Bettfrågan igen...

Då har jag lagt ner alldeles för mycket tid på att läsa om bett. Om jag blivit klokare. Nä, inte ett dugg. Eller jo kanske lite. Men som vanligt när det handlar om någonting i hästkretsar så finns det lika många idéer som det finns hästmänniskor. Så om det nu är så att vissa bett är bra eller dåliga är svårt att avgöra. Efter en tids vägande av argument och listning över hur många som är för respektive emot så har jag tillslut beslutat mig för vad det blir för bett till Dilko. Ett likadant som jag hade till Index. Ett helt vanligt tredelat eggbett. Det ska inte slå upp i gommen, ligger mer still än vanliga bett och klämmer inte i mungiporna. Med andra ord låter det bra.
 
Det nya Baucherbettet som jag tittade på beslutade jag mig för att inte köpa. Anledningen till det var att efter mycket googlande så insåg jag att det visst tryckte på nacken. Eller som det så vackert hette "gav ett svagare tryck för att hjälpa en häst som gärna går över tygeln att hitta sin huvudposition". Ett skitbett i vacker förpackning med andra ord. Så, det blir ett beprövat kort. Index har aldrig gått så bra som på sitt eggbett så då tror jag nog att det passar Dilko också (speciellt med tanke på att jag börjar finna allt mer likheter mellan de där två herrarna, en Johannahäst ska visst vara på ett visst sätt).
 
 
 




Jag vet precis hur det är att försöka leta efter det rätta i alla dessa djunglar, oavsett det gäller bett, träns, foder eller vad som helst. Det finns lika många åsikter som det finns hästmänniskor, som du skrev!

Svar: Japp, och det är stundtals fruktansvärt irriterande!
teambockaberg.blogg.se

2014-06-23 // 10:09:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback