit en så lång sträcka sammanhängade. Och det anser jag är värt att skryta om!
 
Inte nog med det, jag har ridit Charlie också. Vi var nere på banan, som faktiskt går att rida på, och frös en stund. Men han skötte sig bra måste jag säga, lite bökig i början men slappnade av och gick riktigt bra mot slutet!
 
Nu så tinar jag upp mig själv efter att ha varit ute de kallaste timmarna under dygnet ungefär och snart blir det sängen!
 
// Johanna

Bilder!

Här kommer det några bilder på pållarna ;)
 
Charlie och Thunder Boy ;)
Ballerina ;)
Isa :)
 
 

Dåligt väder...

Idag blev det först en tur på Charlie iskogen med mamma, som gick bra förutom att det var svinkallt och man höll på att blåsa bort! Han var dock lite studsig i galoppen, jag vet inte riktigt vad han gör men han känns som en studsboll.
Sedan blev det en liten skrittur på Isa med mamma, vilket och gick bra. Vädret höll sej fint halva turen, soligt och andra halva bestod av hagelskur med blåst, mysigt!
 
 

Helgen (:

Har inte så mycket att säga om helgen egentligen. Bortsett från att det har varit kallt och framförallt idag hemskt väder. Så jag har bara roat mig att ta hand om Rainman och Whiskey samt sitta vid datorn och träna upp mina kunskaper i datorspelande. En alldeles utmärkt, lagom lat helg enligt min mening även om det ibland är trevligt när det händer något! Nu är det väl dags att gå och lägga sig om jag ska orka stiga upp vid klockan 6 i morgon... Och då var den helgen slut, man hinner ju inte blinka innan det är måndag igen.
 
// Johanna
 

Idag ;)

Idag blev det först en skrittur i skogen på Isa med mamma. Hon tyckte det var kul och taktade lite ;)
Sedan blev det en tur på Charlie med mamma och Nelly, han var pigg och tyckte det blev väldigt kul när vi hade galopperat och flög upp i luften. Men efter vi hade ridit uppför en rejäl backe var han ganska trött ;)
 
 
 

Är en blogg ett jobb?

Veckans snackis: Är det ett jobb att blogga och skriva krönikor? Per definition så är det väl ganska logiskt. Tjänar man pengar på något och betalar skatt på det så är det väl någon sorts form av arbete.
 
Att det sedan kanske inte ses som ett arbete är en annan sak. Om det är ett jobb? Absolut! Om det är respekterat som ett? Knappast! Och det tror jag att bloggarna själva i stor utsträckning får skylla på sig själva. För det som står på en blogg är inte direkt allt arbete bakom framgången. Snarare får man följa bloggarnas glamorösa liv när de har fått paket hemskickade, sitter och tar en kaffe på ett café - igen -, har fixat naglarna, färgat håret, ändlösa bilder på sponsrade Dagens Outfit, härliga tåg-, flyg- och taxiresor till diverse föreläsningar. Och ändå verkar inte bloggarna förstå att det verkar som om de lever ett liv i lyx och överflöd och verkligen inte håller på med något som kan ses som ett arbete. Snarare så verkar de utåt sett leva det liv många Svenssons drömmer om. Att få allting serverat på silverfat och leva ett lyxliv.
 
Klart att det sticker i ögonen på folk och att avundsjukan sprider sig. Den givna kommentaren är ganska självklart; att det inte är ett jobb att driva en blogg. För utåt sett verkar det ju inte heller vara det! Jag antar att man får se det som ett isberg, du ser toppen men under så finns det dubbelt så mycket. Hur många gör den analysen när man läser en blogg? Ja, knappast är det min första tanke kan jag ärligt säga...!
 
// Johanna
 

Underbar vecka!

Jag älskar mitt jobb! Den här veckan har vi grisat med våra lastbilar, använt bildförstärkare, kört fast, bogserat, vinschat och haft riktigt roligt! Utmanat mig själv har jag gjort men än en gång. Kört uppför extremt branta backar och ner för lika branta, kört där jag inte trodde att en lastbil kunde ta sig fram, kört på grusväg utan belysning och sedan med bildförstärkare. Veckan avslutades med vård av lastbil, högtryckstvätta hela bilen, även under, och sedan smörja! Nästa vecka återhämtar vi oss med lite teori ;)


Katterna!

Här kommer det några bilder på katterna från förra helgen ;)
 
Holly påväg upp för trädet! (Och ja, hon kom faktiskt ner).
Holly uppe i trädet ;)
Holly :)

Whiskey ;)
 
 
 
 

Bilder ;)

Här kommer några bilder på hästarna ;)
 
Ballerina ;)
Isa :)
 
 

Träningsvärk

En liten historia: Jag körde för första gången i mitt liv bänkpress i måndags, på kvällen började jag känna mig stel i överkroppen (främst bröstet men lite i armarna), tisdag morgon kunde jag knappt lyfta armarna. Hela tisdagen var jag öm i musklerna, i morse var jag om möjligt ännu stelare, nu på kvällen är jag fortfarande öm och lider av träningsvärk. Så ett tips, börja inte med en massa konstiga övningar när ni uppnått min ålder, det blir inte bra i slutändan... (eller så kan man köra lite lungare första gångerna)

// Johanna

Trötta pållar!

Här kommer det bilder på två trötta pållar som tyckte det var skönt i solen!
 
 
 

Haha!

Tyckte den här bilden blev lite söt på Holly! ;)
 
 
 

Viltguide

Jag klickade in på en blogg av ren nyfikenhet och fick där läsa något som känns som den typiska stadsbons syn på vilt. Vargar är bra, älgar ska inte skjutas och rådjur skulle föröka sig som mördarsniglar om det inte fanns någon predator så att de tillslut inte skulle ha någon mat kvar. Jag tänkte i rent vänligt syfte försöka reda ut det här.
 
Om vargen kommer ner till Småland kommer vi inte ha ett enda litet rådjur kvar. Även älgstammen kommer få sig en liten törn. Eftersom det är så pass tätbefolkat här nere kommer vargen att leva med människan på ett annat sätt än vad den gör i Norrland - där det finns gott om plats för den! Om det är positivt eller negativt är ganska svårt att säga. Om varg ska jagas eller inte? Tja, det är en svår fråga. Jag anser att jakt i mycket har ett viltvårdande syfte samtidigt som vi inte bör utrota vargen som trots allt tillhör den svenska faunan.
 
Vad gäller älgen. Räkna på det själva: En älgko får 1-2 kalvar varje år, en älg har ingen direkt fiende (om vi nu inte ska ha varg gåendes på trottoarerna i södra Sverige). Med andra ord är det bara de svaga individerna som dör, samt de som bli påkörda i trafiken. Jo, det skulle nog bli ganska mycket älg. Givetvis har älgen en lika självklar plats i vårt land som vi själva. Men jag anser att i viltvårdande syfte är jakt på älg bra. Jag tror nämligen att älgstammen bli bättre och mer konkurrenskraftig om den hålls nere på en bra nivå. Samtidigt som vi slipper stora mängder av onödiga trafikolyckor.
 
Och så avslutar vi med rådjuren. Visst ökar rådjursstammen om deras fiende nummer ett räven minskar. Det är ren logik men det kanske bör påpekas att rådjuren inte är direkt duktiga på att föröka sig ändå. Ärligt talat är de ganska klena ibland. En hård vinter minskar rådjurens antal ganska kraftigt och många kid dör antingen för räven, slåtteraggregat eller något annat. Så att få rådjuren att öka kraftigt är ganska svårt. Att ta bort räven ökar givetvis chansen för överlevnad för kiden men de kommer ändå att minska av andra naturliga orsaker som svåra vintrar. Men att deras mat skulle ta slut, det tvivlar jag på efter att ha rört mig i skogen.
 
Så, en liten viltguide i från mitt perspektiv. Jag kanske inte är någon expert men jag är uppväxt på landet och har mer kunskap än en del av människorna i vårt avlånga land.
 
// Johanna

Fin katt ;)

Här kommer två bilder på Holly :)
 

 
 

Busiga pållar del 2 ;)

Här kommer fortsättningen.
 
Charlie
Rainman
Thunder Boy
Charlie
 
 

Idag ;)

Idag blev det först en tur på Charlie i skogen med mamma, vilket han gillade. Han var pigg och sprang på ganska bra i backarna ;) Sedan tog jag en skrittur på Isa med mamma, en som var längre än igår ;) Fast hon tyckte det var kul att komma ut.
 
Isa ;)
 
 

Bilder!

Här kommer några bilder på pållarna ;)
 
Trött Diza!
Charlie ;)
Isa ;)
 
 
 
 

Jag orkar inte.

Ja, idag ska vi träna på att berömma folk (YES! Äntligen!). Så nu tycker jag att ni ska säga till folk hur snygga de är, hur fina kläder de har, eller hur bra kläderna sitter.
 
Ridå.
 
Tack, tack och ännu mer tack. Vad ytterst vänligt av dig att säga hur fina kläder jag har. För det var precis det jag ville höra nu när jag har lyckats bestiga Mount Everest med bakbundna händer. Jag blir ytterst tacksam om någon berömmer mina kläder och hur snygg jag är, eller tja kanske inte... Får jag höra att jag gjort något bra, då blir jag glad. För då vet jag att min prestation var bra och inte det ytliga som alla kan fixa till med lite pengar, kläder och smink. 
 
Min vädjan till er: om vi inte har kommit längre så kan vi lika väl gå tillbaka till att hälsa "God Morgon" till alla vi möter. Det ger mig mer att få en morgonhälsning än att få veta hur snygg jag är. För det spelar inte någon som helst roll hur jag ser ut. Alla har lika mycket värde oavsett, eller hur? Så varför då fortsätta att tjata utseende och ge alla ångest över hur de ser ut? Det gör ändå ingen glad.
 
Slutsats: Ja beröm mer! Men beröm efter prestation inte utseende.
 
Det var allt från mig.
 
// Johanna

Dagen ;)

Idag har jag först ridit Charlie iskogen med mamma och Johanna. Det gick ganska bra fast han hade lite energi och försökte bocka någon gång. Annars skötte han sej. Sen skrittade jag Isa en tur med mamma, hon försökte trava lite någon gång men annars gick det bra ;)
 
 

Fint väder!

Det har ju faktiskt varit fint väder den här veckan, så här kommer några bilder ;)
 
 
 

Normalt att vara trött nu?

Är det normalt att vara trött klockan 22 en fredagkväll? Jag är det i vilket fall... Stod och frös hela morgonen/förmiddagen och det är jobbigt vill jag lova. Som ett befäl hälsade oss "De är vuxna nu och ändå måste vi tala om för dem när de bör ta på sig värmerocken". Svar: Ja! Det var ju vår ute igår vart tog den vägen sådär helt plötsligt?? Jag som varit förutseende och tagit på mig långkalsongerna... Vilket inte direkt hjälpte.
 
Så jag tog och värmde upp mig med 5 km löpning på löpband efter lunchen innan jag åkte iväg och simmade 40 längder och satt en lång stund i bastun för att bli av med den sista frusna känslan från morgonen. Så nu är jag äntligen varm igen. Lagom tills jag ska gå och gosa ner mig i en mysig säng tillsammans med Whiskey.
 
// Johanna